Smrt má jméno dřepy :) ANKETA

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 18, 19, 20  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Smrt má jméno dřepy :) ANKETA  Úvodní stránka -> Trénink -> Smrt má jméno dřepy :) ANKETA
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

S jakou oblibou cvičíte dřepy?
Dřepy cvičím úplně nejraději.
19%
 19%  [ 31 ]
Dřepy cvičím rád.
33%
 33%  [ 52 ]
Dřepy mi nevadí.
17%
 17%  [ 28 ]
Dřepy mi vadí!
1%
 1%  [ 2 ]
Dřepy nenávidím!
1%
 1%  [ 3 ]
Dřepy necvičím rád, ale přesto je cvičím.
21%
 21%  [ 33 ]
Nohy vůbec necvičím:(:(:( (možná proto mi zaostává i vrch těla:-P)
4%
 4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 156

Autor Zpráva
kid

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 12:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

schnitzel napsal:
Cvici 3 mesiace pribral z 63 na 83 kg (pri vyske 185cm) viem ze su to noob gains ale ajtak to potesi.

Stred tela a zaklady ma dobre, hra od malicka futbal uz niekolko rokov. Takze super, nizsie vahy, pomaly zacat. Naucit sa techniku a riziko je minimalne. To ste ma potesili, zas nieco nove som sa dozvedel. Zvycajne sa keca o tom ze MT az po 20, drep pri 17-18, jak vidim su to blbosti tak jak to ze split 3x je efektivny trening atd...

Mno... Na každém šprochu pravdy trochu.
Ona to taková blbost není . Tohle doporučení se uvádí hlavně ve spojení s "těžkým" tréninkem zmiňovaných cviků. Takže pokud začne v 15 letech s pokusy o maximální výkony ve dřepech a MT, tak ti garantuji, že nejpozději ve 30 začne řešit problémy s artrotickými klouby a zmršenou páteří.
Takže trochu brzdit nadšení, dřepy zpočátku cvičit tak jednou týdně a u mrtvol se hlídat ještě víc.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
schnitzel

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 12:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
schnitzel napsal:
Cvici 3 mesiace pribral z 63 na 83 kg (pri vyske 185cm) viem ze su to noob gains ale ajtak to potesi.

Stred tela a zaklady ma dobre, hra od malicka futbal uz niekolko rokov. Takze super, nizsie vahy, pomaly zacat. Naucit sa techniku a riziko je minimalne. To ste ma potesili, zas nieco nove som sa dozvedel. Zvycajne sa keca o tom ze MT az po 20, drep pri 17-18, jak vidim su to blbosti tak jak to ze split 3x je efektivny trening atd...

Mno... Na každém šprochu pravdy trochu.
Ona to taková blbost není . Tohle doporučení se uvádí hlavně ve spojení s "těžkým" tréninkem zmiňovaných cviků. Takže pokud začne v 15 letech s pokusy o maximální výkony ve dřepech a MT, tak ti garantuji, že nejpozději ve 30 začne řešit problémy s artrotickými klouby a zmršenou páteří.
Takže trochu brzdit nadšení, dřepy zpočátku cvičit tak jednou týdně a u mrtvol se hlídat ještě víc.

To mi je jasne, zaradit to do lahsieho postupne do stredneho. Tazky trening este necvici, ved ma 15, na to je este spustu casu, stale rozsah medzi 8-15 opakovani s vahou ze by to vladal a ze by dodrziaval techniku.
BIG Lebowski

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 12:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nejde ani o to ze ma 15 ale ked je 65kilovy zaciatocnik tak predpokladam ze ani nema spevneny stred tela a vobec cele telo a ani vybudovane zaklady..to treba najskor, neskor drepy a tahy
ygg

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 12:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BIG Lebowski napsal:
nejde ani o to ze ma 15 ale ked je 65kilovy zaciatocnik tak predpokladam ze ani nema spevneny stred tela a vobec cele telo a ani vybudovane zaklady..to treba najskor, neskor drepy a tahy

Ale s prominutím kokot....můžeš mi vysvětlit, jak mu může uškodit, když si dá na záda například krátkou osu, co má 10 kilo, a bude s ní dělat dřepy perfektní technikou? A že s takovou mini-vahou je schopen udělat korektní dřep každý.
BIG Lebowski

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 12:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
BIG Lebowski napsal:

Ale s prominutím kokot....můžeš mi vysvětlit, jak mu může uškodit, když si dá na záda například krátkou osu, co má 10 kilo, a bude s ní dělat dřepy perfektní technikou? A že s takovou mini-vahou je schopen udělat korektní dřep každý.

ja som pisal o tom kedy moze zacat normalne drepy zo slusnou vahou napr pre 8-10reps ne o sermovanie s 10kilovou tycou..to moze samozrejme aj 5rocne decko..
Akvaman

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 12:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak já nemám zrovna pevná záda...Oproti tomu nohy mám silné celkem dost. Asi začnu dřepovat no...
ygg

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 1:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BIG Lebowski napsal:

ja som pisal o tom kedy moze zacat normalne drepy zo slusnou vahou napr pre 8-10reps ne o sermovanie s 10kilovou tycou..to moze samozrejme aj 5rocne decko..

5 leté ne ..... to mám doma . A co je to slušná váha? Prostě při dodržování perfektní techniky není důvod dřepy nedělat, i dřep s vlastní vahou, nebo samotnou osou, je dřep, a je to přínosný cvik.
Nebo dokud nemám na zádech metrák, tak to dřep není?

U zdravého jedince není jediný důvod, proč dřep za uvedených podmínek nezařadit do tréninku od počátku.
kulíšek

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 1:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
BIG Lebowski napsal:

5 leté ne ..... to mám doma . A co je to slušná váha? Prostě při dodržování perfektní techniky není důvod dřepy nedělat, i dřep s vlastní vahou, nebo samotnou osou, je dřep, a je to přínosný cvik.

U zdravého jedince není jediný důvod, proč dřep za uvedených podmínek nezařadit do tréninku od počátku.

Vyjimečně... ale musím s Tebou souhlasit... Jde o techniku... když je to ok, není jediný důvod, proč je nezařazovat... Většina vzpěračů začíná kolem 12 a že by byli ve 30 kaput, to ani ne... Třeba náš Liborek... Peťa... 34 a teď jedou na MS...
ygg

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 1:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na tom výjimečně ještě zapracujeme, ale jinak dobrý
YUD

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 2:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
BIG Lebowski napsal:

U zdravého jedince není jediný důvod, proč dřep za uvedených podmínek nezařadit do tréninku od počátku .

Blbost
ygg

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 3:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To YUD .... rád si nějaký ten důvod přečtu.
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 3:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:

píšeš fakt děsný kraviny, zkus si aspon udělat trenérský kurz II. trídy.
YUD

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 3:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:

Už jsem to tady psal několikrát a fakt se mi to nechce opakovat, takže jen ve zkratce: že je někdo zdravej neznamená, že má správný držení těla, zažitý správný pohybový vzorce, nemá zkrácený nebo naopak ochablý některý důležitý svaly atd.
CIZO

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 3:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:

taky by me to zajimalo, komprese patere pri drepu s dobrou technikou a primerenou zatezi je mensi nez pri dopadu napriklad pri behu... viz napriklad znicena kolena fotbalistu

Derek Poundstone
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 3:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

YUD napsal:
ygg napsal:

Už jsem to tady psal několikrát a fakt se mi to nechce opakovat, takže jen ve zkratce: že je někdo zdravej neznamená, že má správný držení těla, zažitý správný pohybový vzorce, nemá zkrácený nebo naopak ochablý některý důležitý svaly atd.

Přesně tak, hlavně jde o celkovou GPP přípravu začáteníka na těžký cviky.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Smrt má jméno dřepy :) ANKETA Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 18, 19, 20  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: