|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| S jakou oblibou cvičíte dřepy? |
| Dřepy cvičím úplně nejraději. |
|
19% |
[ 31 ] |
| Dřepy cvičím rád. |
|
33% |
[ 52 ] |
| Dřepy mi nevadí. |
|
17% |
[ 28 ] |
| Dřepy mi vadí! |
|
1% |
[ 2 ] |
| Dřepy nenávidím! |
|
1% |
[ 3 ] |
| Dřepy necvičím rád, ale přesto je cvičím. |
|
21% |
[ 33 ] |
| Nohy vůbec necvičím:(:(:( (možná proto mi zaostává i vrch těla:-P) |
|
4% |
[ 7 ] |
|
| Celkem hlasů : 156 |
|
| Autor |
Zpráva |
kid
|
Zaslal: pá říjen 30, 2009 12:12 pm Předmět: |
|
|
| schnitzel napsal: | Cvici 3 mesiace pribral z 63 na 83 kg (pri vyske 185cm) viem ze su to noob gains ale ajtak to potesi.
Stred tela a zaklady ma dobre, hra od malicka futbal uz niekolko rokov. Takze super, nizsie vahy, pomaly zacat. Naucit sa techniku a riziko je minimalne. To ste ma potesili, zas nieco nove som sa dozvedel. Zvycajne sa keca o tom ze MT az po 20, drep pri 17-18, jak vidim su to blbosti tak jak to ze split 3x je efektivny trening atd... |
Mno... Na každém šprochu pravdy trochu.
Ona to taková blbost není . Tohle doporučení se uvádí hlavně ve spojení s "těžkým" tréninkem zmiňovaných cviků. Takže pokud začne v 15 letech s pokusy o maximální výkony ve dřepech a MT, tak ti garantuji, že nejpozději ve 30 začne řešit problémy s artrotickými klouby a zmršenou páteří.
Takže trochu brzdit nadšení, dřepy zpočátku cvičit tak jednou týdně a u mrtvol se hlídat ještě víc.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
schnitzel
|
Zaslal: pá říjen 30, 2009 12:18 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | | schnitzel napsal: | Cvici 3 mesiace pribral z 63 na 83 kg (pri vyske 185cm) viem ze su to noob gains ale ajtak to potesi.
Stred tela a zaklady ma dobre, hra od malicka futbal uz niekolko rokov. Takze super, nizsie vahy, pomaly zacat. Naucit sa techniku a riziko je minimalne. To ste ma potesili, zas nieco nove som sa dozvedel. Zvycajne sa keca o tom ze MT az po 20, drep pri 17-18, jak vidim su to blbosti tak jak to ze split 3x je efektivny trening atd... |
Mno... Na každém šprochu pravdy trochu.
Ona to taková blbost není . Tohle doporučení se uvádí hlavně ve spojení s "těžkým" tréninkem zmiňovaných cviků. Takže pokud začne v 15 letech s pokusy o maximální výkony ve dřepech a MT, tak ti garantuji, že nejpozději ve 30 začne řešit problémy s artrotickými klouby a zmršenou páteří.
Takže trochu brzdit nadšení, dřepy zpočátku cvičit tak jednou týdně a u mrtvol se hlídat ještě víc. |
To mi je jasne, zaradit to do lahsieho postupne do stredneho. Tazky trening este necvici, ved ma 15, na to je este spustu casu, stale rozsah medzi 8-15 opakovani s vahou ze by to vladal a ze by dodrziaval techniku. _________________ Wo ein Wille ist ist auch ein Schnitzel :-D
|
|
| nahoru |
|
 |
BIG Lebowski
|
Zaslal: pá říjen 30, 2009 12:39 pm Předmět: |
|
|
nejde ani o to ze ma 15 ale ked je 65kilovy zaciatocnik tak predpokladam ze ani nema spevneny stred tela a vobec cele telo a ani vybudovane zaklady..to treba najskor, neskor drepy a tahy
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá říjen 30, 2009 12:46 pm Předmět: |
|
|
| BIG Lebowski napsal: | | nejde ani o to ze ma 15 ale ked je 65kilovy zaciatocnik tak predpokladam ze ani nema spevneny stred tela a vobec cele telo a ani vybudovane zaklady..to treba najskor, neskor drepy a tahy |
Ale s prominutím kokot....můžeš mi vysvětlit, jak mu může uškodit, když si dá na záda například krátkou osu, co má 10 kilo, a bude s ní dělat dřepy perfektní technikou? A že s takovou mini-vahou je schopen udělat korektní dřep každý. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
BIG Lebowski
|
Zaslal: pá říjen 30, 2009 12:48 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | BIG Lebowski napsal: | | nejde ani o to ze ma 15 ale ked je 65kilovy zaciatocnik tak predpokladam ze ani nema spevneny stred tela a vobec cele telo a ani vybudovane zaklady..to treba najskor, neskor drepy a tahy |
Ale s prominutím kokot....můžeš mi vysvětlit, jak mu může uškodit, když si dá na záda například krátkou osu, co má 10 kilo, a bude s ní dělat dřepy perfektní technikou? A že s takovou mini-vahou je schopen udělat korektní dřep každý. |
ja som pisal o tom kedy moze zacat normalne drepy zo slusnou vahou napr pre 8-10reps ne o sermovanie s 10kilovou tycou..to moze samozrejme aj 5rocne decko..
|
|
| nahoru |
|
 |
Akvaman

|
Zaslal: pá říjen 30, 2009 12:57 pm Předmět: |
|
|
Tak já nemám zrovna pevná záda...Oproti tomu nohy mám silné celkem dost. Asi začnu dřepovat no... _________________ I´m Julio César !!! Opravdu chci být lepší a lepší !!! Všechno jde když se chce !!!
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
|
| nahoru |
|
 |
kulíšek

|
Zaslal: pá říjen 30, 2009 1:18 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | BIG Lebowski napsal: |
ja som pisal o tom kedy moze zacat normalne drepy zo slusnou vahou napr pre 8-10reps ne o sermovanie s 10kilovou tycou..to moze samozrejme aj 5rocne decko.. |
5 leté ne ..... to mám doma . A co je to slušná váha? Prostě při dodržování perfektní techniky není důvod dřepy nedělat, i dřep s vlastní vahou, nebo samotnou osou, je dřep, a je to přínosný cvik.
Nebo dokud nemám na zádech metrák, tak to dřep není?
U zdravého jedince není jediný důvod, proč dřep za uvedených podmínek nezařadit do tréninku od počátku. |
Vyjimečně... ale musím s Tebou souhlasit... Jde o techniku... když je to ok, není jediný důvod, proč je nezařazovat... Většina vzpěračů začíná kolem 12 a že by byli ve 30 kaput, to ani ne... Třeba náš Liborek... Peťa... 34 a teď jedou na MS... _________________ Nesnáším žádný sport, to jo... není to mé hobby radši půjdu do hospody!
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: pá říjen 30, 2009 2:54 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | BIG Lebowski napsal: |
ja som pisal o tom kedy moze zacat normalne drepy zo slusnou vahou napr pre 8-10reps ne o sermovanie s 10kilovou tycou..to moze samozrejme aj 5rocne decko.. |
5 leté ne ..... to mám doma . A co je to slušná váha? Prostě při dodržování perfektní techniky není důvod dřepy nedělat, i dřep s vlastní vahou, nebo samotnou osou, je dřep, a je to přínosný cvik.
Nebo dokud nemám na zádech metrák, tak to dřep není?
U zdravého jedince není jediný důvod, proč dřep za uvedených podmínek nezařadit do tréninku od počátku . |
Blbost
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá říjen 30, 2009 3:00 pm Předmět: |
|
|
To YUD .... rád si nějaký ten důvod přečtu. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: pá říjen 30, 2009 3:01 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | To YUD .... rád si nějaký ten důvod přečtu. |
píšeš fakt děsný kraviny, zkus si aspon udělat trenérský kurz II. trídy.
|
|
| nahoru |
|
 |
YUD

|
Zaslal: pá říjen 30, 2009 3:06 pm Předmět: |
|
|
Už jsem to tady psal několikrát a fakt se mi to nechce opakovat, takže jen ve zkratce: že je někdo zdravej neznamená, že má správný držení těla, zažitý správný pohybový vzorce, nemá zkrácený nebo naopak ochablý některý důležitý svaly atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: pá říjen 30, 2009 3:07 pm Předmět: |
|
|
taky by me to zajimalo, komprese patere pri drepu s dobrou technikou a primerenou zatezi je mensi nez pri dopadu napriklad pri behu... viz napriklad znicena kolena fotbalistu _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: pá říjen 30, 2009 3:08 pm Předmět: |
|
|
| YUD napsal: | | ygg napsal: | | To YUD .... rád si nějaký ten důvod přečtu. |
Už jsem to tady psal několikrát a fakt se mi to nechce opakovat, takže jen ve zkratce: že je někdo zdravej neznamená, že má správný držení těla, zažitý správný pohybový vzorce, nemá zkrácený nebo naopak ochablý některý důležitý svaly atd. |
Přesně tak, hlavně jde o celkovou GPP přípravu začáteníka na těžký cviky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|