|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| S jakou oblibou cvičíte dřepy? |
| Dřepy cvičím úplně nejraději. |
|
19% |
[ 31 ] |
| Dřepy cvičím rád. |
|
33% |
[ 52 ] |
| Dřepy mi nevadí. |
|
17% |
[ 28 ] |
| Dřepy mi vadí! |
|
1% |
[ 2 ] |
| Dřepy nenávidím! |
|
1% |
[ 3 ] |
| Dřepy necvičím rád, ale přesto je cvičím. |
|
21% |
[ 33 ] |
| Nohy vůbec necvičím:(:(:( (možná proto mi zaostává i vrch těla:-P) |
|
4% |
[ 7 ] |
|
| Celkem hlasů : 156 |
|
| Autor |
Zpráva |
Josef

|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
owar

|
|
| nahoru |
|
 |
Iron.Pumping
(ban)
|
Zaslal: pá říjen 30, 2009 11:48 pm Předmět: |
|
|
| owar napsal: | | Josef napsal: | Zachvilu tu někteří pošlou i kluky/holky co dělají jen fight cvičit nejdřív leeg-pres, než jim dovolí dělat dřepovat na treningu | to je česky? |
jasne,nerozumis snad necemu?
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: so říjen 31, 2009 8:30 am Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Aha...takže správné držení těla, je nutnou podmínkou pro správnou techniku dřepu. Nicméně pokud tě trenér začne učit správnou techniku dřepu, při které tě nutně musí přimět ke správnému držení těla, jinak by to nebyla ta správná technika dřepu, tak to onomu správnému držení těla nikterak nepomáhá.....
Jasně že ne, na to jsou ty předkopy .... už to začíná být nuda.
Dobrou |
To je to první, co na tréninku se začátečníkem řešíš, protože to má vliv na správné provedení cviků. Absolutně Tě nezajímá, jak provádí základní cviky, dokonce na prvním tréninku Ti je začátečník nebude provádět správně. Proto se zařazují Ty nejjednodušší cviky na strojích, kterými posílíš stabilizační svaly, synergisty, dynamické stabilizační svaly a antagonistické stabilizační svaly. Pokud se Ti tohle podaří, posílíš zmíněné svaly a při dobrém strečinku se zaměříš na flexibilitu těla, tak teprve v tu chvíli se pracuje na tréninku základních cviků, které jsou pak díky posílením těchto svalů snadnější a lépe prováděné, tomu se říká základní GPP příprava těla na zátěž. Můžeš se tu hádat se mnou, s člověkem, kterého neuznáváš a nesnášíš, ale tenhle základ Ti vysvětlí v každém kurzu.
Teď dřep s vlastním tělem, určitě proti němu nic nemám v případě, že člověk má vyřešené zkrácené a ochablé svaly a správné držení těla a pokud se jedná o nezkráceného, pohybově talentovaného člověka, který dokáže provádět cvik v plné dráze pohybu.
Správné držení těla je velice důležité pro provedení všech cviků a to nejenom dřepu. Pokud se začátečník neumí k čince správně postavit, je pravděpodobné, že cvik nebude provádět dobře.
Pokud má začátečník zkrácené a ochablé zádové, prsní svaly, extenzory. Je velká pravděpodobnost, že držení těla nebude optimální. Se zkrácenými extenzory a ochablými zádovými svaly (konk. erector spinae) Ti začátečník nebude provádět Dřep dobře. Je potřeba se nejprve zaměřit na strečink a základní posílení prsních, zádových svalů a extenzorů, což jenom Dřepem udělat nejde.
Zařazují se hyperextenze a trénink na strojích + příslušný trénink břicha.
|
|
| nahoru |
|
 |
Anaboliconline
|
Zaslal: so říjen 31, 2009 9:13 am Předmět: |
|
|
| herza napsal: | | Anaboliconline napsal: |
Ok, pze tohle presne tu celou dobu tvrdi Ygg a na to jsi mu napsal, ze pise desny kraviny a at si udela trenersky kurz 2. tridy...
Tak to jen tak na vysvetlenou k tomu nedostatku soudnosti.
Dobrou... |
To ygg tvrdil až potom. Projeď si diskuzi znovu a nebo vysaď ... |
Muzes si rejpat, jak chces, Herzo, ale moc ti nepomuze, pze za blbce budes porad. 4. stranka tehle diskuze, asi by sis to mel znova projet spis ty. Imho je uz na case, po tech 6 strankach klickovani a slovickareni, bud chlapsky priznat, ze se hadas o kravinach, jen ve snaze zase vypadat vzdelane (coz predpokladam, ze ty neudelas), a nebo to jednoduse nechat zase vysumet a pockat az tenhle topic zapadne.
|
|
| nahoru |
|
 |
maria

|
Zaslal: so říjen 31, 2009 9:24 am Předmět: |
|
|
zapojila by som sa, ale poviem jedno teórie a prax budú niekedy inde, sú veci , ktoré sú ponechané na trénerov inštinkt  a odhad človeka s ktorým cvičí _________________ maria
a vubec! stejne zalezi na technice, nevim co vsichni maji na ty honbe za maximalnimi objemy!
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: so říjen 31, 2009 9:39 am Předmět: |
|
|
herzo hrozne ses v tom zamotal, to uz je tezky si priznat chybu v takovym pokrocilym stadiu  ale na druhou stranu chapu ze resis takovy zaklady jako je drzeni tela, zkracene svaly atd.. kdyz ti chodi i naci veprici co nikdy necvicili ze jo... ja to ale neznam, protoze se odmalicka delali na taborech, a proste vsude mozne drepy, kliky a ruzne sportovni aktivity takze tyhlety veci jakoze neresim...
k tomu tvemu stredu tela: nerikam ze mas uplne mekky bricho, ale co vidim u hodne kultiku cest vyjimkam (moog the gymnasta) ze proste ten stred tela neni dostatecne silny aby se vubec fpodstate uzvedl brichem... jasne nekteri to asi ani nepotrebujou.. staci ze tam maj kostky... Ale pokud dokazes dragon flag, kolecko z napnutych nohou a setrvat v L-situ tak to beru zpet _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
secret78

|
Zaslal: so říjen 31, 2009 9:43 am Předmět: |
|
|
| herza napsal: | | ygg napsal: | Aha...takže správné držení těla, je nutnou podmínkou pro správnou techniku dřepu. Nicméně pokud tě trenér začne učit správnou techniku dřepu, při které tě nutně musí přimět ke správnému držení těla, jinak by to nebyla ta správná technika dřepu, tak to onomu správnému držení těla nikterak nepomáhá.....
Jasně že ne, na to jsou ty předkopy .... už to začíná být nuda.
Dobrou |
To je to první, co na tréninku se začátečníkem řešíš, protože to má vliv na správné provedení cviků. Absolutně Tě nezajímá, jak provádí základní cviky, dokonce na prvním tréninku Ti je začátečník nebude provádět správně. Proto se zařazují Ty nejjednodušší cviky na strojích, kterými posílíš stabilizační svaly, synergisty, dynamické stabilizační svaly a antagonistické stabilizační svaly. Pokud se Ti tohle podaří, posílíš zmíněné svaly a při dobrém strečinku se zaměříš na flexibilitu těla, tak teprve v tu chvíli se pracuje na tréninku základních cviků, které jsou pak díky posílením těchto svalů snadnější a lépe prováděné, tomu se říká základní GPP příprava těla na zátěž. Můžeš se tu hádat se mnou, s člověkem, kterého neuznáváš a nesnášíš, ale tenhle základ Ti vysvětlí v každém kurzu.
Teď dřep s vlastním tělem, určitě proti němu nic nemám v případě, že člověk má vyřešené zkrácené a ochablé svaly a správné držení těla a pokud se jedná o nezkráceného, pohybově talentovaného člověka, který dokáže provádět cvik v plné dráze pohybu.
Správné držení těla je velice důležité pro provedení všech cviků a to nejenom dřepu. Pokud se začátečník neumí k čince správně postavit, je pravděpodobné, že cvik nebude provádět dobře.
Pokud má začátečník zkrácené a ochablé zádové, prsní svaly, extenzory. Je velká pravděpodobnost, že držení těla nebude optimální. Se zkrácenými extenzory a ochablými zádovými svaly (konk. erector spinae) Ti začátečník nebude provádět Dřep dobře. Je potřeba se nejprve zaměřit na strečink a základní posílení prsních, zádových svalů a extenzorů, což jenom Dřepem udělat nejde.
Zařazují se hyperextenze a trénink na strojích + příslušný trénink břicha. |
Pane Herzo vy ste kmásek.
Aj v kurzu šití a háčkování?
Stroje nie su vhodné.
BTW neviem prečo si myslí každý kto spravil víkendový kurz trenéra vo fitnescentre, že sa z neho automaticky stane guru cvičenia atď.
|
|
| nahoru |
|
 |
lalala
|
Zaslal: so říjen 31, 2009 10:01 am Předmět: |
|
|
| secret78 napsal: | | BTW neviem prečo si myslí každý kto spravil víkendový kurz trenéra vo fitnescentre, že sa z neho automaticky stane guru cvičenia atď. |
A každý, kdo si přečetl pár článků o výživě a metabolismu, je výživový terapeuD
|
|
| nahoru |
|
 |
schnitzel
|
Zaslal: so říjen 31, 2009 10:03 am Předmět: |
|
|
| secret78 napsal: |
BTW neviem prečo si myslí každý kto spravil víkendový kurz trenéra vo fitnescentre, že sa z neho automaticky stane guru cvičenia atď. |
Tak to ti musim dat jednoducho za pravdu, kolko trenerov "predpise", po zaciatocnom 1-2mesacnom Full-Body treningu, nejaky split 3x tyzdenne? Podla mna nespocnetne mnozstvo. Dnes v dobe kde sa kupuju VS-Tituly si myslim ze zohnat trenersku licenciu nebude nic tazke, nehovoriac o tom ze kurz trenera nieje tazky. Podla mna z toho cvicenia az taku vedu robit netreba, koniec koncov su to prirodzene pohyby nasho tela, staci zacat pomaly, spytat sa skusenej osoby spytat ci je technika spravna, resp. co zlepsovat, pripadne hodit video sem a ludia ti uz povedia co je na technike zle. To hovorim pre osoby ktore su mlade a zdrave, urcite nejaky clovek co ma 40-50 a poslednych 20 rokov nesportoval, respektvine nejaky tlusty clovek co ma 25 a sedi len pred PC by si mal zadovazit trenera. _________________ Wo ein Wille ist ist auch ein Schnitzel :-D
|
|
| nahoru |
|
 |
secret78

|
Zaslal: so říjen 31, 2009 10:09 am Předmět: |
|
|
k otaázke tých kritických skupín napišem jediné. Walking - way to health.
Je to najprirodzenejší ľudský pohyb, a 99 percent "trénerov" radšej pošle obézneho človeka na stroje nech tam robí nezmyselné pohyby s nulovými odpormi a ešte sa vedia u toho tváriť ako páni tvorstva:D
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: so říjen 31, 2009 10:32 am Předmět: |
|
|
Herza možná udělal chybu, nebo se spletl, však je to úplně normální, a to že už je třeba horši se přiznat nebo chybu připustit, by i mě dělalo problém, chlapi jsou holt od přírody ješitní.
Anabolicon ty, se svýma vědomostma se vůbec nemůžeš rovnat herzovi, tolik co on toho tady poradil a vysvětlil si neumíš představit, a to už se nezmiňuju kolik lidí mu musí psat do PM (viz. třeba i já, potřebuju radu od odborníka - napíšu jemu). Umíš jen rejpat a vyčkávat, až se někdo někde přeřekne nebo něco napíše ne zcela pravdivého, a ty mu to hned vpálíš.
Zdar _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
bolek polívka
(ban)
|
Zaslal: so říjen 31, 2009 10:41 am Předmět: |
|
|
já si zas neumim predstaviť ako herza rozumie úplne všetkému.
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: so říjen 31, 2009 10:46 am Předmět: |
|
|
| bolek polívka napsal: | | já si zas neumim predstaviť ako herza rozumie úplne všetkému. |
Já tohle někde píšu? Pořád nevím v čem jsem udělal chybu a co jsem řekl špatně?
Takže stroje začátečníkům na? A cviky s volnou vahou ano? Já mám na to jiný nozor, dokáže to zde někdo respektovat?
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: so říjen 31, 2009 10:48 am Předmět: |
|
|
| magion napsal: | herzo hrozne ses v tom zamotal, to uz je tezky si priznat chybu v takovym pokrocilym stadiu ale na druhou stranu chapu ze resis takovy zaklady jako je drzeni tela, zkracene svaly atd.. kdyz ti chodi i naci veprici co nikdy necvicili ze jo... ja to ale neznam, protoze se odmalicka delali na taborech, a proste vsude mozne drepy, kliky a ruzne sportovni aktivity takze tyhlety veci jakoze neresim...
k tomu tvemu stredu tela: nerikam ze mas uplne mekky bricho, ale co vidim u hodne kultiku cest vyjimkam (moog the gymnasta) ze proste ten stred tela neni dostatecne silny aby se vubec fpodstate uzvedl brichem... jasne nekteri to asi ani nepotrebujou.. staci ze tam maj kostky... Ale pokud dokazes dragon flag, kolecko z napnutych nohou a setrvat v L-situ tak to beru zpet |
Dělal jsem bojové sporty, taky Dragon Flag pro mě nebyl problém, s tímže do kulturistické přípravy jsem je nezařazoval.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|