|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Frozz.

|
Zaslal: út březen 30, 2010 9:28 pm Předmět: |
|
|
Neboj, ja slovo flakat se neznám  .
Tak ok, někdy to změřím, ale bude to asi nepřesné když to budu měřít já  . Joo, ta technika je zrádná, i já se ji furt ještě učím, ale zlepšuje se to, dnes jsem dělal clean squat, a 2 chlápci na mě koukali a ten jeden říká: "joo tohle je taky dobrej cvik....  ". Jo crossfit zkus, musí to být super, a získáš fyzičku!! To není vůbec od věci .... a zas je to něco jiného jak posilka  . _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Frozz.

|
Zaslal: čt duben 01, 2010 4:14 pm Předmět: |
|
|
ČTVRTEK - 1.4.2010
POSILOVNA
FULLBODY - B
Na rozehřátí 5min veslo
Mrtvý tah:
2x10x50kg
2x8x60kg
2x6x70kg
2x4x80kg
2x3x90kg
Výpady s JČkama:
3x6x40kg
Pushpress:
10x20kg
2x10x30kg
2x8x40kg
2x5x50kg
Tric. kliky na bradlech:
8x 8x 8x 8x
Tric. kliky mezi lavičkama:
10x 10x 10x 10x 10x
Zdvihy JČ:
3x8x12kg na každou ruku
Kladiva JČ:
3x8x12kg na každou ruku
Poznámka:
Dneska to šlo, jen jsem omylem zvýšil počet opakování u pushpressu, tak na těch 50kg už nebyla jistota  . Včera jsem bohužel nebyl běhat, protože jsem vyřizoval auto (konečně už je opravené) a nestihl to, takže si to nahradím v SO/NE. Zítra ráno jdu na vyšetření ke sportovnímu lékaři kvůli potvrzení na vejšku, tak snad bude vše OK. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
tofmik
|
Zaslal: čt duben 01, 2010 4:29 pm Předmět: |
|
|
snad nevadí že se zeptám tady. Kdyžtak odepiš přes pm aby jsi toho v tom logu neměl moc. Jen jak trénuješ tu atletiku? Jako v nějakém klubu nebo jen tak pro sebe? Nemám projetej uplně celej tvůj log. Ale co jsem viděl tak ty altetický tréningy mají od atletických tréningů docela daleko :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt duben 01, 2010 4:38 pm Předmět: |
|
|
| tofmik napsal: | | snad nevadí že se zeptám tady. Kdyžtak odepiš přes pm aby jsi toho v tom logu neměl moc. Jen jak trénuješ tu atletiku? Jako v nějakém klubu nebo jen tak pro sebe? Nemám projetej uplně celej tvůj log. Ale co jsem viděl tak ty altetický tréningy mají od atletických tréningů docela daleko :-) |
3 a pul roku jsem ji trenoval tak, že jsem chodil do klubu, chodilo nás pravidelně cca 4-5 s trenerem. 3 a půl roku se v podstatě jezdilo to samý, úseky úseky úseky, žádné pořádné skoky, výskoky, běhy se závažím, do kopců, technický cviky apod. Za tu dobu jsem se co se týče časových výkonů moc nezlepšil, něco ano, ale ne moc. Takže už teď nějakou dobu trénuju sám, treningy si dělám sám apod., cítím daleko větší zlepšení .
To, co jedu já je rozděleno na 3 části (vytrvalost, úseky (rychlost), plyometrie). Snažím se to různě střídat jak sis mohl z logu všimnout. Je pravda, že už to není čistě 100% sprinterský trening (v tuhle dobu chci svou fyzičku rozvíjet ještě dalšíma směrama), ale pořád je veliký důraz na rychlost, sílu a dynamiku.
Ty treniny úseků jsou sice lehce pozměněný, ale základ je stejný který jsme jeli s trenérem, jak % rychlosti, tak vzdálenosti, pauzy.
Co se ti na tom nezdá? Ty jsi sprinter? Znáš tento druh treningu? Promiň, ale rozhodně s tebou nesouhlasím . Čus _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
tofmik
|
Zaslal: čt duben 01, 2010 4:57 pm Předmět: |
|
|
Aha no vlastně nejvíc mě na tom zaráží oběm tréninku. To co ty máš jako jednu část celého treninku za ten den. Jsem já měl jako jenom začátek tréninku a tepre po tom co ty odcvičíš a jdeš domů mi začal trenink.
Kombinovat rozhodně ano. Dělal jsem vždycky hlavně sprinty až po 400m + dálku, ale do toho i všechno ostatní a samozřejmě jsem běhal dlouhé tratě a to tak, že i na závodech. Jako sprinter mám spoustu slušných umístěných i s přespolních běhů atd. je to rozhodně důležitá věc hlavně u 400m. Jinak si myslím, že atletiku jsem dělal dost dlouho a výsledky co jsem měl nejsou tak špatné plus můj děda drží československý rekord na 400m překážek v jeho době myslím. Takže i různých tréninkových postpů a treninkových deníků mám docela dost :-). Ale tak hlavně, že se zlepšuješ a pokud s tímhle tréninkem běháš časy aby jsi se dostal do první 5ky na soutěžích ve svém ročníku tak proč ne. Jen mi v tom tréninků chybí ještě taková půl hodina až hodina tréninku.
Jen napíšu takový příklad (píšu to z hlavy. deníky jsem si nebral sebou při stěhovaní)
Jak máš trening v duchu 400vky.
Tak klasicky co máš rozběhání, abeceda a strečing základ každého treninku.
Potom to co jsi běžel s tím, že já hodně často to měl bez té pauzy. tedy 400m na 80 - 90% 400m výklus a takhle pořád dokola.
Jenže po tomhle nebyl konec přišli, 200ky, zatáčky, 100ky, starty většinou já to měl ještě proložené dálkou případě oštěp, koule, disk, samozřejmě i když jsem to na závodech neběhal překážky.
Tohle pořadí bylo vždy jiné samozřejmě a i postup jakým se co běželo.
a potom zase to co ty vyklus, strečing a domů.
Trenér atletiky nejsem. Jen cca 5 let závodní atletiky v klubu plus 2 roky sporotvní škola a potom rok samostatné přípravy po 2 leté pauze si myslím o tom malinko něco vím a nepíšu nic co by nebylo z vlastní zkušenosti. A jak jsem napsal pokud se zlepšuješ super. Jen si myslím, že kdyby jsi si ten trénink udělal těžší a trochu delší mohl by jsi mít mnohem lepší výsledky.
edit: sakra sorry že jsem tak rozepsal. kdyžtak napiš adminům at to smáznou jsem se nějak rozepsal
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt duben 01, 2010 5:51 pm Předmět: |
|
|
Jako pešek, zrovna si si vybral tenhle trening "v duchu 400ovek".
Jelikož jsme s trenerem 400m v úsecích neběhali snad vůbec (!) tak to moc neznám, a jdu do toho pomalu, zkuším to. Mnohem bližší jsou mi samozřejmě 60tky, 100vky a 200vky.
Jsou treningy, které jsou opravdu dost objemově náročné, a treningy, které jsou o něco lehčí . Náš oddíl má snad 4x trening atletiky, 1x posilovnu. Já mám 4x-5x trening atletiky, a 3x posilovnu.
Kdyby ses podíval o pár stránek z5, tak bys viděl, že tam je mnoho treningu objemově dlouhých a nadupaných. Co říkáš na tohle?
s meziklusem, všechno sprintem, bez pauzy
Kopečky: 100m, 100m, 100m, 100m, 100m, 100m, 100m, 100m, 100m, 100m
10x dřepů s výskokem + 10x výskoků snožmo na lavičku
3x (2 cviky na nohy po 20m)
2 kolečka výklus
3x10 výstupy na lavičku s v. osou
3x10 výpadů vpřed s v. osou
3x10 squat clean s v.osou
3x20 střídavých skoků na lavičku
3x10 kliky s tlesknutím
Já ti děkuju za info že si napsal, a ještě jednou bych chtěl zdůraznit. Jsou dny, kde jsou treningy velmi náročné, jsou dny, kdy jsou lehčí. Jsou dny, kdy se ti chce, máš dobrou náladu, máš hodně času, a dny kdy pospícháš a jsi znechucený, každý tohle zná. Měj se _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Ernandes

|
Zaslal: čt duben 01, 2010 5:57 pm Předmět: |
|
|
že se tak blbě ptám ale jakej smysl má 3x10 kliků? U noh to chápu ty dostavaj kuřbu na jiných cvikách ale ty kliky?
|
|
| nahoru |
|
 |
tofmik
|
Zaslal: čt duben 01, 2010 6:05 pm Předmět: |
|
|
já to chápu a doufám, že jsem to napsal jasně tak, že to nemyslím nijak zle :-)
Jinak dobrej nejsem a nebyl jsem doufám že ani tak nic nevyšlo z toho co jsem napsal. Pod slovem dobrý si představuju něco jiného. Spíš jde o to, že to sebralo velkou část mého života plus ta část od dědy mi toho dala opravdu hodně.
Zrovna tenhle jsem neviděl. Psal jsem že celý log jsem neprojel, ale cca 10 - 15 posledních stránek. A právě že tedko hodně často to bylo spíše takový ten začátek bez daného potom tréninku který tedko už jsi vypsal. Ale jak jsem psal i kdyby jsi běhal jenom jednu 100ku a ty by jsi se tím zlepšoval na té závodní urovni tak samozřejmě není potřeba nic měnit :-).
Tak at se daří a žádné zranění. (sorry že jsem ti to tady tak popsal)
Jen když trénuješ sám. třeba to tak děláš. Jen taková věc která mě hodně pomáhala. at už běháš sprinty třeba. Zkus si dávat časové rozmezí. Je hroznej rozdíl běžet sprintem třeba 5x 100 a 5x 100 za třeba 11s a ten čas držet
|
|
| nahoru |
|
 |
tofmik
|
Zaslal: čt duben 01, 2010 6:06 pm Předmět: |
|
|
| Ernandes napsal: | | že se tak blbě ptám ale jakej smysl má 3x10 kliků? U noh to chápu ty dostavaj kuřbu na jiných cvikách ale ty kliky? |
zkus toho odběhat hodně a uvidíš jakej kotel dostanou jak ruce tak celkově vršek těla. spousta lidí si to neuvědomuje, ale ruce při běhu zabírají jak šílený a to zejména při sprintech. Hlavně když těma rukama jedeš správně jak se má
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt duben 01, 2010 6:09 pm Předmět: |
|
|
| Ernandes napsal: | | že se tak blbě ptám ale jakej smysl má 3x10 kliků? U noh to chápu ty dostavaj kuřbu na jiných cvikách ale ty kliky? |
3x10 kliků s tlesknutím? Já myslím že je to OK, kdyby to bylo nazačátku tak toho dám samoz. víc, ale na konci těch 3x10 stačí.
tofmik - jasně v pohodě, já to taky nemyslel špatně a na 100% s tebou souhlasím v tom, že třeba běžět stovku za 12s v úsecích a za 11s je opravdu HODNĚ znát. Je znát třeba i to, když přepálíš o cca 1-2 sek na 300vce nebo 400vce v serii, ta další už jde pěkně z tuha.
edit: tomfik + erna: přesně tak, ty ruce zabírají dost když je jedeš správně, ono jen si vzít závaží / činky do ruky a s tím před zrcadlem zkoušet, to pak pěkně bolí. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
tofmik
|
Zaslal: čt duben 01, 2010 6:43 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: |
tofmik - jasně v pohodě, já to taky nemyslel špatně a na 100% s tebou souhlasím v tom, že třeba běžět stovku za 12s v úsecích a za 11s je opravdu HODNĚ znát. Je znát třeba i to, když přepálíš o cca 1-2 sek na 300vce nebo 400vce v serii, ta další už jde pěkně z tuha. |
Já to spíš myslel tak, že když jsem běhal sprintem nebo daný procenta. Tak je strašně těžký bez kontroly to běhat pořád stejně čím víc jsi unavenej. Kvůli tomu jsem měl stopky. Že i když jsem běžel třeba 5tou 800ku nebo poslední sprinty dodržel jsem intenzitu kterou jsem chtěl mít. Což bez toho by se to dalo bud lehce přepálit a nebo si to tělo řekne o to běžet pomaleji.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: pá duben 02, 2010 6:59 pm Předmět: |
|
|
PÁTEK - 2.4.2010
POSILOVNA
FULLBODY - C
Zadní dřep + výraz:
1x10x20kg
2x8x30kg
3x6x40kg
Clean squat:
2x6x30kg
2x5x40kg
2x4x50kg
Bench na rovné: konečně něco málo, ale furt to není to co bývalo..
15x20kg
10x40kg
10x50kg
8x60kg
6x70kg
4x80kg
10x50kg
Millitary:
10x20kg
8x25kg
3x6x30kg
Kliky na JČách:
10x 10x 10x 10x 10x
Russian twist:
5x10x10kg (závaží na konci velké osy)
Gym Jones na bench lavici s 40kg:
5x10x40kg (při držení velké osy)
Bic. zdvihy JČ: bonus
3x8x12kg na každou
Poznámka:
Fajn, ramena trochu oddělaný...dnes jsem měl jít do bazenu s kámošem, vše bylo téměř domluveno, měl zavolat co a jak a ani se neozval, mu asi jednu lísknu už  .
Zítra mě čeká půldenní turnaj v pingpongu, doufám že tento rok dáme to první místo ve 4hře  . Po pinčesu dam plyometrii. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Naposledy upravil Frozz. dne so duben 03, 2010 3:38 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: so duben 03, 2010 3:37 pm Předmět: |
|
|
SOBOTA - 3.4.2010
Turnaj ve stolním tenise - cca 5 hod.
- tak po roce tu byl zase turnájek, nakonec jsme s kámošem ve 4hře skončili 2., jen o kousek nás porazili 2 chlápci co to hrajou ale každý den noo  .
Bazén - cca 1hod 15min
- hned po turnaji jsem měl sraz s kámošem, tak jsme si byli zaplavat. Potřebuju se do toho před přijímačkama na vejšku zase dostat, plavání nikdy nebyla moje zvlášť oblíbená aktivita. Na konci jsem si zalezl do vířivky.
Poznámka:
Zítra, jestli se nebudu muset nějak moc učit, bych si mohl jít hodit tu plyo na staďák, uvidím.
Jinak od nového týdne bych chtěl zařadit bazén alespoň 1x týdně, spíš 2x, potřebuju si zlepšit čas na 100m sprintem, nejde mi to. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: ne duben 04, 2010 12:07 pm Předmět: |
|
|
NEDĚLE - 4.4.2010
Aerobka - vození pytlů na zahrádku
-> 100m tahání 20 pytlů po 25kg na místo A
-> z místa A na místo B, dalších 100m prudce z kopce všech 25 pytlů
-> tahání kolečka do kopce - cca 7x
= odnošeno 500kg kůry. Tenhle "vesnickej zápis" se mi líbí  .
Nutno podotknout, vše bez pauzy.
Poznámka:
Od včera z pinčesu mě řádně bolí celý záda, ale ani se nevidím, přece jenom ty topspiny nedělám každý den... _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: út duben 06, 2010 8:04 pm Předmět: |
|
|
ÚTERÝ - 6.4.2010
45min basketbal 4on4 celé hřiště
POSILOVNA
FULLBODY - A
Clean squat:
2x6x30kg
2x5x40kg
3x4x50kg
Dřepy:
1x10x40kg
2x10x50kg
2x8x60kg
2x6x70kg
2x4x80kg
Tlaky JČ hlavou nahoru:
5x8x17kg
Shyby nadhmat:
4x 4x 4x 4x 4x
Dyn. kliky mezi kotoučema:
10x 10x 10x 10x 10x
Bic. zdvihy JČ: bonus
3x8x12kg na každou ruku
Zkracovačky na zemi s nohama hore:
3x20
Poznámka:
Dnes to bylo OK....bohužel mě začíná štvát škola, je toho hrozně moc, každý učitel chce něco, samý témata, seminárka, přijímačky na vejšku, ty voleeee  . Bohužel budu muset asi 1 trening od atletiky a posilky vynechat, abych na tu školu měl víc času, tohle prostě nejde, přijdu domu večer a nic nestíhám. Ještě nevím jak to udělám, co vynechám, v jaký den, ale něco snad vymyslím. Čus  . _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|