Ten DL asi tak:
Nutně nemusíš dávat prdel dolů abys srovna spodek zad,naopak bych ho dal nahoru a zkusil tahat z většího předklonu.Každému sedí něco jiného,tak hledej a zkoušej...
Okej, budu natacet at to vychytam :-)
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Vypada to ze ohybas zada u drepu kdyz jsi uplne dole, delej je tak hluboko aniz bys ohnul zada, mozna ti dost pomuze uzsi postoj.
Myslíš u předního dřepu, zadního nebo u obou ? A myslíš tim, že se předklonim dopředu při pohybu nahoru nebo nějak "vyosim" zada do strany?
Pokud jde o předklonění se při pohybu nahoru u těžkých vah, tak o tehle chybe už vim, takže na to budu dávat pozor ... nevim, ke kterýmu videu to směřuješ... každopádně dík za poznatek.
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Často do liftu nekecám, ale tady si přeci jenom dovolím:
Ta spodní záda nedrží vůbec jak by měla. V rámci fyzioterapie tě možná zrehabilitovali až ke škodě věci. Asi by v tomhle případě chtělo provést i malé zvěrstvo a trochu cíleně natonovat iliopsoasy (to teda často neradím ). Ale občas to bude potřeba zkontrolovat jestli se moc nekrátí.
Takže zařadit i cviky na jejich procvičení - sed-lehy na šikmé lavici a třeba vznosy ve visu. Neuškodí ani Janda sit ups. Ale určitě cvičit i HSS jak tě učili.
A určitě je potřeba cíleně procvičovat spodní vzpřimovače - tudíž hyperextenze (pěkně balené do mírného prohnutí v bedrech) ale nedělat z toho nějakej zvěrskej záklon.
A trénuj vystrčování prdele v stoji ať se naučíš pořádně ty svaly aktivovat.
Určitě zařazovat zakopávání - ale klasické v leže a obouma nohama. Hamy drží pánev v optimálním postavení pro rozjezd tahu.
Pokud jsem se trefil, tak by zlepšení techniky mělo být poměrně rychlé.
Jinak bez záruky - podle fotky a kávové sedliny umí tréninky sestavit jen jeden supertrenér.
Jakej "pohyb" tim přesně myslíš? Jde mi o to, která část pohybu na konkrétním videu je špatná a proč - abych to do budoucna moh poznat případně sám, protože teď tam nic nevidim :)
kid napsal:
... provést i malé zvěrstvo a trochu cíleně natonovat iliopsoasy (to teda často neradím ). Ale občas to bude potřeba zkontrolovat jestli se moc nekrátí.
Jestli to jsou ty bedro-kyčlo-stehenní jakože asi jsou, tak tim natonovat myslíš, cíleně ho strečovat , nebo cíleně ho posilovat ? Ptam se, protože vůbec první věc co mě dostala k fyzio, byly právě předimenzovaný bedrokyčlostehenní svaly. Ale podle toho co si napsal a cviků co si doporučil, myslim, že myslíš asi procvičovat a zároveň hlídat zkrácení, takže i cíleně strečovat, je to tak ? Takže třeba 1x do tejdne si dát i cviky na břicho, co zapojí i bedrokyčlostehenní + vždy HSS a ve strečinku se ně víc zaměřit ?
kid napsal:
A určitě je potřeba cíleně procvičovat spodní vzpřimovače - tudíž hyperextenze (pěkně balené do mírného prohnutí v bedrech) ale nedělat z toho nějakej zvěrskej záklon.
Okej, zařadim někam do tréninku.
kid napsal:
Tady myslíš třeba goodmornings nebo čistě jenom s tělem kvůli "procítění" aktivace?
kid napsal:
Určitě zařazovat zakopávání - ale klasické v leže a obouma nohama. Hamy drží pánev v optimálním postavení pro rozjezd tahu.
OK. Zakopávání zařadim.
kid napsal:
Jinak bez záruky - podle fotky a kávové sedliny umí tréninky sestavit jen jeden supertrenér.
V poho, vážim si toho, že někdo zkušenější poradí - to je jeden z důvodů, proč vést tréninkovej log online - jinak v poho, je mi uplně jasný, že jenom podle pár videí se dá radit jenom hodně "by voko", ale i tak je vždycky dobrý se něco novýho dozvědět.
Mluvim o celnim drepu. Nevim jak se tomu rika v cestine, jinak je to proste tail tuck. Je to proste ze kdyz delas drepy prilis hluboko, kvuli tomu aby si se dostal jeste niz tak ohnes spodni zada.
Jakej "pohyb" tim přesně myslíš? Jde mi o to, která část pohybu na konkrétním videu je špatná a proč - abych to do budoucna moh poznat případně sám, protože teď tam nic nevidim :)
Mluvím o té poslední mrtvole, ale podle tvého logu s tím asi bojuješ dlouhodobě. Konkrétně, že neudržíš spodní záda vlastně už od startu zavřená.
Morico napsal:
kid napsal:
... provést i malé zvěrstvo a trochu cíleně natonovat iliopsoasy (to teda často neradím ). Ale občas to bude potřeba zkontrolovat jestli se moc nekrátí.
Morico napsal:
Jestli to jsou ty bedro-kyčlo-stehenní jakože asi jsou, tak tim natonovat myslíš, cíleně ho strečovat , nebo cíleně ho posilovat ? Ptam se, protože vůbec první věc co mě dostala k fyzio, byly právě předimenzovaný bedrokyčlostehenní svaly. Ale podle toho co si napsal a cviků co si doporučil, myslim, že myslíš asi procvičovat a zároveň hlídat zkrácení, takže i cíleně strečovat, je to tak ? Takže třeba 1x do tejdne si dát i cviky na břicho, co zapojí i bedrokyčlostehenní + vždy HSS a ve strečinku se ně víc zaměřit ?
Pochopils to dobře, momentálně mám pocit, že tam něco neběží jak má a možná to je zrovna ten iliopsoas, co tam teď trochu chybí. Jednou dvakrát do týdne ho zkus podráždit a hlídat zároveň zkrácení.
kid napsal:
Morico napsal:
Tady myslíš třeba goodmornings nebo čistě jenom s tělem kvůli "procítění" aktivace?
Tady myslím opravdu jen v stoji - bokem k zrcadlu a hlídat vystrčení zadku, zavření beder a můžeš si takhle nanečisto projet dráhu i MT. Pomůže, pokud ti spodní záda pořád vyjíždějí, když tě do nich někdo během pohybu lehce poklepává, kvůli lepší zpětné vazbě sval mozek.
Mluvim o celnim drepu. Nevim jak se tomu rika v cestine, jinak je to proste tail tuck. Je to proste ze kdyz delas drepy prilis hluboko, kvuli tomu aby si se dostal jeste niz tak ohnes spodni zada.
Tady je to videt jasne -
Super dík, to video mi to ujasnilo - koukam že si našel mistra v "tail tuck" :D
Mluvím o té poslední mrtvole, ale podle tvého logu s tím asi bojuješ dlouhodobě. Konkrétně, že neudržíš spodní záda vlastně už od startu zavřená.
Pochopils to dobře, momentálně mám pocit, že tam něco neběží jak má a možná to je zrovna ten iliopsoas, co tam teď trochu chybí. Jednou dvakrát do týdne ho zkus podráždit a hlídat zároveň zkrácení.
Tady myslím opravdu jen v stoji - bokem k zrcadlu a hlídat vystrčení zadku, zavření beder a můžeš si takhle nanečisto projet dráhu i MT. Pomůže, pokud ti spodní záda pořád vyjíždějí, když tě do nich někdo během pohybu lehce poklepává, kvůli lepší zpětné vazbě sval mozek.
Dík moc kide, hned zejtra začne náprava :)
Pro jistotu jsem si zašel na fyzio i mimo měsíční plánovaný návštěvy ... říkal jsem mu problém s ohybanim zad - první co ho napadlo, bylo jestli nemam třeba nový boty - což mam a druhý co se ptal, jestli sem nezměnil třeba dřepu provedení, což jsem změnil (hloubku) ... takže mě totálně odrovnal jako ňáká vědma :D
... nejhůř na tom byla levá půlka prdele - takže musim strečovat ass a pak něco na zádech u ramene - do toho jsem dostal jehly a pak na bebíčko Kinesio Tape (viz. moje velmi umělecká póza v zadělaným zrcadlu)
... iliopsoasy nebyly taky zcela OK, ale nic závažnýho ... celkově to neni nijak kritický, takže můžu v klidu dál huntovat :-)
Warm-Up : 7 min. eliptical, brzda 6-8 krátkej strečing - výdrž v poloze cca 5 sec rozcvičení s vlastní vahou, overhead squat s prázdnou osou 2x15
Dřep :
- 10x15, 8x45, 5x75, 3x105; 2*1~70%: 1x120, 1x120 || 2*1~75% 1x127.5, 1x127.5; || 5*3~80%: 3x135, 3x135, 3x135, 3x135, 3x135 - už od včera se o mě pokouší nějaký nachlazení nebo co a dneska se to krásně projevilo na síle, už od 127.5 mi to přišlo těžký jako prase a těch 5x3x135 byl dneska teda muj Everest, šílený, poslední 2 série těžký jak prdel ... dál nechápu to, ale už teď mam totální svalovku ve stehnech ... k tomu mi nějak bolí holeně, nevim jestli úpony nebo okostice nebo co to je, ale docela mi to vadilo - dřepy dneska SUCKS!
CG benchpress :
- 10x15, 5x35, 3x55; 2*1~70%: 1x80, 1x80 || 2*1~75% 1x87.5, 1x87.5; || 4*3~80%: 3x92.5, 3x92.5, 3x92.5, 3x92.5, 3x92.5 - no úplně snadný to nebylo, to bych kecal, ale oproti dřepu naprosto v klidu
Strečing :
1 série na každou polohu, výdrž 30-45 sec v každé poloze
Video jsem si chtěl dneska natočit - hlavně dřepy, abych věděl co dělaj záda, ale možná že je i dobře, že sem si zapomněl foťák, protože dneska to stálo za prd.
Dneska volno - dnešní trénink se přesouvá na zejtra, možná až na sobotu - už od pondělí se o mě pokoušela nějaká chřipka, takže sem radši zařadil úplnej odpočinek ... dneska už to vypadá OK, takže snad zejtra na to vlítnu, protože se těšim na tahy:)
Mrtvý tah :
- 8x45, 5x75, 3x105; 2*1~70%: 1x135, 1x135 || 2*1~75% 1x145, 1x145; || 4*3~80%: 3x155, 3x155, 3x155, 3x155, 3x155 - do 135 zámkem přes palec (hook grip); z techniky pořád nejsem nadšenej... u 105 jsem to zkoušel s rovnýma zádama od spoda, to docela šlo, ale jak si naložim tak to pořád na videu nevypadá nic moc, pocitově ale naprosto v pohodě > já snad budu muset jezdit mt s kulatýma zádama :D ... u 155 sem zkoušel nedávat zadek tak dolu, ale nepomohlo, záda pořád ve stejný poloze ... uvidíme časem, zařadil sem cviky podle rad Kida, tak snad se to zlepší;
Zakopávání :
- 10x20, 10x30, 10x40, 10x40, 10x40
Hyperextenze :
- 12x, 10x, 10x
Nadhoz :
- 1x45, 1x45, 1x45 ... dál vynecháno, už sem byl dost unavenej, tak sem toho radši nechal ...
Strečing :
1 série na každou polohu, výdrž 35-45 sec v každé poloze
Warm-Up : 5 min. eliptical, brzda 6 krátkej strečing - výdrž v poloze cca 5 sec, rozcvičení s vlastní vahou, s prázdnou osou
Dřep vpředu :
- 10x45, 5x65, 3x75; 2*1~70%: 1x85, 1x85 || 2*1~75% 1x95, 1x95; || 5*3~80%: 3x105, 3x105, 3x105, 3x105, 3x105, 3x105 - od 3 série už to nebylo vůbec lehký ... dřepy mi v poslední době nějak nejdou : (
Strečing :
1 série na každou polohu, výdrž 30-45 sec v každé poloze
U toho powercleanu ti hrozne chybi dynamika...je videt, jak to tam nahoru rves hrozne silou...ale vypadas, ze uz ses taky dost unavenej, takze to pricitam unave
EDIT: a jeste jedna vec....ty kdyz tu cinku zvedas, tak sice poskocis, ale dozadu...ty si musis naopak lehce podskocit pod tu cinku
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru