Ovesné vločky

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 51, 52, 53  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Ovesné vločky  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Ovesné vločky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Wygh

PříspěvekZaslal: so leden 08, 2011 6:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jen otázka k trávení vloček. Taky vás to tak nadýmá ? ja po tom seru jak doga a to nemluvim jen o tom, že během dne mam dvě "sezení" s panem toaleťákem navíc

Jesse Marunde
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Draper

PříspěvekZaslal: so leden 08, 2011 6:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Wygh napsal:
Jen otázka k trávení vloček. Taky vás to tak nadýmá ? ja po tom seru jak doga a to nemluvim jen o tom, že během dne mam dvě "sezení" s panem toaleťákem navíc

nenadyma, ale s tim sranim to jo, chodim nekolikrat denne a opradu velike porce, az se divim, ze to ve me vubec je a kolikrat si rikam, ze ted mam tak na tyden "vysrano", jenze dalsi den to same a jeste se to umocnuje tim, ze jim strasne moc zeleniny, celkem ale prijemny pocit byt porad vyprazdneny :)
Pr!nc

PříspěvekZaslal: so leden 08, 2011 6:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Denně sním 250g vloček a také hodně zeleniny, ale problémy s vyprazdňováním nemám, naštěstí.
Draper

PříspěvekZaslal: so leden 08, 2011 6:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
Denně sním 250g vloček a také hodně zeleniny, ale problémy s vyprazdňováním nemám, naštěstí.

ja to tedy nepovazuji za problemy, ba naopak....
Wygh

PříspěvekZaslal: so leden 08, 2011 6:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten hajzl by mi tak nevadil, ale to sraní je děsný No nic, budu to jíst jen na koleji ať z toho spolubydlící taky něco maj....

když ono mě nadýmá skoro všechno...

Jesse Marunde
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: so leden 08, 2011 8:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Wygh napsal:
Ten hajzl by mi tak nevadil, ale to sraní je děsný No nic, budu to jíst jen na koleji ať z toho spolubydlící taky něco maj....

když ono mě nadýmá skoro všechno...

Ja som jedol vlocky xy rokov, bez najmensich problemov, na vsetky mozne sposoby. Kua, pred nedavnou dobou som si vsimol, ze zle reagujem na mlieko, co by ale v mojom veku nebolo nic zvlastne a nejak ma to extra netrapi.
Ale po kratkej dobe, to zacalo aj s vlockami. Proste strasne naduvanie, hnacka, same problemy. Stacilo vlocky vyradit na par dni a vsetko bolo ok. Serie ma to strasne, pretoze ranajky mi trvali 3 minuty a teraz sa riesim ako nejaka princeznicka...
Máča

PříspěvekZaslal: ne leden 09, 2011 12:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když si děláte vločky s mlékem, necháte je v tom mléku chvilku povařit v hrnci na sporáku nebo je jenom ohřejete v mikrovlnce? On je to totiž docela rozdíl a ty vařené jsou podle mě o 100% lepší.
Já je dělám takto a je to výborné:
100g vloček dám do hrnce, zaleju asi 200-250ml mléka, přidám lžičku cukru a trochu skořice. Na sporáku to nechám přijít k varu a chvilku povařím. Pak to přeleju na talíř a dám do vzniklé kaše trochu tvrdého tvarohu a lžíci ořechů.
Zkuste myslím, že nebudete zklamaní..
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: ne leden 09, 2011 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nezda sa, ale urobit porridge...s tvarom, chutou a atmosferou je svojim sposobom umenie.
Draper

PříspěvekZaslal: ne leden 09, 2011 2:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Máča napsal:
Když si děláte vločky s mlékem, necháte je v tom mléku chvilku povařit v hrnci na sporáku nebo je jenom ohřejete v mikrovlnce? On je to totiž docela rozdíl a ty vařené jsou podle mě o 100% lepší.
Já je dělám takto a je to výborné:
100g vloček dám do hrnce, zaleju asi 200-250ml mléka, přidám lžičku cukru a trochu skořice. Na sporáku to nechám přijít k varu a chvilku povařím. Pak to přeleju na talíř a dám do vzniklé kaše trochu tvrdého tvarohu a lžíci ořechů.
Zkuste myslím, že nebudete zklamaní..

oboje a zase takovy rozdil to neni.

zaklad je ty vlocky v mleku nachat chvili zmeknout a nasat. V mikrovlnce to obvykle delam na dvakrat. Ohreju az to mleko zacne varit, na chvili cca 10 minut vyndam a necham ustat, pak tam jeste trochu mleka prileju a dam znovu ohrat k bodu varu. Kdyz jsem si drive delal klasickou ovsenou kasi, ze jsem to varil v hrnci, tak si pomatuji, ze jsem to vlastne take delal takto na dvakrat, ona je ta kase pak takova vlacnejsi a objemnejsi
pr0

PříspěvekZaslal: so leden 15, 2011 1:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemá někdo odzkoušený recept na ovesné placky?
digitalm

PříspěvekZaslal: so leden 15, 2011 1:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pr0 napsal:
Nemá někdo odzkoušený recept na ovesné placky?

mam... 4 cele vajcia, 100-120g vlociek, dochutit podla potreby, ja davam, 2pl lyzice medu, holandske kakao, skoricu... to cele rozmixujem v mixery. hodim na panvicu (teflonka) vytretu klasickym maslom, upeciem a jem.
Mike 79

PříspěvekZaslal: so leden 29, 2011 3:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mam... 4 cele vajcia, 100-120g vlociek, dochutit podla potreby, ja davam, 2pl lyzice medu, holandske kakao, skoricu... to cele rozmixujem v mixery. hodim na panvicu (teflonka) vytretu klasickym maslom, upeciem a jem.[/quote]

Dnes jsem si je koupil,tak to zkusim.
shooter

PříspěvekZaslal: út únor 01, 2011 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já papám vločky s mlíkem a grankem když jsem v objemu. A když jsem byl minulej rok na sacharidových vlnách, tak jsm jedl vločky s vodou a 2-3 sacharinama

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
SimsonCZ

PříspěvekZaslal: út únor 01, 2011 11:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

troška invence, i když Ameriku jsem asi neobjevil a určitě to tady někde už je...
a btw není to z mojí hlavy, já bych se popravdu většinu bál pozřít, takže reklamace, že se z toho někdo pos*al, fakt nepřijímám :)

Čokoládové - oříškové ovesné tyčinky

150 g tuku, 3 lžíce hladké mouky, 2-3 strouhané horké mandle, 150 g vloček, 50 g cukru, 1/2 lžičky prášku do pečiva, mléčná čokoláda

Vločky lehce rozdrtíme válečkem, přidáme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto (mouku přidáme podle potřeby). Vyválíme váleček, který rozdělíme na 25 kousků. Z nich formujeme tyčinky a pečeme při 200°C do zlatova. Po vychladnutí namáčíme polovinu v oříškové a druhou část v čokoládové polevě.

Houbové ovesné bramboráčky

50 g mrkve, 50 g petržele, 50 g kapusty, 1 cibule, 50 g sušených hub, 200 g ovesných vloček, 1/2 l vody, sůl, vejce, majoránka, 3 prolisované stroužky česneku, 1 lžíci petrželky, olej

Nejdříve si připravíme hustou ovesnou kaši. Sušené houby chvíli namočíme do vlažné vody a pak je cca 10 minut povaříme. Na lžíci oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme další zeleninu a společně udusíme do měkka. Ovesnou kaši smícháme se zeleninou, vařenými houbami, přidáme vejce, sůl, petrželku, česnek a vytvarujeme placičky (s průměrem 5-6 cm). Opékáme je na oleji po obou stranách. Podáváme jako samostatný pokrm s kysaným zelím, nebo salátem z čerstvé zeleniny, posypané strouhaným sýrem a pokapané kečupem, nebo ochucenou kysanou smetanou. Jsou také výborná příloha k masu a zelenině.

Jednoduchá polévka z ovesných vloček

1 l mléka, 70 g ovesných vloček, 40 g másla, sůl, petrželka

Vločky zavaříme do vroucího osoleného mléka. Po změknutí prolisujeme, zjemníme čerstvým máslem a přidáme petrželku. Podáváme s osmaženou žemlí.

Knedlíčky z ovesných vloček

250 g vloček, 750 ml mléka, 100 g rostlinného tuku (Perla), 3 vejce, strouhanka, (petrželka, čerstvé bylinky nebo 1-2 lžíce cukru)

Vločky zalijeme vařícím mlékem, přidáme sůl, dobře promícháme a pod poklicí necháme chvíli nabobtnat. Pak přidáme máslo a na slabém ohni mícháme tak dlouho, až se hmota nelepí na pánev. Necháme vychladit, přimícháme vejce a podle potřeby zahustíme strouhankou. Mužeme přidat nasekanou zelenou nať.

Mokrými rukama tvoříme knedlíčky (průměr 3 cm), které vkládáme do vařící vody a pomalu necháme vyplavat na povrch. Opatrně vybereme a pokapeme olejem. Podáváme k masu, zelenině, omáčkám, nebo postačí posypat strouhaným sýrem a pokapat kečupem.

V případě, že dáme přednost sladké verzi knedlíku, vynecháme přidání zelené natě a základní hmotu mírně osladíme. Při formování i vaření postupujeme podle výše uvedeného způsobu. Uvařené knedlíky vyndáme, pokapeme máslem, posypeme skořicovým cukrem (kakaem), oříšky a polijeme jogurtem. Zdobíme ovocem.

Lívanečky z ovesných vloček

100 g ovesných vloček, 300 ml mléka, 50 g hladké mouky, sůl, 1 vejce, 10 g droždí, tuk na pečení, skořicový cukr, ovocná marmeláda, tvaroh a šlehačka

Vločky si asi na hodinu namočíme do části mléka, potom přidáme mouku, sůl, vejce a vykynutý kvásek, přidáme zbytek mléka a vytvoříme řídké těsto. Na vymaštěném lívanečníku opékáme po obou stranách. Podle chuti posypeme skořicovým cukrem, potřeme marmeládou, tvarohem a ozdobíme šlehačkou (smetanovým krémem nebo ochuceným jogurtem).

Ovesné kuličky - MŮJ FAVORIT

150 g másla (rostlinného tuku), 100-120 g cukru, 1 vanilkový cukr, 150 g ovesných vloček, 3 lžíce kakaa

Všechny uvedené přísady smícháme, dobře vypracujeme a ve dlaních tvoříme malé kuličky. Jednu polovinu kuliček obalujeme v kokosu, druhou v sezamových semínkách (nebo v mletých vlašských ořechách). Klademe je do papírových košíčků a necháme ve chladu ztuhnout.

Ovesné sušenky

150 g ovesných vloček, 200 ml vody, 150 g cukru, 240 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 lžička soli

Ovesné vločky zalijeme vodou. Po chvíli přidáme ostatní přísady a zpracujeme na těsto, které vyválíme a popícháme vidličkou. Formičkou vykrajujeme kolečka, která pečeme v horké troubě (cca 10 minut).
Ovesné vločky s ovocem
I. S ovocnou šťávou

Do šálku čerstvě lisované ovocné šťávy namočíme 1/2 šálku ovesných vloček, necháme stát 1/4 hodiny a posypeme strouhanými mandlemi.
II. Sváteční vločky s ananasem a ořechy

Na plochou mísu vysypeme ovesné vločky, které pokryjeme plátky ananasu a opět zasypeme vločkami. Tuto vrstvu pokryjeme mletými ořechy a opět poklademe plátky ananasu. Zalijeme šťávou z pomerančů. Necháme hodinu odpočívat a podáváme se smetanou.

Rajčatová polévka s ovesnými vločkami

1,5 l vody, 30 g tuku, 30 g mouky, malou cibuli, pepř, sůl, 60 g ovesných vloček, 1/2 malého rajského protlaku, cukr, citrónová šťáva, pažitka, strouhaný sýr

Z tuku, mouky a cibulky připravíme světlou cibulovou jíšku, přidáme špetku pepře, zředíme vodou, rozšleháme a 10 minut povaříme. Potom přidáme ovesné vločky, povaříme do měkka a prolisujeme. Do získaného krému přidáme protlak, krátce povaříme a dochutíme solí, citrónovou šťávou, cukrem a pažitkou. Na talíři posypeme strouhaným sýrem.

Vločková polévka se zeleninou

6 lžic ovesných vloček, 1 čerstvá mrkvička, celer, malá kapusta, 2 kuličky nového koření, 3 zrnka pepře, polévkové koření, 1 l vody, sůl, čerstvý libeček, petrželka a kopřiva, 2 lžíce olivového oleje

Ovesné vločky a na nudličky nakrájenou mrkev osmahneme na oleji (za stálého míchání), přidáme drobně nakrájený celer a kapustu, koření, vařící vodu a vše asi 10 minut povaříme. Přimícháme sůl a kořenící směs, krátce povaříme, koření vyjmeme a polévku podáváme posypanou libečkem, petrželkou a kopřivou.

Vločkové placičky se zeleninou

150 g ovesných vloček, majoránka, česnek, bylinná sůl, sekaná petrželka (osmažená cibule), cca 200 ml vývaru (voda + vegeta), 100 g vařené nebo zmrazené zeleniny (zeleného hrášku, kukuřice, strouhané mrkve aj.), olej, 2 vejce

Všechno smícháme, přidáme vývar, dobře rozmícháme a necháme cca 1,5 hodiny bobtnat. Pak přidáme vejce, uvařený zelený hrášek a jinou zeleninu a dobře promícháme. Podle potřeby ještě dochutíme, tvoříme placičky, které smažíme z obou stran na oleji.
grogy

PříspěvekZaslal: st únor 02, 2011 12:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

SimsonCZ- to jsou teda hodně odvážný recepty

"Vždyť je to jen bolest"

http://www.kstkurim.estranky.cz/

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Ovesné vločky Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 51, 52, 53  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: