Naopak ty nohy tam můžeš klidně zapojit víc, myslel jsem to tak že když se to snažíš táhnout nohama, tak ti dřív vyletí prdel, kdežto když to táhneš od spodu zádama, tak ta prdel by neměla jít nahoru tak rychle a o to víc zapojíš nohy, ale je to o zkoušení ono se to takhle špatně vysvětluje.
jj, už rozumim jak to myslíš ... prostě klidně začít jen zádama, ale prdel držet pořád na stejný úrovni a až ke konci to dorovnat zároveň, ne?
Wygh napsal:
e: s dotahováním činky a poddřepnutí to dělá například poundstone a pudzian, lepší ale asi bude zařaďit těžké rack pulls - můžeš to střídat s krčením ;).
Odepisuju až dneska a hned jsem rack pulls zařadil, dík za tip ;)
Wygh napsal:
K incline benchi, když to budeš mít víc nakloněné tak pojedou víc ramena a o to právě jde :) u strongmanů je to cvik používaný především pro zlepšení klády a díky nakloněné lavici zvedneš větší váhu. Osobně nejezdim moc naširoko, ale zhruba o tu dlaň širší než šířka ramen. Ještě se používá cg incline bench - taky dobrej cvik.
bench - šířka úchopu a sklon lavice na 0.30
Já jsem si to říkal, že to strongmani jezdí záměrně víc nakloněný, jenom jsem si říkal, že když to mam v treninku vesměs jako jedinej cvik na hrudník, tak jestli by nebylo lepší to jet jenom mírně šikmo, je sice fakt, že prsa sou mi při zvedání k prdu, ale myslel jsem spíš abych je trochu taky cíleně pošolíchal aby nevznikla nějaká disbalance ... ale snad se teda zapojujou dost i v rámci ostatních cviků a tohle pojedu teda při sklonu jako na tom videu, dík :) Jinak u cg benche já mam ruce jenom tak 20cm od sebe, tak tady to pojedu tak na šířku ramen .. víc mi stejně nevyhovuje
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Tak si na to kozy dej jendou týdně nějaké jednoručky v leže, ja to tak dělám taky, živit se tím nebudu a dělám to pro sebe, tak proč bych nemohl cvičit i kozy ;)
_________________ "Clean food is rocket fuel to the athletic body."
Tak si na to kozy dej jendou týdně nějaké jednoručky v leže, ja to tak dělám taky, živit se tím nebudu a dělám to pro sebe, tak proč bych nemohl cvičit i kozy ;)
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Shrnutí : pětky na přemístění a výrazu jsou naprostá smrt, hodinky ukazovaly 18 minut od začátku tréninku, 340 kcal, průměrná tepovka 155 a to i s tim, že jsem měl cca 5 min pauzy a maximální 185 bpm; jinak bych řek, že jsem s technikou zas kousek pohnul ...
Shrnutí : nevim, jestli neni ten rozsah pohybu příliš malej ?? skoro bych řek, že by to chtělo začínat tak o 10cm níž, ale nevim pak aby to nebyly zas spíš dotahy
Zkracovačky s nohama na balónu :
☞ 3 x max
Sklapovačky s balónem v natažených rukách :
☞ 3 x max
Strečing :
◇ Statický strečing celého těla: výdrž v protažení 30-45 sec
Shrnutí: pětky na přemístění a výrazu jsou naprostá smrt, hodinky ukazovaly 18 minut od začátku tréninku, 340 kcal, průměrná tepovka 155 a to i s tim, že jsem měl cca 5 min pauzy a maximální 185 bpm; jinak bych řek, že jsem s technikou zas kousek pohnul ...
jojo tenhle cvik je fakt smrt, ale 5ky jsou jeste v pohode, tech mych 7x5x75kg, co ted porad jezdim, uz mne ani neprijde nejak hrozne na udychani, ale kdyz jsem si dal nedavno 5x10x60kg, to bylo nejhorsich 5 serii v posilovne vubec
Jinak myslim, ze to jedes pekne, ja neumim moc premisteni, to bych se rad naucil ale celkove se to snazim jezdit vse plynule tzn. cinku premistim hned vyrazim, polozim na zem a znovu....ale to je uple fuk, tvuj styl se mi libi a bezne se tak cvici
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
jojo tenhle cvik je fakt smrt, ale 5ky jsou jeste v pohode, tech mych 7x5x75kg, co ted porad jezdim, uz mne ani neprijde nejak hrozne na udychani, ale kdyz jsem si dal nedavno 5x10x60kg, to bylo nejhorsich 5 serii v posilovne vubec
jj desítky jsem taky někdy tak cca 2 měsíce zpátky jel, myslim že asi s 55kg a po 3 sériích sem už nebyl moc daleko od toho, abych se ... jinak ono je to na tu fyzičku mnohem náročnější s tim vyskočením, kdybych to jel jenom jako zvednout a přemístit bez výskoku a pak military nebo pushpress, tak to pude udejchat mnohem líp, ale zas by to bylo o hodně těžký silově ... takhle je to pro mě ale největší kardio masakr co znam ... přemejšlim že bych si někdy zkusil dát místo nějakých intervalů na páse třeba 40 minut přemístění třeba jenom s 5 nebo 10kg na každej straně třeba po 15 opak a s co nejmenší pauzou mezi tim ... to by myslim byl největší masakr
Draper napsal:
Jinak myslim, ze to jedes pekne, ja neumim moc premisteni, to bych se rad naucil ale celkove se to snazim jezdit vse plynule tzn. cinku premistim hned vyrazim, polozim na zem a znovu....ale to je uple fuk, tvuj styl se mi libi a bezne se tak cvici
Dík, myslim, že těd jsem to trochu vylepšil, dávam pozor na rovný záda, osu se snažim mít co nejblíž těla a snažim se to přemístit až když to mam někde nad kolenama a využít trapézy ... ještě mi tam ale na muj vkus chybí víc dynamiky, aby to prostě bylo v mžiku nahoře a pak jerk
Power clean + jerk máš moc lehkej jen si zkus u powercleanu do činky "kopnout stehnama", když se chystáš na přemístění (nejlíp to jde tak, že jdeš do špiček viz. jedno starší video - víc je to vidět u 2. a 3. série myslim, že technicky jsem to tam zvládl docela dobře). U dotahů bych si dal pod sebe nějakej kotouč ať to taháš od vršku kolen a ne z půky stehen :), ale to jen kvůli tomu dotahování na mrtvole, jinak to klidně střídej s tímhle ať ty záda pořádně zatížíš :).
edit: tady ukázková technika
_________________ "Clean food is rocket fuel to the athletic body."
to MORICO: btw hlavně se nesnaž do ty osy těma stehnama "kopat" ; pokud uděláš dobrej výtah s činkou u těla a něpřitáhneš při něm !!! ruce !!! tak ti to tam z těch nohou vyletí samo.
Wygh : Dík opět za rady a tipy, zas příště na tom zapracuju :-)
Jan_Marcell : jj toho pokrčení rukou jsem se ještě nedokázal úplně zbavit, na to se příště zaměřim, dík!
Gohan, Wygh : já myslim, že to Jan_Marcell myslel tak, abych se nesnažil o to, jako těma stehnama vyloženě kopnout do tý činky, ale abych zapracoval na tom výtahu a pak už to "kopnutí" ty nohy udělaj automaticky.
Ano to jistě, ale rada: "kopat do činky stehnama" začátečníkovi, řekne velký kulový. On se musí naučit výtah, a jeho principem je právě to, že nechá natažený ruce, a při narovnávání mu vystřelí stehna do činky !
Vím jak to dělají vzpěrači, naši nejlepší trenují hned vedle naší atl. haly. Já vzpěrač nejsem, ale k technice mi dává rady Libor Walzer, a ten tomu asi trochu rozumí.
Gohan, Wygh : já myslim, že to Jan_Marcell myslel tak, abych se nesnažil o to, jako těma stehnama vyloženě kopnout do tý činky, ale abych zapracoval na tom výtahu a pak už to "kopnutí" ty nohy udělaj automaticky.
EDIT: omylem sem si to tu smáznul, když jsem to použil při zápisu následujícího středečního tréninku
Naposledy upravil Morico dne st únor 09, 2011 3:51 pm, celkově upraveno 2 krát
K tomu trhu....Zda se mi, ze tu cinku tahas zbytecne moc vysoko, nez ji hodis nad hlavu...zkus si ji odrazit tak od pulky stehen a ne az od pasu...pak das nad hlavu podle me mnohem vic.....a chtelo by to video spis ze strany....protoze takhle to vypada, ze ti ta cinka nahore hrozne pada dozadu...nebal bych se klidne jeste rozsirit uchop...aby se ta ruce lip zaprely a nemusel sis tak kroutit to zapesti
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru