Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 310, 311, 312 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gohan

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2011 10:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mysH napsal:
Muze mi nekdo vysvetlit jak presne ty soudy fungujou, kdyz jeden da maximum 10 let a druhy to snizi na POLOVINU???

Dovolil jsem si takový rychle splácnutý malý graf jako názornou ukázku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dunnoWayne
(ban)

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2011 10:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Už od pradávna má soudce možnost rozhodnout o výši trestu i díky následné lítosti a podobně. Dokonce to jistě bude přesně vyložený v paragrafech ale nechápu jak dávají možnost litovat i těm co umyslně páchali kurevstva!!!
Jak muže někdo mít možnost ovlivňovat trest přičemž jeden za neumyslné zabití a druhej za ukladnou vraždu, to nechápu jak mužou mít na svou obhajobu stejný zbraně..........a ta muže dělat rozdíl i několika let......takže?
Peca

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2011 10:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kua to uz snad neni mozny,nedavno odsoudili nejakyho kluka (ktereho napadli i s jeho otcem,navic tam v tom rasismus nebyl,narozdil od tohodle pripadu ) na 7 let za to,ze dal utocnikovi, ktery je napadl jednu ranu a nestastnou nahodou ho zabil a pak takova spina dostane za znasilneni a pokus o vrazdu 5 let,to je vysmech
Azmodan

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2011 11:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak a je to tady

http://zpravy.idnes.cz/soud-snizil-jednomu-z-vitkovskych-zharu-trest-zbylym-trem-zustaly-11b-/krimi.asp?c=A110318_084547_krimi_zep

To co se tady děje je oravdu UN-FUCKING-BELIVEABLE
Bombay

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2011 11:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peca napsal:
kua to uz snad neni mozny,nedavno odsoudili nejakyho kluka (ktereho napadli i s jeho otcem,navic tam v tom rasismus nebyl,narozdil od tohodle pripadu ) na 7 let za to,ze dal utocnikovi, ktery je napadl jednu ranu a nestastnou nahodou ho zabil a pak takova spina dostane za znasilneni a pokus o vrazdu 5 let,to je vysmech

Pozor na fakt, že těch 10 let nemohlo být víc, bo je to mladistvý.
Mablung

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2011 11:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mysH napsal:
Muze mi nekdo vysvetlit jak presne ty soudy fungujou, kdyz jeden da maximum 10 let a druhy to snizi na POLOVINU???

Protože každý případ je individualní, soudce má možnost přihlédnout k mnoha okolnostem a trest zvýšit/snížit. Většinou to je dobře a dělá to rozsudek spravedlivější, ale nic není dokonalého ...
ygg

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2011 11:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mysH napsal:

Došlo k překlasifikování trestného činu ... vrchní soud vyhověl odvolání státního zástupce, že se nejednalo o pokus o vraždu, vše ostatní zůstalo, a to v horní sazbě.

Velmi zjednodušeně .. je to podobné, jako když budeš posuzovat pokus o vraždu a loupež. Hodnotíš tam, zda tě pachatel za použití násilí chtěl obrat, nebo zda tě chtěl usmrtit, aby tě následně mohl obrat. Tj. soud musí hodnotit nejen jak to nakonec "dopadlo", ale jaký byl primární úmysl pachatele.

Zejména v porovnání s Vítkovem si o tom myslím své, ale mechanismus je tento.

To Peca .... ještě jedna technická. Výše trestu je ovlivněna i věkem. Jde o mladistvého, tudíž i když mu soud napálí horní sazbu, automaticky ji musí snížit na polovinu. Kdyby v tom tvém případě tomu klukovi bylo například 16, tak při stejné úvaze soudu by dostal automaticky 3,5 r.
dunnoWayne
(ban)

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2011 12:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg- a nevíš z jakého pohledu se to řeší že je mladej? To jako že ještě muže na starý kolena být ok fotr nebo co????
ygg

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2011 12:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ptej se ve sněmovně:-)))) .... tak ono se argumentuje tím, že do dosažení plnoletosti jde ještě o nevyzrálého jedince, který není schopen plně vyhodnotit své jednání a jeho následky. Proto taky do těch 15 nejsi trestně odpovědný vůbec (jdeš do pasťáku a ne krimu), pak již ano, ale s tímto omezením, atd.

Nicméně mně šlo o to, že v pokrácení na půlku soudce prostě nemá jinou možnost. Takže pokud mladistvý spáchá trestný čin, u něhož je horní hranice například 8 let, tak prostě nemůže dostat víc než 4. Ta "redukce" na polovinu jde prostě zcela mimo soudce, je automatická ze zákona.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so březen 19, 2011 4:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chytrý řeči holek při rozchodu
Gohan

PříspěvekZaslal: so březen 19, 2011 5:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:

Jo to mají no
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so březen 19, 2011 5:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě víc mě sere, že teď bude muset člověk projít těmi debilními fázemi rozchodu a má z toho celej divnej pocit, i když jsem to ukončil já. Trošku mi tu chybí doma boxovací pytel, potřeboval bych se trochu vymlátit a vypustit myšlenky z hlavy.
ygg

PříspěvekZaslal: so březen 19, 2011 8:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:

Otázkou je, jestli my je máme lepší:-)))) ... i když možná jo, třeba jedna kámoška mi vyprávěla, že se asi po měsíci dozvěděla, že se s ní její přítel rozešel ... a to navíc ani ne od něj . Tak nevím, jestli jsou ty chytrý řeči horší varianata
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne březen 20, 2011 12:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
eSko napsal:

Otázkou je, jestli my je máme lepší:-)))) ... i když možná jo, třeba jedna kámoška mi vyprávěla, že se asi po měsíci dozvěděla, že se s ní její přítel rozešel ... a to navíc ani ne od něj . Tak nevím, jestli jsou ty chytrý řeči horší varianata

Nejlepší je, když to při rozchodu všechno svede na tebe, všechno to špatný, za co vlastně nemůžeš.
Přítelkyně chtěla jít na školu do Brna, ale jelikož jsme z Karlových Varů, tak prostě zbytečně pálila mosty a radši si nechala kecat do výběru škol od mamky, která jí říkala, že se sportovkou nebude mít uplatnění a ať jde radši na ekonomku (oba její rodiče pracují v hotelnictví na vysokých postech, tak asi čekali nějakou tu mladou sílu po vystudování) a tak si podala přihlášku asi na 3 fakulty (ekonomka, jazykovka a já nevím co ještě), ale jen do Plzně. Odůvodnila to samozřejmě tak, že i kvůli nám, ale já ji prostě rozumně vysvětlil, že vzdělání už jí nikdo neveme, ale vztahy se můžou podělat ze dne na den, tak ať si nenechá do něčeho kecat a jde do Brna; a hned jsem byl ten špatnej, že myslim hned na náš rozchod apod.... prostě tohle ženská s emocionálním prožíváním logických věcí nepochopí. No a ejhle, od té debaty uplynuly asi 4 měsíce a prostě přišel rozchod a co se nestalo... hodila na mě to, že kvůli mě nešla do Brna a teď už je pozdě prostě jsem sobeckej hajzl a tak dále... však to znáš
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: ne březen 20, 2011 1:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Ještě víc mě sere, že teď bude muset člověk projít těmi debilními fázemi rozchodu a má z toho celej divnej pocit, i když jsem to ukončil já. Trošku mi tu chybí doma boxovací pytel, potřeboval bych se trochu vymlátit a vypustit myšlenky z hlavy.

Mě když takhle nasere koc, tak moje výkony v posilovně jdou celkem nahoru:D

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 310, 311, 312 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: