Svět tloustne

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Svět tloustne  Úvodní stránka -> Ostatní -> Svět tloustne
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jak často navštěvujte Fast foody ?
Nikdy !
13%
 13%  [ 12 ]
Jednou za x měsíců
44%
 44%  [ 39 ]
1x za měsíc
20%
 20%  [ 18 ]
1x za 14 dní
12%
 12%  [ 11 ]
1x za týden
6%
 6%  [ 6 ]
více jak 1x týdně
2%
 2%  [ 2 ]
Celkem hlasů : 88

Autor Zpráva
kubaz

PříspěvekZaslal: so duben 23, 2011 2:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mablung , jestli spravne stravovani shledavas jako konicek a jeste k tomu ho prirovnavas ke hrani kulicek ... tak vlastne nic , nemam co dodat
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: so duben 23, 2011 2:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Study napsal:
Já vím, ale ty věčné otázky co to jím a proč to jím, mě opravdu vytáčí. Hlavně když pak vidím co jí oni... Už jsem klidný.

Máš vyskočit na lavici a vytasit svaly . Udělat pár póz á la Arnold, dobít zbytek který neumřel smíchy, sebrat peněženky a jít na pivo
Study

PříspěvekZaslal: so duben 23, 2011 2:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

... S kamarády problém není, ale ty kamarádky mě serou... Zvláště některé už vidím za 5-10 let, jak budou držet hlavdovku, aby zhubly.

https://www.instagram.com/studynkapetr/
Mablung

PříspěvekZaslal: so duben 23, 2011 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:
mablung , jestli spravne stravovani shledavas jako konicek a jeste k tomu ho prirovnavas ke hrani kulicek ... tak vlastne nic , nemam co dodat

Četl jsi od Pratchetta Going Postal? Připomínáš mi toho sběrače napínáčků, který nechápe že jeho koníček moc lidí nebere.

Na světě je spousta věcí ve kterých by se lidé měli vyznat. A nevyznají. Nemají základní znalosti fyziky, matematikou hned zapomenou, o logice slyší jen ve ftipech, chemii a biologii raději nezmiňovat (vždy vyletím z kůže když si čtu v novinách o třeba iráckých zásobách nafty). Nemají základní ekonomické znalosti, sport vidí v televizi, neumí si opravit ani přerušený kontakt. Neumí strukturovat věty či článek, nechápou jejich smysl. Ze šesti kandidátů na plánovače udělal jen jeden celkem primitivní test na Excel. A co jsem se jim díval pod ruku, nedokázali si ani pořádně přečíst zadání, takže udělali bod jedna, pak to překopali kvůli bodu dva a nakonec by to ještě překopávali kvůli bodu tři, kdyby ho vůbec uměli vyřešit.
Raději výčet skončím než popíšu stránku.
Mě vůbec nepřekvapuje že lidé nemají znalosti o stravování, protože obecně vědí o užitečných věcech prd.
Merrao

PříspěvekZaslal: so duben 23, 2011 4:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trochu souhlasím s Mablugem.
Já osobně třeba nemám absolutně zkušenosti se zavařováním marmelád a měla bych to umět, protože to máme v rodině :)
Jde jen o priority a ty má každý jiné.

Je to jako by vám někdo řekl, že nechápe jak jste nemohli číst Babičku od Boženy Němcové. Je to základ? Ano je. Já ji ještě nečetla

Mimochodem, všichni nemohou být krásní , takže lidi co nechtějí zhubnout neřešte.
Ale rodiče co kazí život dětem, že je vodí co týden do fastfoodů, to se mi taky nelíbí.
Spazik

PříspěvekZaslal: so duben 23, 2011 5:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A největší prdel na tom je, že většina lidí považuje za "normální jídlo" ty sračky co do sebe cpou (polotovary, průmyslově zpracvované výrobky).
Přitom ještě před takovejma 40-50ti lety a dříve bylo běžné a normální to, co je dneska tzv. "zdravá" nebo "fitness" strava - obilné kaše, základní potraviny - maso, zelenina, přílohy, ovoce, ořechy...
Většina lidí nemá páru o tom co jsou to bílkoviny/sacharidy/tuky.
Vladik

PříspěvekZaslal: so duben 23, 2011 6:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

klegove v jedne byvale praci taky nechapaly co si to micham za ,,sracky,, pozdeji jsem je preucil na bobule..o)
Jeden argumentoval tim..u toho do sebe ladoval svacinu..ovar s krenem, a nejakej rohlik.. ,,muj dedek a baba tohle jedli celej zivot a dozili se krasnyho veku.. ale uz jaksi pozapomel na to ze baba s dedkem rano vyrazili na pole a tam makali jak cerni..ale on si vozi prdel v aute a celej den sedi u PC a vecer maka max v hospe na kryglistice..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
Merrao

PříspěvekZaslal: so duben 23, 2011 6:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano, spousta lidí je dnes ovlivněná hlavně věcmi jako "Fitness" napsané na krabicích.

Já jsem osobně ovlivněná tím, pokud to má nálepku "Klasa". Pakliže ano, je mi to hned sympatičtější :D

Nicméně to samé argumentuje můj známý. Já nemám ráda sádlo, prostě si ho nedám (protože jsem tak nějak odpůrcem sádla a vepřového masa - prostě fobie) a známý říká přesně to samé: dřív se to jedlo a jsme tu doteď. (Což je pádný argument, dřív jsme se koupali v rybnících se sinicemi a nikomu to nevadilo)
Trpí zvýšenou hladinou cholesterolu, nadváhou, každý večer pravidelně hraje minimálně od osmi hodin večer World of warcraft do dvou do noci, spí maximálně 4 hodiny. Vysoký krevní tlak.
Od takových lidí ten názor prostě neberu. Pokud smaží na sádle nějaký vrcholový sportovec, tak ten mě přesvědčí spíš.

A ještě jeden argument: souvisí to s rytím spolužáků/spolupracovníků. Do mě ryje jeden takový nadváhový jedinec s debilníma připomínkama " nejez ten sýr! víš kolik to má kalorií??!" - sám dokáže 2l cocacoly vypít během školy, fastfood první zastávka ze školy 3x denně (nejčastěji sýr v bulce s majonezou).
Nedávno jedl snickers, s argumentem "vždyť v tom jsou oříšky, tak je to zdravý ne?" :) Podotýkám, že to byla ironie. Nicméně je lepší si z lidí okolo nic nedělat.
Vladik

PříspěvekZaslal: so duben 23, 2011 6:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kazdej pekne za sebe..kdo chce kam....atd..
kazdymu to muze byt u prdelenec...proto serte na hlupaky kolem..oni jednou poznaji, ze nekde asi byla chyba..
witus

PříspěvekZaslal: so duben 23, 2011 6:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tys tu fakt chybela, kazdej kdo nezije podle tvejch asketickejch meritek je spatnej ?
Merrao

PříspěvekZaslal: so duben 23, 2011 6:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nic takového jsem neřekla. Ať si každý jí co chce.
Jedna věc se týkala známého: který mi tvrdí něco a sám má problémy.
Druhá věc otravného spolužáka. Já mu do jeho životního stylu nekecám, je mi to jedno.

Pokud máš pocit že jsemargumentovala něčím z čeho vyzařuje, že pokud někdo nežije tak jak já, je špatný tak sem s tím.
Vladik

PříspěvekZaslal: so duben 23, 2011 6:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

witus napsal:
tys tu fakt chybela, kazdej kdo nezije podle tvejch asketickejch meritek je spatnej ?

taky me neprijde ze by se Merrao nekoho dotkla..hm
Pr!nc

PříspěvekZaslal: so duben 23, 2011 6:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

I moje okolí jaksi nesdílí moje stravovací návyky, ale začínají se přizpůsobovat. Když například dělají kuřecí řízky, oddělím si kus masa a raději si to maso podusím se zeleninovou směsí. Prostě jím zdravě a nepotřebuju do sebe rvát smažený řízky. Je mi líto toho kvalitního kuřecího, mnohdy docela drahýho masa, když se musí zprasit trojobalem a ještě smažením. To se může rovnou koupit vepřový koleno nebo krkovice.
Prostě já se snažím vybírat vždy to zdravější, ovšem když mám tu možnost. Jako hodně lidí svoje stravování argumentuje tím, že takto jedli i naši předkové, ale oni srovnávají nesrovnatelné. naši předkové tvrdě denně manuálně dřeli, takže potřebovali stravu energeticky bohatou, a klidně i více tuku.
Jenže vysvětlujte to dnešním lidem.
Mablung

PříspěvekZaslal: so duben 23, 2011 11:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vladik napsal:
klegove v jedne byvale praci taky nechapaly co si to micham za ,,sracky,, pozdeji jsem je preucil na bobule..o)
Jeden argumentoval tim..u toho do sebe ladoval svacinu..ovar s krenem, a nejakej rohlik.. ,,muj dedek a baba tohle jedli celej zivot a dozili se krasnyho veku.. ale uz jaksi pozapomel na to ze baba s dedkem rano vyrazili na pole a tam makali jak cerni..ale on si vozi prdel v aute a celej den sedi u PC a vecer maka max v hospe na kryglistice..

Co máš proti ovaru s křenem? Podle mého skromného názoru, po tomhle se netloustne (pokud to člověk nejí i s tím tlustým) a nezdravé to rozhodně není

Spazik napsal:
A největší prdel na tom je, že většina lidí považuje za "normální jídlo" ty sračky co do sebe cpou (polotovary, průmyslově zpracvované výrobky).
Přitom ještě před takovejma 40-50ti lety a dříve bylo běžné a normální to, co je dneska tzv. "zdravá" nebo "fitness" strava - obilné kaše, základní potraviny - maso, zelenina, přílohy, ovoce, ořechy...
Většina lidí nemá páru o tom co jsou to bílkoviny/sacharidy/tuky.

Podle mého skromného názoru je docela nesmysl si myslet že lidi před 40-50 lety jedli nějak racionálně, či že by jídlo bylo zdravější. To že nebyli tak tlustí bylo dle mě dáno zejména dvěma stravovacími faktory (krom pohybu).
1) Lidé neměli tolik peněz aby nakupovali tolik jídla a tolik jídla konzumovali. Jídlo bylo i dražší než je dnes
2) Dnes máme šílené množství nejrůznějších laskomin. Zatímco před těmi 50 lety si bonbon, limonádu či čokoládu dal denně jen málokdo a jedli zejména hlavní jídla, dnes se se díky různým pamlskům dostáváme do silného kalorického přebytku.
Jinými slovy, dnešní obezita má podle mě jiné příčiny než kvalita jídla.

witus napsal:

Nevidím důvod pro tento agresivní příspěvek

Pr!nc napsal:
I moje okolí jaksi nesdílí moje stravovací návyky, ale začínají se přizpůsobovat. Když například dělají kuřecí řízky, oddělím si kus masa a raději si to maso podusím se zeleninovou směsí. Prostě jím zdravě a nepotřebuju do sebe rvát smažený řízky. Je mi líto toho kvalitního kuřecího, mnohdy docela drahýho masa, když se musí zprasit trojobalem a ještě smažením. To se může rovnou koupit vepřový koleno nebo krkovice.
Prostě já se snažím vybírat vždy to zdravější, ovšem když mám tu možnost. Jako hodně lidí svoje stravování argumentuje tím, že takto jedli i naši předkové, ale oni srovnávají nesrovnatelné. naši předkové tvrdě denně manuálně dřeli, takže potřebovali stravu energeticky bohatou, a klidně i více tuku.
Jenže vysvětlujte to dnešním lidem.

Podle toho co tu od tebe čtu, ty jseš v druhém extrému. Jeden extrém jídlo neřeší vůbec, druhý extrém má obsesi kolem jídla a řeší to neustále
Merrao

PříspěvekZaslal: ne duben 24, 2011 7:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung:
To s tím ovarem...
Pro člověka, co si to dá jednou za čas a prokládá to jinými jídly je to fajn. Nicméně pokud někdo do sebe každý den cpe sádlo nebo uzené, taky to není zrovna fajn. Osobně si myslím, že tento člověk je rozhodně o něco méně zdravější jak ten, který dodržuje alespoň nějaké zásady toho zdravého stravování.
A pokud vím, ovar je vařené maso - tedy jedno z nejdietněji upravených. Defakto já jím "kuřecí ovar" skoro vždy :D

Za další, lidé neměli tolik peněz, ale já bych se podívala trochu dál, než před padesáti lety. Třeba pohanka, kroupy...to je dneska rarita na českém stolci. Dnes se vše sladí cukrem, dřív se sladilo medem (od včel, nebo z kytek nektarem...). Jo a nebyly počítače :D

A to prasení trojobalem: to neříkej, protože někdo ti může říct, že prasíš maso vařením a dá se využít lépe. Za další vynechat strouhanku, nahradit mouku celozrnnou - celkem zdravá (sice trochu kaloričtější) alternativa.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Svět tloustne Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: