|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Spazik

|
Zaslal: čt duben 28, 2011 10:38 pm Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | nikdy som sériu starcraft a pod. typy stratégié za nejaké extra stratégie nepovažoval, ked stratégiu s veľkým S, tak takou je už roky rokúce séria total war, pri nej som strávil stovky hodín vo všetkých dieloch, vynikajúci managment a bitky, aké sa nenájdu nikde inde + vždy so špičkovou grafikou ako bonusom. |
To radši neříkej v Koreji, kde je Starcraft národní sport, po jedničce už i dvojka kraluje na poli eSports, kde se točí v turanajích statisíce dolarů a sledují to stovky tisích lidí.
Warcraft a Starcraft byly a jsou do nejmenších deailů vypilované strategie, které jsou v první řadě velmi zábavné, vybalancované a extrémě hratelné jako kompetetivní sport, jediný kdo se jim malinko přibližoval byly Age of empires/Age of mythology, pak je dlouho dlouho nic, a potom teprve nějaké další strategie.
Medieval total war jsem zkoušel jednou, jestli to je to co myslíš, a přišlo mi to jako šílená nuda, nic se tam nevyrábělo, dostal si hromadu jednotek, které se v nepřehledném 3D pohledu nějak náhodně poslali proti sobě a čekalo se jak to dopadne....
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Turakam

|
Zaslal: čt duben 28, 2011 11:20 pm Předmět: |
|
|
hehe spazik, musíš si uvedomiť že turn based stratégia s real time bojmi s možnosťou pauzi a rozvrhnutia plánu postupu a pod. sa nemôže porovnávať so strategickým real time rýchlikom ako je starcraft, ktorý je etalónom na poli progamingu, to je mne známa vec, to mi nemusíš pripomínať, vyslovil som len svoj názor, že naplnením významu slova stratégia sa séria total war približuje oveľaviac, ale tebe sa zjavne zdala komplikovaná, nič sa tam nevyrábalo (ehm na to si ako prišiel???) a boj bol náhodný??? prosím??? nepoznám prepracovanejší systém manažmentu tak rozsiahlych armád v rámci možnosti maximálne sa približujúcich reálnym jednotkám minulosti so schopnosťami, výbavou a pod., ktorou disponovali, total war nie je o tom vyrobiť jednotky a vo vhodne zvolenej kombinácii táto neguje túto poslať v čo najkratšom čase rádovo v sekundách v závislosti od skillu hráča, ale o premýšlaní, prepracovanej diplomacii, obchode, vývine technológií, morálke vojska, predispozíciách toh, ktorého veliteľa a pod. je toho na dlho, proste spravíš si kávu, žiadne náhlenie, pipleš celkovo ríšu, manežuješ mestá, trénuješ jednotky, vedieš častokrát hodinové masívnebitky, kde už len samotný positioning jednotiek dokáže rozhodnúť o výsledku a musíš skĺbiť všetky ich parametre a vhodne použiť, táto séria ani zdaleka nie je, že prídeš a za minútu hráš, to sa však mnohým môže zdať príliš komplikované, že? Ako proti gustu žiadny dišputát, ja starcraft nehaním, len som ti chcel ozrejmiť môj pohľad na gro samotného významu, čo si ja pod pojmom prepracovaná stratégia predstavujem:) _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: pá duben 29, 2011 4:51 am Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | Tak u strategií už není moc co vymejšlet Koncept už je vypilovanej k dokonalosti viz. Starcraft 2, tam už není moc co zlepšovat.
RPG tam mě baví jen klikačky jako Diablo, to se těšim na trojku. |
Tak ty jses bez urazky mainstream hrac - co nejvic akce, co nejrychlejs, ale hlavne u toho nejak extra nepremyslet.
Starcraft 2 je realtime strategie, tam jde fakt o neco jinyho nez u tahovych strategii. Tam spis zalezi na rychlosti reakci hraci, na tom jaky ma micro .. plus zrovna starcraft je delany hlavne na multiplayer. Poradny tezky single tahovky - to je strategie.
To samy Diablo 3 - i kdyz se na nej taky tesim jaxvine, tak s RPG to ma spolecnyho mozna tak, ze si po udelani lvl naklikas nejaky staty. Ale klasicky RPG je uplne neco jinyho a o necem jinym. Jenze to asi nikdy nepochopi nekdo, kdo v mladi nehral Draci doupe // (A)D&D - kde je prvni pribeh a pak az to ostatni ;)
WoWko bylo vyborny kdysi - nez vsechno tak nerfnuli a dali vsem. A presne tohle je nynejsi mainstream trend - obtiznost trapna, hlavne co nejvic akce a at je hrac spokojenej, hraje (plati) a drzi hubu. A podle toho, ze tech hc hracu je mensina, tem kterym to vadi .. tak vysledkem je soucasna situace.
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: pá duben 29, 2011 6:35 am Předmět: |
|
|
| mysH napsal: | | WoWko bylo vyborny kdysi - nez vsechno tak nerfnuli a dali vsem. A presne tohle je nynejsi mainstream trend - obtiznost trapna, hlavne co nejvic akce a at je hrac spokojenej, hraje (plati) a drzi hubu. A podle toho, ze tech hc hracu je mensina, tem kterym to vadi .. tak vysledkem je soucasna situace. |
Sice me te hra stale bavi a rad se k ni vratim, ale na to jaky byl wow ve verzich 1.x uz asi nic mit nebude, pamatuju si jak jsem na epickeho mounta musel farmit nekolik tydnu, jak na nejvetsi rank (14). v pvp nedosahl skoro nikdo a pred lidma s rankem 10. a vys uz clovek mel urcity respect, jak jsme v 40 lidech museli asi 250x wipnout nez jsme porazili Cthuna (asi nej event ktery jsem kdy zazil), i kdyz jsem uz rad, ze ty raidy uz nejsou 40tky, tak ted az na par vyjimek, je vse uplne snadne.
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
Zaslal: pá duben 29, 2011 8:45 am Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | Nj tak já hraju hry abych si odpočinul od práce a ne aby to byla další práce na celý den Fakt nechci trávit 3hodiny hledáním nějakého klíče do další lokace v nějakém hardcore RPG typu Baldurs gate. Nebo poslouchat 10 minut u každé postavy nějaký žvásty o záchraně světa před démony, co si vycucal nějakej scénárista s prstu. |
Presne tak, proto mne nikdy adventury nebo RPG k srdci neprirostly, vijimkou je Jagged Alliance 2 coz povazuju za nejlepsi hru ale je to spis tahova strategie s prvky RPG, ale treba FAllout 1,2 sem taky zral, ale tam me neskutecne sedla postnukleatni atmosfera, ale nedohral sem to kvuli pomrdanym questum, ktere me lezly krkem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: pá duben 29, 2011 8:52 am Předmět: |
|
|
| 70mMyW!53 napsal: | | Spazik napsal: | Nj tak já hraju hry abych si odpočinul od práce a ne aby to byla další práce na celý den Fakt nechci trávit 3hodiny hledáním nějakého klíče do další lokace v nějakém hardcore RPG typu Baldurs gate. Nebo poslouchat 10 minut u každé postavy nějaký žvásty o záchraně světa před démony, co si vycucal nějakej scénárista s prstu. |
Presne tak, proto mne nikdy adventury nebo RPG k srdci neprirostly, vijimkou je Jagged Alliance 2 coz povazuju za nejlepsi hru ale je to spis tahova strategie s prvky RPG, ale treba FAllout 1,2 sem taky zral, ale tam me neskutecne sedla postnukleatni atmosfera, ale nedohral sem to kvuli pomrdanym questum, ktere me lezly krkem. |
ono vieš aby ťa pomaly hra sama navádzala krôčik po krôčiku k vyplneniu všetkých úloh bez nejakého tvojho extra premýšlania/účasti ako je to často dnes, nie je zrovna ono ti poviem, a fallouty sú ešte na tom dosť dobre, čo sa týka questenia, väčšinou je dosť jasne povedané, čo a kde urobiť/kam ísť a pod, nehovoriac už o trojke, ktorá je poplatná dobe a tam máš práve to spomínané vedenie za ručičku. Inak hral niekto new vegas?, aj mám na to vcelku chuť. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: pá duben 29, 2011 9:01 am Předmět: |
|
|
Naposledy upravil g_dgrim dne pá duben 29, 2011 9:03 am, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Majesty

|
Zaslal: pá duben 29, 2011 9:03 am Předmět: |
|
|
Deus Ex 1 je pro me nejlepsi hra vsech dob
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
|
| nahoru |
|
 |
petr616
|
Zaslal: pá duben 29, 2011 9:08 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
70mMyW!53
|
Zaslal: pá duben 29, 2011 9:22 am Předmět: |
|
|
| g_dgrim napsal: | | Majesty napsal: | | Deus Ex 1 je pro me nejlepsi hra vsech dob |
jo, to bola jedna z poslednych originalnych FPS |
Vidis a plno lidi ji ma za RPG :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Majesty

|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|