|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Marky V.

|
Zaslal: čt květen 12, 2011 10:32 am Předmět: |
|
|
K tý nutný obraně: osobně i myslím, že v našem právu je NO vyřešena dobře. A i soudy v posledních letech k věci přistupujou rozumně. Pro laiky: možná to chce o NO míň spekulovat a raději si nějaké základy nastudovat. Mohou se hodit.
A když proti vám poběží cikán s nožem v ruce a bude k vám nějakých 7-8 metrů nebo blíž, tak tu zbraň ani nevytáhnete z pouzdra. A ani policajt, který má zbraň "po ruce". To už je pak lepší si "hrát na Seagala". Jiná věc je, když už máte pistoli v ruce. ale střelit po někom, to chce taky kuráž. I já jako obyčejný strážníček jsem se kdysi setkal s útokem kuchyňským nože. Borec byl dost daleko, takže jsem na něj stačil zamířit...ale pak jsem dostal strach, ještě jsem stačil pistoli vrátit do pouzdra. Když mi pak bodnul na břicho, tak jsem měl víc štěstí než rozumu a taky jsem tenkrát hodně trénoval sebeobranu, ránu jsem vykryl, nasadil páku, naštěstí to byl takovej prcek, pak šel na zem, pouta atd. Bylo to tenkrát obrovský štěstí, ani jsem si nepořezal ruku. A když jsem to pak vysílačkou oznamoval dozorčímu, tak jsem se klepal jako sulc a nemohl jsem mluvit. Ono se to hezky míří pistolí, ale život není americkej film.
A jako perličku dodám, že když se dotyčný gentleman vrátil z lochu, tak neměl nohy, neboť měl cukrovku a přišel o ně. Dneska jezdí po městě na vozíku a pěkně mě zdraví. _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Petey

|
Zaslal: čt květen 12, 2011 10:56 am Předmět: |
|
|
Marky V - a preco si tu pistol zasunul do puzdra? Typek by mal trosku viac stastia,ty smoly a uz tu nie si _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: čt květen 12, 2011 11:56 am Předmět: |
|
|
Otázka je proč ses málem nechal vykuchat, jestli fakt jen kvůli tomu střelit/nestřelit, nebo kvůli tomu možnýmu průseru ( nezákonné použití služební zbraně atd atd )
Já osobně si myslím, že to byla od tebe velká chyba, kor když si ho nechal přijít až k sobě a ještě zaútočit.
Já kdybych měl na někoho vystřelit, tak budu asi víc posranej z toho, že ještě zavřou mě, než z toho že sem prostě nekoho postřelil, zmrzačil, zabil.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: čt květen 12, 2011 12:03 pm Předmět: |
|
|
marky v. a k te situaci co si popisoval , kdyby si mu napr. strelil do nohy jak uz by byl v bezprostredni blizkosti u tebe ? jaky by byl/nebyl tvuj trest ?
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: čt květen 12, 2011 12:06 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
mandor
|
Zaslal: čt květen 12, 2011 12:10 pm Předmět: |
|
|
| Marky V. napsal: | K tý nutný obraně: osobně i myslím, že v našem právu je NO vyřešena dobře. A i soudy v posledních letech k věci přistupujou rozumně. Pro laiky: možná to chce o NO míň spekulovat a raději si nějaké základy nastudovat. Mohou se hodit.
A když proti vám poběží cikán s nožem v ruce a bude k vám nějakých 7-8 metrů nebo blíž, tak tu zbraň ani nevytáhnete z pouzdra. A ani policajt, který má zbraň "po ruce". To už je pak lepší si "hrát na Seagala". Jiná věc je, když už máte pistoli v ruce. ale střelit po někom, to chce taky kuráž. I já jako obyčejný strážníček jsem se kdysi setkal s útokem kuchyňským nože. Borec byl dost daleko, takže jsem na něj stačil zamířit...ale pak jsem dostal strach, ještě jsem stačil pistoli vrátit do pouzdra. Když mi pak bodnul na břicho, tak jsem měl víc štěstí než rozumu a taky jsem tenkrát hodně trénoval sebeobranu, ránu jsem vykryl, nasadil páku, naštěstí to byl takovej prcek, pak šel na zem, pouta atd. Bylo to tenkrát obrovský štěstí, ani jsem si nepořezal ruku. A když jsem to pak vysílačkou oznamoval dozorčímu, tak jsem se klepal jako sulc a nemohl jsem mluvit. Ono se to hezky míří pistolí, ale život není americkej film.
A jako perličku dodám, že když se dotyčný gentleman vrátil z lochu, tak neměl nohy, neboť měl cukrovku a přišel o ně. Dneska jezdí po městě na vozíku a pěkně mě zdraví. |
Tak hlavně, že to dopadlo. Kamarád, co je u Bundeswehru taky říkal jak si všichni mysleli, že jsou zakalení speciálové a pak si blili do helmy...
On je problém, že slušný člověk přemýšlí, zmetkům je to jedno - dovolím si perličku: poškozený pak v domnění, že odvrátí útok obviněného T. zbraň použil, přičemž obviněného zasáhl, mířil přitom do těch míst, aby nedošlo k těžkému zranění obviněného. Dalšímu přímo hrozícímu útoku obviněného T. poškozený nečelil právě s přihlédnutím ke zranění obviněného - Usnesení Nejvyššího soudu ze dne 10.12. 2003, sp.zn.. 7 Tdo 1412/2003. By mě zajímalo co to měl za špuntovku, pochybuju, že by po něm šel kdyby měl v noze .45
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: čt květen 12, 2011 1:45 pm Předmět: |
|
|
Ono se to, pánové, hezky posuzuje od stolu, ale v reálu to není sranda. Dneska už bych to do něj asi našil, ale tenkrát jsem se prostě bál. Navíc vždycky je třeba si uvědomit, že každá střela někde skončí, někam doletí, někam se odrazí a tenkrát to bylo na takový dlouhý chodbě propojený s kuchyní a byla tam ještě jedna uřvaná ženská a taky kolega. A tak člověku bleskne hlavou nebezpečí odražený střely. _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: čt květen 12, 2011 2:23 pm Předmět: |
|
|
| Marky V. napsal: | | A tak člověku bleskne hlavou nebezpečí odražený střely. |
to sem řešil když sem kupoval kvéra na nošení, takže 9 Luger ihned zamítnutej ( což máte tuším vy v tech CZ 75 C ) , .45 ACP jasná volba
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: čt květen 12, 2011 5:36 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
redis

|
Zaslal: čt květen 12, 2011 6:20 pm Předmět: |
|
|
mít tu ropu nebo zlatý doly už tu sou amíci, že tu skladujeme zbraně hromadnýho ničení ^^
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt květen 12, 2011 6:54 pm Předmět: |
|
|
| Marky V. napsal: | | Ono se to, pánové, hezky posuzuje od stolu, ale v reálu to není sranda. Dneska už bych to do něj asi našil, ale tenkrát jsem se prostě bál. Navíc vždycky je třeba si uvědomit, že každá střela někde skončí, někam doletí, někam se odrazí a tenkrát to bylo na takový dlouhý chodbě propojený s kuchyní a byla tam ještě jedna uřvaná ženská a taky kolega. A tak člověku bleskne hlavou nebezpečí odražený střely. |
Nemluvili jste někdy o možnosti mít v podobných situacích gumové střely? Co vím (ale jistý si tím nejsem), útočníka by to mělo také zastavit, ale minimalizovalo by se nebezpečí vážného zranění.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: čt květen 12, 2011 7:25 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Marky V. napsal: | | Ono se to, pánové, hezky posuzuje od stolu, ale v reálu to není sranda. Dneska už bych to do něj asi našil, ale tenkrát jsem se prostě bál. Navíc vždycky je třeba si uvědomit, že každá střela někde skončí, někam doletí, někam se odrazí a tenkrát to bylo na takový dlouhý chodbě propojený s kuchyní a byla tam ještě jedna uřvaná ženská a taky kolega. A tak člověku bleskne hlavou nebezpečí odražený střely. |
Nemluvili jste někdy o možnosti mít v podobných situacích gumové střely? Co vím (ale jistý si tím nejsem), útočníka by to mělo také zastavit, ale minimalizovalo by se nebezpečí vážného zranění. |
Gumové projektily mají ten problém, že jsou učinné pouze v určité vzdálenosti. Když jsi dál, tak to nemá ten efekt a když jsi blíž tak tě to může vážne zranit, takže na blížku to není až tak rozdíl.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: čt květen 12, 2011 7:56 pm Předmět: |
|
|
Gumovýma obuškama to začíná, gumovýma poutama to končí. Bouchačka má mít ostrý včeličky, at mají gauneři lufty. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
AniCitronAniBanan
|
Zaslal: čt květen 12, 2011 9:46 pm Předmět: |
|
|
Velice zajímavé, jak se do ,,školního časopisu,, http://www.redwaymag.cz/ , distribuovanýho a volně dostupnýho ve školách pravidelně dostávají ultralevicový články přímo okopírovaný z antifa.cz  Ministerstvu školství nevadí propagace ultralevice a jejich myšlenek ?
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: pá květen 13, 2011 7:41 am Předmět: |
|
|
| Gohan napsal: | | Mablung napsal: | | Marky V. napsal: | | Ono se to, pánové, hezky posuzuje od stolu, ale v reálu to není sranda. Dneska už bych to do něj asi našil, ale tenkrát jsem se prostě bál. Navíc vždycky je třeba si uvědomit, že každá střela někde skončí, někam doletí, někam se odrazí a tenkrát to bylo na takový dlouhý chodbě propojený s kuchyní a byla tam ještě jedna uřvaná ženská a taky kolega. A tak člověku bleskne hlavou nebezpečí odražený střely. |
Nemluvili jste někdy o možnosti mít v podobných situacích gumové střely? Co vím (ale jistý si tím nejsem), útočníka by to mělo také zastavit, ale minimalizovalo by se nebezpečí vážného zranění. |
Gumové projektily mají ten problém, že jsou učinné pouze v určité vzdálenosti. Když jsi dál, tak to nemá ten efekt a když jsi blíž tak tě to může vážne zranit, takže na blížku to není až tak rozdíl. |
Je to tak. Gumový projektily mají pro běžnýho poldu na ulici víc nevýhod než běžný střelivo. Jiná věc je potom zásah proti davu, v letadle apod.
Ale ani 9 Luger není zárukou úspěchu: osobně jsem srážel k zemi a poutal člověka, kterýho postřelil kolega. Borec měl v sobě tři včelky - prostřelenou plíci, prdel a ruku a jak se s námi pral. _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|