Asi největší hloupost, kterou v posilovně vídám, je, když si nějaký velmi mladý začátečník myslí, že nejvhodnější zátěž na "čemkoliv" je pro něj minimálně dvakrát tolik, než co má ta statná, minimálně pětatřicetiletá paní (to jako já).
z malých vah rostou malé svaly z velkých velké.
Edit: Navíc nevidím důvod proč by neměl zvedat dvakrát tolik když to zvládá.
Si udělej dřívko a dávej si tam dřívko, uvidíš jak všichni budou čumět, když tam přijdeš s vlastním dřívkem a hned budou všichni něco jako "heeej super ty jo pučíš" :D
Tydle věci v posilkách kam chodím většinou mají, právě proto, že jsou ty lavičky na hovno a potřebuješ "půl stupeň" kterej tam není ... dřívko je ideál.
Hel napsal:
...
Chlapská ješitnost nic víc:D To ženy nikdy nepochopí:P
Asi největší hloupost, kterou v posilovně vídám, je, když si nějaký velmi mladý začátečník myslí, že nejvhodnější zátěž na "čemkoliv" je pro něj minimálně dvakrát tolik, než co má ta statná, minimálně pětatřicetiletá paní (to jako já).
z malých vah rostou malé svaly z velkých velké.
Edit: Navíc nevidím důvod proč by neměl zvedat dvakrát tolik když to zvládá.
Tady šlo o případy, kdy to nezvládá a marně se s takovou vahou pere. Pokud zvládá, pak bych to rozhodně neklasifikovala jako hloupost, ale coby normální tréning. Zkrátka když si velmi vyhublý, přibližně šestnáctiletý mladíček beze špetky svalů na těle naloží na legpress kupu železa, kterou nedokáže ani odlepit ze zarážek, pak mu to začne přizvedeávat jeho stejně vypadající kamarád, tak už to není ani hloupost, ale spíše hazard se zdravím. A dělat toto jen z důvodu, že si to může dovolit ženská, je tuplovaná hloupost.
Nedavno sem videl jednu vyzli cvicit tlaky hlavou dolu a pritahy kladky "na prsa". Tlaky vypadaly tak, ze vyzle cinky v horni fazi dala k sobe a potom skoro nezmenene presunula na prsa. Takze lokty skoro podelne s telem a vykrouceny zapesti (good luck do budoucna). Kdyz uz sem myslel ze se vic nepobavim tak se vyzle presunula na zminene pritahy kladky a zacala kladku sirokym uchopem stahovat skoro az k pindourovi, takze nekde okolo prsou se cvik premenil na hybrid stahovani kladky na triceps , samozrejme vykrouceny zada a ruzny vrteni nemusim zminovat. Chtel jsem poradit, ale po predchozich zkusenostech jsem se na to vyprd. Jak tu psal myslim deadlift, uz sem z toho vyrostl.
Já jsem byl teď po dlouhé době mezi lidma a celkem jsem čuměl:D Týpek cvičil mrtvej tah stylem, maximálně ohnutý záda, mezi každým opakováním 30 sec pauza, výchozí pozice striktně hlava 20cm pod prdelí:D Vydržel jsem asi tak 4 série a pak jsem za ním šel a naznačil mu, jak by se to asi mělo cvičit, ale přemýšlel jsem dlouho, jestli se na to nevysrat a věnovat se sobě.
_________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
Wojtkingson: Chapu. U nas stejny problem (a to kolikrat i za dohledu treneru, i kdyz mladych). Nalozi si zbytecne moc a pak to tahaj kocicakem. Nejhorsi je, kdyz jim reknu, at schodej par kotoucu a zacnou lehceji s poradnou technikou. Vetsinou je schodi, ale budto uz cinku nenalozej a nebo si ji odnesou nekam za roh. Nechapu, vzdycky se jim to snazim vysvetlit kamaradsky.
to už jsem taky několikrát viděl... spousta lidí si myslí, že mrtvý tah = nějak se ohnout pro tu činku na zemi a nějak jí zvednout.
To je přesně můj styl, co proti tomu máš?
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
já si dal dneska mrtvoly na konec treningu :D dobrá blbost... úchop totálně v prdeli :D:D:D
od toho sou trhacky, ja davam MT jenom na konec treningu nebo jako predposledni cvik, je to parada :) Btw YUDE to je pekna blbost si davat pod lavicku nejakej spalek nebo gumu, to ti asi moc nepomuze, kdyz zvednes ten sklon gumovou podlozkou o 2 cm a nebo zase tam rvat nejakej 10 cm spalek, to uz je uplne stejny, kdyz si to opres o dalsi spunt... Me taky skoro na vsechny cviky vyhovuje presne ten sklon jednoho a pul spuntu, takze butto tam dam kotoucek a nebo tam maj nejaky udelatko primo na to a nidky nebyl problem...
Je to parodie, stačí se kouknout s jakou lehkostí to pak přitahuje k pasu a pokládá na zem :)
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru