Taky ti gratuluju a se slzou v oku vzpomínám, jak jsem skoro přesně před 18 lety taky "slavil" dvacetiny. Na vojně, ve službě, alespoň že tu flašku vodky se mi tam podařilo propašovat
_________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
Dřepy s osou nad hlavou + trh z polo (od boků): zkouším techniku, max 30kg zatím, ale i tak celkem náročné
Výpady s JČ + kliky na JČ: Dřepy + "židle" o stěnu: Russian twist přendávání kotoučů + bic. zdvihy JČ: tenhle RT je těžší jak normální, dělal ho na video Derek Poundstone
- jinak mám brigádu, manuální práce, včera jsme tahali dříví a klády z lesa, takže celkem dobré cvičení
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Já sem ty manuální brigády minulý rok řešil L-karnitinem, po práci sem se pořádně najedl, hoooodně sacharidů a lupl karnitin, a na trénink sem byl jak kdybych nic nedělal celý den
Já sem ty manuální brigády minulý rok řešil L-karnitinem, po práci sem se pořádně najedl, hoooodně sacharidů a lupl karnitin, a na trénink sem byl jak kdybych nic nedělal celý den
Ok dík, je pravda že po té práci není energie na 100%, ale pořád se to dá.
Teď mě hrozně začly bavit vzpěračský cviky, asi budu muset napsat o radu kulichovi, a taky musím natočit video toho trhu z polo, jestli se tomu tak vůbec říká.
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Trh z polo + dřepy s činkou nad hlavou: MT s JČ do dřepu + variace kliků na v.o.: Dřevorubec + dyn. švih s činkou v zemi: Zkouška Dragon fang: Bic. zdvihy:
- zkoušel jsem ty trhy se 40kg, a už to bylo nějaké těžké , tenhle cvik fakt není žádná sranda, ale chci to dotáhnout aspoň na 50kg a víc.
Čau, zkusil bych začít s nohama trochu blíž u sebe a ten trh udělat mírně do roznožky, jestli víš jak to myslim .. mně to pomohlo dost. Jinak ale to má z mýho laickýho pohledu pěknou dynamiku.
Edit: ještě jedna věc, zkus u toho vůbec neohýbat ruce v lokti.
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Čau, zkusil bych začít s nohama trochu blíž u sebe a ten trh udělat mírně do roznožky, jestli víš jak to myslim .. mně to pomohlo dost. Jinak ale to má z mýho laickýho pohledu pěknou dynamiku.
S tím nesouhlasím, akorát si tak zbytečně zvýší rozsah pohybu, což je v tomhle případě kontraproduktivní, protože nedělá předpažování.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
S tím nesouhlasím, akorát si tak zbytečně zvýší rozsah pohybu, což je v tomhle případě kontraproduktivní, protože nedělá předpažování.
No jo, ale to je full snatch, tam mi to taky vyhovalo trochu ruce pokrčit, ale u power snatche/trhu z polo mi to víc vyhovuje, když ty ruce neohnu (ale možná si to jenom myslim, že je neohýbam :DD budu se muset taky natočit a zpomalit to) ... ale samozřejmě tvrdit jestli je to správně a jestli se nějak liší co se toho ohýbání rukou týče full snatch a power snatch si nedovolim, protože tomu nerozumim .. psal jsem spíš osobní zkušenost jakožto laik ;)
_________________ No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable. Socrates
Ten princip u hang i full bude stejnej a to bude nejkratší dráha + fyziologický omezení člověka. Já jakožto také laik do toho moc kecat nemůžu, ale vyplývá mi to z mé logiky a pár letmých pokusů. Zařazení trhů pravidelně teprve plánuji, teď jen lehce, když zbývá čas a energie.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Ok už mlčim a když sem se díval na svoje videa tak ty pazoury taky trochu ohýbam, takže už mlčim po druhý :D .. tak aspoň ta roznožka snad nebyla tak mimo ;)
Edit, to video je supr ;)
Podla teorie sa ruky nemaju ohybat v lakti az po dokoncenie plnej extenzie (second pull), je to jednoducha fyzika, pri tripple extension sluzia ruky len ako paky, ktore prenasaju silu vyponu na cinku. V pripade, ze ohnete ruky prilis skoro, zbytocne stratite potencial z vyponu.
Samozrejme potom sa uz ruky len vezu spolu s cinkou nahor, a kedze osa musi ist co najblizsie k telu, bez ohnutia by to asi neslo :D
_________________ Wilks? Makes little guys feel better about lifting less. Means nothing. I came up with my own formula that makes weaker guys like me to feel better: it's a combination of bw, years training, leverages, excuses, potential and heart :D:D:D
Koupil jsem si mléčnou rýži z ronnie shopu, četl jsem na ní samou chválu. Já nikdy nebyl moc rejžožrout, ale teď.....JSEM. Je to absolutně výborný, jak studený, tak teplý, s ovocem, proteinem, nebo i samotný (hezký rým ). Koupil jsem 5kg, a asi dalších 10-15kg dokoupím, je to lahodný, chutná to jak trochu rozvařená rýže v pudinku.
Od pondělí najíždím na pořádnou stravu, žádný sr*čky, dodělám nový tren. plán a napíšu ho sem, sice budou treninky každý den po 8hod manuální práci, ale co, holt budu chodit spát v 9 .
Zřejmě se chopím zpátky silové vytrvalosti , to mi svědčilo asi nejvíce, k tomu plyometrie , pak sprinty+výběhy do kopců , za další gymnastické protahování a nakonec regenerační cvičení , většinou ve formě běhu, plavat mě prostě nebaví.
Kdyby měl někdo nápad na nějaké cviky, co bych mohl zařadit, klidně napište, poraďte, určitě nebude chybět dřepy, přední dřepy, mt, bench, výpady, přemístění, trh z polo, dřepy s činkou nad hlavou, core, dyn. cviky apod.
Nový treninkový plán , může se ještě trošišku změnit. Zápisy z treninků budu psát zřejmě jen názvy cviků, možná serie, ještě nevím.
A tímto díky Ocelákovi za pomoc, beru zpět co jsem o něm řekl ošklivého
Priorita, cíl: budování výbušnosti, rychlosti, síly, vedlejší efekt nabrání kvalitní hmoty
PONDĚLÍ - posilka (cviky s vlastní vahou těla, plyometrie na vršek, udělám z toho kruhák + core)
ÚTERÝ - atletika (sprinty, kopce, úseky)
STŘEDA - výklus, gymnastické protahování (rozvoj ohebnosti->lepší regen->lepší práce svalů)
ČTVRTEK - posilka (těžké cviky: bench, dl, přemístění, pushpress, trh z polo, snatch)
PÁTEK - volno
SOBOTA - plyometrie na stadionu, (zaměření na spodek těla)
NEDĚLE - výklus, gymnastické protahování
- v posilce to vypadá na provedení cviků v silově-vytrvalostím stylu, tzn. málo opakování, těžké váhy, krátké pauzy, hodně serií.
Poznámka: na nový trenink se těším. Upřímně, nesnáším gymnastické protahování, ale doufám, že se moje ohebnost zlepší a vše půjde lépe.
Nejvíc se bojím únavy, proto musím dbát na pořádný jídelák, což doufám budu, každý den totiž bude ještě 8-9hod man. brigáda na zahradách před každým treninkem. Takže pěkně večer navařit a v poledne o pauze rýže s masem a už to pojede .
Jestli má někdo nějakou kritiku, šup sem s tím!
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru