Technika benche

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Technika benche  Úvodní stránka -> Trénink -> Technika benche
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tomkins

PříspěvekZaslal: čt leden 28, 2010 9:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek napsal:
propínáním loktů snižuješ napětím svalů, což je v rozporu s Weiderovým principem nepřerušovaného napětí

Tak nějak
Draper

PříspěvekZaslal: čt leden 28, 2010 9:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tomkins napsal:
cipinek napsal:
propínáním loktů snižuješ napětím svalů, což je v rozporu s Weiderovým principem nepřerušovaného napětí

Tak nějak

to je fakt, takze ja jakozto velky zastance weiderovych principu uz ZADNE PROPINANI :-)

edit: vetsi napeti = vetsi pumping = vic endorfinu = vetsi radost ze zivota
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Orbb

PříspěvekZaslal: čt prosinec 23, 2010 7:13 pm    Předmět: otázečka k bench pressu Odpovědět s citátem

Když jsem ve fázi, že jsem spustil tyč na hrudník (malinko pod úroveň bradavek), ramena tlačím dolů k podlaze, vypínám hrudník a k sobě tlačím lopatky, tak jak správně tlačit nahoru? Někde jsem četl že jen tlačit rukama, někde zase, že se má tlačit hrudníkem, což ale vůbec nevím jak se dělá (teda pokavaď se to nedělá samo od sebe :D), stím souvisí i rada zatínání hrudníku, což mi ale vůbec nejde když mám lopatky u sebe a někde zase psali, že při tlačení nahoru mají jít lopatky od sebe (což ale je podle mě kravina, jelikož bych zvedal ramena a to já nechci). Jak tedy na to? Všude se řeší jak s činkou dolu, ale o tlaku jsem toho moc nenašel a když už tak zdroje nejsou důvěryhodné a informace se rozcházejí. Děkuji předem za radu.
Josef

PříspěvekZaslal: čt prosinec 23, 2010 7:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lopatky pořád u sebe.
hajdy

PříspěvekZaslal: ne leden 09, 2011 2:39 pm    Předmět: Lopatky Odpovědět s citátem

Jakej je Vas nazor na umisteni lopatek?
davate lopatky k sobe, od sebe nebo tak napůl? a hlavne proc?

Ja davam tak napul a ramena dolu. Cetl jsem, ze kdyz se lopatky davaji k sobe tak se vice zatezuje rameno, konkretne nahore u klicni kosti (akromioklavikularni kloub)

Lopatkama k sobe se rameni kloub rozevre a je nestabilni a zranitelny.
Byl jsem s tim pred rokem na operaci tak me to zajima.
SimsonCZ

PříspěvekZaslal: po leden 10, 2011 5:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Lopatky STÁLE u sebe, činka se zvedá rukama - v nich ji, jak předpokládám, držíš. Ten pohyb vychází z hrudníku (plus samozřejmě tricepsy a částečně přední delty), to samozřejmě, ale říkat, že něco zvedáš hrudníkem, mi přijde zvláštní...
LuckaSvecova

PříspěvekZaslal: po leden 10, 2011 10:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No aby si odlehcil kouby v rameni, tak lopatky tlačit co nejvíc k sobě. Vychází to z mojí zkušenosti (nevyznám se v anatomii). Já když nezatáhnu lopatky tak nezabenčuju ani 30kg, protože mi v tom rameni křupe a bolí to :)
Orbb

PříspěvekZaslal: čt květen 05, 2011 5:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě bych měl otázku k J-tlaku. Je efektivnější než klasický přímočarý pohyb činky? Zdá se mi tam že je tak o polovinu delší dráha pohybu a taky mi přijde "nebezpečnější", na druhou stranu asi bude v něčem lepší, když tak benchují všichni lifteři. Jakej je mezi nimi teda hlavní rozdíl?
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: út leden 03, 2012 4:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co šířka úchopu? Jaká šířka úchopu je ideální na zvedání co největší váhy? Je mi jasný, že to je hodně závislý na stavbě těla, ale nějakej obecnej typ, o něco šíř než ramena, co nejdál od sebe?
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: út leden 03, 2012 4:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:
Co šířka úchopu? Jaká šířka úchopu je ideální na zvedání co největší váhy? Je mi jasný, že to je hodně závislý na stavbě těla, ale nějakej obecnej typ, o něco šíř než ramena, co nejdál od sebe?

individuální... já před 2 týdny zjistil, že na úchop v šíři ramen zvednu úplně nejvíc... někdo zas na hooodně širokej zvedne nejvíc...
Frozz.

PříspěvekZaslal: út leden 03, 2012 4:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:

Myslím si, že největší váhu zvedneš s rukama od sebe na šířku ramen = ruce kolmo k hrudníku. Ale tu nastává problém, že když máš ruce dál od sebe, tak nebudeš muset vytáhnout tu činku tak vysoko, jako by si ji musel vytáhnout s rukama blíž, prostě jiné pák. poměry. A pak i zapojení svalů je jiné, ale to víš.

edit: .. a také kdo bude mít velmi silné tricepsy, je jasné, že by měl zvednout více s kratším úchopem, kde tu sílu využije.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: út leden 03, 2012 6:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo jo jasný, ale tak obecně, taková univerzální šířka úchopu, když člověk chce cvičit pro to, aby měl dobrou sílu na benči. Prostě, když se člověk té technice podřídí, tak z jaké šířky úchopu se toho dá vymlátit nejvíc
Petey

PříspěvekZaslal: út leden 03, 2012 6:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

odpoved je rovnaka,to je individualne
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: út leden 03, 2012 6:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já jí právě taky hledal.... vždy sem jezdil užší a pak jsem viděl, jak borci jezdí velký váhy mnohem širším, tak jsem to taky zkusil... no a nedávno jsem zkusil zas uzší a byl silnější, než všechny ostatní
Proto si musíš najít ten, kterej funguje tobě
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: út leden 03, 2012 6:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem právě taky sledoval borce, že to jedou hodně na široko, ale trochu užší mi vyhovuje víc

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Technika benche Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: