|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Matheus

|
Zaslal: po únor 13, 2012 2:42 pm Předmět: |
|
|
| jirdano napsal: |
dík za rady, na to protahování spodních zad už sem lehce koukal, na hyperextenze teda kašlu, jinak břicho co se rozvoje týče patří k mým lepším partiím, myslíš že se vyplatí přidávat při jeho cvičení zátěž?
|
to že tam máš kostky neznamená že máš v pohodě břicho.
zvyšovat zátěž nemá smysl, máš oslabené hluboké svalstvo břicha, na to se zaměř.
Svaly hlubokého stabilizačního systému bederní páteře koukni sem...
úryvek
| kód: | | Opakovaná pravidelná aktivace povrchových svalů při dysfunkci HSS vede ke zvýšení klidového svalového tonu a hyperaktivitě svalů povrchových a snížení klidového svalového tonu a útlumu svalů hlubokých. Jinými slovy: začátečník "obdařený" dysfunkcí svalů HSS, který bez předchozí úpravy funkce těchto svalů začne cvičit povrchové svaly (břišní a zádové) bude stále více prohlubovat dysbalanci mezi hlubokými a povrchovými svaly, zhoršovat stabilitu bederní páteře a riskovat bolestivé obtíže. | _________________ Krev z nosa a po treninku kosa... ;-) jinak to neporoste
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Dylina
|
Zaslal: po únor 13, 2012 3:37 pm Předmět: |
|
|
| Matheus napsal: |
úryvek
| kód: | | Opakovaná pravidelná aktivace povrchových svalů při dysfunkci HSS vede ke zvýšení klidového svalového tonu a hyperaktivitě svalů povrchových a snížení klidového svalového tonu a útlumu svalů hlubokých. Jinými slovy: začátečník "obdařený" dysfunkcí svalů HSS, který bez předchozí úpravy funkce těchto svalů začne cvičit povrchové svaly (břišní a zádové) bude stále více prohlubovat dysbalanci mezi hlubokými a povrchovými svaly, zhoršovat stabilitu bederní páteře a riskovat bolestivé obtíže. | |
Přesně tohle jsem měl/mám já. Těžké tahy, přítahy, dřepy, pásek pořád na krev dotaženej... Až jsem pak v 18 letech (!!!) cítil hrozný bolesti, i když jsem se předkláněl při zavazování tkaniček, bolest jak prase při kašlání, bolest jak prase, když jsem ze země zvedal krabici, když jsem házel s lopatou, když jsem chvíli běhal, no prostě skoro furt. Když masáže pomáhaly jenom krátkodobě, rozhodl jsem se navštívit fyzioterapeuta. Ten měl hned jasno a já začal chodit na pravidelný rehabilitace... Lepšit se to začalo až po nějakejch 3 měsících, ale uplně dokupy se to nedalo nikdy... Po nějaký době se teď vracím k pravidelnýmu posilovaní HSS, z tréninku jsem uplně vyřadil pásek, mrtvý tahy a přítahy v předklonu cvičím jen hodně zlehka.. Těžký dřepy mi dělaly nejhůř a cvičím místo nich dřepy čelní, ze kterejch mám v zádech naopak dobrej pocit a nepumpujou mi prdel Zkrátka je to běh na dlouhou trať a chce to hodně trpělivosti... Hlavní je nehledat příčinu a řešení někde, kde není a opravdu k tomu doktorovi jít...
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: po únor 13, 2012 4:13 pm Předmět: |
|
|
| Matheus napsal: | | jirdano napsal: |
dík za rady, na to protahování spodních zad už sem lehce koukal, na hyperextenze teda kašlu, jinak břicho co se rozvoje týče patří k mým lepším partiím, myslíš že se vyplatí přidávat při jeho cvičení zátěž?
|
to že tam máš kostky neznamená že máš v pohodě břicho.
zvyšovat zátěž nemá smysl, máš oslabené hluboké svalstvo břicha, na to se zaměř.
Svaly hlubokého stabilizačního systému bederní páteře koukni sem...
úryvek
| kód: | | Opakovaná pravidelná aktivace povrchových svalů při dysfunkci HSS vede ke zvýšení klidového svalového tonu a hyperaktivitě svalů povrchových a snížení klidového svalového tonu a útlumu svalů hlubokých. Jinými slovy: začátečník "obdařený" dysfunkcí svalů HSS, který bez předchozí úpravy funkce těchto svalů začne cvičit povrchové svaly (břišní a zádové) bude stále více prohlubovat dysbalanci mezi hlubokými a povrchovými svaly, zhoršovat stabilitu bederní páteře a riskovat bolestivé obtíže. | |
Tenhle blábol už měl dávno skončit někde v propadlišti internetových dějin... Naprosto stupidní článek míchající brambory s hruškama. Ani funkční oddělení HSS a povrchových svalů není až tak pravda. Takže lépe na tenhle článek honem zapomenout - o jeho teorii kulturistických pupků už vůbec nemluvím. Naprosto si vystačíme s dolním zkříženým syndromem.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: po únor 13, 2012 4:17 pm Předmět: |
|
|
Kide, ty nesouhlasíš s tím, že extrémní používání povrchových svalů může být příčinou postupného selhání správné funkce HSS? To byl přesně můj případ, vzpřimovače jak dvě štangle vysočiny, přímý břišní sval věčně přetížený a pak mi louplo v zádech a bylo vymalováno. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: po únor 13, 2012 4:27 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | Kide, ty nesouhlasíš s tím, že extrémní používání povrchových svalů může být příčinou postupného selhání správné funkce HSS? To byl přesně můj případ, vzpřimovače jak dvě štangle vysočiny, přímý břišní sval věčně přetížený a pak mi louplo v zádech a bylo vymalováno. |
Neeee, já nesouhlasím s tím, jak je napsaný ten článek. *a03
A jak jsem zmínil, ony ty teorie okolo HSS mají své zádrhele. Bavme se spíše o velkých a malých svalových skupinách,či jednotlivých svalech, o svalových smyčkách atd. ale nechme stranou HSS. Ono funkčně nejde zcela oddělit HSS od ostatních svalů, takže to je momentálně takové nic neříkající moderní zaklínadlo.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: po únor 13, 2012 4:35 pm Předmět: |
|
|
Už je to dlouho, co jsem ten článek četl celý :)
Chápu, HSS je v módě a šermují tím často i lidi co o tom buď neví nic, nebo tomu naopak přikládají přehnaný důraz a balancování na nestabilní plošině je pro ně jediná správná náplň tréninku...
Konkrétně mě naprosto nefungoval transversus. Měl jsem něco "žvejklýho" v bederce a neuměl jsem udržet vnitrobřišní tlak, tak to nebylo čím stabilizovat. Rok jsem se nemohl pomalu ani ohnout pro tkaničku, neurolog mi řikal ať na činky do konce života zapomenu a pak jsem se dostal k šikovné fyzioterapeutce a za tři měsíce jsem zvedal zase přes 200 kilo na mrtvej tah a překvapivě už mě nic nebolelo. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
Naposledy upravil CIZO dne po únor 13, 2012 4:47 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: po únor 13, 2012 4:38 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | Už je to dlouho, co jsem ten článek četl celý :)
Chápu, HSS je v módě a šermují tím často i lidi co o tom buď neví nic, nebo tomu naopak přikládají přehnaný důraz a balancování na nestabilní plošině je pro ně jediná správná náplň tréninku...
|
Přesně tohle jsem myslel...
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po únor 13, 2012 5:10 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | Už je to dlouho, co jsem ten článek četl celý :)
Konkrétně mě naprosto nefungoval transversus. Měl jsem něco "žvejklýho" v bederce a neuměl jsem udržet vnitrobřišní tlak, tak to nebylo čím stabilizovat. Rok jsem se nemohl pomalu ani ohnout pro tkaničku, neurolog mi řikal ať na činky do konce života zapomenu a pak jsem se dostal k šikovné fyzioterapeutce a za tři měsíce jsem zvedal zase přes 200 kilo na mrtvej tah a překvapivě už mě nic nebolelo. |
Můžeš kdyžtak hodit do PM kontakt na tu šikovnou fyzioterapeutku? Díky. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: po únor 13, 2012 9:57 pm Předmět: |
|
|
ještě jednou dík za další odpovědi, přece jen se tu koukám najdou lidi co se fakt vyznají  zatím se zkusím zařídit podle vašich rad, momentálně přecházím od obvoďáka pro děti a mládež k dospělýmu, takže pokud se to do doby než tam nastoupím bude nějak dál zhoršovat, tak to s ním proberu (dětská doktorka se do mě akorát sere že nemam posilovat) a nechám se kdyžtak poslat k někomu přímo z oboru
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: po únor 13, 2012 10:00 pm Předmět: |
|
|
Obvoďák je taky o ničem, naber směr k odborníkovi a ať ti sjedou na CT páteř, abys věděl co a jak s ní máš, jestli nemáš nějakou vrozenou vadu, jako na ni přišli u mě, až mi praskly 2 plotýnky _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Matheus

|
Zaslal: po únor 13, 2012 10:10 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Arnold Strong
|
Zaslal: út únor 14, 2012 12:57 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: pá únor 17, 2012 9:36 pm Předmět: |
|
|
Pokud má člověk dolní zkřížený syndrom jsou vhodné, hyperextenze? Tím myslím pomalu se balit do klubíčka jako ježek a bez nějaké přídavné zátěže?
Mám podezření na ten syndrom, konečně se musím dokopat k fyzioterapeutovi a nechat se prohlédnout. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Matheus

|
Zaslal: so únor 18, 2012 2:04 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
vojtaM.
|
Zaslal: so únor 18, 2012 9:39 pm Předmět: |
|
|
Správné dýchání, pávev u neutrálním postavení, zapojení Transverzu...to je základ....spíš by to chtělo aby tě prohlédl někdo zkušený, ikdyž takových lidí se dneska moc nenajde spíš jěště uškodí než pomůžou
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|