Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 462, 463, 464 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
madball

PříspěvekZaslal: ne únor 19, 2012 1:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jediný, co se snažím říct, že pro mě je ideální zlatá střední cesta.
Proti Temelínu nic nemám.
Říká ti něco "nekonvenční ropa"?

citace:
Zajímavostí je tzv. nekonvenční ropa, která se získává jinými, než tradičními těžebními metodami. Zdroji takové ropy jsou dehtové písky (roponosné písky, bitumeny, viz kapitola Vize,) ropné břidlice, biopaliva, termální depolymerizace organické hmoty a přeměna uhlí, nebo zemního plynu na kapalné uhlovodíky.

Dehtové písky obsahují živice, které se štěpí krakováním. Tento postup je energeticky náročný. V současné době však existují poměrně veliká naleziště dehtových písků (Kanada, Venezuela) a zřejmě velmi brzy dojde k těžbě ropy i z těchto zdrojů (těžba je však značně neekologická a neekonomická, zanechává po sobě odpadní nádrže, plné kalu).Získávání ropy z ložisek bitumenu je drahé, navíc se roponosné písky nacházejí v panenské oblasti severské přírody. Nasytit poptávku po ropě bude náročnější, cena ropy získávané z hůře přístupných ložisek bude vyšší.

Ropné břidlice jsou usazené horniny, obsahující uhlovodík kerogen. Pyrolýzou (zahřátím na 450–500 °C) bez přístupu kyslíku se mění na ropu.

citace:
Kanadský ropný boom

Těžba roponosných písků v Albertě, která kdysi byla považována za příliš nákladnou a devastující krajinu, je nyní byznysem v hodnotě miliard dolarů. Ložiska směsi lepkavého bitumenu smíchaného s pískem, jílem a vodu se ukrývají pod několika desítkami metru zeminy. Po odklizení svrchní zeminy obří rypadlo 24 hodin denně plní nákladní automobily převážející směs s bitumenem do úpravny. Horkou vodou se bitumen oddělí od písku a listí, vyplave na povrch a je dále poslán do rafinerie. Zbytky písku, vody a bitumenu se odvedou do odkaliště. Kvůli jedinému barelu ropy je nutno přemístit čtyři tuny zeminy.

Podívej se, jak vypadá krajina po těžbě této ropy.

Celkem taky souhlasím s tímto tvrzením:
citace:
Země, které produkují ropu a jsou na této produkci ekonomicky závislé tvrdí, že ropy je dostatek, ropné kartely, které chtějí zvednout cenu ropy tvrdí opak, atd. Svá tvrzení mohou bohužel doložit „zaručeně vědeckými expertízami“. Není ani vyloučeno, že část závratných zisků z ropy je záměrně využita k útlumu výzkumu alternativních zdrojů energie.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: ne únor 19, 2012 4:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jenova3
Bombay

PříspěvekZaslal: po únor 20, 2012 12:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co je zase tohle??? S těma hopsacíma cvičeníma už asi někteří lidi ztrácí soudnost...

http://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a-zivotni-styl/novinky-ve-cviceni/31596-blanka-v-akci-spiderap-vam-pomuze-s-hubnutim
Prasopes.

PříspěvekZaslal: po únor 20, 2012 12:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jediny co to vyuziva jsou pruziny, tzn. lehky / ruzny odpor ... jinak je to upravenej aerobik s odporem ... nic jinyho ...

Misto gumy, normalnich pruzin pouzivaj tudle blbinu ... hlina no :D

ps. zajimavy, ze tam nikdo nerekne "je to blbost a uz jsem to delal" ... ale to by asi nedostali zaplaceno za reklamu :)
Bombay

PříspěvekZaslal: čt únor 23, 2012 8:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.novinky.cz/domaci/259886-syn-vubec-necte-dejte-mi-babicku-na-dvd-zada-otec.html

Doufám, že takto nedopadne mé dítě. U nás se vždy četlo hodně, za víkend klidně 1-2 knihy osobně přečtu.
Možná jsem staromódní, ale čtení knih dle mě patří ke znakům vyvážené a uvažující osobnosti.
Prasopes.

PříspěvekZaslal: čt únor 23, 2012 9:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
...

On je taky problém podnikatelů, že mají nějaký zisk, vydělávají, lidé kupují, pak najednou zjistí, že jsou renomovaná značka, zdraží, lidé kupují míň, ...

Vidím to třeba v lezeckých potřebách, byla firma od které jsem si koupil boty tehdá za 1200,- (přesně asi 1150+-), ta firma se vyšplhla trošku výš a hle najednou prodává stejnou šarži bot, stejný typ za 2200-2500, kvalita vše zůstalo, jenom se k tomu přidalo "dobré jméno firmy" ...

Ono je pak těžký když českej podnikatel chce prodávat věc, která výrobně stojí 100,- za 600,- a mít na tom 5x takový zisk než do toho vložil ... já osobně teda pak hodně zapřemýšlím, jestli nakoupit znovu u takovýho člověka nebo jestli nenajít jinou firmu.

Za další ono ty boty za 700 vs boty za 3000 zas takovej rozdíl nebývá. Měl jsem boty za 2000 a rozbili se hned, měl jsem boty za 450,- a vydrželi cca 3 roky (botasky oboje).
To je taky velkej problém trhu, že pak přijde "pan obchodník" a koukne, že lidi jdou po kvalitě a on místo kvality výroby zvedne cenu, aby oklamal zákazníka. To je taky velkej problém českýho trhu, že tu nikdo nehraje fér.
Kebabking

PříspěvekZaslal: čt únor 23, 2012 10:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Šéf po návratu z exotické dovolené v Thajsku zřejmě zjistil, že nemá tolik peněz jak si myslel. Strhl nám mzdu na minimum a zrušil stravenky. Už tak tak mám co dělat, abych zaplatil nájem a žrádlo.
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: pá únor 24, 2012 7:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo? Jsem slysel, ze ti smejdi nuti lidem co delali na ZP prejit na pracovni smlouvu nebo neco takoveho. Urcite jim nechcou nic platit a bude to co nejmin vyhodne
cipinek

PříspěvekZaslal: pá únor 24, 2012 8:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kebabking napsal:
Šéf po návratu z exotické dovolené v Thajsku zřejmě zjistil, že nemá tolik peněz jak si myslel. Strhl nám mzdu na minimum a zrušil stravenky. Už tak tak mám co dělat, abych zaplatil nájem a žrádlo.

okamžitě odejdi od takového zaměstnavatele
Korny

PříspěvekZaslal: pá únor 24, 2012 8:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CZEBLADE napsal:
Jo? Jsem slysel, ze ti smejdi nuti lidem co delali na ZP prejit na pracovni smlouvu nebo neco takoveho. Urcite jim nechcou nic platit a bude to co nejmin vyhodne

s tímhle mám zkušenost z call centra...dělají tam třeba ženský po 30, doma 2-3 děti, když jsou na mateřské, mají tam smlouvu na DPČ a podniku se to vyplatí - seš tam, dostaneš, nejseš tam - nemáš nic. Pak třeba chtějí přejít na HPP a i když jsou to špičkový operátorky, tak oni je prostě nenechaj a to z jednoho prostýho důvodu - ženská má doma děti, když onemocní a zůstane s nima doma tak při DPČ jí podnik nemusí nic platit a navíc ji může kdykoliv vyhodit, žádný výpovědní lhůty, nic...
kuše

PříspěvekZaslal: pá únor 24, 2012 8:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

včera jsem se koukal na Máte slovo s Jílkovou a nestíhal jsem se divit, jak na tom jsou bezmocní a nezaměstnaní lidi.... tam byl dotaz, jak je možný, že jedna invalidní důchodkyně, která je 20 let na vozejku (prošla amputací obou dvou noh), nemá nárok na invalidní důchod? Došlo jí oznámení, že se zázračně uzdravila a tím pádem nespadá do kategorie postižených, pouze méně postižených, takže má smůlu... a to bylo to nejmenší...
Ikee

PříspěvekZaslal: pá únor 24, 2012 9:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kuše napsal:
včera jsem se koukal na Máte slovo s Jílkovou a nestíhal jsem se divit, jak na tom jsou bezmocní a nezaměstnaní lidi.... tam byl dotaz, jak je možný, že jedna invalidní důchodkyně, která je 20 let na vozejku (prošla amputací obou dvou noh), nemá nárok na invalidní důchod? Došlo jí oznámení, že se zázračně uzdravila a tím pádem nespadá do kategorie postižených, pouze méně postižených, takže má smůlu... a to bylo to nejmenší...

Jelikož mám vzdělání v sociálné sféře a sociální politice, kdy v ní i dělám, musím říct, že mě tam bohužel už málo co překvapilo...Kolikrát nám zamítli nebo snížili příspěvek na péči u klieta, který sice nemá nohy, ale má ruce, tak at se stará... To je bohužel doopravdy běžná praxe...
kubaz

PříspěvekZaslal: pá únor 24, 2012 9:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

njn kdyz nejsou prachy tak nekde se ubirat musi a kde to jde nejlehceji ? u tech bezmocnych co s tim nic nemuzou udelat
kuše

PříspěvekZaslal: pá únor 24, 2012 9:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

a ten Drábek, to je strašný... byl tam s nějákým idiotem, se kterým se navzájem kryli a pouze se smáli a kroutili palicemi nad stížnostmi normálních lidí...
Ikee

PříspěvekZaslal: pá únor 24, 2012 9:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hodně záleží i na lidech, na jakou pracovnici člověk zrovna narazí. U naprosto mobilní klientky jí dali 12.000,- měsíčně, u pána na životním minimu, což. je 3.410,- Kč, kdy mu zbývá na vše jen 500,- měsíčně bojujeme už roky o peníze navíc a nic... Je to šílená byrokracie...

A nemyslím si, že se berou peníze jen tady, berou se všude. Zvyšují se daně na jídlo, energie, silniční poplatky, snižují se platy, dávky, příspěvky a vidět to beztak nikde není. Krásný příklad jsou český dálnice, známky každý rok dražší a dálnice každý rok o to horší... Ostuda na všech frontách. Jediný, co můžeme, je obrnit se proti typické české hlouposti úředníků a jiných lidí. Pan Drábek je kapitola sama o sobě. I když sem tam pravdu měli...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 462, 463, 464 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: