|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Oddo

|
Zaslal: so březen 17, 2012 10:49 pm Předmět: |
|
|
16.3.2012
Nivnická sportovní hala
Triset:
Upažování s JČ
Upažování v předklonu s JČ
Předpažování s JČ
10x5 + 8x5 + 8x5
9x5 + 8x5 + 10x5
9x5 + 7x5 + 10x5
9x5 + 10x4 + 6x8
14x5 + 12x4 + 13x5
- možná směšné váhy, ale je to pro mě zatím jediný způsob jak procítit ramena v tréninku, takže pomalý pohyb, ramena tlačit dolů jak radil Cizo, abych izoloval co nejvíce ramena a vyřadil z práce trapézy :)
- poznámka pro mě, ramena tlačit směrem dolu!
Benchpress
20x20
8x40
8x60
5x70
4x70
6x70
9x40
15x20
- no tricepsy unavené ještě ze středy, ramena zničené na začátku tréninku, věděl jsem, že to nebude žádná sláva, ale byla to pohroma, pocitově mi přišla ta 70 jako 90 :) Ale na druhou stranu, když už ramena byly procvičené tak sem daleko víc zapojoval a krásně napumpoval prsa jako snad nikdy
Jinak mě pořád trápí otravná rýma, a teď navíc se k tomu přidaly zarudlé pálící oči, tak nevím asi mám nějakou alergii nebo je to snad jen podrážděné od kontaktních čoček, vyspím se na to a uvidíme co to udělá.
BTW co si myslíte o tom zařazení ramen před benchpress, nemyslím dlouhodobě, ale spíš na pár týdnů jako změnu, je mi sice jasné, že ta síla tam nikdy nebude taková jako když má bench prioritu, ale stejně mě to přijde jako zajímavé zpestření :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: so březen 17, 2012 10:55 pm Předmět: |
|
|
Když jsem začínal cvičit, tak jsem ve škole vymyslel "upažování + předpažování + tlaky ve stoje" ... začínal jsem s 5kg a dostal jsem se na 10kg.
Nejlepší bylo, že se každej smál tomu, že tam mám 5kg. Když si to pak někdo zkusil s těma 5kg, tak většinou skončil tak u 6. opakování v tlacích, protože ho to pálení ve svalech dál nepustilo. Takže ten tvůj tréning chápu.
Jinak na procítění ramen klidně zkus u upažování tu činku podržet nahoře a udělat pár částečných opakování, že jí pustíš jen tak 15cm dolů a pak hned nahoru.... a nebóóó podržet tu činku třeba 3s nahoře vždy. To funguje u mě.
edit: k těm ramenům před BP
Celkově mi ten tréning přijde slabej a krátkej. Ale kdybys dal třeba decline bench press, tak to vadit nebude. Dnes jsem cvičil s jedním klukem netradiční tréning a potom, co zničil ramena, tak si dal maxko na decline bench press - 90kg. A u normálního má 80kg. A podle jeho slov nikdy necejtil líp prsa, než dnes.
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: so březen 17, 2012 10:59 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | Když jsem začínal cvičit, tak jsem ve škole vymyslel "upažování + předpažování + tlaky ve stoje" ... začínal jsem s 5kg a dostal jsem se na 10kg.
Nejlepší bylo, že se každej smál tomu, že tam mám 5kg. Když si to pak někdo zkusil s těma 5kg, tak většinou skončil tak u 6. opakování v tlacích, protože ho to pálení ve svalech dál nepustilo. Takže ten tvůj tréning chápu.
Jinak na procítění ramen klidně zkus u upažování tu činku podržet nahoře a udělat pár částečných opakování, že jí pustíš jen tak 15cm dolů a pak hned nahoru.... a nebóóó podržet tu činku třeba 3s nahoře vždy. To funguje u mě. |
To s těma částečnýma opakováními dělám u upažování v předklonu, že ruce pouštím jen kousek, protože zbytek dráhy už necítím ve svalech absolutně žádné napětí. Jinak to ale zkusím i u těch klasických upažování, díky za tip.
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: po březen 19, 2012 5:30 pm Předmět: |
|
|
19.3.2012
Wrestling Gym Olomouc
Mrtvý tah
5/3/1 Routine, Week 1
5x60
5x80
5x100
5x110
8x125
Tlak nad hlavou
5/3/1 Routine, Week 1
5x25
5x30
3x35
5x40
5x45
7x50
Triset na ramena
Stejný jako minulý trénink
4 série s 5kg jednoručkama
Slušný trénink, mrtvoly vůbec nešly ze začátku, ale nahodil sem iPod, trochu se hecl a těch 8x125kg bylo těžce vydřených, ale radost, čekal sem že to skončí na těch 5x125 :) Zítra trénink MMA zem, a ve středu zase fitko. Musím hodně papat ať to uregeneruju :)
BTW jaký cvik mám dát po benchpressu v tréninku, jde mi o to, aby se jednalo o cvik, který má synergický účinek i na zlepšení benchpressu. Teď jedu dotlaky v kleci, ale přijde mi, že u toho děsně trpí ramena, nevím. Beru každou radu, vaše osobní zkušenosti :) Díky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: út březen 20, 2012 10:03 pm Předmět: |
|
|
20.3.2012
Řekl sem si, že se hodím dnešní trénink MMA, třeba to bude někoho zajímat.
Ze začátku cca 10 minut rugby, na rozehřátí, pak důkladný stretching a trénink obratnosti (kotouly vpřed, vzad, parakotouly, pomalé přechody, rychlé přechody, pády, kolébka, hvězdy, salta, přemety).
Potom přechod na pytle, trénink roundkicků, lowkicků, highkicků, kolena.
Přechod zpátky do velké tělocvičny a nácviky takedownů, obrany proti takedownům a nějaká zem.
Nakonec všemi oblíbený kruháč, který byl dneska nějak takhle (lano bez přírazu, sklapovačky, kettlebells přemístění a výraz, výsedy, kettlebells swingy, dynamické kliky na kloubech, zkracovačky s vytáčením, a výskoky na bednu. Tohle všechno vždy stylem 10sec práce, 10 sec rest a jely sme bez přestávky 3 kolečka, sem myslel že zdechnu, největší problém bylo asi lano, kde mě povoluje potom už hodně úchop a nejlehčí byli kettlebells protože to kluci moc neumí, a trenér proto dává lehké kettlebells (8kg). Na závěr protažení a domů.
Dnešní jídelák, kritiku a jakékoliv připomínky velmi uvítám .
08:30 - nízkotučný tvaroh 250g, 3 kiwi, céčko+selen, zelený čaj
12:00 - 1/2 kuřete + 50g rýže v menze
15:00 - květáková polévka domácí + 100g eidamu
17:30 - silné kafe před tréninkem a taurin
20:00 - po tréninku 500ml mléka, céčko+selen, taurin
21:00 - 140g tuňáka ve vlastní šťávě + 50g rýže + 2 rajčátka
Čus :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: st březen 21, 2012 9:43 pm Předmět: |
|
|
21.3.2012
Wrestling Gym Olomouc
Benchpress
5/3/1 Routine, Week 1
5x35
5x45
3x55
5x60
5x70
8x80
Incline tlaky jednoručky
10x15
8x25
5x30
5x30
5x30
Shyby neutrální úchop
7x Oddo
5x Oddo + 8kg
2x Oddo + 16kg
2x Oddo + 16kg
4x Oddo + 8kg
7x Oddo + 20x40 kladka
Trénink dlouhý, měl sem s sebou dva spolubydlící, co byli ve fitku víceméně poprvé v životě, tak sem jim všechno ukazoval, takže dlouhé pauzy a ani nic moc soustředění, bench nakonec 8x80 což mě moc nepotěšilo, prostě se ten bench vzpírá, ale ono to pujde, já mu ukážu
EDIT: Zítra pujdu ráno dát běh, půjdu na stadion a dám si nějaké HIIT, tak se chci zeptat místních běžců ( Reiben, Seva98, Frozzák ), když děláte intervaly jak si měříte ten čas práce/rest, tak nějak od oka nebo jak? Já mam totiž k dispozici tak maximálně mobil, a ten bych asi moc pípat neslyšel když mám v uších iPoda
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: čt březen 22, 2012 1:13 pm Předmět: |
|
|
22.3.2012
Atletický stadion Olomouc
- 2x400m rozehřátí
- strečink hlavně dolní poloviny těla
- 6x400m ve volném tempu a vždy závěrečných 50m sprinty
- 2x400m pomalý dojezd
- strečink celého těla, hlavně hrudníku, který je po včerejším fitku hodně cítit
- doba tréninku 30 minut se vším všudy
|
|
| nahoru |
|
 |
Reiben

|
Zaslal: čt březen 22, 2012 1:22 pm Předmět: |
|
|
Osobně když dělám HIIT, tak mám taky jen mobil. Po celou dobu běhu ho držím v ruce a nakukuju do zapnutých stopek, abych věděl, kdy mám začít další interval. Je to celkem nepraktický, ale dá se to  . _________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt březen 22, 2012 2:56 pm Předmět: |
|
|
...doběhnu, pípnu mobil, odpočítává se pauza, až pauza skončí, běžím. Mobil držím kolikrát při běhu i v ruce, nevadí mi to. Nemám žádný časovač (zatím). Někdy to ale počítám z hlavy, za ty roky už to mám celkem najetý a přesný. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: čt březen 22, 2012 2:58 pm Předmět: |
|
|
Koupil jsem si hodinky digitalni se stopkama z Decathlonu za 250kč a cas si vzdycky kontroluju, vlastne staci jakekoli hodinky s vterinovkou pokud pojedes 20:10, kdyz ti ty intervaly mijeji "celou" tak se to dobre hlida.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mr. Muscle

|
Zaslal: čt březen 22, 2012 4:05 pm Předmět: |
|
|
Tak tojám mám sluchátka. ždy si vystřihnu část z njěaké písničky. 20s něco tvrdého na co běžím sprint a třeba 40s něco motivačního abych nabral další energii.
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: ne březen 25, 2012 11:59 am Předmět: |
|
|
Tak děkuju za rady, zkusím to s tím mobilem v ruce :)
Jinak sprinty sem dával ve čtvrtek, a ještě dneska z nich docela cítím nohy, a hlavně teda kotníky byly dost cítit a taky kyčle a třísla. Celkem mě to i překvapilo, těch sprintů ani moc nebylo a rozsekaný sem z toho byl uplně neskutečně, takže ty sprinty budu zařazovat co nejvíc, když vidím jak skvěle to funguje
Dneska volno, měl bych se učit ale venku je tak hezky, že přemýšlím aspoň nad nějakým kratším domácím tréninkem na zahradě, asi dám burpees
EDIT: Dneska sem viděl krásný úryvek: ,,Nemožné je jen nevyužitá síla!"
|
|
| nahoru |
|
 |
Rizkon
|
Zaslal: ne březen 25, 2012 12:44 pm Předmět: |
|
|
Já mám smartphone a používám tuhle aplikaci HIIT interval training timer na androida, nastavíš si tam, rest/work čas, kolik kol a jedeš.Šikovná omáčka
|
|
| nahoru |
|
 |
elrubio

|
Zaslal: ne březen 25, 2012 2:21 pm Předmět: |
|
|
pokud máš androida nebo ios tak aplikací na HIIT nebo TABATA jsou mraky
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: po březen 26, 2012 6:50 pm Předmět: |
|
|
19.3.2012
Wrestling Gym Olomouc
Mrtvý tah
5/3/1 Routine, Week 1
5x60
5x70
3x90
3x100
3x115
6x130
Tlak nad hlavou
5/3/1 Routine, Week 1
5x25
5x30
3x35
3x40
3x45
5x55
Triset na ramena
Upažování v předklonu/Předpažování/Upažování
4 série s 5kg jednoručkama
Kardio
20 minut HIIT na páse
20 sekund sprint rychlost 16
40 sekund rest rychlost 8
Celkem asi 11 kol a 5 minut chůze jako deload
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|