Kvalita masa

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kvalita masa  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Kvalita masa
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Draper

PříspěvekZaslal: čt duben 05, 2012 6:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Byl jsem v Albertu, vyjmecne jsem si tam koupil kureci rizky mrazene (nekrehcene). Po rozmrazeni jsem si je chtel nakrajet na kostky jako obvykle, ovsem absolutne nic s tim nestlo udelat, byla to smeska vody a jake hmoty (tezko rict, kolik z toho bylo masa) ve skupenstvi pripominajici zelatinu, navic totalne prolezle zlazama, coz bylo asi jedine, co to drzelo pohromade. Vedel jsem, ze to pujde do kose, ale schvalne jsem neco zkusil usmazit, jak to bude chutnat a v jakem to bude skupenstvi po tepelne uprave a ani jsem nebyl prekvapenej. Skupenstvi bylo sice celkem pevne, ovsem kdyz jsem do toho kousl, tak to maso pripominalo jen s hodne bujnou fantazii. Nevim, jak bych to popsal, ale krehcene maso nebo sojove je oproti tomuhle mnohem lepsi a vic to pripomina maso.
Kupuju bezne jak chlazene tak mrazene kureci prsni rizky (Vodnanske kure, Kostelecke uzeniny, v Lidlu, v reznictvi jak kdy....), z mrazenyho sice nejaka voda odtece, ale vzdy je to maso, co chutna jak maso a je to v pevnem skupenstvi ne ve skupenstvi sracky, tohle ovsem nemelo s masem vubec nic spolecneho.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: čt duben 05, 2012 7:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Albert? Nestojí za tím Ahold?
Petey

PříspěvekZaslal: čt duben 05, 2012 8:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jop a aj za hypernovou
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: čt duben 05, 2012 8:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To mnohé vysvětluje :P

Byl jsem hodnej na ženu, tak zajede do Globusu pro velikonoční telátko
Draper

PříspěvekZaslal: čt duben 05, 2012 1:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Koupil jsem toho nastesti jen 2kg a vsechno slo do kose. Vazne by me zajimalo, co tam do toho cpou, ze z toho byla po rozmrazeni takova sracka, protoze to nemelo s masem nic spolecneho A jak rikam, nikdy predtim jsem s zadnym jinym dodavatelem / vyrobcem nemel s masem problemy.
Spazik

PříspěvekZaslal: út duben 10, 2012 6:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Teď mají v Lidlu kachní prsa, byla za 230,-/kg a teď 3 dny před koncem trvanlivosti -30% Dělal jsem je podle receptu na netu a luxus, skoro jak hovězí steak...
owar

PříspěvekZaslal: út duben 10, 2012 6:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Koupil jsem toho nastesti jen 2kg a vsechno slo do kose. Vazne by me zajimalo, co tam do toho cpou, ze z toho byla po rozmrazeni takova sracka, protoze to nemelo s masem nic spolecneho A jak rikam, nikdy predtim jsem s zadnym jinym dodavatelem / vyrobcem nemel s masem problemy.

ono staci, aby se to "nedopatrenim" parkrat rozmrazilo a zase zamrazilo a pak z toho po opetovnym rozmrazeni mas takovou rozteklou mrdku..mrazeny radsi nekupuju, kdyz nemusim..
ygg

PříspěvekZaslal: út duben 10, 2012 7:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlas, na mražený maso se mám moc rád
Draper

PříspěvekZaslal: út duben 10, 2012 7:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ze 70% kupuje jen mrazene (vodnanske kure) a nevidim v tom zadny problem. Ani nijak moc na objemu neztrati. Nesmi byt ale hluboce mrazene, to uz je pak sama voda a docela sracka kdyz se to rozmrazi.
owar

PříspěvekZaslal: út duben 10, 2012 7:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak to hodne stesti, hlavne v teplych mesicich..
Draper

PříspěvekZaslal: út duben 10, 2012 8:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zeru takhle maso uz od doby, co cvicim, coz je dlouho a nikdy jsem se z nej neposral a ani se mne nestalo, ze bych ho musel vyhodit, protoze by bylo zkazene a to ho nechavam v lednicce klidne nekolik dni.
ygg

PříspěvekZaslal: út duben 10, 2012 8:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem možná paranoidní, ale mražené bych fakt nekoupil.....nakoupit chlazené u řezníka, nebo jsem takhle kupoval motýlky v Makru, očistit, popřípadě naporcovat, a dát si zamrazit, to v poho. Hlavně s mletým to dělám úplně běžně, bo když už ten mlýnek musím mýt, tak ať to stojí za to. Ale prostě zmrazené maso v krámě fakt ne....su posera, no

EDIT .... ale je fakt, že já bych nikdy v krámě už nekoupil ani mleté (a to ani u řezníka kde ho kupuji moje drahá matinka), a grilované kuře má dcera zakázané
Draper

PříspěvekZaslal: st duben 11, 2012 6:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Já jsem možná paranoidní, ale mražené bych fakt nekoupil.....nakoupit chlazené u řezníka, nebo jsem takhle kupoval motýlky v Makru, očistit, popřípadě naporcovat, a dát si zamrazit, to v poho. Hlavně s mletým to dělám úplně běžně, bo když už ten mlýnek musím mýt, tak ať to stojí za to. Ale prostě zmrazené maso v krámě fakt ne....su posera, no

No to ses posera Ber to tak, ze se to uplne bezne prodava snad ve vsech potravinovych retezcich a lide to normalne kupuji a slysel jsi nekdy, ze by to nekomu nejak ublizilo? Kdyby ano, tak by to zrejme neprodavali.
Petey

PříspěvekZaslal: st duben 11, 2012 7:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg - ked prides do restauracie,co myslis? z akeho masa ti to pripravia? pokial nechodis teda do Cafe Imperial
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: st duben 11, 2012 8:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Petey napsal:
ygg - ked prides do restauracie,co myslis? z akeho masa ti to pripravia? pokial nechodis teda do Cafe Imperial

Tam si napřed vykloktají ústní vodou než ti flusnou do polívky, protože se jim nelíbíš

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kvalita masa Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: