|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Frozz.

|
Zaslal: st duben 11, 2012 1:52 pm Předmět: |
|
|
Ví někdo, kolik má kuřecí maso g B/100g ? Jasně, všude jsou tabulky hodnot, ale každá říká něco jiného, tak by mě zajímalo, kolik to tedy přesně je, ať v tom mám jasno. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
cipinek
|
Zaslal: st duben 11, 2012 2:03 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | Ví někdo, kolik má kuřecí maso g B/100g ? Jasně, všude jsou tabulky hodnot, ale každá říká něco jiného, tak by mě zajímalo, kolik to tedy přesně je, ať v tom mám jasno. |
a o kolik g se to liší o 2-4 g na 100 g?, kolik toho sníš v porci, 250-300 g, myslíš si, že těch 5-12 g čistých bílkovin o které by ses ošidil případně snědl více budou hrát takovou roli při příjmu cca 150 g čistých bílkovin denně, nechápu lidi, kteří řeší takové blbosti... _________________ Don't be afraid of doing what you're best at
rozvíjet vlastní osobnost je jedna z nejvíc naplňujících činností
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st duben 11, 2012 2:35 pm Předmět: |
|
|
Já neřeším, jestli sním 200, nebo 205g bílkovin, mě šlo o to, abych věděl, kolik má to kuře vlastně bílkovin, jako věrohodný údaj.
Ale to je jedno...
Mimochodem, teď jsem našel jak 22g B, tak 31g B, což je rozdíl 9g B. Při 350g denně to je rozdíl 30g+, což už tak zanedbatelný není, když už se o tom bavíš . _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
ILikeBike
|
Zaslal: st duben 11, 2012 3:00 pm Předmět: |
|
|
Pokud vím, tak v Café Imperial se dělá např. i ta argentínská svíčková, která se taky musí zamrazit. Mražený maso je fajn, ale nemám rád, když mi zbytek z půlkilovýho balení dlouho leží v lednici.
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: st duben 11, 2012 3:05 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | Já neřeším, jestli sním 200, nebo 205g bílkovin, mě šlo o to, abych věděl, kolik má to kuře vlastně bílkovin, jako věrohodný údaj.
Ale to je jedno...
Mimochodem, teď jsem našel jak 22g B, tak 31g B, což je rozdíl 9g B. Při 350g denně to je rozdíl 30g+, což už tak zanedbatelný není, když už se o tom bavíš . |
já prostě počítám všechno maso cca 20 g/100, ano máš pravdu to už není zanedbatelné..., ale schválně kolikrát jsi tento extrémní údaj v tabulkách našel? , možná to je jenom lidská chyba, když člověk přepisoval ručně údaje z jiné tabulky do své... , 21 vs. 31 to by přesně odpovídalo, víš přece jakým stylem se dělají kuchařky, tak tím stejným i tabulky... _________________ Don't be afraid of doing what you're best at
rozvíjet vlastní osobnost je jedna z nejvíc naplňujících činností
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: st duben 11, 2012 4:08 pm Předmět: |
|
|
| ILikeBike napsal: | | Pokud vím, tak v Café Imperial se dělá např. i ta argentínská svíčková, která se taky musí zamrazit. Mražený maso je fajn, ale nemám rád, když mi zbytek z půlkilovýho balení dlouho leží v lednici. |
Preco by sa musela zmrazit? Neviem teda ako kto, ale ja argentinsku svieckovu kupujem chladenu, balenu v ochrannej atmosfere.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st duben 11, 2012 5:55 pm Předmět: |
|
|
| Petey napsal: | ygg - ked prides do restauracie,co myslis? z akeho masa ti to pripravia? pokial nechodis teda do Cafe Imperial |
Ono to poznáš....fakt je ten, že to chce chodit do opravdu slušných restaurací, a to je poměrně nákladná záležitost, takže ta má četnost návštěv zas není nijak velká. Jinak jsem vždy akorát nasrán při představě, o kolik líp jsem se mohl doma mít za půlku...maximálně. Jiná věc je klasická "hospa-štyrka", kam jde člověk s kámošema na pivo, a u toho případného guláše to fakt moc neřeší, stejně jako neřeším třeba po 10-15km dusání po kopcích...tam je mi to ale jedno, bo na horách jedu klasicky na pivo a polívku .
Jinak hovězí na steaky se NIKDY nemrazí, pokud jo, je to prostě už v prdeli, a takovou prasárnu nezachrání už nic a nikdo. Ale to jsem myslel, že snad už každý ví, ne _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
ILikeBike
|
Zaslal: st duben 11, 2012 6:04 pm Předmět: |
|
|
| EpsteinBarr napsal: | | ILikeBike napsal: | | Pokud vím, tak v Café Imperial se dělá např. i ta argentínská svíčková, která se taky musí zamrazit. Mražený maso je fajn, ale nemám rád, když mi zbytek z půlkilovýho balení dlouho leží v lednici. |
Preco by sa musela zmrazit? Neviem teda ako kto, ale ja argentinsku svieckovu kupujem chladenu, balenu v ochrannej atmosfere. |
On to v jednom díle říkal Poli, tak jsem si myslel, že to tak je. Přišlo mi to i logický, když jsem si představil, jak dlouho cestuje + doba v Argentině + doba na pultě. Tak nic
|
|
| nahoru |
|
 |
Douglas

|
Zaslal: st duben 11, 2012 7:02 pm Předmět: |
|
|
| ILikeBike napsal: | | EpsteinBarr napsal: | | ILikeBike napsal: | | Pokud vím, tak v Café Imperial se dělá např. i ta argentínská svíčková, která se taky musí zamrazit. Mražený maso je fajn, ale nemám rád, když mi zbytek z půlkilovýho balení dlouho leží v lednici. |
Preco by sa musela zmrazit? Neviem teda ako kto, ale ja argentinsku svieckovu kupujem chladenu, balenu v ochrannej atmosfere. |
On to v jednom díle říkal Poli, tak jsem si myslel, že to tak je. Přišlo mi to i logický, když jsem si představil, jak dlouho cestuje + doba v Argentině + doba na pultě. Tak nic |
Ono je to prave tak, ze to jde v te Jizni Americe z jatek primo na lod a tam to v pohode cestou v optimalni atnosfere zraje. Netrvdim, ze to potom nemuze nekdo mrazit, nebo ze to nekdo neprevazi zmrzle, ale ta cesta z ameriky je u vetsiny dovozcu, kterym jde o kvalitu vyuzita prave na to zrani, ktere muze byt i nekolik tydnu. Premrzla argentinskou svickova nemuze byt v chuti lepsi jak "obycejna optimalne zamrela" mistni. To by bylo celkem kontraproduktivni hospodareni. _________________ Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st duben 11, 2012 8:35 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | Petey napsal: | ygg - ked prides do restauracie,co myslis? z akeho masa ti to pripravia? pokial nechodis teda do Cafe Imperial |
Ono to poznáš....fakt je ten, že to chce chodit do opravdu slušných restaurací, a to je poměrně nákladná záležitost, takže ta má četnost návštěv zas není nijak velká. Jinak jsem vždy akorát nasrán při představě, o kolik líp jsem se mohl doma mít za půlku...maximálně. Jiná věc je klasická "hospa-štyrka", kam jde člověk s kámošema na pivo, a u toho případného guláše to fakt moc neřeší, stejně jako neřeším třeba po 10-15km dusání po kopcích...tam je mi to ale jedno, bo na horách jedu klasicky na pivo a polívku .
Jinak hovězí na steaky se NIKDY nemrazí, pokud jo, je to prostě už v prdeli, a takovou prasárnu nezachrání už nic a nikdo. Ale to jsem myslel, že snad už každý ví, ne |
A jak to chceš udělat s masem, který kupuješ do zásoby? Už jsem takhle několikrát kupoval přes 2 kila v Makru, naporcoval a jednotlivě v sáčkách pěkně poskládal do mrazáku. Když jsem měl chuť na steak, tak jsem si to předem v noci dal do lednice na pomalý rozmražení a pak hodinu před osmahnutím vyndal do pokojový teploty, ať to nemá studenej střed. Pokaždý se mi steak povedl, nikdy nebyl tvrdej, vždycky šťavnatej. Opačnou zkušenost mám s masem z Globusu, to je vždycky podrážka, ať to člověk mrazí nebo ne. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: st duben 11, 2012 8:37 pm Předmět: |
|
|
Hele yggu, my doma hovězí mrazíme úplně běžně, a nějak jsem si nevšim, že by to bylo až tak v prdeli :) Chutná skvěle a nic mu není.
Ono dost záleží JAK to zmrazíš. O maso se člověk musí trochu starat.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st duben 11, 2012 9:00 pm Předmět: |
|
|
Hádat se nechci, protože každému co jeho jest a každý má své chutě...ale prostě pokud vezmeš skutečně kvalitní vyzrálé odležené maso na hovězí steak, a dáš jej zamrazit, tak už to jednoduše nikdy nebude ono. Beru, že jsou lidi, který na to hodí bobek a ten rozdíl jim nevadí .... ale nic to nemění na faktu, že tam prostě je.
U Globusu, pokud vím, je to tak, že to maso je sice kvalitní, ale není odleželé....pokud budeš dělat steak z masa třeba 3 nebo 4 dny po porážce, tak to prostě bude vždy tuhý, s tím se nedá nic dělat. Takže u masa z G se doporučuje, pokud to je proveditelné, jej právě nechat odležet a vyzrát. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
|
| nahoru |
|
 |
Georgo_K

|
Zaslal: st duben 11, 2012 11:39 pm Předmět: |
|
|
tvl ja kupuju to hov maso na steaky z globusu a vzdycky to mam gumovy... at uz krvavy, medium nebo propeceny..... Z makra to podle me musi byt to samy ne ? A jinak jaky jiny maso n asteaky je dobry ? Krome svice, i kdyz mam kontakt zA 450 / kg stejne se mi to platit nechce lol
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: čt duben 12, 2012 12:28 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|