|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
cocman
|
Zaslal: čt duben 12, 2012 12:50 am Předmět: |
|
|
To ja si kupuju v Globusu taky to steakovy maso a vzdycky z toho mam excelentni steak Dneska 3cm tlustej platek a rozpadalo se to v puse Je to spis o priprave
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
cipinek
|
Zaslal: čt duben 12, 2012 6:37 am Předmět: |
|
|
| cocman napsal: | | To ja si kupuju v Globusu taky to steakovy maso a vzdycky z toho mam excelentni steak Dneska 3cm tlustej platek a rozpadalo se to v puse Je to spis o priprave |
maso na steaky je o kvalitě masa ne o přípravě... _________________ Don't be afraid of doing what you're best at
rozvíjet vlastní osobnost je jedna z nejvíc naplňujících činností
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: čt duben 12, 2012 8:04 am Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: | | maso na steaky je o kvalitě masa ne o přípravě... |
steaky jsou o kvalite masa a o priprave.. _________________ cenzurováno..
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: čt duben 12, 2012 8:14 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: čt duben 12, 2012 8:21 am Předmět: |
|
|
K tomu mrazeniu: pravidelne si davam steak v dvoch, rokmi overenych restauraciach. V jednej mi ho pred nejakou dobou odmietli urobit (bolo uz dost neskoro vecer) s odovodnenim, ze maju len cerstve mäso, ktore sa prave naklada a nebudu si kazit meno, kedze tam chodievam dlhe roky a poznaju ma. Aj tak som bol pomerne prekvapeny, kedze tym padom maju mäso nalozene mozno len 12-15 hodin. Ja ho doma pacujem o dost dlhsie. Ale tiez je pravda, ze taky steak doma neurobim, takze asi to maju zmaknute.
V druhej restauracii (taka mala, vynikajuca restauracia uprostred sidliska) sme mali diskusiu s casnikom na temu steakove mäso a vravel, ze steaky robia len z cerstveho, nalozeneho mäsa, nikdy nie z mrazeneho.
Ja sa tvarim, ze steaky zvladam v pohode, ale nikdy to nie je take ako v niektorej z tychto restauracii. Pravdepodobne za to mozu panvice a nemoznost dosiahnutia takeho intenzivneho tepla v domacich podmienkach. Roastbeef dokazem urobit podla vyjadreni znamych dokonaly  a prave tam sa mäso len riadne osmahne na panvici a ide do rury s teplomerom v strede + teplomer na realnu teplotu v rure. Ale steaky, nikdy to nie je to prave.
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: čt duben 12, 2012 8:32 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: čt duben 12, 2012 8:36 am Předmět: |
|
|
Ja beru maso odsud http://www.horizontresort.cz/bio_farma_highland/T12 kravy jsou pekne chovane na pastvach v Kuncicich + je to kvalitni plemeno a ten co to tam vede, opravdu vi jak se o to starat. Maso beru hovezi predni 160kč/kg, vzdy jsem si myslel, ze z predniho nic udelat nedokazu, protoze bylo tvrde i po par hodinach vareni, jeste jak jsem braval od normalniho reznika/ze supermarketu.
A pokud to jejich maso hodim na panev hned po tom co ho prinesu domu a udelam s nim cokoliv, opravdu cokoliv, tak se vzdycky uplne krasne rozpada
Balicky jsou po 2kg a to co jeste ten den nevyuziju vzdycky zamrazim a i to rozmrazene se pak da jist, ale uz tomu proste neco malo chybi, to maso se tim mrazenim opravdu pokazi.
Hovezi predni beru z toho duvodu, ze cena je 160 kc/kg, coz je za tak kvalitni maso, proste nadhera. Kdybych bral zadni tak bych se musel trosku uskromnit, coz nechci, kdyz i z hoveziho predniho dokazu vytvorit perfektni jidlo.
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: čt duben 12, 2012 8:45 am Předmět: |
|
|
za takovy maso ceny naprosto luxusni..i to zadni..a to, ze se ti po tepelny uprave rozpada na jazyku bude pravdepodobne proto, ze to maso nechavaj spravne uzrat.. _________________ cenzurováno..
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
|
| nahoru |
|
 |
Mates-daoc

|
Zaslal: čt duben 12, 2012 8:56 am Předmět: Praha |
|
|
Maso kvalitní se dá sehnat asi po celé čr, ale musíte hledat . Ja mám stály zdroj z řezníka a z jatek , a ceny proti marketum jsou k smíchu ,
Třeba krutí prsa 100-120 kč, kuřecí prsa od 80-100 , vepřové 80- 120 , a hovězí zadní kyta 139-159 , rostěna 159-180 , fal svička 180 -220 , někdy maj drahší někdy levnějsí , ale to maso je super , Někdy maj i krasny světlejší hovězí z mladých býku a to je pak pochutnání, pokud mužu doporučit tak se supermarketu bych asi maso nekoupil hledejte zdoj a mate jistotu ,
Včera jsem koupil svici za 220 a jaký byl tatarák  ,
|
|
| nahoru |
|
 |
Mates-daoc

|
Zaslal: čt duben 12, 2012 8:59 am Předmět: |
|
|
| Seva98 napsal: | Ja beru maso odsud http://www.horizontresort.cz/bio_farma_highland/T12 kravy jsou pekne chovane na pastvach v Kuncicich + je to kvalitni plemeno a ten co to tam vede, opravdu vi jak se o to starat. Maso beru hovezi predni 160kč/kg, vzdy jsem si myslel, ze z predniho nic udelat nedokazu, protoze bylo tvrde i po par hodinach vareni, jeste jak jsem braval od normalniho reznika/ze supermarketu.
A pokud to jejich maso hodim na panev hned po tom co ho prinesu domu a udelam s nim cokoliv, opravdu cokoliv, tak se vzdycky uplne krasne rozpada
Balicky jsou po 2kg a to co jeste ten den nevyuziju vzdycky zamrazim a i to rozmrazene se pak da jist, ale uz tomu proste neco malo chybi, to maso se tim mrazenim opravdu pokazi.
Hovezi predni beru z toho duvodu, ze cena je 160 kc/kg, coz je za tak kvalitni maso, proste nadhera. Kdybych bral zadni tak bych se musel trosku uskromnit, coz nechci, kdyz i z hoveziho predniho dokazu vytvorit perfektni jidlo. |
prosím nesnaž se maso mrazit hodně ho zničíš , při té kvalitě co kupuješ jeto škoda . spíše si ho vysuš !!! jeto jednoduchý a nezničíš maso ,
Dělá se jednoduše v troubě jako sušený maso ( proteinová žvykačka na cesty )
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: čt duben 12, 2012 9:01 am Předmět: |
|
|
| Seva98 napsal: | Ja stale nechapu, ze maji takovou malou cenu, ale dokud se drzi dole, tak at se drzi. Dat za hovezi stejne jako za kureci z albertu, se moc casto nevidi. Hotel si prave nechava nejkvalitnejsi kusy, a zbytek rozproda, ukazali mi i kde to maso bouraji a kde uchovavaji, dokonce recepcni i vzdycky rekne, jak dlouho bych mel to maso nechat jeste uzrat nez ho zacnu spotrebovavat. Tak se tam k nim nekdy musim stavit na poradny steak |
skoda, ze je to az v kuncicich..to mam trochu z ruky..musim zkusit najit neco podobne kvalitniho v praze nebo kolem.. _________________ cenzurováno..
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: čt duben 12, 2012 9:04 am Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: | | owar napsal: | | cipinek napsal: | | maso na steaky je o kvalitě masa ne o přípravě... |
steaky jsou o kvalite masa a o priprave.. |
pro mě je rozhodující kvalita masa, každej amatér snad dokáže rozpálit pánev a hodit na ni kus masa..., nebere ti tvoji pravdu, ale z hovna bič neupleteš a když upleteš, tak s ním nezapráskáš... |
Ty jsi zase chytrej jako rádio. Je něco čemu nerozumíš?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mates-daoc

|
Zaslal: čt duben 12, 2012 9:09 am Předmět: |
|
|
| owar napsal: | | Seva98 napsal: | Ja stale nechapu, ze maji takovou malou cenu, ale dokud se drzi dole, tak at se drzi. Dat za hovezi stejne jako za kureci z albertu, se moc casto nevidi. Hotel si prave nechava nejkvalitnejsi kusy, a zbytek rozproda, ukazali mi i kde to maso bouraji a kde uchovavaji, dokonce recepcni i vzdycky rekne, jak dlouho bych mel to maso nechat jeste uzrat nez ho zacnu spotrebovavat. Tak se tam k nim nekdy musim stavit na poradny steak |
skoda, ze je to az v kuncicich..to mam trochu z ruky..musim zkusit najit neco podobne kvalitniho v praze nebo kolem.. |
pokud jseš z prahy a bydlíš někdy na jihu ( at to zase nemáš přes celou prahu ) tak si zajed k ondřejovu na ovčí a hovězí soukrome farmy je jich tam dost ,
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: čt duben 12, 2012 9:13 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|