Jde to každej den a nevyjde to dráž, než nový brýle jednou za dva roky cca.
Jde to každý den a vyjde to dráž, celkem o dost. Nevím za kolik jsi kupoval čočky ty (mluvme o měkkých které používá většina populace), ale já kupoval za 1 500 Kč na čtvrt roku + roztoky. Teď se to asi dá přes net sehnat levněji, ale stejně tě nové brýle které vydrží klidně 4 roky vyjdou tak na 4 000 Kč a bez roztoků.
Co se zdravotního hlediska týče, je to samozřejmě věc individuální, ale tvrdé kontaktní čočky jsou obecně zdravější než měkké. Já nosil měkké kontaktní čočky hodně dlouho a ty svině mi kapku poškodili rohovku. Měkké kontaktní čočky totiž potřebují vodu a pokud vysychají, tahají jí odkudkoliv. V mém případě z rohovky. Tvrdé kontaktní čočky plavou na vrstvě slz a tím pádem toto odpadá. Jejich nevýhodou je ale si na ně člověk musí zvyknout (ale to je věc 14 dní), že je člověk musí nosit relativně často aby měl víčko stále zvyklá a zejména, že mají životnost 3 - 4 roky. Tj. pokud čočku člověk ztratí či zničí, jsou v háji docela slušné chechtáky.
Taky jsem o tom několikrát uvažoval, ale nikdy na to neměl. Krom toho furt koukám do monitoru a mám dojem, že se mi to poslední cca tři roky trochu horší, tak na to srabácky kašlu... Ale možná mám jen oči příliš zvyklý na konkrétní ostření a pak to vypadá, že vidím hůř.
i tak mam ale pocit, ze se mi nejak zalejva bricho no kazdopadne za chvili du na kolo, tak to musim vyjezdit a od zejtra uz se zase nastavit na "normalni" rezim
Pro me plati jedine, nemit ty sracky doma a pak je nezeru :)
rodinny oslavy a dalsi nahodily prilezitosti, ktery bezne nejsou.. sam bych si to taky nekoupil
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru