|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Johny HaRd
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Sabonis
|
Zaslal: st květen 16, 2012 2:05 pm Předmět: |
|
|
| lamice27 napsal: | | Johny HaRd napsal: | Na Renegade Diet asi jen tak link neseženeš, musíš si koupit knížku.
Je to hodně podobné LeanGains od Martina Berkhana, ale je to komplexnější a nějaké nové informace jsem se tam dočetl, určitě doporučuji. |
Přesně. knížka stojí 600kč a rozhodně to není vyhozený prachy,muzu rict ze mi docela podstatne zmenila pohled na zdravou vyzivu a krasne vyvraci zažitý radoby pravidla,ktery jsou vsude. Je to pohodlnej styl, zadny krabicky na celej den, proste se jen vecer po treninku krasne nadlabnes a je to |
Co jsou to radoby pravidla ?
Tri jidla denne, sest jidel ? Bilkoviny ke kazdemu jidlu, delena strava ?
Krome zvyklosti trech zakladnih jidel denne pro vetsinu populace jsem nezaznamenal zadne pravidlo.
Ve vyzive sportovcu se vyskytne nejaky trend , ktery nejakou dobu vladne, ale vzdycky ma sve odpurce.
Je docela zajimave, ze zpusoby vyzivy , ktere jsou proti pravidlum, vetsinou svoje vlastni pravidla maji stanoveny velmi striktne.
|
|
| nahoru |
|
 |
lamice27

|
Zaslal: st květen 16, 2012 2:10 pm Předmět: |
|
|
| Sabonis napsal: | | lamice27 napsal: | | Johny HaRd napsal: | Na Renegade Diet asi jen tak link neseženeš, musíš si koupit knížku.
Je to hodně podobné LeanGains od Martina Berkhana, ale je to komplexnější a nějaké nové informace jsem se tam dočetl, určitě doporučuji. |
Přesně. knížka stojí 600kč a rozhodně to není vyhozený prachy,muzu rict ze mi docela podstatne zmenila pohled na zdravou vyzivu a krasne vyvraci zažitý radoby pravidla,ktery jsou vsude. Je to pohodlnej styl, zadny krabicky na celej den, proste se jen vecer po treninku krasne nadlabnes a je to |
Co jsou to radoby pravidla ?
Tri jidla denne, sest jidel ? Bilkoviny ke kazdemu jidlu, delena strava ?
Krome zvyklosti trech zakladnih jidel denne pro vetsinu populace jsem nezaznamenal zadne pravidlo.
Ve vyzive sportovcu se vyskytne nejaky trend , ktery nejakou dobu vladne, ale vzdycky ma sve odpurce.
Je docela zajimave, ze zpusoby vyzivy , ktere jsou proti pravidlum, vetsinou svoje vlastni pravidla maji stanoveny velmi striktne. |
Co jsem si vsimnul tak radoby pravidla jsou treba-
- nutnost snidane
- hodne jidel denne pro pohon metabolismu
- zakaz sachru vecer
- max. davka bilkovin v jednom jidle
atd...
|
|
| nahoru |
|
 |
lamice27

|
Zaslal: st květen 16, 2012 2:23 pm Předmět: |
|
|
| Luster napsal: | diky, takhle sem si to predstavoval , akorat mi pride, ze toho mas celkove dost malo = nizkej energ. prijem, jinak jeste jedna otazka - po treninku nejak oddelujes prijem bilkovin a sacharidu, nebo to davas normalne spolecne? zajima me, jestli je nutny tady drzet nejakou posloupnost.. |
Mam tam celkem dost tuku taky urcite ke stovce,co se tyce olivaku do salatu a potom na maso taky olivak nebo kokosovej a toho mlika jedu taky celkem dost,neni problem i litr denne :)
a s tim poradim, knizka teda tvrdi tohle poradi (me i vyhovuje protoze to pripravuju takhle a postupne to uziram :) ale tak 2-3x tejdne si dam normalne maso a priloho dohromady (treba zapeceny brambory s mase a houbama) a tak bych rek, ze to zadnej problem neni :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Sabonis
|
Zaslal: st květen 16, 2012 2:40 pm Předmět: |
|
|
| lamice27 napsal: |
Co jsem si vsimnul tak radoby pravidla jsou treba-
- nutnost snidane
- hodne jidel denne pro pohon metabolismu
- zakaz sachru vecer
- max. davka bilkovin v jednom jidle
atd... |
Az na tu nutnost snidane se mi nezda ze to jsou nejaka vseobecne uznavana pravidla.
Treba to omezeni (nikoliv zakaz) sachru večer v diete a max. davka bilkovin byly hodne popularni v devadesatych letech. V soucasnosti takove nazory zastava malokdo.
Plati u tveho zpusobu stravovani zakaz jist 15 hodin denne, nebo podle pocitu muzes v te dobe neco snist ?
Me se ten zpusob zda hodne restriktivni.
|
|
| nahoru |
|
 |
lamice27

|
Zaslal: st květen 16, 2012 2:52 pm Předmět: |
|
|
Tenhle zpusob ma sva pravidla,nerikam ze ne ale myslim, ze vetsina ostatnich pravidel, ktere jsem vypisoval,jsou vlastne zbytecna.
Ten pust je hlavne z duvodu detoxikace celeho traviciho ustroji,ledvin,strasne velkymu navalu energie a hlavne paleni tuku,takze proc bych ho porusoval, nedelam to skoro nikdy (1x za mesic mozna)
Necitim se bejt omezenej ze nemuzu jist, ja nechci jist,je to ta volnost a svoboda bez jidla,ktery si vklidu vecer uziju hodne moc. Doporucuju fakt sehnat knizku a hlavne vyzkouset, cejtim se nejlip ve svym zivote,fakt nekecam
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st květen 16, 2012 2:57 pm Předmět: |
|
|
To večerní "přežírání" moc dobře znám, je to super pocit, prostě si dát 3, 4 5 jídel, je to uspokojení, celej den se na to dalo by se říct těším  .
Je to možná trochu divný, ale i s takhle plným žaludkem se mi krásně spí, většinou usnu do 2minut a spím až do rána. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Vladic

|
Zaslal: st květen 16, 2012 3:05 pm Předmět: |
|
|
A jak řešíš tuhle dietu a různé situace např. oslava, oběd s rodiči nebo s přítelkyní, grilování s kamošema, nějaká kulturní akce nebo jiné tyhle akce když můžeš jíst jen 4 hodiny ? A co se týče toho jak si s tímhle stylem začínal , neměl jsi problémy s hladem nebo "kručení v břiše " atd ? Já jsem hodně snídaňový typ, a vím že když vynechám jídlo na půl dne tak mám strašný hlad až skoro křeče , je sice fakt že se psychicky cítím lépe i to stou energií jak popisuješ to je fakt, ale moc se mi nezdá že se tohle dá držet na 100% nebo brát to jako dlouhodobý styl stravování... Všechno okolo toho zní až moc pěkně (co se o té dietě píše - projel jsem si i knihu) tak by mě to dost zajímalo jak to funguje v těhle věcěch ? _________________ "Consistency is the key to succes"
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st květen 16, 2012 3:26 pm Předmět: |
|
|
| lamice27 napsal: | Tenhle zpusob ma sva pravidla,nerikam ze ne ale myslim, ze vetsina ostatnich pravidel, ktere jsem vypisoval,jsou vlastne zbytecna.
Ten pust je hlavne z duvodu detoxikace celeho traviciho ustroji,ledvin,strasne velkymu navalu energie a hlavne paleni tuku,takze proc bych ho porusoval, nedelam to skoro nikdy (1x za mesic mozna)
Necitim se bejt omezenej ze nemuzu jist, ja nechci jist,je to ta volnost a svoboda bez jidla,ktery si vklidu vecer uziju hodne moc. Doporucuju fakt sehnat knizku a hlavne vyzkouset, cejtim se nejlip ve svym zivote,fakt nekecam |
Vstát a do tří odpoledne nic nejíst, pak nějaký vajíčka se zeleninou a večer se přežrat? To mi silně připomíná obézní přepracovaný lidi, co ráno dají kafe, v práci není na jídlo čas a večer vyluxujou ledničku. Ty máš akorát k tomu ještě fitko a dost pohybu. Věř ale, že jakmile ho někdy byť jen na nějaký čas vysadíš, tak půjdeš pěkně rychle nahoru. Což se při racionálním stravování nestane. Je ti jasný, že jakmile by ses vrátil do původního normálního stolování a stravování, tak přijde nehezkej jojo efekt? Každopádně proti gustu. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st květen 16, 2012 3:28 pm Předmět: |
|
|
vladic - teď nevím, koho se ptáš, ale tak odpovím co budu moct:
oběd s rodiči už není, už si na to zvykli že s nimi neobědvám. Oni si dají třeba normální jídlo (brambory, ryba, knedlíky, polévka..) a já si dám jogurt s oříškama. Grilování s kámošema je většinou navečer, takže to je akorát doba se pořádně najíst.
Problémy s "kručením" v břiše byly nazačátku, první týden. Tělo si za 1-2 týdny na nový režim zvykne a pak už nekručí :-).
Snídani mám taky, já jídla nevynechávám a nehladovím. Jen jednou za čas si dám fasting day (24h bez jídla) na detox - ale u WD to není povinnost, protože tělo se detoxikuje v podstatě každý den (lehká, malá a lehce stravitelná jídla počas dne, minimum sacharidů a bílkovin atd.)
Je dobré si uvědomit, že se to nemusí držet STRIKTNĚ, někdy mi to taky ujede a nic se neděje, nedělám si z toho hlavu. Zrovna teď jsem měl u kámoše Lasagne a 2ks nějaké pšeničné buchty, a to bylo 15:00 kdy normálně mám jen protein. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
lamice27

|
Zaslal: st květen 16, 2012 3:33 pm Předmět: |
|
|
| Vladic napsal: | | A jak řešíš tuhle dietu a různé situace např. oslava, oběd s rodiči nebo s přítelkyní, grilování s kamošema, nějaká kulturní akce nebo jiné tyhle akce když můžeš jíst jen 4 hodiny ? A co se týče toho jak si s tímhle stylem začínal , neměl jsi problémy s hladem nebo "kručení v břiše " atd ? Já jsem hodně snídaňový typ, a vím že když vynechám jídlo na půl dne tak mám strašný hlad až skoro křeče , je sice fakt že se psychicky cítím lépe i to stou energií jak popisuješ to je fakt, ale moc se mi nezdá že se tohle dá držet na 100% nebo brát to jako dlouhodobý styl stravování... Všechno okolo toho zní až moc pěkně (co se o té dietě píše - projel jsem si i knihu) tak by mě to dost zajímalo jak to funguje v těhle věcěch ? |
Hele co ti na tohle mám odpovědět...asi to, že je to na tobě.
Chceš mít vidět břišáky a cejtit se výborně a bejt zdravej? Tak to dodržuj (alespoň z drtivý většiny)
Chceš si žrát obědy s rodinou,chodit na akce a jíst si co chceš kdy chceš? Tak to nedodržuj a uvidíš jaký budou výsledky.
Ptáš se me asi na to, jak si koupit novy auto kdyz nemas penize. Proste vsechno neco stoji, kdyz jdu s nekym vecer na akci (jako ted v sobotu sem byl) dam si jidlo v hospode,par piv a sem v klidu ale pak jedu zase podle pravidel protoze vim, ze fungujou. Delal sem i 24hod fasty loni takze pocit prazdnyho bricha uz mam zvladnutej ale souhlasim,ze pro novy fastaře je to prvních pár dní tezsi :)
|
|
| nahoru |
|
 |
lamice27

|
Zaslal: st květen 16, 2012 3:50 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: |
Vstát a do tří odpoledne nic nejíst, pak nějaký vajíčka se zeleninou a večer se přežrat? To mi silně připomíná obézní přepracovaný lidi, co ráno dají kafe, v práci není na jídlo čas a večer vyluxujou ledničku. Ty máš akorát k tomu ještě fitko a dost pohybu. Věř ale, že jakmile ho někdy byť jen na nějaký čas vysadíš, tak půjdeš pěkně rychle nahoru. Což se při racionálním stravování nestane. Je ti jasný, že jakmile by ses vrátil do původního normálního stolování a stravování, tak přijde nehezkej jojo efekt? Každopádně proti gustu. |
Jojo efekt neresim, kdybych se dostal do situace, kde takhle nemuzu jist (ztrata prace,ziskani prace v cokoladovne :D atd) Ale jak sem rek, cejtim se vyborne, palim,hraju rugby jako dabel (nekdy :D) a nechci menit,pro me je ted tohle co funguje a co dava smysl a uzivam si to
|
|
| nahoru |
|
 |
Sabonis
|
Zaslal: st květen 16, 2012 4:26 pm Předmět: |
|
|
Jsou urcite zakladni principy zdrave vyzivy. Predevsim to , ze telo potrebuje dostatek zakladnich zivin. Prokazatelne je , ze nedostatek nekterych latek zpusobuje urcite nemoci.
Pravidla o kterych se tady mluvi slouzi jako urcita zakladni orientace jak do sebe ty ziviny a dalsi latky dostat. Cloveku co jde do prace bez snidane a pak vecer sezere co najde, urcite pomuze kdyz misto toho dostane jednoduche instrukce jako : ke snidani vlocky, obed a vecere maso s prilohou a zeleninou, svacina ovoce atd.
Ty ziviny muze dostat i v jinych intervalech nebo jinem poctu jidel dokonce i v jinem slozeni (napr.nekomu proste sedi vic tuku).
Problem u tech ''revolucnich postupu'' je to , ze nekdo vyjde se tvrzenim, ze ten jejich postup je jediny spravny a vse ostatni je mytus.
Vetsinou vezmou cast pravdivych udaju co podporuji jejich tvrzeni, zanedbaji udaje co jim odporuji a napisou knizku.
To samozrejme neznamena, ze nekomu takovy zpusob nebude vychovovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st květen 16, 2012 4:51 pm Předmět: |
|
|
| lamice27 napsal: | | eSko napsal: |
Vstát a do tří odpoledne nic nejíst, pak nějaký vajíčka se zeleninou a večer se přežrat? To mi silně připomíná obézní přepracovaný lidi, co ráno dají kafe, v práci není na jídlo čas a večer vyluxujou ledničku. Ty máš akorát k tomu ještě fitko a dost pohybu. Věř ale, že jakmile ho někdy byť jen na nějaký čas vysadíš, tak půjdeš pěkně rychle nahoru. Což se při racionálním stravování nestane. Je ti jasný, že jakmile by ses vrátil do původního normálního stolování a stravování, tak přijde nehezkej jojo efekt? Každopádně proti gustu. |
Jojo efekt neresim, kdybych se dostal do situace, kde takhle nemuzu jist (ztrata prace,ziskani prace v cokoladovne :D atd) Ale jak sem rek, cejtim se vyborne, palim,hraju rugby jako dabel (nekdy :D) a nechci menit,pro me je ted tohle co funguje a co dava smysl a uzivam si to |
Chápu, něco sis vyzkoušel, cítíš se o moc líp než předtím. Jak říkám, pokud ti to vyhovuje, tak prosím, ale nemůžeš se divit, když nastanou z daného stravování možné zdravotní potíže. Když máš takový nárazový příjem bílkovin, tak si hlídej pitný režim. Kyselina močová není zrovna dobrý pán v ledvinách. Také si rozhazuješ kalcémii a pokud tě někdy potká kamínek v ledvinách (což ti samozřejmě rozhodně nepřeji), tak si na mě možná vzpomeneš. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: st květen 16, 2012 4:55 pm Předmět: |
|
|
Přesně tak, poslední dobou slyším pořád detoxikace detoxikace, ale že v overfeeding fázi do sebe nacpete bílkovin jako "běžný" cvičenec za celý den už tak nevidíte, tolik bílkovin naráz tělo nemůže využít.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|