|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Martinn24
|
Zaslal: čt červen 07, 2012 10:52 am Předmět: |
|
|
husté jsou ty džusy:-) mimochodem, až do teď jsem kupoval přesně ten džus za těch 32 kč co tam ukazuje  Ted si kupuju už jen pomeranče. Zjistím, kde jsou momentálně za dobrý peníz a kupim 2 kila. Udělám to v poměru s vodou a je to nejlepší.
A zdá se mi mj. že i jídlo v restauracích je čím dál horší. Nedávno jsem měl svíčkovou a byla to sračka prvního stupně. Knedlíky okoralé po okrajích. Musel jsem jí to vrátit. Přijde mi, že to mají všechno ze sáčku udělané, nic pořádně uvařené....z jídelního lístku to ještě jde, ale polední meniíčka jsou katastrofa.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
John Chipsa

|
Zaslal: čt červen 07, 2012 10:58 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | | John Chipsa napsal: | | Deadlift napsal: | | Globus šunka je super! Nejedl jsem dlouho lepší. Taky Dulano šunka je výborná. |
V tom Globusu Vám jí rovnou uříznou? Já tam nikdy nebyl. Ale taky už mě jebe kupovat ty balené, když můžu mít dobrůtku... A globus mám za rohem... Díky |
Je sice trochu dražší (nevím jak jinde, v Praze cca 25kč), ale super. Jsou to klasický plátky, ale vypadá prakticky jako od kosti. Trochu šťavnatější, takže ji asi v něčem máčí, ale struktura masa v ní vidět je (nebo si to aspoň úspěšně namlouvám ). Ale vážně jsem snad nikdy nejedl lepší. |
Díky moc, počkám na oběd a jedu do Globusu si jí koupit
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt červen 07, 2012 12:05 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Globus šunka je super! Nejedl jsem dlouho lepší. Taky Dulano šunka je výborná. |
Ta Dulano sice stoji nejakych 55kc / 200g , ale je fakt super a ma 96% masa myslim, stejne tak ted maji v Lidlu novinku kureci sunku v celku (takove ty 300g valecky) a ta ma 90%, coz je take vyborne oproti podobne z Intersparu (Vodnanske kure), kterou jsem do nedavna kupoval a ktera ma 70%. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: čt červen 07, 2012 12:08 pm Předmět: |
|
|
Mě "mile překvapil" šunkovej salám z Tesca ... bohužel máma si ho kupuje (i když hned vedle mám přihrádku, kde mám 90% šunky a říkám, ať si vezme taky, jí to nechutná, že je to suchý :D) ... měl 65% masa... to když pak člověk jde do kauflandu a vidí tam ty jejich kuřecí šunky s 55% masa, tak se mu chce blejt _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
Zaslal: čt červen 07, 2012 12:46 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: |
Ta Dulano sice stoji nejakych 55kc / 200g , ale je fakt super a ma 96% masa myslim, stejne tak ted maji v Lidlu novinku kureci sunku v celku (takove ty 300g valecky) a ta ma 90%, coz je take vyborne oproti podobne z Intersparu (Vodnanske kure), kterou jsem do nedavna kupoval a ktera ma 70%. |
do lidlu jsem nikdy nechodil,vzdycky mi to prislo jako takovej pofiderni obchod,ale po nedavne navsteve jsem zmenil nazor,jeden z mala obchodu kde u nas ve meste neprodavaji zkazene veci a navic jsou kvalitni,treba ty jejich tvarohy nemaji chybu a nevytece z toho pulka vody jako z tech od tesca a tu sunku zase miluje muj pes,sunku z kaufu casto i vyplivne
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt červen 07, 2012 12:52 pm Předmět: |
|
|
Presne tak, ja uz to tu tlucu lidem do palice asi 2 roky :) . Lidl ma sice omezeny vyber potravin, ale co se tyka kvality a ceny, tak tu nema konkurenci a navic tam ma i spoustu veci, ktere nikde jinde nedostanes.
Porad nechapu tu obecnou kritiku, ktera na Lidl mezi lidma koluje, ale vetsinou to kritizuji prave ti, kteri tam nikdy nebyli a jen se vezou s davem. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
John Chipsa

|
Zaslal: čt červen 07, 2012 1:37 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | Presne tak, ja uz to tu tlucu lidem do palice asi 2 roky :) . Lidl ma sice omezeny vyber potravin, ale co se tyka kvality a ceny, tak tu nema konkurenci a navic tam ma i spoustu veci, ktere nikde jinde nedostanes.
Porad nechapu tu obecnou kritiku, ktera na Lidl mezi lidma koluje, ale vetsinou to kritizuji prave ti, kteri tam nikdy nebyli a jen se vezou s davem. |
ano, i já mezi ně patřil. Ale jak píšeš, není to tam špatné.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: čt červen 07, 2012 1:50 pm Předmět: |
|
|
Jinak jeste k tem sunkam, v obchodech s levnyma potravinama casto mivaji nebo drive mivali sunky a salamy. Napr. kureci sunka za 50-60kc / 1kg (drive jsem to ve velkem kupoval  ). Co si pomatuji, tak tam bylo deklarovano myslim 13% ciste svalove bilkoviny, 0,5% tuku a max 2,5% soli, kys. ascorbova, nejake zahustovadlo a plno Ecek. Zajimalo by me jak se tohle vyrabi, cim to je ojebany, aby to nabylo na objemu a skutecna energeticka hodnota.
Nechutnalo to az tak zle, jen trochu presolene. Nejake kuze tam asi pomlete nebyly, vzhledem k tomu, ze to pusobilo az moc libove a vzhledem k deklarovanemu mnozstvi tuku 0,5%, masa tam asi ale bylo minimum.
. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
Zaslal: čt červen 07, 2012 3:35 pm Předmět: |
|
|
moje zkusenost je ta,ze obchodni retezce jako tesco nebo kauf,sazi na to ze tam lidi proste prijdou a nakoupi ty jejich blafy...casto to konci v kosi,ponevadz tyto retezce vyuzivaji monopolu, ktery maji a hresi na to  ....je to svinarna,kdyz clovek vyhodi pulku veci tam nakoupenych,smrdi to je to humac zkazenej....radsi do lidlu nebo do vecerky ke kamaradovi a mam to cerstvy,stoji to nekdy "jakoze vic" ale nepobleje se pulka rodiny,takze drape mas v tomhle naprostou pravdu a jedna se o to ze,jedna baba povidala a pulka narodu to prevezme
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt červen 07, 2012 3:36 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: |
Blbost, myslíš si, že ti slepice budou snášet stejná vajíčka když budou pobíhat venku na čerstvém vzduchu na travičce, bez stresu, s volným prostorem kolem sebe, s kvalitní výživou, než když se se budou cpát v klecích a budou živeny nějakýma umělýma sr*čkama? Podívej se na pár dokumentů a poznáš, že rozdíl v kvalitě vajec BUDE.
A ano, chuťově jsou vajíčka rozeznatelná, stačí vzít jen nějaké domácí vs kupovanou 3ku z tesca a rozdíl poznáš.
http://ekonomika.idnes.cz/je-zdravejsi-omega-bio-ci-obycejne-vejce-fct-/test.aspx?c=A080314_934454_test_kam
ps: kvalita vajec je dána hlavně krmnou směsí |
U určitých výrobků (jako třeba maso) gurmán (já to nepoznám) může poznat jestli jde o průmyslově a nebo "domácky" chované zvíře. U vajíček bych si tipl že poznáš prd. Schválně si to zkus. Uvař pár vajíček, označ si (číslem, abys to věděl jen ty) které jsou bio a které ne. Dej je na stůl a nech pár kámošů zhodnotit jaké jsou podle nich bio a jaké z průmyslového chovu. Ty samozřejmě budeš v jiné místnosti abys ses nemohl xichtit :-). Ideální bude když nevybereš nějaká vejce s vybledlými žloutky abys dával jasný návod "tahle jsou průmyslová"
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: čt červen 07, 2012 4:12 pm Předmět: |
|
|
Tak třeba tam bude velký rozdíl. Já myslel že je jedno jestli použiju slaninu, sádlo, máslo a nebo třeba ten Junior :-) jinak myslím samozřejmě do té poloviny živočišných tuků. Potom nějakých pár gramů omega 3, nějaký lněný olej, panenský olivový, řepkový a tak. Ale živočišný tuk je živočišný tuk, nebo je snad živočišný tuk největší zlo ???
Je tedy lepší dát si kuřecí prsa na vodě a potom sníst škvarky než sníst třeba sekanou v CKD : ) ? Teď se nebavím o těch rostlinných, ono jet jen na rostlinných tukách taky není úplně košer.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
Zaslal: čt červen 07, 2012 4:41 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: |
U určitých výrobků (jako třeba maso) gurmán (já to nepoznám) může poznat jestli jde o průmyslově a nebo "domácky" chované zvíře. U vajíček bych si tipl že poznáš prd. Schválně si to zkus. Uvař pár vajíček, označ si (číslem, abys to věděl jen ty) které jsou bio a které ne. Dej je na stůl a nech pár kámošů zhodnotit jaké jsou podle nich bio a jaké z průmyslového chovu. Ty samozřejmě budeš v jiné místnosti abys ses nemohl xichtit :-). Ideální bude když nevybereš nějaká vejce s vybledlými žloutky abys dával jasný návod "tahle jsou průmyslová" |
tohle jsem kdysi zkousel a dopadlo to tak,ze jsem poznal vsechny ze zahrady (od babicky (5) a vsechny (5) z obchodu) a to jako bez prdele
to ze byli chutove lepsi ty z obchodu nebudu popirat :D v otazce zivin,je to ale jina
|
|
| nahoru |
|
 |
Davesix

|
|
| nahoru |
|
 |
balbi

|
Zaslal: čt červen 07, 2012 7:40 pm Předmět: |
|
|
| Davesix napsal: | Docela bych byl rád, kdyby se natočil díl s "našima" tuňákama ve vlastní šťávě v konzervě.. Ať už drcený, nebo kousky.. Jím to hodně často a rád bych o tom věděl více |
Dobrý nápad, zkus tam napsat email
|
|
| nahoru |
|
 |
Failure

|
Zaslal: čt červen 07, 2012 9:38 pm Předmět: |
|
|
U těch vajíček je dost velký rozdíl mezi domácími vejci a kupovanými. Já když občas zajdu k babičce, tak vždycky vyfasuju pytlík domácích vajíček. A s vajíčkama z supermarketu se to nedá srovnat, ty od bábi nejen že jsou o dost žlutější, skoro až oranžové ale taky jsou mnohem větší a mají daleko lepší chuť, možná by nechutnaly každému ale ta chuť je jiná výrazně než u vajec kupovaných. Když sem je jednou zamíchal tak na pánvi se ty kupované krčili vedle domácích jako chudí příbuzní ze Somálska _________________ So I was not born with a whole lot of natural talent, not gifted like others… but I work hard and I never give up! That is my gift!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|