Pondeli 19.6.2012
----------------------------------
benc 70x8, 90x6, 110x4, 140x3, 140x3, 150x3, 150x3, 155x2
peckdech 10x5
ramena 10x5
drepy 70x5, 120x4, 170x2, band., dres 220x2, 250x2, 250x2, 260x2, 260x2
----------------------------------
Trenik na prd. Asi mne zmohlo vedro. Byl jsem silene utahanej, mezi seriema se mi zaviraly oci, takze jsem to ani moc nehrotil.
Navic jsou zase v prdeli zada, prdlo mi v nich pri cisteni zubu v sobotu a od te doby zase zlobej : (
Ahoj,
promin, ze zase rypu.. ale pamatuju si hodne davno, uz ani nevim v jakem to bylo topiku.. asi o bolestech zad nebo cviceni bricha. A tam si psal, ze si nikdy necvicil bricho, a kid ti na to odpovedel, ze je jen pramalo jedincu, kteri mohou tahat a drepovat bez urazu aniz by to kompenzovali poctivym cvicenim bricha, strecinkem zad a bedrokycelniho svalstva. A ted si nepamatuju jestli si psal, ze si nemel zraneni, nebo uz to bylo po zraneni. Kazdopadne se ti to asi vymstilo a evidentne bys to mel zaradit. Pokud kompenzacni cviky a strecink zarazujes, ale nepises ho, tak se omlouvam. Zkus nad tim zapremyslet, nikdy neni pozde. Preji pohodovy zbytek pripravy bez zraneni.
Ahoj,
promin, ze zase rypu.. ale pamatuju si hodne davno, uz ani nevim v jakem to bylo topiku.. asi o bolestech zad nebo cviceni bricha. A tam si psal, ze si nikdy necvicil bricho, a kid ti na to odpovedel, ze je jen pramalo jedincu, kteri mohou tahat a drepovat bez urazu aniz by to kompenzovali poctivym cvicenim bricha, strecinkem zad a bedrokycelniho svalstva. A ted si nepamatuju jestli si psal, ze si nemel zraneni, nebo uz to bylo po zraneni. Kazdopadne se ti to asi vymstilo a evidentne bys to mel zaradit. Pokud kompenzacni cviky a strecink zarazujes, ale nepises ho, tak se omlouvam. Zkus nad tim zapremyslet, nikdy neni pozde. Preji pohodovy zbytek pripravy bez zraneni.
U mne ty problemy se zady prisly prave v dobe, kdy jsem se bricho snazil cvicit. Podle fyzioterapeuta mam prilis male prohnuti patere a tudiz jsem pry k podobnym problemum nachylnejsi. Zakazal mi delat cviky, kde by doslo k vyhrbeni spodnich zad (pri tehle pozici ted opravdu mivam pomerne casto ustrely zad), coz prineslo castecne zlepseni.
Bricho by to cvicit urcite chtelo, ale nevim jak na to bez kulaceni spodnich zad. Jsem tak v prdeli, ze ty zada citim i kdyz jen vstavam z benc. lavicky. Nemuzu vstavat jako drive, ze si svihnu nohama a vyhoupnu se, protoze je vic nez jisty, ze by mne u toho chytly zada. U mrtvoly a drepu je to kupodivu celkem v pohode, protoze se zada snazim drzet a kontrolovat.
Jako rehabilitacni cvik (ktery mne dostal z nejhorsiho) jsem musel delat zaklony bud v stoji nebo vleze na brise (zvednout se na rukach a uplne provesit s uvolnenim).
Do logu pisu vse co odcvicim, nevynechavam ani rozcvicovani serie.
proste vydrz v tej pozicii co najdlhsie a uvidis ako to zabera na brucho
kolecko je dobre, ale myslim ze pre Dr.Lifta by to bolo na zaciatok priliz tazke - neni asi zvyknuty na tento druh cviku
_________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
Super, diky za rady! Ty cviky se mi libej a zadum by nemely vadit. Bohuzel nemam to kolecko (zkusim to nejak ojebat treba s kotouckem nebo tak), ale ten plank urcite prubnu.
Taky je moc fajn ten cvik, co cvičí na břicho Cizopasník ve svém videologu; posledně jsem neměl sílu na dragon flags a zkusil místo toho "Ciza" a hezky mi to uvolnilo spodní záda.
Taky je moc fajn ten cvik, co cvičí na břicho Cizopasník ve svém videologu; posledně jsem neměl sílu na dragon flags a zkusil místo toho "Ciza" a hezky mi to uvolnilo spodní záda.
Muzes mi poslat odkaz a cas v kterem to priblizne je? cizopasnik ma tech videi ma tusim vic.
...Bohuzel nemam to kolecko (zkusim to nejak ojebat treba s kotouckem nebo tak)...
Dá se to cvičit i s velkou činkou, ideálně ložiskovou.
Ale tohle provedení už teda není žádná prdel.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Teda vcera jsem ozkousel cvicne "plank" a musim rict, ze jsem neskutecna sracka. Na videu to vypada podstatne min narocne nez to je ve skutecnosti (tedy alespon pro mne)
Hehe, nazorna ukazka toho, ze velke drepy a mrtvoly opravdu nevybuduji silnej stred tela (pokud nebudu pocitat predni drepy), jak nekteri fanaticti jedinci s oblibou tvrdi.. Ale pouze jen jednu cast, to je pak to nejhorsi co muze byt, mit predimenzovane vzprimovace a totalne ochable brisni svalstvo a HSS.
Ale nezoufej, poctive cvic brisni svalstvo, jak plankem, tak i izolovane viz. vysunovani nohou http://cviky.cz/pas/detail12.htm , protahuj ilioapsy a vzprimovace co jsi taky asi zanedbaval, a uvidis ze tve zada budou v lepsi kondici.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru