Nechci být otrokem jídla!

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nechci být otrokem jídla!  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Nechci být otrokem jídla!
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
caparzo

PříspěvekZaslal: čt červenec 05, 2012 6:34 pm    Předmět: Nechci být otrokem jídla! Odpovědět s citátem

Zdravím,
měl by jsem dotaz na stravu, kterou jsem nikdy neřešil a jedl jsem všechno a hodně. Cvičím těžké MT, dřepy, bench + nějaké doplňky. Váha zhruba 95 kg ve svalech. Chtěl bych tu stravu začít brát trochu seriózněji. Nechci ale žít pro to, abych jedl. Nechci každý den vařit, nechci jíst co 3 hodiny a nebudu svůj život přizpůsobovat jídlu. Mám cvičení rád, potřebuju se silově zlepšovat a sílu s výbušností potřebuju i do ostatních sportů, ale tohle podřizování života jídlu mě nehorázně s**e. Schválně nepíšu, že na to nemám čas, protože čas se dá najít vždycky, když se chce. Já si ho ale najít nechci, protože mě baví cvičit a né se točit v kuchyni.
Potřeboval bych nějak zhruba pomoct s jídelníčkem, abych se vyhnul těm věcem, co jsem popsal výše.
- chtěl bych zařadit tak 3 velká, kvalitní jídla denně + před spaním tvaroh
- ty tři jídla by byly - snídaně (mléko, nějaké cereálie, vajíčka)
- oběd (menza - maso + rýže - většinou dávám dvě porce :P )
- večeře ( po tréninku to samé co oběd. V netréninkový den chleba se šunkou)
1) Dá se z tohodle jídeláku nějak solidně nabírat, když už se moje BW blíží ke sto kilům?
2) Je velký problém, když budu nahrazovat na večeři v netréninkové dny rýži, brambory, těstoviny (složité na přípravu) houskama a chlebem? Někdo tady psal, že housky jsou prázdné kalorie. Jak tomu mám rozumět? Hlavně že jsou to kalorie a je z nich energetický příjem -> větší svaly a výkonnost, ne? Nechápu...
3) Nebráním se suplmementům. Pokud nějaké poradíte, budu jen rád. Chci pořád přibírat a zvyšovat sílu a při 90 kg a víc už se cítím věčně přecpaný.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kubaz

PříspěvekZaslal: čt červenec 05, 2012 7:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nejdes na olympiu ani na jinou soutez, takze si myslim ze to jde uplne v pohode drzet v takove fazi v jake to mas, v jednoduchosti je krasa cim vic co clovek resi, tim vic se v tom zamotas a casem te to prestane bavit, zakladni koncept jak vidim znas, coz je fajn toho se drz a myslim si ze se nic nestane
Merrao

PříspěvekZaslal: čt červenec 05, 2012 7:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1) Nabírat se určitě dá, bez problému..s hubnutím už by to mohlo být těžší, ale nabírat je naprosto v pořádku. Jediné co musíš je umět pokrýt tvé kalorické potřeby

2) Houska bílá má pázdné kalorie z toho důvodu, že spolu s těmi kaloriemi nepřijmeš žádné jiné hodnotné živity (mikronutrienty - vitaminy a minerály) kromě "obyčejných" sacharidů. Pokud máš příjem těchto živin z jiných věcí a dostatečný, nevidím problém v tom dát si je.

3) Suplementy neporaím...snad jen obecně protein a gainer...a pokud je budeš dávat v čas svačiny tak máš vlastně 5 jídel :)
caparzo

PříspěvekZaslal: čt červenec 05, 2012 8:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky.
1) ok, 3 jídla denně teda nejsou problém. Potom nechápu, proč všichni tady na fóru tak blázní s šesti jídly denně. Má to nějakou větší výhodu jíst častěji?
2) No ale jenom o těch prázdných kaloriích to asi taky nebude ne? Všude se doporučuje místo chleba a rohlíků rýže a brambory. To bych potom přece mohl sníst housku a zajíst to zeleninou s nějakým zrním a měl bych i vitamíny, vlákninu a minerály... Mohl by mi někdo polopatě vysvětlit, proč jsou rýže a brambory lepší než rohlíky a chleba když teda říkáš, že mě dodají kalorie stejně tak - a jde přece o kalorický přebytek.
3) Gainer bych dával asi jen po tréninku. Místo svačiny nevím, je to samý cukr a lezlo by to do tuků, ne?
Možná pitomé otázky, ale myslím, že nejsem tady na fóru sám, kdo v tom plave.
Frozz.

PříspěvekZaslal: čt červenec 05, 2012 8:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1) ne, ale máš pravdu, že blázní. A 6 zdaleka není koncové číslo...A jestli nechceš být otrok jídla, není potřeba jíst každé 2 hodiny.
3) stačí 1x denně po tréninku, třeba těch 60g a uvidíš, jak moc půjdeš nahoru. Já ho kdysi používal 1x denně a z 83kg jsem vylítl na 88kg.
mentzers boy

PříspěvekZaslal: pá červenec 06, 2012 7:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím,

doporučuju přerušovaný půst-intermittent fasting podle Martina Berkhana 16/8 viz. odkaz http://www.leangains.com/ .Mám dobré zkušenosti jak s 16/8 tak i s 18/6,jím dvě jídla denně,nemám stres,nedívam se na hodiny kdy už zase mám jíst.............
caparzo

PříspěvekZaslal: pá červenec 06, 2012 8:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

OK, jídlo 3x denně by teda neměl být problém. Pokud chci ale přibírat, budu muset sníst stejně jídla jako ti, kteří jí 6 x denně. Ty tři porce potom musí být obrovské (musí v sobě zahrnovat i svačiny). Jak to kluci děláte? To se po každém jídle musíte cítit hrozně nacpaní...
kubaz

PříspěvekZaslal: pá červenec 06, 2012 8:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mentzer's boy napsal:
Zdravím,

doporučuju přerušovaný půst-intermittent fasting podle Martina Berkhana 16/8 viz. odkaz http://www.leangains.com/ .Mám dobré zkušenosti jak s 16/8 tak i s 18/6,jím dvě jídla denně,nemám stres,nedívam se na hodiny kdy už zase mám jíst.............

nojo ale podivej se tez jak vypadas ( je to hnusne ale bohuzel pravda )
Petey

PříspěvekZaslal: pá červenec 06, 2012 8:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz - au
mentzers boy

PříspěvekZaslal: pá červenec 06, 2012 9:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:
mentzer's boy napsal:
Zdravím,

Tohle je teda reakce jak cip
Co já vím,tak tohle je dotaz na ''Nechci být otrokem jídla'',já dal jen doporučení a odkaz na leangains,kde bylo vyvraceno spousta mýtu ohledně stravy.
Ty máš v popisu práce rýpat do lidí?Je vidět,že se zde na foru nic nezměnilo.Lidí,kteří tady mají rozdílné názory než názory které máte vy jsou tady slovně lynčování a shazování.Ale tak je to tvoje věc a mi to žíly netrhá.
ILikeBike

PříspěvekZaslal: pá červenec 06, 2012 9:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

...

Naposledy upravil ILikeBike dne pá červenec 06, 2012 9:48 am, celkově upraveno 1 krát
Merrao

PříspěvekZaslal: pá červenec 06, 2012 10:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

1) Výhoda je v tom že do sebe teoreticky dostaneš více kalorií a navíc lidé co nejsou zvyklí tak mívají při vynechání svačiny hlad. Důležitá je pravidelnost. Nicméně pokud si uděláš 2 nápoje nebo i jeden a budeš mít snídani, obed, svačinu (nápoj) a večeři tak je to v pořádku. Snaž se jen jíst pravidelně, nesnídej jeden den v osm, druhý v jedenáct...pokud to jde :) (tohle nemá vliv na přibírání ale na nějaký biorytmus..)
A na přibírání by byl fajn asi gainer.

EDIT: Také je výhoda v tom, že teoreticky ulehčuješ tělu trávení. (Zase extrém mi přijde jíst každé 2 hodiny za den...) Existuje něco jako bílkovinový pool, kdy se bílkoviny uvolňují postupně, ale někdo se cítí líp, když do sebe dostane ty bílkoviny v menších dávkách, než několik desítek gramů naráz.

2)Ano, potože brambory a rýže jsou čisté suroviny v podstatě, kdežo pečivo je zpracovaná surovina..proto jsou nejlepší ty lisované chleby. To je můj názor. Na pečivu by se neměla zakládat strava stejně jako na čisté rýži a nebo jiné jednodruhové stravě.
Prostě to střídej:) To pečivo je dobré pokud ti fakt chutná a máš na něj chuť nebo ve spěchu. Pokud máš čas tak si fakt udělej pro dobré přibírání nějakou obědovou přílohu.

S těmi houskami...já se naučila jíst i normální rohlíky, jelikož celozrnné pečivo už mi dělalo problém (jelikož mám z vloček, ovoce atd celkem přebytek vlákniny...). Zdá se mi jako blbost říct, že bílé rohlíky lezou do tuků. Kdžy otevřeš wikipedii, i tam to je napsané. Prostě je to vyrobené z tě MÉNĚ HODNOTNÉ části zrna pšenice.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rohl%C3%ADk#B.C3.ADl.C3.BD_rohl.C3.ADk
Jde jen o to, abys to nejedl zbytečně a dokázal si ten vitaminový/minerálový příjem zajistit (a to nemyslím tabletky a suplementy...)
Koneckonců já kupuji grahamový rohlík za 2,90, normální stojí 1,90..tak to už takový rozdíl není...

3) Nejsi sám. Nepoleze to do tuků pokud to nebudeš vyloženě přehánět a budeš makat :)
Čistě svalovou hmotu stejně nepřibereš, pokud nechceš přibírat kilo za měsíc nebo tak. (To možná ještě přeháním...)
Pokud nemáš trénbinkový den, tak u 3 jídel denně máš docela dlouhé přestávky. Ale jak říkám, jde o pravidelnost.

Tak, snad mě tu nesežerou za to že nepomlouvám bílé rohlíky a neradím "pravidlo pěti" :P
Reichenberk

PříspěvekZaslal: pá červenec 06, 2012 11:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mentzer's boy napsal:
kubaz napsal:
mentzer's boy napsal:
Zdravím,

Tohle je teda reakce jak cip
Co já vím,tak tohle je dotaz na ''Nechci být otrokem jídla'',já dal jen doporučení a odkaz na leangains,kde bylo vyvraceno spousta mýtu ohledně stravy.
Ty máš v popisu práce rýpat do lidí?Je vidět,že se zde na foru nic nezměnilo.Lidí,kteří tady mají rozdílné názory než názory které máte vy jsou tady slovně lynčování a shazování.Ale tak je to tvoje věc a mi to žíly netrhá.

Na leangains toho moc vyvráceno není. Hoch co nezvládal výživu a byl zavalený tukem začal držet zvláštní druh hladovky a vyslovuje tam nějaké svoje doměnky. Ale že by něco vyvrátil a notabene ještě mýty, to je hodně přitažené za vlasy. Vždycky se najdou tací co se chtějí za každou cenu nějak odlišovat a vsugerovat si že jsou lepší než ti druzí a hlásání jejich pravdy jim dělá dobře, zvlášť když se najde skupina obdivovatelů. Na tom nic úchvatného není.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 06, 2012 11:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud chce mít 95kg ve svalech, což teď rozhodně nemá, tak WD, RD apod. určitě není pro něj. Úplně normální je třeba jídelák je 3 velká jídla denně + 2 proteiny (třeba s burak maslem, nebo ořechy) ...
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: pá červenec 06, 2012 11:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Reichenberk napsal:
Na leangains toho moc vyvráceno není. Hoch co nezvládal výživu a byl zavalený tukem začal držet zvláštní druh hladovky a vyslovuje tam nějaké svoje doměnky. Ale že by něco vyvrátil a notabene ještě mýty, to je hodně přitažené za vlasy. Vždycky se najdou tací co se chtějí za každou cenu nějak odlišovat a vsugerovat si že jsou lepší než ti druzí a hlásání jejich pravdy jim dělá dobře, zvlášť když se najde skupina obdivovatelů. Na tom nic úchvatného není.

1. Ten hoch má formu, na kterou naprostá většina lidí nikdy nedosáhne a co je důležitější, bez problémů si jí udržuje 365 dní v roce.

2. Rozhodně tam nevyslovuje nějaké svoje domněnky, ale studiemi a praxí podpořené informace.

3. A ano, skutečně ve svém asi nejpopulárnějším článku Top ten fasting myths debunked vyvrátil celou řadu z mě neznámého důvodu zažitých "mýtů", z nichž některé byly zmíněny dokonce i v tomhle topicu.

Ale samozřejmě, nikdo nikomu nic nevnucuje, a kdo chce hubnout neustálým zvyšováním energetického výdeje tak může, protože obezita přece vznikne proto, že člověk málo sportuje a má sedavé zaměstnání.

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Nechci být otrokem jídla! Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: