|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| co je lepší pro někoho kdo začíná cvičit a má v normálu tuk i pomer vyska vaha?objemovka nebo rys??dumejte nad tim. |
| objemovka |
|
80% |
[ 112 ] |
| rysovacka |
|
19% |
[ 27 ] |
|
| Celkem hlasů : 139 |
|
| Autor |
Zpráva |
Ricky1
|
Zaslal: so srpen 25, 2012 10:28 pm Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | | Ricky1 napsal: | hm tak to jsi teda borec... |
Moc rád čtu tyhle bezduché, nic neříkající kecy nějakého anonyma na internetu
|
Na ty tvoje "rady" s dzusem se ani nic jineho nez ironie pouzit neda... Ze to je snad nejhorsi piti vi uplne vsichni. A rozdavat rady muze nekdo, kdo ma vysledky. Na tobe neni ani videt ze cvicis.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kernel

|
Zaslal: so srpen 25, 2012 10:51 pm Předmět: |
|
|
Větší hovadinu jsem hodně dlouho neslyšel. _________________ Samota vás často dohání k šílenství, jediné co mi pomáhá si udržet smysl pro realitu je přátelství s mojí sbírkou zpívajících brambor.
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
|
| nahoru |
|
 |
Smile04

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 4:08 pm Předmět: |
|
|
hele kernel ... nic proti ale já mám k životu prostě svůj přístup a kdybych dbal na to abych se dožil vysokýho věku rozhodně bych nedělal strongman závody...to je jedna z nejvic zničujících věcí na světě řekl bych...
vo ledvinách,játrech atd....tyjo to snad nemyslíš vážně :D myslím že když se na mě podíváš tak nevypadám jako snad už 60-70% obtloustlé populace co nic nedělaj a jenom se ládujou...
já zastávám teorii že je rozhodně lepší pořádně křápat, brát klidně všechno! a žrát si alespon někdy...nedělam to tak pořád...než nežít...kynout...a chodit xkrat tydne na pivo jako to děla spousta lidi
ja napřiklad téměř nepiju alkohol...max jednou za čas se vyliju nekde tvrdym ale to je neco v mym roce života dost ojedinelyho...jestli za tok dvě tři ožiračky...
jinak se bavit chodim rad samozřejmě...ale dam si třeba frisco par...nebo neco podobnyho...
nejsem žádnej tlustej lifter ani vyrysovanej kulturista na rejži...sem něco mezi...zastavam funkci selskyho rozumu...a umím přepnout do pěkně drsné diety...
|
|
| nahoru |
|
 |
Smile04

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 4:09 pm Předmět: |
|
|
moocha
jednou zjistíš že jsou mnohem důležitější věci než si počítat kalorie a řešit marmeládu nebo mandle :)
jakmile se člověk naučí poslouchat svý tělo tak má výhráno
|
|
| nahoru |
|
 |
Smile04

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 4:10 pm Předmět: |
|
|
hele taky vam došla tahle kokotina? :D
od swingers
ahoj borec vypadas dost dobre mel bych pro tebe toceni foceni erotika a to konkretne 4 kratke sceny/30min/ cca 25tis-poslu podrobnosti
|
|
| nahoru |
|
 |
Smile04

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 4:16 pm Předmět: |
|
|
| Ricky1 napsal: | | Moocha napsal: | | Ricky1 napsal: | hm tak to jsi teda borec... |
|
Na ty tvoje "rady" s dzusem se ani nic jineho nez ironie pouzit neda... Ze to je snad nejhorsi piti vi uplne vsichni. A rozdavat rady muze nekdo, kdo ma vysledky. Na tobe neni ani videt ze cvicis. |
tak hele já si teda nerad hraju na chytryho ale...
ovoce a taky ten tvuj džus neni moc vhodny do sebe vubec dostavat...ano paleo sem taky zkoušel...docela to šlo ale na mou vahu je to docela už slabši musel bych toho ladovat desně moc ...
ale teda zpět k džusu...pominu fakt že do teho perou spoustu normal cukru
ale prvni a nejduležitější věc...
pokud sníš glukozu nebo nejaky slozitejsi cukr , tve telo ho stejne rozštěpí na glukozu...a tu dokáže efektivně využit jako energii...
pokud sníš fruktózu...tak ta putuje do tvých tukových zásob poněvadž tělo fruktózu velice špatně štěpí....a z tukových zásob se teprve pak energie dostává...a je myslím jasný že se ztama dostává hůř...
|
|
| nahoru |
|
 |
Smile04

|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 7:44 pm Předmět: |
|
|
| Smile04 napsal: |
pokud sníš fruktózu...tak ta putuje do tvých tukových zásob poněvadž tělo fruktózu velice špatně štěpí.... |
Tyhle informace jsi vzal kde?
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 10:01 pm Předmět: |
|
|
| Ricky1 napsal: | | Moocha napsal: | | Ricky1 napsal: | hm tak to jsi teda borec... |
|
Na ty tvoje "rady" s dzusem se ani nic jineho nez ironie pouzit neda... Ze to je snad nejhorsi piti vi uplne vsichni. A rozdavat rady muze nekdo, kdo ma vysledky. Na tobe neni ani videt ze cvicis. |
Opravdu moc
Grogy: To řekni Secretovi a zasedne tě
Smile: Kupuju pouze džusy bez přidaných sladidel. 100% jablko, ananas, pomeranč a to s tou fruktozou mě taky překvapilo, kdes to četl? Vím, je to jednoduchý cukr, ale že by šel přímo z žaludku do panděra se mi nezdá..
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 10:21 pm Předmět: |
|
|
Citace z jednoho konkurenčního webu z článku přeloženého z T-Nation.
| citace: | Jak se fruktóza liší od glukózy?
Pokud mluvíme o cukrech, měli bychom si objasnit, rozdíly mezi fruktózou a glukózou.
Fruktóza (ovocný cukr) je absorbována v tenkém střevě rozdílným mechanizmem než glukóza. Navíc má menší rychlost vstřebávání.
Narozdíl od glukózy, fruktóza nestimuluje vylučování inzulínu. Jakmile je v játrech (tam směřuje od vstřebání), poskytuje rozkladem glycerol - základní kámen
pro syntézu tuků a podporuje jeho ukládání.
Někteří lidé mají problém strávit větší množství tohoto cukru, mluvíme zhruba o 50g. Nenechte se ale mýlit, takové množství získáme ze 4ech velkých jablek. Stejné množství však také získáte z 0,5L nápoje slazeného fruktózovým sirupem.
Konzumace glukózy a fruktózy společně způsobí ještě rychlejší absorbci ovocného cukru. To je důvod, proč sportovní drinky obsahují často kombinace obou cukrů.
Tak, jak vidíte, jsou zde nějaké rozdíly mezi absorbcí a metabolizmem fruktózy a glukózy.
Vaše játra, leptin a proč stále máte hlad
Centrum metabolizmu fruktózy jsou právě játra. Uvnitř může být fruktóza konvertována na glukózové deriváty a uložena jako jaterní glykogen - to je samozřejmě dobré pro fyzicky aktivního člověka.
Nicméně, schopnost jater této konverze je omezená a to není dobré. Při vysokých dávkách fruktózy může lehce dojít ke konverzi na tuk a následnému ukládání.
Zejména u osob s inzulinovou rezistencí, diabetem a vysokou hladinou krevních lipidů.
Hladina fruktózy v krvi není spjata s hormonální regulací. Nereaguje na ni inzulín a má malou glykemickou odezvu, což je považováno za pozitivní.
Na druhou stranu, vysoké dávky ovocného cukru vedou k snadné syntéze tuků a tím pádem i k nedostatečné stimulaci při syntéze leptinu.
Už víme, že leptin je zapleten do dlouhodobé regulace metabolizmu. A právě jeho hladina se snižuje při vysokých dávkách fruktózy. To je špatné...
Tak tedy při konzumaci fruktózového sirupu se netvoří dostatečně silný signál pro mozek že "máte dost" a pravděpodobně budete pokračovat v jídle.
Malabsorbce fruktózy
Dalším problémem při konzumaci ovocného cukru je jeho špatné vstřebávání. Buňkám tenkého střeva
chybí specifické přenašeče a tak část z velké dávky fruktózy zůstane ve střevech nevstřebána.
To pochopitelně způsobí nadýmání, hůře - průjem.
Jak velký je tento problém? Odhaduje se, že se vyskytuje u 30 - 40% evropské populace. Často se projevuje jen polovina příznaků této poruchy.
Jak naložit s fruktózou?
Možná Vám teď přijde fruktóza jako nepřítel, kterému je lepší se vyhnout.
Ale neudělejte si chybu v závěru. Malé množství fruktózy v ovoci není problém.
Vzpomínejte, potíže přijdou při velkých dávkách fruktózy, až když je jaterní glykogen na maximu své syntézy.
Je nepravděpodobné, že by jste z celých, nezpracovaných, čerstvých ovocí ztloustli. Naopak, častější konzumace fruktózou slazených drinků a jídel může způsobit tyto metabolické problémy.
Ovoce nejlépe konzumujte ráno a kolem tréninků.
| _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
secret78

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 10:25 pm Předmět: |
|
|
| Smile04 napsal: | hele taky vam došla tahle kokotina? :D
od swingers
ahoj borec vypadas dost dobre mel bych pro tebe toceni foceni erotika a to konkretne 4 kratke sceny/30min/ cca 25tis-poslu podrobnosti |
Došla :D A aby sme len tak nekecali, tak tréningom sa dostávaš do acidózy a tým "kvalitným" jedlom tú acidózu len prehlbuješ. Takže to nie je dobré ani z hľadiska zvyšovania výkonnosti.
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 10:26 pm Předmět: |
|
|
| moocha napsal: | Grogy: To řekni Secretovi a zasedne tě |
Nevím o co ti jde, to co jsem napsal je pravdivý a logický, strongmanů 120kg+ jsou mraky, kolik takových je crossfiťáků? , ale mě jen tak někdo nezasedne (což nemůžeš vědět, když mě ani neznáš )
|
|
| nahoru |
|
 |
secret78

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 10:32 pm Předmět: |
|
|
Madball a povedzme si aj B. Pokiaľ potrebuje telo resyntetizovať glykogén tak fruktóza nie je problém. Takže športovci, ktorí ťažko trénujú to vôbec nepotrebujú riešiť.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne srpen 26, 2012 10:32 pm Předmět: |
|
|
| secret78 napsal: | | Smile04 napsal: | hele taky vam došla tahle kokotina? :D
od swingers
ahoj borec vypadas dost dobre mel bych pro tebe toceni foceni erotika a to konkretne 4 kratke sceny/30min/ cca 25tis-poslu podrobnosti |
Došla :D A aby sme len tak nekecali, tak tréningom sa dostávaš do acidózy a tým "kvalitným" jedlom tú acidózu len prehlbuješ. Takže to nie je dobré ani z hľadiska zvyšovania výkonnosti. |
To by mě celkem zajímalo. Máš to na sobě vyzkoušený? Pokud ano, jak moc se to projevilo? _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|