No já si právě myslím Cizo, že ten kluk v určitých parametrech sílu má, ale těmahle videama jí úplně nepotvrdí.
Vyjimku tvoří ten slušnej Mrtvej tah, jakž takž dřep (parádní hloubka) a i ty MP výrazy. (Ikdyž právě tím provedením v MP jsou sami o sobě dost diskutabilní.) Ale to je tobě určitě jasné.
Domnívám se ale, že Blonďák trochu fabuluje tím "Vysokofrekvenčním" provedením některých cviků v polovičním rozsahu. Kdyby v nich měl sílu, na jakou bude opravdu hrdej, tak jí tam ukáže v plné palbě. To znamená s těžkou váhou pro 1-6op. Pro její skutečnou demonstraci si myslím slouží u každé partie max. 2-3 seriózní základní cviky. A to vždycky provedené pouze s velkou činkou, nebo jednoručkami.
Když chci ukázat sílu nohou , musím předvést dřepy v solidním rozsahu .
Když zad , tak Mrtvej tah , Přítahy v předklonu .
Když prsou , tak Bench na rovné a Bench hlavou nahoru .
Když ramen , tak jakýkoliv čistý tlak (Za, před, ve stoje, v sedě....to je fuk) a přítahy k bradě .
Když tricepsu , tak klik na bradlech či úzký bench, a francouzský tlak .
Podle chtěj lidé za každou cenu zapůsobit (Samozřejmě pouze na člověka, kterej tomu nerozumí), tak zvolí nějakou blbinu, na kterou mohou naložit velkou hmotnost a pak jí nechaj švihem lítat sem a tam, nebo zkrátí pohyb na polovinu. Takové typické "zastrašovací cviky" jsou: Krčení ramen, Přítahy jednoručky švihem, nebo Legpress do paralely.
Samozřejmě u strongmanů je to celé o něčem absolutně odlišném, mají specifické cíle ve specifických disciplínách. Atlet, nebo vzpěrač zase pojede komplexnější cviky, kdy pracuje celé tělo jako přemístění a výraz. U řadového cvičence se ale síla jednotlivých partií ukáže právě ve cvicích, které jsem popsal. To jsou skutečná prověření síly. Ale to se mnou budeš asi souhlasit, Cizo? Popřípadě napiš jestli máš k něčemu připomínku.
Já tentokrát souhlasím celkem se vším cos napsal :)
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Pripomina mi tym cvicenim zelezneho byka Pellechiu... (napr.:
Ten bol naozaj velmi silny (aj svalnaty), ale predvadzal len skrateny rozsah pohybu,
casto s dopomocou... ale bol slavny, no :)
Jsi-li silný ve zkráceném rozsahu pohybu, logicky nebudeš stejně silný v jeho kompletním rozsahu. A silový výkon má svou plnou a všeobecně akceptovatelnou hodnotu jen v kompletním (Nebo alespoň solidním) rozsahu pohybu. Samozřejmě, pokud někdo zvládá benchpress třeba 5x200kg v polovičním rozsahu, je pravděpodobné, že při provedení cviku v plném rozsahu bude stále velice silný, ikdyž jeho výkon spadne třeba o 40kg.
A pokud jde o to pána na videu, tak tam už jsou trošku jiné proměnné.
Jimmy The Iron Bull Pellechia je legenda =) a jeho síla na bench... plnej nebo částečnej rozsah snad nemá cenu zpochybňovat (né, že by to někdo dělal). Šlo fakt o slávu a tu má i teď.
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
JJ. Na tohle pump veslo jsem zapoměl. Další zastrašovací cvik. Tohle je o ničem. A ty kotouče? Proč si tam nenakládá jako dospělej chlap pořádné dvacítky? To tam má poskládaný jak z lega. Hlavně aby to měl pěkně do komínku.
JJ. Na tohle pump veslo jsem zapoměl. Další zastrašovací cvik. Tohle je o ničem. A ty kotouče? Proč si tam nenakládá jako dospělej chlap pořádné dvacítky? To tam má poskládaný jak z lega. Hlavně aby to měl pěkně do komínku.
myslis ty pritahy na konec ? jeden z nejlepsich cviku na zada Johne
myslis ty pritahy na konec ? jeden z nejlepsich cviku na zada Johne
O tom tu nepochybuju. Proti tomu cviku nemám nic, akorát že on ten cvik spíš znásilňuje, než používá.
Naposledy upravil Johncreasy dne pá září 07, 2012 12:14 am, celkově upraveno 2 krát
U dřepů se hrozně předkláníš.
Jaký smysl má jet speedbench v 50% rozsahu pohybu po 50ti opakováních?
Proč chodíš jak robot s těma roztaženýma rukama? Vypadá to hrozně :).
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru