Nekdo, kdo cvici OHSQ, nejaky komentar k technice? Drzeni tela, postoj, apod.? Snazil jsem se to naschval pomerne pomalu a se stopkou dole at se zapoji i stabilizacni system.
Ten beh zezactku sel, ale druha pulka byla uplne strasna, tak nakonec nic moc.
Crossfit #233
Beh (vysoke tempo)
Distance: 3.72 km Time: 16:00 Pace: 4:18 min/km Speed: 13.95 km/h
Overhead Squat - se stopkou, nacvik techniky a stability
A zjistil jsem, ze to svihadlo co jsem si koupil na DU, tak nedam na nem ani 20 normalnich preskoku, zatimco na tom druhem dam 200 v kuse. Musim to nejak vyresit, asi ho budu muset zkratit, protoze to prez nej fakt neumim :-/
Vrátím se k tomu videu z 11.11. - ten CaJ s metrákem je opravdu slušný výkon, ale podívej se na svoje záda v čase 0.28-0.29. To je úplně špatně, to vidím i já jako laik. Zadek musíš dát mnohem níž, hrudník vystrčit, ramena nesmí bejt před osou činky.
Nechci rejpat, ber to jako přátelskou radu, ty vzpěračský cviky by to chtělo nacvičit s odborníkem.
_________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
Ja jsem si toho taky vsiml na tom videu, zas tak strasne jak je ukazano na videu ty zada nekulatim. Je to dane tim, ze ja se tesne predtim, nez jsem zacal tahat, trosku vice ohl a ty zada se tam poradne zakulatily, ale tesne predtim nez jsem zacal tahat tak jsem se spravil (je to otazka pul sekundy), ale i tak s tebou souhlasim, ze ty zada jsou vice zakulacene nez je zdravo a ze ten zadek je zbytecne moc vysoko. A dost dela i uhel kamery, viz moje video mrtvol, kde podle meho pocitu mam zada stejne zakulacena jako u C&J. Nikdy jsem, ale nedokazal u tech mrtvol dat zadek do nizsi polohy i kdyz vim, ze bych mel, taham to fakt z velke casti ciste zadama. A to same se bohuzel deje i u toho cleanu. Zkousel jsem ruzne vzdy opravit techniku, tlacit zadek dolu, prenest vice prace na nohy, ale vzdy jsem se vratil k tomu, at nejvice prace odvadi zada, pripada mi to tak prirozenejsi ten pohyb.
Ja vim, chtel jsem se to naucit, ale ono me to proste nejde , radeji bych jel tak jak on :-). Ale ony za to muzou asi i me slabe nohy, protoze drep ATG mam 105-115kg, zatimco na mrtvolu zatahnu 190kg.
Zkratil jsem si to rychle svihadlo a hodne to pomohlo, singlu jsem dal 2x 200 v kuse, coz se mi jeste nikdy nepodarilo :-), a uz se mi podarilo dat i par DU stylem 3+1 a 2+1, postupne prejdu na 1+1 a pak ciste na DU, mam na to jeste presne mesic abych se ty DU poradne naucil, takze musim zabrat, na Vanocni beast challange si mame privest vlastni svihadlo, takze tam ty DU ocekavam.
mám DL i CJ hodně podobně jako ty..
dřep cca 100kg, DL dám 170kg, tvým číslum na overhead se tedy zatím neblížím :)
a asi už se to nikdy nenaučím lépe.
_________________ there is no point in being alive if you cannot do the deadlift¨
elrubio: ja nevim, cim se ten push jerk tak zlepsil, je to 15 kg za pul roku a to jsem ho ani netrenoval nijak specialne :-) a ty vykony proc mame takove to fakt netusim, logicky bych cekal MT jen o neco lepsi jak drep a ne takovy rozdil
Crossfit #237
Lysa Cup - moje 1. etapa - kazdy vikend by mela byt jedna pokud budu stihat
Od prehrady Sance na Lysou horu
Cas: tesne pod hodinu
Delka: 6.8 km
Prevyseni: 912m
A dekuji Ronniemu, za predcasne Vanoce, i kdyz jsem vyhral jen pripravky na hubnuti, ale tak ja to vyuziju :-), spalovac slozenim vypada dobre, kofein se hodi vzdy a co udelam s l-carnitinem to se jeste uvidi :)
L-carnitin je z celorocni tipovacky a zbytek je z najdi a vyhraj.
Dneska ten silovy trening byl naprosto strasny, musel jsem pak dat pak nejaky vetsi objem ke konci a vybit ty nervy, fakt me to nastvalo, ze tam ta sila dneska vubec nebyla. Na cas jsem to radeji nejel, byl bych pak jeste vic nas*any . A pro dnesek uz radeji konec
Crossift #239
Nacvik DU
20 minut
Hang Snatch
42.5 kg x 3,3,3,3,3
52.5 kg x 1,1,1
Hang Power Clean
62.5 kg x 3
72.5 kg x 3
82.5 kg x 2
WOD na vynervovani
Hang Power Clean 42.5 kg x 50 - tohle bylo cele bez polozeni s odpocinkem jen v horni fazi
2 min pauza
Ring Dips x 50
2 min pauza
TTB x 50
2 min pauza
KB Swing 28 kg x 50
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru