Shyby

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Shyby  Úvodní stránka -> Trénink -> Shyby
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: po listopad 12, 2012 2:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Judson napsal:
Ja to natrenoval jednoduse takto.

Cvicim to asi tak od ledna, tahnu se nahoru se spoustou tuku, takze sem rad, kdyz ted udelam 4, ciste bez nejake pomoci.

Dávej bacha, ať pak nemáš větší levou nohu (Sranda)

Taky to takhle podobně dělám, člověk si dopomůže jak potřebuje
TheGhost

PříspěvekZaslal: po listopad 12, 2012 11:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Judson napsal:
Ja to natrenoval jednoduse takto.

Cvicim to asi tak od ledna, tahnu se nahoru se spoustou tuku, takze sem rad, kdyz ted udelam 4, ciste bez nejake pomoci.

takto to delaji nejvetsi sracky!!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Oddo

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 9:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Máčo tak si odpusť v pátek na Tropu 3-4 Morgany a kup hrazdu do dveří a problém solved Mě nejvíc pomohlo na zlepšení shybů když sem dělával např. max shybů za půl hodiny, za hodinu apod. a tak se postupně zlepšuješ a je to i docela sranda
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Alak1234

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 4:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mam doma hrazdu a spravim tak cez 35 zhybov bw takou svihavou rychlou formou, teraz som zacal cvicit s pridanou zatazou +20kg a robim, 8 - 9 seri po 6-4 op na siroko pomali technicky
a tak isto aj bradla tie ties 8-9 seri 10-7 op a mam to tak za 30min raz tyzdene (inac idem este 2x FB drepi,premiestnenia,bench) a by ma zaujimalo ci ma zmysel co sa objemu tyka a sili pridat serie napriklad na 14 seri aby som to mal tak za 40 min alebo je to zbytocne .. dik
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 5:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Alaku,

co se síly týče, přidal bych zátěž a držel se v rozsahu 3 - 5 opakování a 3 - 5 sérií.

Co se týče objemu, má smysl zůstat na stejné zátěži, pohybovat se ve zhruba stejném rozsahu opakování a přidat série.

Tak či onak doporučuji pomalé provádění shybů bez švihového pohybu a s citem pro zabalená ramena. Můžeš použít trik Steva Maxwella, který nechal své cvičence shybovat na hrazdě zavěšené ze stropu na řetězech. Když se hrazda pohnula - no count :)
Alak1234

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 5:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

co to je to s citem pre zabalena ramena ? no viac us pridat neviem lebo nemam ten opasok ale davam to do rupsaku a us je to tam na puknutie :D ale ked spravim abo kupim opsaok na zavazia tak pridam taze asi pridam serie
Máča

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 7:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Oddo napsal:
Máčo tak si odpusť v pátek na Tropu 3-4 Morgany a kup hrazdu do dveří a problém solved Mě nejvíc pomohlo na zlepšení shybů když sem dělával např. max shybů za půl hodiny, za hodinu apod. a tak se postupně zlepšuješ a je to i docela sranda

Oddo, za co mě ty máš sakra? Nejde o prachy ale já těm hrazdám do dveří prostě nevěřím. Bojím se že by se to se mnou urvalo a spadl bych nedej bože třeba na koleno a bylo by po běhání při mojem štěstí. A hrazda do stropu taky bohužel nepřipadá v úvahu - na hovno stropy..Kdyby to šlo hned bych si tu hrazdu na doma pořídil a shyboval bych denně.
eschaia

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 7:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hrazdu do dveří jsme zkoušeli se 3ma protitankovýma minama na krku (+30kg) + BW 90kg a udržela vklidu, jen se prohnula :)
blazen

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 8:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

není nad improvizaci. na půdě jsem našel dlouhou tyč, položil ji na dva trámy (2m od sebe), připevnil hřebíkama a mám hrazdu s tím, že šířku úchopu si můžu zvolit jakou chci :) ale je to celkem haluz, že máme dobrou půdu s trámy cca 2,5m od země, takže se k té hrazdě v klidu dostanu když si stoupnu na židli
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 11:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Máčo, ještě je varianta pořídit si stojací hrazdu:

Alaku, to znamená, že máš ramena celou dobu stažena dolů, co nejdál od uší. Pokud máš fixní váhu (což máš), musíš trochu improvizovat a vymyslet lepší způsob jak přidat odpor: provádět shyby pomaleji, v určitých fázích na chvíli zastavovat, nebo je provádět na jedné ruce. Z hlediska síly je cesta největšího odporu vždy tou nejlepší :) Také se ujisti, že provádíš kompletní rozsah pohybu - z propnutých loktů až nahoru, ohryzkem nebo hrudníkem na tyč.
Alak1234

PříspěvekZaslal: čt listopad 15, 2012 12:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

no ale zatial kym sa tie serie stymi 20kg plus pohybuju medzi8 - 5 op tak je to v pohode na objem a silu ne ? myslim tym ze ked je trening 10x10 good objemovi trening tak este mam dajaku rezervu ktym 10x10 :) tie zhybi naj ednej ruke som skusal a neviem cim to je ale raz ten zhyb dam no jeden a dakedy ani zanic .. :) tak chcem na dvoch robit zo 40kg trebars v pohode zhybiky :D
marash

PříspěvekZaslal: čt listopad 15, 2012 12:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Máča napsal:
Oddo, za co mě ty máš sakra? Nejde o prachy ale já těm hrazdám do dveří prostě nevěřím. Bojím se že by se to se mnou urvalo a spadl bych nedej bože třeba na koleno a bylo by po běhání při mojem štěstí. A hrazda do stropu taky bohužel nepřipadá v úvahu - na hovno stropy..Kdyby to šlo hned bych si tu hrazdu na doma pořídil a shyboval bych denně.

Taky jsem těm hrazdám do dveří nevěřil. Koupil jsem ten největší shit ve sportissimu (cca něco kolem dvou stovek to stálo) a když to pořádně rozšroubuju (roztáhnu) mezi futra, tak drží jako přibitá (BW něco málo přes 90 kg). Jasný, nedaj se na tom dělat shyby zrovna moc širokým úchopem, musíš mít pokrčený nohy, aby ses nedotýkal země, ale pokud jako já nemáš možnost něco někam šroubovat napevno, tak je to v pohodě...
g3rtrud

PříspěvekZaslal: čt listopad 15, 2012 1:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

marash napsal:
Máča napsal:

Taky jsem těm hrazdám do dveří nevěřil. Koupil jsem ten největší shit ve sportissimu (cca něco kolem dvou stovek to stálo) a když to pořádně rozšroubuju (roztáhnu) mezi futra, tak drží jako přibitá (BW něco málo přes 90 kg). Jasný, nedaj se na tom dělat shyby zrovna moc širokým úchopem, musíš mít pokrčený nohy, aby ses nedotýkal země, ale pokud jako já nemáš možnost něco někam šroubovat napevno, tak je to v pohodě...

Ak myslíš tie hrazdy čo sa tam len rozťahujú, tak s tým nemám dobré skúsenosti. Mal som vtedy cca 70kg a nedržalo to. S mojim otcom (90kg) to spadlo pri prvom zhybe. Keď tak to tam daj na pevno.
marash

PříspěvekZaslal: čt listopad 15, 2012 9:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

g3rtrud:

Ano, přesně ty myslím. Nemůžu to tam dát na pevno. I kdybych mohl, tak nemám důvod, když píšu, že ta moje drží i bez šroubů jako přibitá a má za sebou už několik tréninků... Asi záleží hrazda od hrazdy a taky nemít papírový futra. Ta moje prostě drží, i s lehčím kippingem.
Luster

PříspěvekZaslal: út listopad 20, 2012 11:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
Pro rychlé zlepšení doporučuju ruské žebříky

cau, uvazuju o nejakym programu na shyby, pomerne s uspechem sem pred casem jel Fighter pull-up program, pak neco svyho (co sem vzhledem k okolnostem neodjel podle predstav) a ted bych chtel zkusit neco uplne jinyho, o ruskejch zebricich sem uz samozrejme slysel, ale rpiznam se, ze sem je jeste nezkousel jak bys je "postavil" pro trenink shyby 3x tydne? dejme tomu, ze max v jednom zebriku s rezervou pro jedno opakovani by bylo 5, takze treba:

PO : (5 zebriku, cca 2 opakovani rezerva)
1x, 2x, 3x, 4x
1x, 2x, 3x, 4x
1x, 2x, 3x, 4x
1x, 2x, 3x, 4x
1x, 2x, 3x, 4x

ST : (3 zebriky, cca 1 opakovani rezerva)
1x, 2x, 3x, 4x, 5x
1x, 2x, 3x, 4x, 5x
1x, 2x, 3x, 4x, 5x

PA : stejne jako v PO, nebo jinak?

ps: jeste me napadlo v PA dat treba +8kg KB a jet treba 5 zebriku do 2-3 opakovani, ale to by asi bylo uz prekombinovany..

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Shyby Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: