Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 645, 646, 647 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gohan

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 1:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
Je smutné, že aj tu vidieť, aké pokrivené hodnoty súčasná spoločnosť formuje, klapky na oči, ísť si tvrdo svoje, zarábať, byť lepší, ísť hore, obísť to a to, využiť to a to a pod., ach jaj...

To jsem nikdy neřekl, jasně mi jde od začátku o to, že prostě se lidi věnují pouze věcem, které je zajímají a neztrácejí čas věcmi, o kterých si myslí že jsou zbytečné. To je naprosto přirozené, dělá to každý ,ale očividně to je podle někoho problém.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Johncreasy

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 1:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdyby si byl dost chytrý, všiml by sis, že jsem slovo diskuzi napsal xkrát a správně. Takže se omlouvám za překlep. Zřejmě padám na mentální úroveň spoludiskutéra. Je to od tebe trochu levné, ale co už ...k věci argument nemáš. Nikde jsem netvrdil, že sám sebe považuji za extra vzdělaného, natož vševědoucího. Spíš mám pocit, že ty ses tak trochu našel v té roli nesečtělého hňupa, který si valí jen tu svou kuličku a cokoli mimo hovínka ho nezajímá.
Mimochodem k všeobecnému přehledu patří žel i věci mimo náš interest.
Gohan

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 1:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Kdyby si byl dost chytrý, všiml by sis, že jsem slovo diskuzi napsal xkrát a správně. Takže se omlouvám za překlep. Zřejmě padám na mentální úroveň spoludiskutéra. Je to od tebe trochu levné, ale co už ...k věci argument nemáš. Nikde jsem netvrdil, že sám sebe považuji za extra vzdělaného, natož vševědoucího. Spíš mám pocit, že ty seš tak trochu našel v té roli nesečtělého hňupe, který si valí jen tu svou kuličku a cokoli mimo hovínka ho nezajímá.

Takže potřetí, možná se konečně dozvím, kde jsi přišel na tvrzení, že mě nezajímá nic jíného než to, co by se dalo zpěněžit?
Johne, na to jak se snažíš prezentovat si začinám myslet, že máš celkem solidní problémy s porozuměním psanému textu.
JENDA10

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 1:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Gohan napsal:
To jsem nikdy neřekl, jasně mi jde od začátku o to, že prostě se lidi věnují pouze věcem, které je zajímají a neztrácejí čas věcmi, o kterých si myslí že jsou zbytečné. To je naprosto přirozené, dělá to každý ,ale očividně to je podle někoho problém.

Absolutně nemám problém s tím, že někoho nebaví číst klasiku, ani ho proto nepovažuju za blbce! Naprosto chápu, že na světě jsou miliony zábavných a zajímavých věcí a každej dá přednost tomu, co ho zajímá a baví. Ale říct o četbě, že je zbytečná.....to je asi blbost, ne? Třeba jsem to jenom špatně pochopil, nebo ses ty špatně vyjádřil, nemyslím to útočně!
Johncreasy

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 1:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Gohan napsal:
Johncreasy napsal:
Kdyby si byl dost chytrý, všiml by sis, že jsem slovo diskuzi napsal xkrát a správně. Takže se omlouvám za překlep. Zřejmě padám na mentální úroveň spoludiskutéra. Je to od tebe trochu levné, ale co už ...k věci argument nemáš. Nikde jsem netvrdil, že sám sebe považuji za extra vzdělaného, natož vševědoucího. Spíš mám pocit, že ty seš tak trochu našel v té roli nesečtělého hňupe, který si valí jen tu svou kuličku a cokoli mimo hovínka ho nezajímá.

Takže potřetí, možná se konečně dozvím, kde jsi přišel na tvrzení, že mě nezajímá nic jíného než to, co by se dalo zpěněžit?
Johne, na to jak se snažíš prezentovat si začinám myslet, že máš celkem solidní problémy s porozuměním psanému textu.

A vidíš. Já to samé o tobě už vím. A je to o to horší, že ty máš problém s porozuměním svého textu vlastního. Z toho co jsi napsal to jasně vyplynulo, a jestli si myslíš, že se tady s tebou budu tahat o slovíčka, tak ne.

Naposledy upravil Johncreasy dne po prosinec 03, 2012 1:29 am, celkově upraveno 1 krát
Gohan

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 1:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

JENDA10 napsal:
Gohan napsal:

Absolutně nemám problém s tím, že někoho nebaví číst klasiku, ani ho proto nepovažuju za blbce! Naprosto chápu, že na světě jsou miliony zábavných a zajímavých věcí a každej dá přednost tomu, co ho zajímá a baví. Ale říct o četbě, že je zbytečná.....to je asi blbost, ne? Třeba jsem to jenom špatně pochopil, nebo ses ty špatně vyjádřil, nemyslím to útočně!

Původní řeč, které se moje myšlenka týká byla historie české literatury, kdy jsem tvrdil, že to prostě pro někoho není a je to pro něj ztráta času. Samozřejmě si nemyslím, že četba je zbytečná, šlo mi jen o to, že taková poměrně úzká specializace, jako je historie české literatury je zbytečná pro někoho, kdo se rozhodne věnovat úplně odlišnému oboru a určitě by to, že tato věc nepatří mezi jeho koníčky němělo sloužit jako zdroj posměchu nebo ponižování v diskuzi.
Gohan

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 1:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Gohan napsal:
Johncreasy napsal:

A vidíš. Já to samé o tobě už vím. A je to o to horší, že ty máš problém s porozuměním svého textu vlastního. Z toho co jsi napsal to jasně vyplynulo, a jestli si myslíš, že se tady s tebou budu tahat o slovíčka, tak ne.

Ne, z diskuze to nevyplynulo, jasně stavím svoji myšlenku od začátku na tom, že se člověk logicky zajímá o věci, kterého zajímají, dokonce v jedno příspěvku jsem vysloveně napsal, že o platu to vůbec není. Ty mi vkládáš slova do úst a potom když se tě zeptám, kde jsi na to přišel, tak kličkuješ jak zajíc. Ahoj
Johncreasy

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 1:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pořád meleš to samé. Dej už české literatuře klidný spánek. Není to tvá parketa a nezaslouží si bekt tvým rukojmím. Držíš se jí jak děcko sukně. Dobře víš, jak to bylo myšleno. Furt se tady držíš jednoho alibismu jak malej dacan. Xkrát jsem ti tu napsal, že tady jde o všeobecný rozhled. Chápeš, že ta posraná předpona vše.. sama o sobě podmiňuje, že nepůjde jen a pouze o jeden obor lidského zájmu? Ve škole musí mít člověk trpelivost s lidskou hloupostí, tady ne.

Naposledy upravil Johncreasy dne po prosinec 03, 2012 1:36 am, celkově upraveno 1 krát
Gohan

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 1:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Pořád meleš to samé. Dej už české literatuře klidný spánek. Není to tvá parketa a nezaslouží si bekt tvým rukojmím. Držíš se jí jak děcko sukně. Dobře víš, jak to bylo myšleno. Furt se tady držíš jednoho alibismu jak malej dacan. Xkrát jsem ti tu napsal, že tady jde o všeobecný rozhled. Chápeš, že ta posraná předpona vše.. sama o sobě podmiňuje, že nepůjde jen a pouze o jeden obor lidského zájmu. To je jak s dementem. Ve škole musí mít člověk trpelivost s lidskou hloupostí, tady ne. Končím debatu s kreténem.

No jo. A jsme u slovního napadání. Známka toho, že už nevíš čeho se chytit
Moje myšlenka je jasně daná od začátku a je moje chyba že jsem se nechal strhnout do nesmyslné diskuze s tebou. Už se to nestane.
Johncreasy

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 1:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Sorry. Nikdo netvrdí, že jsem rozvážný flegmatik.
JENDA10

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 1:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže jsme se shodli na tom, že všeobecný rozhled potažmo česká literatura je důležitá a každý se jí věnuje v rámci svých zájmů a možností.....ale řeknu vám, byl to bolestivej porod a plod má ještě mnoho chorob!

EDIT: Abych náhodou nebyl OT v tomto seriózním topicu, tak bych ještě dodal, že mi lezou na nervy noční debaty s přehršlem invektiv!
Mablung

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 9:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

JENDA10 napsal:
Mablung napsal:
....Jsou to z dost velké části nečitelná díla která byla napsána ve své době, ale v současné už nemají co říct.

To měl být vtip, viď? Protože jestli dneska nemá co říct třeba Tebou zmíněný Shakespeare nebo Čechov, tak bude asi problém jinde, než v zatuchlosti oněch děl....

Ano, říká mi "jsem zastaralý, téma mnou zpracované je k dispozici v novém kabátě, lépe vystihující dobu ve které jsme"

Johncreasy napsal:
Mablung: Ale tady mluvíme o sečtělosti nad svůj obor a pracovní zařazení. Mluvíme o určitém kvantu informací z co největšího spektra zájmů a činností lidstva, ne o srovnávání jablek s hruškama ala Kvantový fyzik vs akdemický malíř a pod.
PS: Shakespeare je super.

Ty mluvíš hlavně o literatuře. Čtení knížek je jen koníček, stejně jako stavění vláčků. Zatímco čtení knížek rozvíjí slovní zásobu a znalosti v různých oborech (většinou úplně k ničemu), stavění vláčků rozvíjí motorické schopnosti, znalosti elektrotechniky, ...
Dám ti jeden příklad ze života. Můj strejda je skoro negramotný. Dělá mu problémy přečíst byť odstavec. Kašle na operu, do divadla nechodí. Člověk který by podle tebe měl být coby konverzační partner někde na úrovni opice. Není. Je to člověk který si prožil svůj život, takže když ho potkám, rád si s ním pokecám. Mám o čem a vážím si ho coby člověka který toho hodně ví. Ne z knížek, ale ze života.
JENDA10

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 1:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Ano, říká mi "jsem zastaralý, téma mnou zpracované je k dispozici v novém kabátě, lépe vystihující dobu ve které jsme"

Já tohle vidím trochu jinak no....totiž čtení klasiky úzce souvisí se studiem historie a když se člověk nebude zajímat o minulost, tak těžko pochopí dobu, ve které jsme (nemusíme chodit daleko, podívej se na ty dementní debaty neznalých lidí ohledně komunistů a prezidentské volby atd. - mezi námi, já se k těm neznalým počítám taky! ). Ostatně je to stejný jako ty hovory s Tvým strejdou. Předpokládám, že už bude starší, takže jeho názory budou možná konzervativní a taky ne zrovna aktuální, ale to nesnižuje jeho zkušenosti a třeba i moudrost

Abych to shrnul, tak mně nevadí, že někoho nebaví klasika, historie apod. (a nepovažuju ho za blbce!), ale "shazovat" to zastaralostí je podle mě vážně hloupý
Mablung

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 3:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JENDA10 napsal:
Mablung napsal:

Já tohle vidím trochu jinak no....totiž čtení klasiky úzce souvisí se studiem historie a když se člověk nebude zajímat o minulost, tak těžko pochopí dobu, ve které jsme (nemusíme chodit daleko, podívej se na ty dementní debaty neznalých lidí ohledně komunistů a prezidentské volby atd. - mezi námi, já se k těm neznalým počítám taky! ). Ostatně je to stejný jako ty hovory s Tvým strejdou. Předpokládám, že už bude starší, takže jeho názory budou možná konzervativní a taky ne zrovna aktuální, ale to nesnižuje jeho zkušenosti a třeba i moudrost

Abych to shrnul, tak mně nevadí, že někoho nebaví klasika, historie apod. (a nepovažuju ho za blbce!), ale "shazovat" to zastaralostí je podle mě vážně hloupý

Jak se to říká anglicky, "shooting your own leg"?
Lidé s humanistickým vzděláním, tj. lidé kteří mají v průměru lepší znalost klasické literatury a dějin, často jsou levicově orientovaní a volí levicové strany a komunisty. Z dějin si lidé vyberou co chtějí a omluví co chtějí. Klasika je, "oni to dělali špatně, ale my konečně budeme úspěšní. Nejsme jako oni"
Můj strejda není starý moudrý pán o holi. Dokázal zůstat mladý a chlastá první ligu :-). To druhé dokáže ledaskdo, to první jen málokdo

A Shakespeare je skutečně už zastaralý. Už třeba takový Poe, a ten je o pár set let mladší, je vykopávka. Přečetl jsem si ho sice rád, ale ta archaičnost mi už kapku požitek ze čtení kazila.
Petey

PříspěvekZaslal: po prosinec 03, 2012 3:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung - ty si popil nejaku okenu? Blbsie nazory snad nemaju ani deti v skolke

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 645, 646, 647 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: