cau chtel sem se zeptat jak cvicite tyto partye..... predni delty se mi rozvijeji dobre ale zadek a stred je hruza... pri upazovani se zapojuje predni delta nebo se zapojuje ciste jen pri tlacich ? samozrejme ze se zapojuje ale ptam se do jake miry treba pri upazovani v lehkem predklonu .. diky
Rozpažování v předklonu je cvik především na zadní část deltových svalů, ale musíš se vyvarovat cheatingu.
Upažování vestoje zapojují především střední část delt, ale je to spíš doplňkový cvik.
Tlaky s jč v sedě/vestoje, tlaky s vč ( military, push, behind neck, seated press ) jsou asi nejlepší cviky na ramena celkově, ale dej si pozor na rotátory ramen, pokud to přeženeš s tlakovými cviky, tak tě čeká nepříjemná bolest ramen
Doporučuju rozpažování v leže na bříše na lavičce, rozpažování v sedě, cviky na rotátory, případně obdobu těhle cviků s therabandem. Pokud chceš víc zapojit střední delty při tlacích, musíš lokty tlačit do strany.
Zaslal: pá prosinec 21, 2012 10:12 am Předmět: ghf
Kluci a můžu se ještě Vás zeptat jaké cviky mi napomůžou k zapoblenosti ramen? Mám ramena plochá, chtěl bych je zakulatit ale nevím jakým cvikem se na ně zaměřit, děkuji
Zaslal: pá prosinec 21, 2012 10:29 am Předmět: Re: ghf
CharlesWood napsal:
Kluci a můžu se ještě Vás zeptat jaké cviky mi napomůžou k zapoblenosti ramen? Mám ramena plochá, chtěl bych je zakulatit ale nevím jakým cvikem se na ně zaměřit, děkuji
Plochá z boku, tzn. střední delty? Tlaky nad hlavu (nejlepší jsou jednoručky vstoje) a rozpažování. Těžké tlaky jsou důležité, ale jen z nich ti kulatá ramena nevyrostou. Hlavně nezapomínat na zadní delty a rotátory, jinak budeš mít potíže.
Jinak co se týče techniky, tak pokud se opravdu snažíš izolovat delty a nebrat to zádama, tak musíš mít ramena v protrakci (opak retrakce - kdy staháváš lopatky k sobě), tedy ramena máš jakoby vystrčená dopředu po celou dráhu pohybu. Rozsah pohybu je pak sice menší, ale zabírá to, co má. Pokud chceš, aby jsi vyřadil i další pomocné svaly (tím se ale i sníží váha, co zvedáš ještě víc), tak ve spodní fázi pohybu zatni u natažených rukou triceps.
Pri upazovani teda tlacit lopatky od sebe ? To je asi tak jedinny cvik, kde by se nemeli tlacit lopatky k sobe ?
Tlačit ramena dopředu, tedy lopatky od sebe. Ano, je to jeden z mála, kde to tak je. Ještě mi napadají např přítahy kladky v sedě na záda, kde se střídá protrakce s retrakcí, ale moc jiných cviků, kde bys měl mít lopatky od sebe mi nenapadá.
Napadla mi také jedna modifikace a to upažování jednou rukou, kdy druhou by sis držel rameno (za lopatku) co cvičí v protrakci. To by mohlo slušně izolovat. Brzo sám vyzkouším a dám vědět. Ono držet ramena v protrakci po celé dráze pohybu totiž neni žádná sranda a chce se to na to hodně soustředit.
Rozpažování v předklonu je cvik především na zadní část deltových svalů, ale musíš se vyvarovat cheatingu.
Upažování vestoje zapojují především střední část delt, ale je to spíš doplňkový cvik.
Tlaky s jč v sedě/vestoje, tlaky s vč ( military, push, behind neck, seated press ) jsou asi nejlepší cviky na ramena celkově, ale dej si pozor na rotátory ramen, pokud to přeženeš s tlakovými cviky, tak tě čeká nepříjemná bolest ramen
ahoj, mám dotaz na ty rotátory, když jedu military nebo push a dodělávám poslední 1-2 série (z 5), tak v poslednim opakování už mě v těch ramenech celkem píchá a poté cca 20 vteřin cítim tu ostrou bolest, avšak po chvilce je to úplně pryč... chci se zeptat, jestli je to nějak hodně zdraví nebezpečný, prtž při snížení váhy už musim dělat hodně opakování (normálně dělám 8-10) a těm svalům to nic nedává... jinak ty ramena vůbec nehrotim, jelikož už od mala jsem měl s nima problémy, takže jedu jenom 1 cvik za trénink na ně...
Z toho mě bolí ramena jen to vidím. Podle mě, v těchto polohách jsou už moc dozadu, což pro ně nebude zdravé.
Můj osobní názor za nějž bych ruku do ohně nedal.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru