Zaslal: po prosinec 24, 2012 9:55 pm Předmět: Výpady
Zdravim.
Pri pozerani Philovho videa ma napadla otázka: Výpady, krátke nebo dlhé kroky?
Co som pozeral tak on tam delal krátke, no ja delam dlhe. (zase ne az moc :) )
Co vy nato? Jak je to lepši? :) Diky
mám takovej dojem, že délkou kroku ovlivňuješ zapojení kvadricepsů/hamstringů (mám tušení, že delší krok = víc zapojuješ hamstringy), ale bylo by fajn kdyby mi to někdo potvrdil ať nemelu nesmysly
mám takovej dojem, že délkou kroku ovlivňuješ zapojení kvadricepsů/hamstringů (mám tušení, že delší krok = víc zapojuješ hamstringy), ale bylo by fajn kdyby mi to někdo potvrdil ať nemelu nesmysly
JJ tak to je, proto delam spise kradsi, misto drepu na kvadraky.
nauc se vypady tak, ze se nebudes dotykat patou zeme .. vsechno tlacit ze spicky .. podle toho poznas delku kroku, jakou mas mit ..
to myslis jako predni nohu na spicku ?
_________________ Tomi99: můžu sem hodit video, ve kterém dám několik reps se správnou technikou (50kg) a potom si naložím 100kg a dám jednu reps s fake technikou. (o MT)
nauc se vypady tak, ze se nebudes dotykat patou zeme .. vsechno tlacit ze spicky .. podle toho poznas delku kroku, jakou mas mit ..
to myslis jako predni nohu na spicku ?
jasne ;) .. jakou jinou ;)
pevne doufam, ze to pisu zbytecne, ale vypady je jeden ze cviku, ktere 90% lidi dela spatne
no ja teda nevim ale na spicce mam pri vypadech jen zadni nohu, a neumim si predstavit jak bych byl predni nohou na spicce, ale mozna te jen spatne chapu...
jeste pridam video, vypady jedu zhruba jako ta pani +nejakou vahu a rad bych videl jak nekdo jede s velkou cinkou za krkem na spicku predni nohy...
_________________ Tomi99: můžu sem hodit video, ve kterém dám několik reps se správnou technikou (50kg) a potom si naložím 100kg a dám jednu reps s fake technikou. (o MT)
Naposledy upravil Conan dne po prosinec 24, 2012 11:11 pm, celkově upraveno 1 krát
K dotazu:
Přední koleno by ti nemělo jít před špičku, tudíž optimálně o něco delší výpady než paní na videu. Čím delší, tím náročnější i na stabilitu. Já upřednosňuju delší před kratšími.
edit: i když ne, dělá je tak akorát.
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Výpady jsou jedním z mých nejoblíbenějších cviků, preferuju výpady v chůzi s tím, že se ve spodní pozici zastavím kolenem těsně nad zemí a snažím se zvednout pouze silou hýždě. Pomalu a kontrolovaně, se správným držením těla a zpevněným středem. Raději delší než kratší krok. Bohužel to, co většinou ve fitku vídám, je spíš parodie na výpady.
Dávám buď 50 opakování v SS s předkopáváním, legpressem, hackeny, nebo samostatně na konci tréninku a to už pak volím vyšší počet opakování (200-300 v kuse, samozřejmě pouze se svou váhou)
A to opodstatnění provedení přes špičku by mě taky zajímalo
_________________ Rozum a chtíč nemohou být v opozici natrvalo (Sigmund Freud).
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru