Ryvaru power

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 47, 48, 49  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Ryvaru power  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Ryvaru power
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tom.K.

PříspěvekZaslal: ne říjen 09, 2016 5:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Berserk_Grom napsal:
OK, dekuji za vysvetleni. :)
O duvod vic proc nesoutezit ve WUAPu :D

mě ten wuap přijde stejně jako hodně ,,vtipná" federace... Světový rekordy o 100-200 kg mín než jinde, na národních šampionátech účast nulová... Kdysi jsem slyšel hlášku o WUAP: Je nás 5, založíme si federaci. A ono to tak nějak opravdu je...
ryvaru

PříspěvekZaslal: ne říjen 09, 2016 5:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom.K. napsal:
Berserk_Grom napsal:

mě ten wuap přijde stejně jako hodně ,,vtipná" federace... Světový rekordy o 100-200 kg mín než jinde, na národních šampionátech účast nulová... Kdysi jsem slyšel hlášku o WUAP: Je nás 5, založíme si federaci. A ono to tak nějak opravdu je...

ne že bych chtěl WUAP nějak obhajovat, ale třeba ta organizace byla fakt špičková... naproti tomu jsem slyšel hned několikrát že v srbsku na GPCčku to byla hrůza

jinak pravidla co se týče úznavaných pokusů mají o chlup přísnější jak v jiných open federacích... párkrát jsem slyšel "přední představitele" ČR WUAPu dělat si srandu ve stylu "tak tohle by ti nedali ani v GPC a že tam ti daj i když se s tou činkou sotva pohneš" což bylo vidět třeba na dost lidech co vylítli na dřepu za hloubku
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tom.K.

PříspěvekZaslal: ne říjen 09, 2016 5:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ryvaru napsal:
Tom.K. napsal:
Berserk_Grom napsal:

ne že bych chtěl WUAP nějak obhajovat, ale třeba ta organizace byla fakt špičková... naproti tomu jsem slyšel hned několikrát že v srbsku na GPCčku to byla hrůza

jinak pravidla co se týče úznavaných pokusů mají o chlup přísnější jak v jiných open federacích... párkrát jsem slyšel "přední představitele" ČR WUAPu dělat si srandu ve stylu "tak tohle by ti nedali ani v GPC a že tam ti daj i když se s tou činkou sotva pohneš" což bylo vidět třeba na dost lidech co vylítli na dřepu za hloubku

nenarážím žádným způsobem na organizaci soutěže. Organizaci podělaj, nebo naopak suprově zmáknou lidi, pořadatelský tým, to nemá co dočinění s tím, jestli je to soutěž pod IPF, WUAP, WPC nebo sranda benč někde v hospodě. Prostě pokud je pořadatel kvalitní, budou i kvalitní závody, tohle všechno je jen a jen o lidech. Měl jsem na mysli kvalitu soutěží podle počtu soutěžících a podávaných výkonů. V tom WUAP zaostává nejvíc. Až na pár vyjímek jejich mistrovský soutěže vetšinou nemaj závodnickou úroven ani oblastních soutěží v IPF. Tak to prostě je. To že maj přísný dřepy se mi líbí, ale jak jsem měl možnost vidět na MČR GPC 2015 v Praze i tady to bylo konečně přísný, i když s tím zase nesouhlasí většina equip závodníků. :) Já tohle kvituji, nemám rád soutěže, kde člověk má platnej pokus na dřepu za půl dřep. Teprve pod paralelem se láme chleba a oddělí se zrno od plev. :)
ryvaru

PříspěvekZaslal: ne říjen 09, 2016 6:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom.K. napsal:
Teprve pod paralelem se láme chleba a oddělí se zrno od plev. :)

no mě v tý rawce přijde, že když jde člověk o těch pár cm níž, tak díky bandážím moc kilo neztratí... co se výkonů týče bych řekl, že když mám dobře zavázaný bandáže, tak 2cm nad paralelem nebo 2cm pod už je ten rozdíl malej, protože dole víc kopnou bandy

tady jsem z videa vytáhnul hloubku toho 225kg dřepu... ze strany to sice nemám, ale s hloubkou jsem jednoznačně spokojenej
Dave1913

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2016 6:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Mikuláši,
obrovská gratulace k výkonu, na tvůj věk a váhu jsou to čísla nadstandartní, seš zapálenej, progres neuvěřitelnej, počítám že v juniorech bude 600 kg trojboj minimálně.

Teď Ti napíšu můj názor, proč seš nespokojen se svými výkony.
Podle mě je na tréninku chyba chodit moc "na krev". Tzn. hloubka na dřepu hraniční, stopka na benči taky hraniční, u tahu si občas dopomoci stehny a koleny (u klasikářů).
Na tréninku máš jít vždy tak, aby to byl 100% uznatelnej pokus. Ok, občas když jedeš amrap poslední sérku třeba na benči, tak si to odraž od hrudníku, ale pokud jedeš pracovní např. trojky čtverky, vždycky to jeď pěkně.

Ta hloubka u tvého 1.pokusu na dřepu byla podle mě hraniční a jít o trošičku výš, nedali by ti to. U prvního pokusu, který ještě podsekneš kvůli jistotce, má být hloubka naprosto bezpečná, tzn. 10 cm pod paralel. Ty dřepneš na tréninku 200 kg 8x (pokud jsem dobře četl) a pak na závodech dáš hraniční hloubku, to nechápu.
Už Ti to sem píšu podruhé během měsíce, ale Boris Sheiko říká, že na tréninku máš jít vždy o 5 cm pod paralel, je dokázané, že u pokusu o rekord snížíš automaticky hloubku o 3-5 cm. Bylo to tak i u mě, pokud chceš, tak mrkni (

Pro mě je základ zahodit ego na tréninku. Dávat tam váhy bezpečně a s jistotou. Já v porovnání s kolegy z oddílu dávám např. na benči dlouhé stopky, kolega žádné, ještě mírné odrážení a na tréninku se 120 kg dám o 2-3 opakování míň, ale pak dá kolega na závodech 130 kg a já 145 kg, takže něco na tom je.

A pokud to fakt kvůli tvé šířce postoje s dřepem nejde níž, radši se to uplně přeuč, než se celej život strachovat a být nasranej, že ti 2 ze 3 dali červenou kvůli hloubce, toto tě může provázet celej život (pokud to tam teda nepošleš :D).

Ještě jednou, seš borec!
decarabas

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2016 7:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dave: Hej, hej, čo máš proti odrážaniu od hrude pri benchi

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
Dave1913

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2016 8:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud necvičíš s úmyslem jít na závody v trojboji tak nic
Berserk_Grom

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2016 12:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dave1913 napsal:
tzn. 10 cm pod paralel.

LoL :D :D :D :D
Dave1913

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2016 2:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Čemu se směješ? Já na tréninku dřepuju 5-10 cm pod paralel.
seeya

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2016 2:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tusim si vsetkym neveriacim tomasom aj tomasom K. dokazal ze ta sila tam skutocne je aj v zavodnych podmienkach :D
ryvaru

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2016 4:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dave: díky moc za pochvalu, snad to nebude moc kontraproduktivní, protože po tolika pochvalách už to pomalu přestávám brát jako katastrofu s totalem 600kg počítám už na příští jaro... vypadá to sice docela velkej posun, ale teď jsem měl všude dost místa a času bude dost, takže cílit budu určitě o kousek výš než na 600

díky moc za poznatky k přípravě, došel jsem teď k něčemu podobnýmu, takže příště už určitě pojedu tréninky trochu jinak a nebudu chodit na tak vysoký váhy abych missoval nebo měl problémy to dát

co se dřepu týče, tak tam na těch závodech jsme prostě vůbec nestíhali... měli tam dát nějakou pauzu mezi posledním a prvním ze skupiny, protože když nás bylo asi 12, tak jenom jsem shodil bandy, nahlásil pokus a museli jsme jít pomalu vázat... a stejně jsme to nestíhali v tom bych viděl problémy u dřepu... u toho prvního to bylo vůbec nejhorší, prostě jsem doslova dobíhal abych to stihnul a tak hloubka a kor technika nebyla ideální... u druhýho jsem tu hloubku zlepšil, protože jsem viděl že u prvního byla jedna červená co se hloubky v tréninku týče, tak mě docela vyhovuje dřepovat kolem toho paralelu... neohýbám tolik záda a silově mi to přijde podobný, pak si to na závodech umím pohlídat aby to bylo platný, jít pár cm níž určitě v tréninku není na škodu, ale 10cm pod paralel se sotva dostanu a přijde mi to zbytečný... hluboko chodím bez bandáží s lehčíma vahama a mírně užším postojem

seeya no právě že jsem tak moc nedokázal, ale aspoň něco časy kdy jsem v tréninku cheatoval a jezdil s dopomocí abych zvednul víc už jsou pryč, tak nebyl důvod abych na soutěži zvednul nějak výrazně míň než v tréninku
ryvaru

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2016 4:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dave jinak ještě co se týče toho rozšíření postoje o kterým jsi psal... mám takovej postoj kterej mi +- vyhovuje a hlavně jsem v něm nejsilnější... zužovat jednoznačně nemá smysl dřív jsem měl trochu problémy se dostat nějak hloubš, ale to už jsem ten postoj trochu poupravil a postupně se ty kyčle lepšej a já se dostanu na hloubku bez problémů
Tom.K.

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2016 5:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

seeya napsal:
Tusim si vsetkym neveriacim tomasom aj tomasom K. dokazal ze ta sila tam skutocne je aj v zavodnych podmienkach :D

Co to tady meleš ty joudo??? Myslíš, že by mi měl Mikuláš něco dokazovat? Nikde jsem nikdy nenapsal nic, co by mělo nějakým způsobem Mikuláše zesměšnit, že by mi měl ted něco dokazovat. Naopak ho sleduju, protože má talent jako málokdo a vše co jsem mu kdy napsal byly z mé strany jen a pouze rady z postu 15 let závodícího člověka, který mu měly pomoc v dalším zlepšování a v tom, aby na soutěžích procházel bez problémů. Nikdy jsem nenapsal nic o tom, že je slabej, tak se uklidni...
ryvaru

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2016 6:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak sezona mi skončila, je na čase začít řešit jak dál... tady je nějakej +- nástřel jak bych to viděl

říjen - odpočinek, menší váhy, technika, dynamika, bez plánu, cvičení na pocit, nějaký vzpírání pro radost, technika, posílení stabilizačního systému, protahování, technika, trocha funkčnosti... no uvidím co stihnu

listopad+část prosince (podle bližšího datumu závodů okolo dubna) -objemová příprava, nabrat nějaký kilo, zlepšit zaostávající partie, nejspíš bych to viděl na nějakej kulturistickej split, váhy nižší a víc opáček, důraz na procítění... no prostě kulťáckej trénink, jenom se zaměřením na volný váhy a trochu silovějc, pořád velkej důraz na techniku, tam mám velký rezervy

pásek a bandáže dám pryč na obě fáze, na říjen vysadím suplementaci (občas dám protein)

po tomhle bych najel na závodní přípravu, která by nejspíš vypadala nějak takhle (2 týdny dynamika a zvykání na silovej trénink, 8 týdnů silovo-objemová příprava, 2 týdny deload, 4 týdny maximální silovka na 1 opáčko, týden odpočinek, závody)

kdyby někdo zkušenej (tom.K., magumi,...) měl lepší nápad jak vyřešit offseason, tak sem s ním, budu vám moc vděčnej vždycky jsem si říkal, že zvládnu všechno naplánovat a vymyslet sám, ale čím víc tomu rozumím, tím víc vím, že je to kravina a budu rád za pomoc od těch co toho vědí mnohem víc jak já
Berserk_Grom

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2016 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

off season?

naber svaly, ses strasne hubenej.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Ryvaru power Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 47, 48, 49  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: