Dokonane. Druhy cyklus wendlera je za mnou. Po vcerajsich intervaloch stehna dost rozbite a rozcvic serie tazke ale posledna sa celkom dala. Myslim ze v optimalnych podmienkach mam nacvicene na 10x110. To vcerajsie predrozbitie ale nebolo nahodne, zacal som riesit moj dodrbany "hamstring". Uvodzovky su tu preto lebo je dost mozne ze sa z toho nakoniec vykluje dojebana platnicka...ako inak, z behania. Mozno k tomu nieco napisem ked budem vediet viac, este je moc skoro na zavery.
Po dvoch mesiacoch som si dal z zhyby so zavazim. Vsetko pekne do prepnutych ruk, dokonca aj nejaka ta rezervicka bola. Uz mi to celkom chybalo :)
_________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
Inak nechapem ako mozem scerveniet ked som bol polovicu casu v tieni a natrety 30 faktorom od hlavy az po usi .
Myslim, ze vysvetlenie sa ponuka samo...
Ale ine som chcel. Platnicka sa nedo*ebe len tak, ak ju citis po behu, bude to skor tym, ze beh dokaze odhalit rozne skryte problemy. Lebo zas az tolko nebehas, aby si to mal z behu. ;) Ledaze behas cez patu a tam sa to vylucit neda (vacsie narazy na kostru pri vynechani clenku z retaze odpruzenia). Neviem ci riesis nejake cvicenia na mobilitu ci strecing, ale odporucam Turkish get up a visenie na hrazde kvoli dekompresii => lepsiemu prekrveniu platniciek.
Zdravie a silu!
_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
a teď česky kluci snažím se být chápavý, ale některá slova jsou španělština... včera jsem se v práci naučil "vankúš a paplón" a naoplátku jsem Slováka (!) naučil co je to "špargľa" tak že bych dnes zase pokročil
EDIT: ploténka/plotýnka... AHA... až mi zase někdo bude říkat, že rozumí slovensky, to se blýsknu :)
a teď česky kluci snažím se být chápavý, ale některá slova jsou španělština... včera jsem se v práci naučil "vankúš a paplón" a naoplátku jsem Slováka (!) naučil co je to "špargľa" tak že bych dnes zase pokročil
Ploténka?
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
Cohen si zly :DD nie teraz uz moc nebeham to je pravda. Problem ale vznikol trochu skor. Prve priznaky snad este v case ked som behal dost intenzivne. Na tgu si brusim zubky uz dlhsie. Myslim ze zhybujem celkom primerane takze aj nejaka ta dekompresia by tam byt mohla.
Najskor potrebujem nejake tie hard data a potom mozem spekulovat. Zatial je jasne len to ze mam po rychlom alebo dlhom behani problem ktory sa ani po dlhsej dobe sam nevyriesil.
Je zasadny rozdiel medzi zhybovanim a vyvesenim sa. Pri zhybovani mas telo napate, pri vyveseni relaxujes a energiu minas len na udrzanie sa. Ido Portal:
A TGU je uplna supa, zacni hned, bez zataze, nauc sa pohybovy vzorec a neskor si pridaj lahku zataz v podobe nejakej jednorucky (5 - 10kg). Ramena tlac vzdy dozadu a dolu, chrbat vystrety. Phil Scarito ma asi najlepsie videjko:
Hard data su samozejme potrebne, ale tieto dva cviky ti vyrazne ulavia takmer okamzite a pokial viem su bezpecne. Vyvesovat sa treba samozrejme az na konci kazdeho treningu. A mozno by nebolo odveci docasne podseknut treningove vahy pri cvikoch, kde dostavaju platnicky zabrat. ;)
_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
Bol som sa pretestovat v strength institute. V skratke..+- dost veci co som uz vedel sa potvrdilo a par prekvapeni prislo ako bonus.
Mam plno disbalancii a asymetrii, vacsinou mierneho razu. Najvaznejsi je problem s pravym stehnom na ktory sa treba zamerat a najskor suvisi aj s tymi mojimi hamstringovymi trablami. Ako bonus by som mohol ziskat lepsi zaklad pre mrtvolu a drep.
Druha seria problemov suvisi s faktom ze moja mobilita a flexibilita je dost uboha. Opat nic co by ma nejak prekvapilo beruc do uvahy uplnu absenciu strecingu. Najdrsnejsie z tohoto pohladu vyzeraju lytka+achilovky a s tym suvisiaci totalny fail na overhead squate :D
Trocha v pozitivnejsom svetle sa javi fakt ze nie som nijak fatalne dojebany, brane optikou profesionalnych sportovcov. Doslovne som pocul ze 90%+ sportovcov je na tom horsie.
Dalsia z vedlajsich pozitivnych veci je ze podla kaliperu mam 7.6% tuku (moj okometricky odhad bol vzdy tak 15%, aj tak sa mi ten vysledok dako nezda haha) takze stravu asi nemusim nejak extremne riesit ale zacnem si to zapisovat (prvy krat v zivote) kvoli komplexnemu prehladu.
Po vysvetleni situacie so spankom chalan len sucho skonstatoval ze je to hrozne. Opat ziadne prekvapko.
Okrem ineho este z papierov vypadlo ze som zmiesany typ myslene z pohladu svalovych vlakien.
Nateraz asi nebudem pisat nic dalsie. Zatial mozem len povedat ze testovanim to neskoncilo.
Disbalancie su problem. Napriklad ja mam pravu nohu po uraze v puberte slabsiu ako lavu. Ale pozorujem zlepsenie po tom ako som sa pustil do pistoli (vzdy zacinam slabsou).
A uraz platnicky si uz vylucil, alebo ides ziskavat dalsie hard data?
185/82
vlk, urcite je zaujimave dozvediet sa o sebe ako na tom naozaj si. Dokonca aj pre niekoho kto nema ziadny zjavny problem to moze byt prinosne nakolko disbalancie ma skoro kazdy a posilnenim slabeho clanku v retazci sa da posunut dalej. Napisem ked bude co
cohen, nic som nevylucil chcem ist na rezonanciu. Nejake posunutie platnicky (plotenky:D ) je stale najpravdepodobnejsi scenar by som povedal. Potom napisem. Behanie zatial uplne vyhodim :/
cohen, nic som nevylucil chcem ist na rezonanciu. Nejake posunutie platnicky (plotenky:D ) je stale najpravdepodobnejsi scenar by som povedal. Potom napisem. Behanie zatial uplne vyhodim :/
taaak kym mas taketo podozrenie, vyhodil by som aj ine veci, ale to asi vies aj sam. vela stastia!
185/82
Dalsia z vedlajsich pozitivnych veci je ze podla kaliperu mam 7.6% tuku
mno nevim nevim co to bol za kaliper
Brasko, to ze nemam ziadne svaly este nemusi znamenat ze mam vela tuku Okrem toho ma to zas nejak velmi netankuje. Pre mna je tuk symbol bohatstva haha
Cohen, jj tazku mrtvolu, a ine obskurne cviky si asi odpustim kym nebudem vediet naisto. Snad to stihnem do vianoc uhh
Vlk, jj, navstivit "preventivne" lekara je skoro jak slapnut do hovna. Smrad ostava este dlho po tom (mierna nadsazka, keby to tu cital nejaky lekar)
Hspu po vyse mesiaci, trochu ma namotal temny zabijak a bol som zvedavy kolko by som dal na supu. Na pocudovanie to islo celkom fajn tak som este dve serie pridal. Asi ze som dost oddychnuty, z wendlera sa jeden fakt nepretrenuje heh. Mozno by perspektivne ta 20 nebola uplne nerealna aj ked netusim naco by mi to bolo okrem pekneho okruhleho cisla.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru