to musis brat pozitivne , sou proste fitka jen se zelezem , pytlama , magneskem apod. jen pro chlapy , pak sou ty modernejsi , kde to treba uz nevypada jak ve sklepe , jsou tam i stroje pro baby apod. a zase neco malo chybi , napr. to magnesko atd ..
Ani trhačky, ani háky ani magnezium, ale obyčejný rukavice
Mám pocit, že úchop by zvládl o hodně více, ale zbytek těla nějak nestíhá
Může to bejt tím, že cvičím s nějakými přestávkami 10 let, ale mrtvej tah jen pár měsíců a jsem zatím jen na 120kg, třeba časem dojdu k potřebě mít trhačky.
Abych předešel nějakým řečem proč jsem tak dlouho necvičil mrtvej tah (a dřepy jen lehce) tak proto, že mám skoliózu páteře a ještě celou páteř zakřivenou do strany Tak to dopadá když někdo chodí už v 8 měsících
Nezkoušel někdo Versa Gripps? Vypadá to jako trhačky ale místo dlouhého konce tam je jen kousek široké kůže a principem mi to připomíná zámkový úchop (s tím vlastním palcem), prstama se drží ten kousek kůže z protistrany a gravitace se postará o zbytek. Mám klasické trhačky ale toto je zajímavé. Jen se to u nás asi neprodává : (
Sice je to velmi staré téma znovu otevřené, ale ještě to tu nikdo nezmínil. Na mrtvolu když jedu bez trhaček/háků, tak sundavám rukavice a nasazuji tenké molitany. Úchop mám pak daleko silnější (rozuměj bez rukavic) a zároveň si ty ruce nesedřu. To se hodí obzvlášť v posilkách, kde to magnézium je zakázané.
Používat trhačky u mrtvoly je hloupost. Jak vám může vyklouzávat činka? To s tím mlátíte o zem hlava nehlava? Pokud by jste se na každé opakování srovnali u položené činiky, nic by neklouzalo.
Ale pokud bych si sám měl vybrat tak bych šel do trhaček, je to šetrnější pro kůži na rukou a háky mi přijdou už moc "strojové"
Používat trhačky u mrtvoly je hloupost. Jak vám může vyklouzávat činka? To s tím mlátíte o zem hlava nehlava? Pokud by jste se na každé opakování srovnali u položené činiky, nic by neklouzalo.
Předem chci napsat, že je taky nepoužívám.
K tomu vyklouzávání - no holt ne všichni jezdí MT do 120kg (tvůj log, ber to jen jako konstatování, ne útok na tebe) a holt pak když tam jsou váhy typu 180kg, 200kg a víc, už je to kolikrát těžký udržet, i když je předloktí silné. Tak proto někomu vyklouzává, prostě tu váhu neudrží - což není omluva pro to dostatečně posilovat předloktí a úchop.
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
No mě ani u jedniček nedělalo problém to udržet, jen to prostě zvednout, a používám pouze nadhmat...Ale asi máš pravdu, poznal bych to až u pořádných vah :)
osobne 200kg zamkovym uchopom este potiahnem, ale uz potom uchop nestiha.
Ja myslim, ze uz ten problem Gohan za ty 2 roky vyresil A nebo mozna ne a prave kvuli tomu prestal cvicit
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
Ja myslim, ze uz ten problem Gohan za ty 2 roky vyresil
_________________ Wilks? Makes little guys feel better about lifting less. Means nothing. I came up with my own formula that makes weaker guys like me to feel better: it's a combination of bw, years training, leverages, excuses, potential and heart :D:D:D
Já bych bez trhaček mrtvé tahy vůbec neodcvičil. Dřív jsem používal háky ale přečel jsem na ty trhačky. Akorát mi to dýl trvá než tu činku omotám.
U mrtvol jsem s magnezkem v zivote necitil potrebu trhacek nebo haku, to ze by mne mela cinka vyklouznout je snad ten posledni problem, ktery bych u MT mohl mit :) Ale jak rikam, zelezi dost na osa. Neco jineho jsou pritahy at uz velke cinky nebo jednorucek, tam pouzivam haky u jakekoliv vahya vidim v tom celkem smysl, protoze kdyz se nemusim starat o uchop, tak se mnohem lepe muzu soustredit na praci zadovych svalu.
No magnézko jsem nikdy nezkoušel tak nevím navíc používám úchop jen nadhmatem a s tím bez trhačk dám v sériích max.160kg ale to už mě při posledních opakování vypadává. Střídavým jsem to jen tak zkoušel zvednout ze stojanu u vyšší váhy a je fakt, že je o opravdu na síle úchopu znát.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru