Ranni beh pred jidlem

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Ranni beh pred jidlem  Úvodní stránka -> Trénink -> Ranni beh pred jidlem
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
prime

PříspěvekZaslal: ne červen 09, 2013 9:33 pm    Předmět: Ranni beh pred jidlem Odpovědět s citátem

Zdravim mam v planu rano pred snidani zaradit behani. Nastudoval jsem si to a zjistil jsem ze je nejefektivnejsi kdyz pobezim nalacno..otazka je : je vhodny pred tim behem do sebe kopnout amino 1 od MP ? Preci jenom uz to nebude nalacno a nevim jeslti se to enjak nekryje s ucinkem ...muj cil je shodit nakej ten tuk a dorysovat :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Davesix

PříspěvekZaslal: ne červen 09, 2013 9:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to vhodné.
ntz

PříspěvekZaslal: po červen 10, 2013 1:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Davesix napsal:
Je to vhodné.

neni to vhodne .. nalacno urcite nebehej .. snez treba banan nebo jogurt .. taky by jsi se mel primerene napit
Davesix

PříspěvekZaslal: po červen 10, 2013 7:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha:D to je teda rada, snist pred rannim kardiem banan:D to pak nemusi uz chodit nikam, pokud mu jde o hubnuti...
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: po červen 10, 2013 7:51 am    Předmět: Re: Ranni beh pred jidlem Odpovědět s citátem

prime napsal:
Zdravim mam v planu rano pred snidani zaradit behani. Nastudoval jsem si to a zjistil jsem ze je nejefektivnejsi kdyz pobezim nalacno..otazka je : je vhodny pred tim behem do sebe kopnout amino 1 od MP ? Preci jenom uz to nebude nalacno a nevim jeslti se to enjak nekryje s ucinkem ...muj cil je shodit nakej ten tuk a dorysovat :)

Z mého pohledu naprosto v pohodě (dělám to stejně... tedy podobně - běžím na lačno úplně, až po doběhnutí dávám aminokyseliny, resp. většinou Hydro).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Reichenberk

PříspěvekZaslal: po červen 10, 2013 8:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Přijde mi to zbytečné.
AHOLA

PříspěvekZaslal: po červen 10, 2013 10:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Reichenberk napsal:
Přijde mi to zbytečné.

Co? behat na lacno, ci dat pred tym banan/jogurt?

Ja behavam vacsinou vecer, ale par krat som si zabehal nalacno rano a teda vykonnostne to bola slabota.....tiez sa po tom citim viac unaveny
Reichenberk

PříspěvekZaslal: po červen 10, 2013 10:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AHOLA napsal:
Reichenberk napsal:
Přijde mi to zbytečné.

Co? behat na lacno, ci dat pred tym banan/jogurt?

Ja behavam vacsinou vecer, ale par krat som si zabehal nalacno rano a teda vykonnostne to bola slabota.....tiez sa po tom citim viac unaveny

Oboje. :-) Ale otázka zněla na aminokyseliny - jestli ano či ne a u nich ten efekt nevidím, zvlášť pokud to je krátký běh v řádu desítek minut - aminokyseliny jsou vhodné na vícehodinové zátěže, to ranní běh není.
On samotný běh nalačno jen kvůli okamžitému spalování je hodně diskutabilní a nijak extra nefunguje, dokonce může mít i opačný efekt. Stejně tak říct, že banán je špatně - to nemusí být pravda a přesně jak píšeš, tak úplně bez cukrů to stejně nedovolí podat slušný výkon, takže ten efekt nepřijde. A z pohledu celkového metabolismu se taky nedá úplně oddělit krátký úsek ráno od zbytku dne, tělo na ten ranní běh bude reagovat i po jeho skončení, to není jak vypnout a zapnout nějaký spínač kde je poloha nula a jedna. Jestli jogurt ano či ne, tak to bude individuální ale někoho může rozběhat víc jak slušně, což je další problém běhu - vhodnější je něco kde se míň poskakuje, třeba kolo.
Čili podle mě jestli ranní kardio nalačno, tak spíše metabolického rázu a nijak často. A spalovat pořádně klasickou dlouhou aerobní zátěží, s efektem zvýšené kondice. A proti katabolismu svalů bojovat jednoduše - pořádným anabolickým cvičením a pěkně nakrmený. Oddělit to - když spalování, tak naplno, a proti tomu zase postavit posilování, taky naplno. Žádné komplikované a nejasné metody s nečitelným výsledkem, pěkně postaru, s vycvičeným tukovým metabolismem.
cesnek67
(ban)

PříspěvekZaslal: po červen 10, 2013 10:48 am    Předmět: Ranní běh Odpovědět s citátem

Hlavně si nedavej jogurt večer ať nemáš ranní běh na záchod :D Ne ted vážně, já se taky rád proběhnu, člověk je pak jako novej a nohám to taky prospívá :) A po treninku si dam perník.

NEsnáším ty dlouhé chvilky
když nemůžu do posilky
tvrdě cvičím zvedám tlaky
a proteiny dlabu taky
Neberu bobule jím tuňáka
nechci přijít o kule
a taky čůráka
Korny

PříspěvekZaslal: po červen 10, 2013 10:51 am    Předmět: Re: Ranní běh Odpovědět s citátem

cesnek67 napsal:
Hlavně si nedavej jogurt večer ať nemáš ranní běh na záchod :D Ne ted vážně, já se taky rád proběhnu, člověk je pak jako novej a nohám to taky prospívá :) A po treninku si dam perník.

Promiň ale ty jsi vážně takovej lojzek nebo si už děláš prdel?
prime

PříspěvekZaslal: po červen 10, 2013 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

OK sem rad za nazory ale vcelku jeden rika ano druhy rika ne... takze ja si to proste na sobe zkusim a udelam si zaver sam :). Btw Kdyz uvadis ze ranni beh je co se tyce spalovani tuku neuzitecny...procitam hodne americkej portalu kde jsou miliony rozhovoru napriklad s fitness modelama, bodybuilderama, sportovcema vseobecne..a 99% znich udava ranni beh na lacno.Vysledky u nich mluvi za vse takze proto me to presvedcilo.
Magumi

PříspěvekZaslal: po červen 10, 2013 11:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady máš k tomu nějakou vědu: http://www.alanaragon.com/myths-under-the-microscope-part-2-false-hopes-for-fasted-cardio.html

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
Reichenberk

PříspěvekZaslal: po červen 10, 2013 11:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

prime napsal:
OK sem rad za nazory ale vcelku jeden rika ano druhy rika ne... takze ja si to proste na sobe zkusim a udelam si zaver sam :). Btw Kdyz uvadis ze ranni beh je co se tyce spalovani tuku neuzitecny...procitam hodne americkej portalu kde jsou miliony rozhovoru napriklad s fitness modelama, bodybuilderama, sportovcema vseobecne..a 99% znich udava ranni beh na lacno.Vysledky u nich mluvi za vse takze proto me to presvedcilo.

Ale ty vůbec nevíš, čím byly ty jejich výsledky způsobeny. A americké (nejen ty) portály ber s rezervou, jsou plné klaunů co si nevidí do úst.
Tady je úskalí v tom, že to stavíš na teorii která říká, že aktivita nalačno podporuje okamžité spalování tuků. To je hezké a je to i pravda. Ale tělo není tak jednoduché, ono na všechno reaguje po svém a tuhle situaci může také řešit tím, že si v reakci na ten běh zase nějaké tuky poté uloží když je z čeho. A jde o to, jestli ve tvém případě ten ranní běh způsobí spálení třeba 20ti gramů tuku s následnou protireakcí uložením 10ti gramů, a nebo třeba taky 60ti gramů.
V každém případě aktivita nalačno zlepšuje tukový metabolismus a zvyšuje citlivost na inzulín, včetně zlepšení celkové kondice. A to se pak dá využít sekundárně - při těch dalších aktivitách. Jedna z poměrně častých metod je jedno metabolické kratší kardio nalačno v jeden den, pak v dalším dni kratší ale intenzivní na zvýšení kondice a pak dlouhé efektivně spalovací kardio. Prostě záleží na tom jak jsi natrénovaný, jak ti funguje metabolismus a jak to odběhneš, tak že výsledek přijít může ale i nemusí.
Krátkým během vydáš minimum energie, na těch portálech si vyčetl kolik to bude znamenat gramů spáleného tuku? Je to tam popsané nebo tam jsou jen neurčitá hesla?
Pokud vydáš 500 Cal tak to nějakým tukem kryto být může, ovšem pokud vydáš 5000 Cal tak to z velké části tukem kryto bude.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po červen 10, 2013 11:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Reichenberk napsal:
prime napsal:

Jedna z poměrně častých metod je jedno metabolické kratší kardio nalačno v jeden den, pak v dalším dni kratší ale intenzivní na zvýšení kondice a pak dlouhé efektivně spalovací kardio.

Můžeš ty typy kardia, prosím, trochu rozvést?

Mimochodem ona aerobka je určitě fajn, každý potřebuje trénovat srdce, zlepšovat oxidativní metabolismus při zátěži apod., ale pokud se někomu jedná hlavně o to, aby vyrýsoval, nebude lepší hledat spíše nějakou optimálnější cestu, která zajistí, že ve finále spálí více tuků při klidovém metabolismu, než se slepě zaměřit na počet spálených kalorií z tuků při samotné zátěži? Na tohle byly provedeny studie (viz např. Magumiho link). Navíc pokud si chce člověk udržet svalovou hmotu nebo dokonce její množství zvětšovat, kardio nalačno nebude optimální a dlouhotrvající kardio v nějaké aerobní zóně tuplem, pokud je prováděno pravidelně.
AHOLA

PříspěvekZaslal: po červen 10, 2013 11:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Chlapi, na vase linky so studiami som uz stary a lenivy, prosto napiste, ci podla vas ma nejaky extra prinosny vyznam (na spalovanie tukov, na nic ine asi to dobre nebude) trapit sa rano behanim nalacno, alebo nie. Ci je velky hriech pred rannym behom nieco tam poslat (napr. vianocku ). Z doterajsej diskusie mi vyplyva, ze az take vycitky svedomia pri zaradeni behu az po lahke ranajky nemusim mat.....
Inak pardon, ze tu preberam topic

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Ranni beh pred jidlem Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: