Vločky

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Vločky  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Vločky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jachym

PříspěvekZaslal: pá srpen 09, 2013 2:35 am    Předmět: Vločky Odpovědět s citátem

V obchodech narážim na plno značek a druhů, liší se ale nějak? Liší se třeba výživové hodnoty? Vídávám různé, "jemné", "výběrové" apod. Je rozdíl pouze v hrubosti namletí? A proč se tolik liší cenou? Já kupuju většinou ty nejlevnější za 10/500g, ale často vídám třeba za 30 korun. Jaké používáte vy?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JrElda

PříspěvekZaslal: pá srpen 09, 2013 2:03 pm    Předmět: Re: Vločky Odpovědět s citátem

jachym napsal:
V obchodech narážim na plno značek a druhů, liší se ale nějak? Liší se třeba výživové hodnoty? Vídávám různé, "jemné", "výběrové" apod. Je rozdíl pouze v hrubosti namletí? A proč se tolik liší cenou? Já kupuju většinou ty nejlevnější za 10/500g, ale často vídám třeba za 30 korun. Jaké používáte vy?

Já kupuju od Emca..nejsou zas tak drahé...sou 2druhy..v červeném a modrém obalu..na pohled uplně stejné až v tabulce jsem narazil na hoooodně velký rozdíl ,,vlákniny".
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: pá srpen 09, 2013 2:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

casto sleduju rozdil v sachrech (od 56 do 68) a bilkovinach (9 az 14)
miroslav.kavcak

PříspěvekZaslal: pá srpen 09, 2013 3:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cena vločiek závisí od toho, kto za koľko kupuje zrno , respektíve aký je chamtivý a koľko si na to nahodí. Energetické hodnoty závisia od viacerých faktorov pri pestovaní ovsa, no keď si to dovolím globalizovať, tak mierne odchýlky sú zanedbateľné. Každopádne sú vločky len zdroj sacharidov, takže ber tie, ktoré sú cenovo výhodne :). Podľa mňa sú vločky len drahšie a lacnejšie, nie lepšie a horšie :).
Yogi Rulez

PříspěvekZaslal: pá srpen 09, 2013 3:56 pm    Předmět: Re: Vločky Odpovědět s citátem

JrElda napsal:
Já kupuju od Emca..nejsou zas tak drahé...sou 2druhy..v červeném a modrém obalu..na pohled uplně stejné až v tabulce jsem narazil na hoooodně velký rozdíl ,,vlákniny".

Přesně tak, kupuju ty samé a jsou nejvíc - modrá verze => víc vlákniny, víc bílkovin a celkově lepší pro sportovce... Doporučuju rozmixovat po ránu s vodou (mlékem, sojovým nápojem nebo kefírem apod.) - líp se to pak vstřebává a rychleji konzumuje. Jinak je to těžký na žaludek dost.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Insano41

PříspěvekZaslal: pá srpen 09, 2013 4:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hlavně ty modré Emco obsahují míň sachrů, takže se jich může sníst víc

ale momentálně nekupuju jiné, něž Lidlovské Nordwaldtaler, které stojí myslím 500g/16kč.
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: pá srpen 09, 2013 4:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty lidlovské jsou bezkonkurenční jak cenou, tak chutí a i výhodou je, že jsou rozemleté
Davesix

PříspěvekZaslal: pá srpen 09, 2013 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přidávám se mezi ty, kteří kupují ty "Lidlovské". Dřív jsem jedl pořád ty modré od Emca, ale jelikož jich sním opravdu HODNĚ, tak jsem hledal levnější variantu. Za cenu 1 balíku od Emca mam v Lidlu 2 balíky a nevidím v nich žádný rozdíl.
JrElda

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 5:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Davesix napsal:
Přidávám se mezi ty, kteří kupují ty "Lidlovské". Dřív jsem jedl pořád ty modré od Emca, ale jelikož jich sním opravdu HODNĚ, tak jsem hledal levnější variantu. Za cenu 1 balíku od Emca mam v Lidlu 2 balíky a nevidím v nich žádný rozdíl.

Tak ty z lidlu musím vyzkoušet místo modrého emca
Insano41

PříspěvekZaslal: ne srpen 11, 2013 4:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dneska jsem měl konečně Quaker Oats a musím říct, že mají svoje kouzlo a jsou super!
mike scania

PříspěvekZaslal: ne srpen 11, 2013 7:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kupuju v Penny 500g/15Kč a spokojenost. Vlastně je mám za 10Kč, protože je tam kupuju ve slevě. (od zítřka tam jsou pravé za 10Kč)
Riku

PříspěvekZaslal: čt listopad 21, 2013 10:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak chutnají třeba jáhlové, pohankové nebo rýžove vločky? Většinou jsou označeny jako instantní, co to má jako znamenat?
MAST3R

PříspěvekZaslal: čt listopad 21, 2013 10:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rýžové nejsou špatné, ale já je dával s ovesnýma vločkama, ale teď budu jíst jen samotné rýžové, tak pak mohu poreferovat jak chutnaj atd. :)
Hlavně cena je přijatelná, 25kč/300g. A je tam víc sacharidů jak ve vločkách od Emca, takže to vyjde +- stejně.

btw: instatní pro mě znamená, že je to snadno rozpustitelné (voda, mlíéko) a odpadá tudíž nějaká složitá příprava/vaření.

Naposledy upravil MAST3R dne čt listopad 21, 2013 11:00 am, celkově upraveno 2 krát
Riku

PříspěvekZaslal: čt listopad 21, 2013 11:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já na nich četl, že 3 minuty vaření. To mi nepřipadá moc jako instantní, to rovnou můžu vařit ovesnou kaši
MAST3R

PříspěvekZaslal: čt listopad 21, 2013 11:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo teď jsem si to taky četl na obalu, já je dával na chvilku do mikrovlnky (90-120s), takže časově to vyjde jako normální kaše.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Vločky Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: