vlkův log - lepší už to nebude

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 201, 202, 203 ... 213, 214, 215  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> vlkův log - lepší už to nebude
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vlk#

PříspěvekZaslal: čt červen 01, 2023 2:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1. června 2023, čtvrtek , den dětí :)
"MiB V" Week #5 fullbody, 8+4 ranní trénink, Mag's Garage Gym, já a Magumi

Bench-press: (stopky, OT2M)
4x 8x 80 kg, RPE 8, šloto, zpočátku i dynamika, ale ty 2min nástupy už byly na hraně

Dřepy: (high-bar, OT2M)
4x 8x 90 kg, RPE 8, dynamicky, nástupy podobně jako benč, tepovka šla pořád nahoru, ještě, že jenom 4 série

Military press: (stopky na hrudi, OT1.5M)
4x 4x 55 kg, RPE 8, už se ty stopky pronesou, brzo jim bude konec

Sumo mrtvý tah: (OT1.5M)
4x 4x 110 kg, RPE 8, dneska mi dobře sedlo

Shyby: (naširoko, nadhmat, OTM)
4x 2x BW, aspoň první série už dobrá

čas: 55 minut, díky nástupům nebyl dech na to, se ještě vykecávat :D

vydařený trénink, zapotil jsem se, zadýchal, ale všechno šlapalo... Magumi vyvrátil mé obavy, když jsem mu říkal, že jsem se na dvojkách nezlepšil - prý teď jedeme hlavně na objem, na kapacitu, ne na sílu, tak mu budu věřit :D zároveň ale stejně jako já hledí s mírnou nedůvěrou vstříc dalšímu plánu, jakože za dva týdny budeme benčovat osmičky s 90 a v půlce července už budeme dřepovat osmičky se 120, což sice nejsou žádné velké váhy, ale pro mě to bude velký pokrok.

Naposledy upravil vlk# dne po červen 19, 2023 9:49 am, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlk#

PříspěvekZaslal: pá červen 02, 2023 3:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

2. června 2023, pátek
"MiB V" W5 fullbody, šestky, odpolední trénink, Maximus

Dřepy: (high-bar, OT2M)
4x 6x 100 kg, RPE 8, najisto, jen díky nástupům jsem se zadýchal

Bench-press: (stopky, OT1.5M)
4x 6x 85 kg, RPE 8-9, najisto, to jenom zkrácené nástupy způsobily, že už jsem ve čtvrté dodělával

Sumo mrtvý tah: (nadhmat, OT1.5M)
4x 6x 100 kg, RPE 8, konečně se mi tahá komfortně, včera i dnes, teď to ještě nezakřiknout

Břícho: (přednožky, OTM)
4x 6x BW, tady je to pořád slaboučké

čas: 45 minut

příjemný trénink, hezky jsem se zapotil, po delší době opět na základně a tam, kde se člověk cítí dobře, tam se mu i cvičí dobře.
vlk#

PříspěvekZaslal: po červen 05, 2023 11:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

5. června 2023, pondělí
"MiB V" W5 fullbody, 4+8, ranní trénink, Form Factory Václavák

Bench-press: (stopky, OT1.5M)
3x 4x 90 kg, RPE 8
1x 8x 90 kg, RPE 9, test osmičky, no, nevím, jestli za deset dnů půjdou čtyři :/

Dřepy: (high-bar, OT1.5M)
4x 4x 110 kg, RPE 8, pořád je to slabé, mám pocit, že pravá noha to sabotuje

Military press: (stopky na hrudi, OT2M)
4x 8x 45 kg, RPE 8-9, dobrý, až čtvrtá byla kritická

Sumo mrtvý tah: (nadhmat, OT2M)
4x 8x 90 kg, RPE 8, zadýchal jsem se

Shyby: (nadhmat, naširoko, OTM)
4x 2x BW, pořád slabé

čas: 50 minut

váhovka: 103.8 kg, o víkendu bylo žižkovské pivobraní :/

pátý týden podle plánu, ale mám pocit, že svalová paměť má nějaké vadné sektory nebo je to tím nižším objemem tréninku než jsem míval loni, u benče už půjde do tuhého a mám nutkání zbrzdit tempo o dva týdny tím, že už teď přejdeme na 2.5 kg příhozy, ale asi to nechám tak a nebudu předčasně optimalizovat ;)
spekounP

PříspěvekZaslal: po červen 05, 2023 12:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ahoj

nechci dělat moc chytrýho, ale jsme ve stejné věkové kategorii, dojebaný jsme už jsme oba byli taky párkrát, tak jen napíšu pár svých postřehů ohledně cvičení, ke kterým jsem dospěl za poslední dobu

1. já už reálně nejsem schopen udržet dlouhodobě nějakou vícetýdenní lineárku s velkým objemem práce a neustálým navyšováním zátěže - na programy typu třeba Fomin apod. aktuálně už nemám, tělo nefunguje dobře mobilitně, hlavně dost často funguje extrémně asymetricky, což věci výrazně zhoršuje a regenerace za mě už nejde udržet konstantně na nějaké dlouhodobě dobré úrovni. Na velký objemy práce musí tělo fungovat správně po mechanické stránce, když máš někde problém (koleno, rameno, kyčel) dřív nebo později tě to zastaví
2. mnohem víc mi vyhovuje mít hrubý plán (ve smyslu dneska jedu dřepy + doplňky, pozítří benche a vršek atd.) a řídit se pocitem, když to šlape a nemám problém s mobilitou, nic mě netahá a nebolí, odjedu objem na vyšší intenzitě (třeba 5x3x na RPE 8-8,5), když cítím, že mě něco limituje a bolí, většinou odjedu trénink do nějaké top série (jedna trojka nebo pětka na RPE max 9) s minimálním objemem práce, když jsem úplně kantáre a tělo nefunguje jak má, dávám většinou nějakou technickou variantu (dřep s pauzou), abych mohl snížit váhu a držet nějaké úsilí, občas tam dám vyšší počty opáček s malou vahou
3. celkově se snažím držet nějaký mírný progres, ale jeden odpočinkovej trénink nic neznamená a zpravidla spíš pomůže
decarabas

PříspěvekZaslal: po červen 05, 2023 1:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

spekounP napsal:
ahoj

nechci dělat moc chytrýho, ale jsme ve stejné věkové kategorii, dojebaný jsme už jsme oba byli taky párkrát, tak jen napíšu pár svých postřehů ohledně cvičení, ke kterým jsem dospěl za poslední dobu

Zdaleka nie sme v jednej vekovej kategorii a postupne dochadzam k rovnakym poznatkom a plne suhlasim. Mna telo este pusti do kadecoho, ale uz to ma tiez daleko do toho punku, co som chodil pred covidovymi casmi.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
vlk#

PříspěvekZaslal: po červen 05, 2023 5:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

spekounP napsal:

díky za příspěvěk, ještě chci něco zkusit, tak uvidím ;) třeba to už fakt bude chtít jiný přístup. ty máš navíc to věčné lítání po stavbách, v zimě v létě, občas nějaký úraz, do toho stres... tak je dobře, žes našel způsob, jak fungovat. hlavní je, aby nás to bavilo.

decarabas napsal:
Zdaleka nie sme v jednej vekovej kategorii...

jo... v tomhle věku jsme ještě s Magumim měli všechno před sebou :D ale je teda fakt, že my si to nejlepší nechali na stará kolena :D :D
Olejnas

PříspěvekZaslal: po červen 05, 2023 7:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechci dělat chytrýho, ale bejt starej chlap po 40tce je prostě na hovno...

Za sebe musím říct, že si poslední tři-čtyři roky nepamatuji cyklus, kde by mě něco netrápilo. Legrace je, že je to pokaždé něco jiného. Už jsem se vzdal myšlenky, že bych se dostal přes 585 total a je mi to už vlastně jedno. Jsem rád, že zvládnu 3x týdne fullbody s koukatelnou technikou a podle toho, jak zrovna jím, tak adekvátně vypadám. Akorát jsem se musel "vzdát" fóra, abych se tu pořád s někým z vás nesrovnával a nedemotivoval se tím :)
seeya

PříspěvekZaslal: po červen 05, 2023 8:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zasa az take hrozne to nieje. Jasne ze osobaky uz asi nepadaju kazdy tyzden a regeneracia je pomalsia ale pokial nejdes hlavou proti muru a nesnazis sa za kazdu cenu prerazit total co si spravil v 35 tak by si mal byt ok. Okrem toho budem sa opakovat, ale pozerat sa na svoju sportovu existenciu cez zuzenu optiku pwl totalu nie je uplne dobre ani psychicky. Lepsie mi pride prisposobit treningy + najst si mozno nove aktivity a zazivat raus zo zlepsenia tam...
Moznost cislo 2 je TRT a zlepsovat sa v totale aj po 40 ale to je uz ina tema
vlk#

PříspěvekZaslal: út červen 06, 2023 9:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

6. června 2023, úterý
doplňky, ranní trénink, Form Factory Václavák

Hacken dřepy:
4x 8x 80 kg, koleno bez protestu, spoko

Horní záda, Hammer:
4x 8x 80 kg

Motýlek:
4x 8x 56 kg

Spodní záda, Hammer: (podhmat)
4x 8x 30 kg

Zákopky:
4x 8x 30 kg

Biceps: (jednoručky, ve stoje)
4x 8x 15 kg, střídavě

Olejnas napsal:
Už jsem se vzdal myšlenky, že bych se dostal přes 585 total...

tak to já ani 585 nikdy neměl :) i kdybych to historicky sečetl, tak max 575, ale to nevadí, výkonostní třídy počítají s věkem ;)
cohen999

PříspěvekZaslal: út červen 06, 2023 9:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

...a co my, ktori sme sa nedostali ani cez 400. Ja uz v zasade len cakam, kedy sa pocas behu rozpadnem ako igracik.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út červen 06, 2023 10:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas napsal:
Nechci dělat chytrýho, ale bejt starej chlap po 40tce je prostě na hovno...

Za sebe musím říct, že si poslední tři-čtyři roky nepamatuji cyklus, kde by mě něco netrápilo. Legrace je, že je to pokaždé něco jiného. Už jsem se vzdal myšlenky, že bych se dostal přes 585 total a je mi to už vlastně jedno. Jsem rád, že zvládnu 3x týdne fullbody s koukatelnou technikou a podle toho, jak zrovna jím, tak adekvátně vypadám. Akorát jsem se musel "vzdát" fóra, abych se tu pořád s někým z vás nesrovnával a nedemotivoval se tím :)

Kusuj, pro me je i 500 hvězdný cil, o nejakych svalech si taky nechavam zdat, dneska rano zalostnych 77kilo
A s dlouhodobým planovanim se ztotožňuju...nejde to
Vzdycky do toho neco vleze a kdyz ne, proste neplnim plany jak mam

Tak jsme ai tu hezky pobreceli a je na case jit zvedat 🤣
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: út červen 06, 2023 12:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já se sice kdysi k 580 totalu přiblížil, ale momentálně tak olizuju 400 a taky žiju. Prostě stárneme a to je v pořádku. Můžeme si více vážit života...a staroby...o)
to vlk: já bych ještě popřemýšlel jestli vždy v pauze trochu neshodit. Většinou se lépe zlepšuje když můžeš i váhově nabírat...Samozřejmě teď pauzu neplánuješ, ale pokud ano, nemusí to být na škodu...
Taky samozřejmě to, že ti tenhle trénink (podle mě dobrý) zabral na poprvé nemusí nutně znamenat, že budou padat PR i teď. Třeba bude potřeba víc deloadů mezi, nebo chvilku i jiný trénink atd...Uvidíš, ať to šlape .o)
vlk#

PříspěvekZaslal: út červen 06, 2023 12:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DAVID.LOPAN napsal:
já bych ještě popřemýšlel jestli vždy v pauze trochu neshodit. Většinou se lépe zlepšuje když můžeš i váhově nabírat...

a to já bych shodil rád... jenom už to nějak nejde ;)

trénink fungoval loni na jaře a pak i na podzim, je to obyčejná návratovka z nuly na sto, na dvěstě (?) :D jenom to tak zpočátku nikdy nevypadá, když jsou svaly slabé, atrofované, a je potřeba trpělivosti než se uvnitř zažehnou vysoké pece :D
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: út červen 06, 2023 12:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rozumim .o) každopádně si tenhle trénink zapisuji a někdy v lepších podmínkách zkusím .o)
decarabas

PříspěvekZaslal: út červen 06, 2023 12:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To nie je, že by sme ťa odhovárali Len sme si tu svorne poplakali. Pokiaľ ty ideš podľa plánu a vyhovuje ti to a nezraníš sa, tak nie je o čom

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 201, 202, 203 ... 213, 214, 215  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: