|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Solferino

|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po duben 08, 2024 10:07 pm Předmět: |
|
|
| Solferino napsal: | Koneckonců bys příště nemusel jet na závody jen jako doprovod a organizátor, ale taky navléct singlet |
to už jsme v sobotu na závodech probírali... nevadilo by mi zvednout si něco ofiko, ALE:
tréning: musel bych začít. to by tak asi bylo jediné plus :D
peak: musel bych časovat na závody, což mi nikdy nešlo, ale budiž, kdo chce závodit, musí se to naučit
rýmičky: muselo by držet zdraví, což jak bylo vidět před těmito závody, ani mě, ani Carmelitě, ani dalším, možná Ustinovi :D, nedrželo a to opakovaně a ty výpadky jsou pak na výkonu znát
registrace: musel bych se registrovat někde do oddílu, což by pro mě žádný další bonus nemělo, i když support, který dostala Carmelita na závodech, bych excelentní
zdraví: musel bych dostat razítko od praktického, což Magumi říká, že by se vyřešilo, ale zatím jsem kvůli těm svým ucpaným a ucpávajícím se cévám a vyššímu cholesterolu dostal od svých stálých doktorů - angio, kardio, praktického a 1x lipidové centrum, prakticky stejné doporučení: sportovat ano, ale vyhýbat se vysoké statické zátěži, a praktický je mimořádný svéráz, ale sportu fandí a měnit ho kvůli tomuhle nechci
výbava: musel bych si pořídit singlet, nový opasek, nové bandáže, obuv na deadlift, ponožky na deadlift, nové bandáže na zápěstí... to by bylo fajn :) možná další plus, ale musel bych pak jezdit na soutěže, abych to užil :D
motivace: i letos byl v "mé" kategorii M2 -105 kg bronzový stupínek volný, stačilo se zúčastnit, což není úplně motivující, a dostat se výše nereálné, soupeři měli total 600 a 635, příští rok "odpadne" = půjde do M3, "starý" Sedláček, ale místo něj přijde Tomáš Mařík s letošním totalem 605, takže dopadnu úplně stejně, N + 1, kde N je počet soutěžících, kteří nastoupí v mé kategorii s totalem cca 550+, leda zhubnout do -93 kg, což by mi určitě prospělo a tam ty letošní totaly byly 495, 515 a 560, což už je dobrá šance nebýt poslední a o to tak nějak v soutěži jde ;)
hubnutí: pokud bych fakt byl ve shazování špeků úspěšný, což je málo pravděpodobné, a dostal se někam k 95, tak bych zcela logicky uvažoval o kategorii -93, a to by byl další stres, zatímco udržet se v -105 by asi nebyl problém a spousta borců na soutěži bylo kolem 100 a váhovku neřešilo
sečteno podtrženo : stojí mi to za to?? abych byl pozitivní, pokud se letos dostanu na VT1, což je pro M2 -105 kg: 552.5 kg a pro případ, že bych fakt shodil, tak M2 -93 kg: 525 kg, tak to vysonduji u praktického, jestli mi ten štempl dá, a zbytek už jsou jenom "drobnosti" ;)
jít tam teď, tak to odhaduji:
minimálně: dřep 180 (včera 4x 170), benč se soutěžní stopkou 125 (dnes 3x 125 se stopkou), tah 200 (minulý týden 5x 185) = total 505
reálně: dřep 185, benč 130, tah 205 = total 520
ideálně: dřep 190, benč 135, tah 210 = total 535
VT1 : dřep 195, benč 145, tah 215 = total 555
a s tím bych dokonce i v M3 bral bronz, takže jediné ambice = zasoutěžit si + mít tam někoho, abych nebyl poslední :D
ještě české národní rekordy v M2 -93 kg, což by byla výzva zejména pro Magumiho příští rok:
dřep: 225 kg, to by dal, kdyby mohl low-bar
benč: 157.5 kg, to dá s přehledem
mrtvý tah: 240 kg, na to by sumo tahem natrénoval, nebýt těch zad
total : 612.5 kg, to by asi pobil, nebýt těch zad
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út duben 09, 2024 5:37 am Předmět: |
|
|
Teda, tomu rikam rozbor😁 _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: út duben 09, 2024 8:42 am Předmět: |
|
|
Fú, Magumi to ozaj môže dať, ale aj ty by si mal byť rozumný a s prehľadom sa za rok pohodlného odtučnenia dostať do 93ky. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: út duben 09, 2024 9:36 am Předmět: |
|
|
Já bych do toho být tebou šel. Podle mně máš bez problémů na to, abys natrénoval na total 600 kg, což je krásný kulatý cíl, ani bys nemusel hned první rok hubnout do 93, stačilo by ti do příštího dubna v klidu shodit na 96-7, to bys na síle nepoznal, a pak si dát ještě jedno kolečko další rok - v té M2 ještě budeš spoustu let, nemusíš do té devadesát trojky spěchat. A je úplně jedno, co zvedají ostatní, je to koníček, děláš to pro sebe, sleduj si své cíle. Jsi jeden z největších fanoušků tohohle sportu u nás, sleduješ ho, jezdíš na závody, i když sám nezávodíš, bylo by fajn, kdyby sis to i sám vyzkoušel. Musíš samozřejmě brát ohledy na své zdraví, ale není třeba, abys to dřel na krev, spíš naopak - s klidným a systematickým přístupem se tam dostaneš s větší jistotou.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: út duben 09, 2024 9:38 am Předmět: |
|
|
Súhlasím s Magumim.
Celoročne si držíš dobré výkony, za tie roky je telo zvyknuté. Netreba ti veľa, aby si sa dostal do súťažnej formy
V tomto majú starší lifteri (bez urážky, už sa tam počítam tiež) výhodu, že to nemusia tak hrotiť a na slušné čísla sa dostanú pomerne ľahko a rýchlo. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: út duben 09, 2024 9:49 am Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | decarabas napsal: | Súhlasím s Magumim.
Celoročne si držíš dobré výkony, za tie roky je telo zvyknuté. Netreba ti veľa, aby si sa dostal do súťažnej formy
V tomto majú starší lifteri (bez urážky, už sa tam počítam tiež) výhodu, že to nemusia tak hrotiť a na slušné čísla sa dostanú pomerne ľahko a rýchlo. |
Tvl, ani rychlo ani lahko😁 |
Ja tiež píšem o chlapoch, čo drvili roky silovky a makali na silových výkonoch, nie o krosfiťákoch, čo majú celoročne pekáč buchiet miesto pupku. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út duben 09, 2024 8:36 pm Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | | Peter Ustinov napsal: | | decarabas napsal: | Súhlasím s Magumim.
V tomto majú starší lifteri (bez urážky, už sa tam počítam tiež) výhodu, že to nemusia tak hrotiť a na slušné čísla sa dostanú pomerne ľahko a rýchlo. |
Tvl, ani rychlo ani lahko😁 |
Ja tiež píšem o chlapoch, čo drvili roky silovky a makali na silových výkonoch, nie o krosfiťákoch, čo majú celoročne pekáč buchiet miesto pupku. |
Au au, to bolelo 😁
Hrozne se mi libi ta vlkova argumentace a az na ti hubnuti s nim souhlasim (do -74 nejdu, bo tam je ten 71letej dedula, co mi uz ted slape na paty) _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st duben 10, 2024 4:01 pm Předmět: |
|
|
9. dubna 2024, úterý
wellness, polední, Form Factory Karlín
sauna 10 minut, nahřátá na 90 stupínků, pak relax na lehátku
tahle je z komerčních fitek asi nejlepší, velká, dvoje kamna, termostat na 90, za 3 minuty ze mě teče jak z kouhoutku a pak spousta lehátek uvnitř i na terase, plus pára, plus vířivka, když zrovna víří
10. dubna 2024, středa
531+BBB, M4 W3/4 D3/4, tahy 1+, polední trénink, FF Václavák
Mrtvý tah:
5x 150 kg, hook-grip
3x 170 kg
3x 190 kg, opasek 2. dírka, trhačky, nešlo to, první opáčko velmi těžké, asi kvůli tomu opasku
5x 10x 120 kg, bez opasku, dvě série hook-grip, pak trhačky, protože to ke koncí klouzalo, nástupy 3-5-5-5, první byl optimistický
Shyby: (nadhmat)
6x, 5x BW, čekal jsem to lepší, ale nebyla šťáva, tak jsem toho nechal
čas: 55 minut
sauna 10 minut, hned po tréninku a pak mi trvalo 45 minut než jsem vychladnul
buď ten opasek zkusím povolit nebo bez něj, ale z toho prvního opakování se nedokážu sebrat, jde to nahoru jako 1rm, pak to chvíli podržím, abych se srovnal a další opakování už jsou lepší, už to položím do správné pozice a jsem správně srovnaný, jenom síly už není tolik.
taky zlobilo pravé koleno, chrupavka na vnitřní straně v místě, kde byla opravovaná, myslel jsem, že ty schody do fitka nesejdu a budu se muset potupně chytnout zábradlí, bolí už od nedělních těžkých dřepů, přitom po tréninku to vypadá, že se koleno promazalo, funguje, pak se to ale rozleží a když koleno dostanu do nekomfortní pozice, tak to bolí, včerejší volný den nepomohl, jsem zvědavý, kdy to zregeneruju.
po čtyřech mesocyklech tedy hůře než před začátkem programu, kdy jsem dal 5x 190 (no belt, 21. 11.) a hůře než ve třetím mesocyklu 5x 185 (4. 3.), ale není každý týden posvícení a to koleno tomu asi nepřidalo, příští meso bude líp.
zítra volno, žádná námaha, dietka, zelenina, voda... v pátek ráno jdu na krev pro praktika, tak aby to nějak dopadlo, ale na zázraky nevěřím
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: st duben 10, 2024 8:45 pm Předmět: |
|
|
Dietuješ deň pred odbermi, nechápem, už sa trošku snaž s tou stravou. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Carmelita
|
Zaslal: čt duben 11, 2024 7:36 am Předmět: |
|
|
Ahoj Vlku, jestli nad tím alespoň trošku uvažuješ, jdi do toho. Je to koníček a v jeho rámci si můžeš plnit sny, aniž by nad Tebou byl vyvíjen jakýkoliv vnější tlak. Na soutěž jdeš sám za sebe. Nikdo to tam za Tebe nezvedne a je to jen mezi Tebou a osou. To, že máš kolem sebe soupeře, Tvůj výkon zhodnotí a celá akce je o to víc vzrušující. Další věc je pak vybrat si slušný oddíl, který se na Tebe před závodem podívá a poradí Ti, na co si při soutěži dát pozor, popřípadě bude s Tebou spolupracovat ohledně programu. A který se o Tebe na soutěži postará. Mojí podporu máš.
|
|
| nahoru |
|
 |
Carmelita
|
Zaslal: čt duben 11, 2024 7:44 am Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | Já bych do toho být tebou šel. .... s klidným a systematickým přístupem se tam dostaneš s větší jistotou. |
Souhlasím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Carmelita
|
Zaslal: čt duben 11, 2024 7:45 am Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | Celoročne si držíš dobré výkony, za tie roky je telo zvyknuté. Netreba ti veľa, aby si sa dostal do súťažnej formy
Souhlasím.
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|