|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Carmelita
|
Zaslal: pá září 20, 2024 12:57 pm Předmět: |
|
|
Moc pěkné, Vlku!  Jsi borec.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
vlk#

|
Zaslal: pá září 20, 2024 5:54 pm Předmět: |
|
|
20. září 2024, pátek
531+5x5, M2 W1/4, tlaky 5+, polední trénink, Form Factory Václavák
Military press: (stopky na hrudi)
5x 62.5 kg, těžké, ramena bolí
3x 67.5 kg , tak to je úlet, ramena bolí a nezvedají, další dvě opáčka tam nebyla, tak jsem zavěsil
5x 67.5 kg, opravná, teď už to šlo, co na tom, že rpe 10
4x 72.5 kg , další úlet, čekal jsem 1-2 opáčka a konečné selhání, ale tohle mi dalo naději
5x 72.5 kg, série 5+, páté sice přetlačovaná, ale musel jsem, splněno
5x 5x 62.5 kg, OT3M, pouze základní pracovní váha, ale i tak rpe 9-10, splněno
čas 47 minut
Břicho: (leh-sed, rovná lavice)
5x 10x BW, OT2M
čas 55 minut
sauna 16 minut + studená sprcha 12 minut
militárko jsem dával naposledy stejně jako mrtvý tah, tedy před dvěma týdny, ale zatímco mrtvému tahu ten aktivní odpočinek nijak neublížil a možná i prospěl, tak u militárka to bylo naopak.
že ramena zpočátku bolí a potřebují rozhýbat, už beru jako normál, bolí, ale zvedají a časem se promažou a zvedají. dnes přišlo selhání už ve druhé pracovní sérii, což je úlet, protože pracovní série 5/3/1 mají být betonové a příprava na top/plusovou sérii.
inu, zaskočilo mě to, ale takhle snadno se nevzdávám a než to odpískám, chtěl jsem potvrzení, a opravná překvapivě vyšla, co dál? když přihodím 5 kg, tak není šance to dát, ale co na tom, prostě zapíšu, co bude, a opět překvapení, zvedalo to a zastavilo mě až čtvrté opakování, to byla výzva, takže dlouhá pauza a šel jsem to zlomit.
na závěrečné pětky bych si ideálně představoval tu střední pracovní váhu, ale dnes jsem byl rád i za tu základní a z nečekaného selhání se nakonec díky zdolaným překážkám vyklubal uspokojivý trénink.
ještě mě napadá, že ta ramena možná zdevastovaly i včerejší tahy.
@all díky moc za podporu!
| decarabas napsal: | Dokonalý príklad anglického výrazu "Out of nowhere" |
tak úplně z ničeho ne, makám na tom od začátku roku a zvláště ty BBB 5x10 série byly náročné a možná nakonec ne tak zbytečné.
vypsal jsem si top série za poslední dva měsíce a nějaká příprava tam byla:
| kód: | 19.07. | ...... | 5x 190 | ...... | ...... | ...... | ...... |
25.07. | ...... | ...... | 5x 200 | ...... | ...... | ...... |
02.08. | ...... | ...... | ...... | ...... | 1x 220 | ...... |
08.08. | ...... | ...... | ...... | 3x 210 | ...... | ...... |
dovolená ...... | ...... | ...... | ...... | ...... | ...... |
21.08. | 5x 180 | ...... | ...... | ...... | ...... | ...... |
27.08. | ...... | 5x 190 | ...... | ...... | ...... | ...... |
03.09. | ...... | ...... | 5x 200 | ...... | ...... | ...... |
deload, žádné tahy ..... | ...... | ...... | ...... | ...... |
19.09. | ...... | ...... | ...... | ...... | ...... | 1x 230 | |
| caukymnauky napsal: | Paradni a neco mi rika, ze se to jeste posune |
to hned tak nebude :) to bych musel zlepšit výkony na 8x 200, 5x 210, 3x 220, 2x 230, a to nevím, jestli se mi ještě tolik tun podaří nazvedat :D
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: pá září 20, 2024 8:10 pm Předmět: |
|
|
stale si myslim ze to tam bolo davno len pri tom objeme co tam stale posielas je malokedy prilezitost skusit to 100% zregenerovany.... parada _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po září 23, 2024 2:50 pm Předmět: |
|
|
23. září 2024, pondělí , podzim/jeseň je tady
531+5x3, M2 W2/4, rameno+kolena rehabilitace, dřepy 3+, polední trénink, Maximus
Dřepy: (high-bar, sbd, no belt)
3x 120 kg
3x 130 kg
3x 140 kg
3x 150 kg
3x 160 kg, série 3+, rpe 10
5x 3x 150 kg, rpe 9.5
čas 50 minut
Shyby: (naširoko, nadhmat, OT2M)
5x 5x BW, závěry slabší, tak 15 bych si uznal
čas 60 minut
rameno se postupně rozhýbalo na high-bar a pak i na low-bar širokým úchopem, ale to jsem neodebíral, abych ho nestresoval, high-bar šel dobře, jenom nejsem zvyklý, tak jsem si hezky obrousil záda
kolena v běžném provozu dávají najevo, že nebudou přenášet žádnou těžkou váhu, ale jakmile jsem navlékl sbd a trochu rozhýbal kotníky, tak začala dřepovat úplně bez protestu, ani jsem nevěděl, že je mám, ale vyhnul jsem se hi-reps sériím, aby to bylo opravdu rehábko
a vzhledem k plánu, kdy bylo úplně jedno, kolik tam budu mít, jsem po dlouhé době zavítal do Maxima, kterého mám blíž, aktuálně se tam lépe cvičí a saunu dnes oželím, takže na čince nebylo reálných 160 nebo 150, ale tak o 5-6 kg méně, což mě vůbec netrápilo, protože jsem jel na pocitovou váhu, ve Form Factory bych asi dřepoval 150 a 140
a cvičilo se mi tam opravdu dobře, protože po třiceti letech pokračuje obnova vozového parku a už tam tam mají dvě ATX klece, kde se lépe/jemněji nastavuje výška osy a jsou tam i safety příčníky. pokud ještě časem pořídí nové osy a nové kotouče, bude to luxus
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út září 24, 2024 2:48 pm Předmět: |
|
|
24. září 2024, úterý
531+5x3, M2 W2/4, benče 3+, polední trénink, Form Factory Václavák
Bench-press: (stopky)
3x 110 kg
3x 117.5 kg
3x 125 kg, série 3+, rpe 10, to bylo vypočítané na gram :)
5x 3x 117.5 kg, OT3M, rpe 9.5 - 10, pod pátou jsem málem zůstal, ale splněno a historie se neptá ;)
čas 32 minut
Biceps: (velká činka, vestoje, OT2M)
4x 3x 50 kg, striktně
5x 50 kg, série 3+
Břicho: (přednožky, OT2M)
5x 10x BW, málem jsem na břicho zase zapomněl, ale neošidil jsem to, nesmím, je slabé
čas 60 minut
sauna 10 minut + sprcha 10 minut, spíše vlažná, studená moc netekla
váhovka: 102.5 kg
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st září 25, 2024 2:32 pm Předmět: |
|
|
25. září 2024, středa
plavání, polední, Form Factory Vršovice
Kraul:
280 m, čas 8:32, tempo 3'02''
Prsa:
280 m, čas 10:17, tempo 3'40''
sauna/prohřívárna (cca 82 °C) 15 minut + studená sprcha
pořád je to plavání fuška, zvláště dýchání při kraulu, asi začnu technicky a indiánsky, dvě délky kraulem, co dám, pak pauza prsama a znovu až budu moct, to plácání mě neposune
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt září 26, 2024 2:41 pm Předmět: |
|
|
26. září 2024, čtvrtek , svátek má Andrea
531+5x3, M2 W2/4, tahy 3+, polední trénink, Form Factory Václavák
Mrtvý tah:
3x 175 kg, trhačky, zkusil jsem zámek, ale ta osa byla nahouby
3x 185 kg
4x 195 kg, opasek, trhačky, série 3+, chtěl jsem pět, ale po čtvrtém už jsem neudržel tenzi a rozložil se
5x 3x 185 kg, opasek, trhačky, rpe 9 - 9.5 kg, mega pauzy, někdy se člověk nadře
dnes se mi nechtělo do Areny, která je na tahy nejlepší, nebo spíše samotnému se mi nechtělo, což je chabá výmluva, když chodím cvičit sám, a vzápětí se mi to potvrdilo, všechno těžké, pomalé, záda bolela, úchop nedržel, opasek a trhačky byly nutnost, nechápu ten rozdíl, ale genius loci zřejmě funguje a příště tu cestu do Areny budu vážit.
při životě mě drželo, že bych to měl všechno zvednout, stačí si jen odpočinout, občas se objevila série rpe 9, ale jednou mi taky trochu ujely kotouče na jedné straně a to jsem měl co dělat, abych to zvednul. drbal jsem se s těma pár těžkýma sériema asi 50 minut, což už snad ani není trénink, ale ten pocit, že mám splněno, za to stál. nechtělo se mi nic vymýšlet.
zároveň jsem rád, že jsem měl minulý týden to vnuknutí, trefil jsem ten jeden den z tisíce a zatáhnul jsem si všechno, co šlo. dnes to totiž nešlo a měl bych asi reálný problém i s 210.
sauna 10 minut, pěkně horká, ale více času nebylo + sprcha studená 10 minut, studená, jak má být, to se s tou prohřívárnou ve Vršovicích nedá srovnat
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: pá září 27, 2024 9:13 pm Předmět: |
|
|
27. září 2024, pátek
531+5x3, M2 W2/4, tlaky 3+, odpolední trénink, Form Factor Václavák
Military press: (stopky na hrudi)
3x 67.5 kg
3x 72.5 kg, rpe 9
3x 77.5 kg, série 3+, nečekaně na tu tlakovou bídu, ale tím líp
5x 3x 72.5 kg, po úspěšné top sérii jsem si troufnul na střední váhu a i tady to prošlo, pauzy dostatečné
Břicho: (přednožky)
5x 10x BW, OT2M, slabší, ale je to potřeba
sauna 10 minut + studená sprcha 10 minut
bez suplementace, bez ambicí, bez dostatečného spánku, ale šel jsem, na tlaky mi to teď moc nelítá, pravé rameno je načnuté, asi nějaké vazy a měkké tkáně, tam je to nepříjemné v té spodní fázi tlaku, vlastně je to dost podobné tomu, když držím osu při dřepu, ale tam je ten stres větší, a levý palec někde směrem k zápěstí, asi nějaká kůstka, to už bude tak měsíc, možná dva, když se na to správně zatlačí nebo špatně odeberu činku, tak je to bolestivé, zvláště u benče musím dbát na správný setup zápěstí, protože tam ta činka padá trochu jinak než u ostatních cviků.
shrnuto, obě ruce trochu kripl, aspoň je to při tom tlaku vyvážené, o to větší radost mi udělá, když splním plán a progres od minulého meso, ať už u benče nebo military, minule ty pětky military byly s opravama, dnes už trojky napoprvé a ještě jsem si u 5x3 troufnul na vyšší základ.
s tím palcem jsem dnes hledal, co by mohlo být, protože už je to dlouho, nelepší se to, trochu to omezuje a ze zkušeností to nechci zanedbat, a překvapivě, tedy překvapivě pro mě, jsem zjistil, že se to řeší na ortopedii, takže navštívím svou oblíbenou paní doktorku, která mi před třemi lety dělala koleno a i když ta rekonvalescence trvala dlouho, zhruba dva roky, až jsem nevěřil, že to ještě někdy bude dobrý, tak teď už bych nepoznal, který koleno je na tom hůř :D obě bolí, oběma se nechce ohýbat do schodů a ze schodů, o parodii na běh nemůže být ani řeč :D jenže když člověk zvědá, tak mají těžko kdy tolik času se zregenerovat, nebo bych jim možná měl nějakou lepší regeneraci dopřát, nebo to už prostě patří k M2 a ještě budu vzpomínat, až přijde M3 :D
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po září 30, 2024 9:37 pm Předmět: |
|
|
28. září 2024, sobota
turistika necelé dvě hoďky Hradčany + Malá Strana, nastoupáno cca 200 m
byl státní svátek, na Proseku svatováclavská pouť, tak jsem si konečně vyrazil na místa, která si chci projít svým tempem a ne vycházkovým.
Hradčana jsem vzal po starých zámeckých schodech, normálním tempem, proti proudu turistů, a nahoře jsem byl i zadýchaný, nechám si to jako dobrý referenční test, ještě změřit čas, a až to jednou nedám najednou, tak už budu starý :D prozatím by stačilo, kdybych se tak nezadýchal.
Petřín jsem si dal z Malostranského náměstí po Vlašské ulici a to bylo jiné kafe, ty prudké šikmé svahy mi nedělají dobře na achilovky a lýtka a normálním i pak pomalým tempem jsem je uvařil a závěrečné schody i stoupáček už jsem pak potupně musel odpočívat, protože svaly byly zakyselené a tuhé. tohle si dám jako referenční test vyjít jakýmkoliv tempem, ale v kuse. a bez Hradčan předtím :)
29. září 2024, neděle
domácí práce aneb příprava na topnou sezonu - máme podlahové konvektory, které je potřeba zbavit prachu a omýt, a máme jich dost, a budu muset začít s mobilitou, ideálně každý den, záda jsem odrovnal hned, takže jsem pak používal při ohýbání techniku "mrtvého tahu" :D horší to bylo s koleny, sice jsem se na ně dostal, ale pak vůbec nebyla šance si nějak pohodlně sednout na paty, možná tomu napomohla i včerejší turistika, a držet to svalama moc dlouho nejde, tak jsem si pak pod kolena dával tlustý vysoký molitan a jak kdysi citoval jeden zlepšovák ve svém pořadu Přemek Podlaha (kdo si pamatuje?), a Tři Sestry mají v jedné ze svých písní, "práce na kolenou se tím výrazně usnadní" :D no ale připadal jsem si jak když je mi 70+ a říkal si, že do dalších sezon s tím musím něco udělat.
30. září 2024, pondělí
531+5x1, M2 W3/4, dřepy 1+, polední trénink, Maximus
Dřepy: (low-bar, sbd)
3x 150 kg, high-bar
3x 160 kg, low-bar, ramena se rozhýbala, tak jsem toho využil
2x 170 kg, rpe 9, tahle série sedla jak hrnec na...
2x 180 kg, opasek, série 1+, nešloto, nebyla síla, "maximovská" váha, takže reálně cca 172.5 kg
5x 1x 170 kg, bez opasku, rpe 9-9.5, měla být dynamika, ale nebyla
Shyby: (naširoko, nadhmat)
5x 5x BW, závěry slabé a nedotažené
síla na dřepy tam teď není, a vlastně ani na silové 5x5/3/1, ale protože lepší plán zatím nemám, tak mě to neodradí.
potěšilo, že jsem se rozhýbal až na low-bar a u shybů jsem ta ramena vyvěsil tak, že byla jako nová... přesně tenhle stav bych potřeboval před začátkem dřepů :)
zítra jdu po 3/4 roce za svou cévní, která už mě asi ničím nepřekvapí, což by možná bylo i lepší, protože překvapení mohou být různá, a pak zase začnu suplementovat a zavodňovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út říjen 01, 2024 4:10 pm Předmět: |
|
|
1. října 2024, úterý
trénink dnes nestíhám, tak jenom zdravotní záznam
cévní žádné překvapení, vše při starém, jenom se mi v souvislosti se zmínkou o bolesti kolen na ně mrkla sonem a mám tam "vodu", což je velmi pravděpodobný zdroj bolesti a snížené hybnosti, sice mě to netěší, ale dobré vědět, že je to objektivní a neplyne to z nějaké únavy, která časem přejde, rizikové faktory klasika - nadměrná zátěž, nadváha, věk, artróza (zatím nízký stupeň), takže se mrknu za ortopedkou, stejně jsem tam chtěl kvůli tomu palci, který při včerejších dřepech zase dostal kapky, a zkusíme zjistit, jestli za tou "vodou" není i něco dalšího. do té doby omezím zátěž a budu redukovat nadváhu, dnes na cévním 100.9 kg, ale to jsem šel naprázdno, aby mě nezdrbla, že přibírám. a sestra řekla, že na desetiny si nehrajou a zapsala mi 100 :)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st říjen 02, 2024 2:46 pm Předmět: |
|
|
2. října 2024, středa
531+5x1, M2 W3/4, benče 1+, polední trénink, Form Factory Václavák
Bench-press: (stopky)
3x 117.5 kg
2x 125 kg, rpe 9, spoko
1x 132.5 kg, série 1+, bez větší rezervy, trochu adrenalin, ale splněno
5x 2x 125 kg, měly být jedničky, ale jsem nějak slabý, tak musím zabrat
Břicho: (přednožky)
5x 10x BW, OT2M, první tři série dobrý, pak to rychle vadlo
Biceps: (velká činka, vestoje)
3x 8x 40 kg, OT3M, osmičky mě zrušily rychle, další série neměly smysl
sauna 15 minut + studená sprcha 10 minut
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt říjen 03, 2024 1:48 pm Předmět: |
|
|
3. října 2024, čtvrtek
bazén, wellness, polední, Form Factory Vršovice
Prsa:
280 m, čas 11:15, tempo 4'01''
Kraul:
280 m, čas 8:52, tempo 3'10''
sauna/prohřívárna 15 minut + sprcha, bazén dochlazování
dnes to bylo podle hodinek pomalejší, ale nijak jsem to neflákal a kraul mi dal opět zabrat. při dochlazování jsem si zkusil 28 m na jeden nádech a už to není, co zamlada.
původně měly být tahy v Areně, ale nějak jsem se na ně necítil, málo spánku, pokouší se o mě rýmička, kterou dcerka už týden tahá ze školy a ještě jsem si v pondělí při dřepech při odkládání činky lehce natáhnul pravé zádo, což je otravné.
| DAVID.LOPAN napsal: | | vlk# napsal: | | DAVID.LOPAN napsal: | | Zkapala nám myčka... |
nám nová odešla po 4 letech :/ první šlapala 17 let a nechávali jsme ji ve starém bytě. nová měla dole nějaký průsak a kapalo to základní desku, oprava všeho 2/3 ceny nové. tak byla nová. | Já asi budu nakonec volat servisáka k nám domů, protože jakmile to odpojim, tak starý kohoutek to prostě neudrží a protýká to, no ale uvidíme. Jinak my ji měli 3 roky, ale za den jede tak 2x tak to vlastně není tak zlé... |
že já ti včera vůbec psal!! karma je zdarma...
přišel jsem domů a žena, že neodtéká pračka, bezva, čištění filtru, odpadu, chvíli to ještě odtékalo z odpojené hadice, ale pak i to přestalo, čerpadlo si přede, ale nečerpá, opakované vypouštění přes tu malou servisní hadičku... nic nezabralo, šel jsem spát ve dvě, dnes našel nejlepšího opraváře v okolí a zítra ho máme doma. jestli to bude nějaká kravina, kterou bych zvládl... jako posledně kostice mezi bubnem a rámem sušičky, která skřípala tak, že jsem myslel, že už to má motor spočítané a to vydloubnutí mě stálo patnáctset... no nic. jsou to spotřebiče.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: ne říjen 06, 2024 12:25 pm Předmět: |
|
|
6. října 2024, neděle
531+5x1, M2 W3/4, tahy 1+, ranní a dopolední, Form Factory Karlín, "pánský klub" já a Magumi
Mrtvý tah:
3x 185 kg, trhačky
2x 195 kg, rpe 9
2x 205 kg, opasek, série 1+, první už mě vycuklo, není síla, ale splněno
4x 1x 195 kg, bez opasku, bez dynamiky, dlouhé pauzy
3x 195 kg, bez opasku, a ještě jedna série 1+ na závěr, asi rpe 9, ale když to nebylo na pětku, tak stačilo
splněno, lehké to nebylo, naštěstí bylo spousta času, tak jsem odpočíval a kecal s Magumim. na neděli ráno docela dost lidí ve fitku.
Magumi začal s thrusters (čelní dřep + rovnou push-press) a to jsem koukal, kolik dynamitu má v nohách, nejprve tam dal snad 4x90 a pak jsem poprvé viděl naživo thruster 110 kg a to bylo něco, jako zvednout se z čelňáku se 110 a pak ten závěr akcelerovat tak, aby z toho šlo těch 110 ještě vyrazit nad hlavu, to je slušná dynamika.
Čelní dřep:
3x 70 kg
5x 70 kg
už jsem měl po tazích, tak jsem si zkusil dvě série, ale bylo to tak pomalé a nejisté, že nemělo smysl se pouštět do žádných velkých akcí.
zato Magumi se pustil a dřepoval si tam osmičky se 110 a parádně rovnými zády, vedle totiž čelňákovala slečna, taky pěkně, atg, ale těch posledních pět centimetrů už šla do buttwinku a to nebylo potřeba a chtělo to, aby jí to někdo řekl.
CG bench-press: (cca 40 cm, stopky)
5x 100 kg
1x 120 kg
1x 125 kg, rpe 10, spustil jsem si to moc nízko a pak to byl boj dostat nahoru
3x 5x 100 kg, stačilo, tricáčky odcházejí rychle
tohle jsem nejel hooodně dlouho, ale s Magumim na spotu jsem si troufnul vyběhnout na 1RM a bylo to fajn, úchop poměrně úzký, mezi palcema jsem měl pouze tu hladkou část.
Pendlay rows:
4x 8x 80 kg, tady mě Magumi uvařil krátkýmá pauzama, jinak ty začátky byly fajn, pokládáno a alespoň ty začátky striktně
sauna 10+10+8, poctivých 90° + sluneční terasa, zasloužený závěr tréninku, jenom pikolík s whiskey chyběl :D
čas 4 h od příchodu do odchodu, nedělní sváteční trénink, sice je potřeba si přivstat, na to, že je víkend, ale akce "pánský klub" je jenom jednou začas a to za to stojí ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Carmelita
|
Zaslal: ne říjen 06, 2024 3:21 pm Předmět: |
|
|
Hezký trénink. Jak dopadla pračka?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne říjen 06, 2024 6:06 pm Předmět: |
|
|
Ty thrustery jsem kdysi taky zkousel
Super cvik na dynamiku
To je asi jedine, kde nam milan kvuki pateri nebude utikat 😁 _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|