Busite krk?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Busite krk?  Úvodní stránka -> Trénink -> Busite krk?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Bušíte krk?
Ano
12%
 12%  [ 22 ]
Ne
79%
 79%  [ 137 ]
Občas
8%
 8%  [ 14 ]
Celkem hlasů : 173

Autor Zpráva
AHOLA

PříspěvekZaslal: st květen 21, 2008 9:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zacharo: Lahni si na zem a urob to, co robi tuna Mike v case 1:56... Este stale je mrtvy tah na posilenie krku numero uno (samozrejme sa tu nebavime o vizualnom efekte, ale posilneni/spevneni)?

EDIT: Aby sme tu neriesili len teoriu, mostovanie uz nerobim, jaksi ma pri tom boli lower back a krk by este vladal...nejaky napad, co mozem robit zle? Mam tu klasicku verziu mostovania (ako je aj na tom videu) ovela radsej, ako tu "spredu" (v predklone polozim hlavu na zem a "gulam" nou), nerad by som ju natrvalo vyradil...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
s.sman

PříspěvekZaslal: st květen 21, 2008 9:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já krk cvičím jako samostatnou partii, na konci tréninku.
Toto video jsem dával do svého logu,ale dovolím si ho dát i sem.

CIZO

PříspěvekZaslal: st květen 21, 2008 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

malajskytygr, zacharo:

ja mam dojem ze si pletete rozvoj trapezu a silu krku... to jsou dve rozdilne veci a nedaji se zamenovat

samozrejme ze mrtve tahy rozvinou trapezy klidne i do te miry ze krk mezi nima pomalu nebude videt ale jeste to automaticky neznamena ze je svalstvo krku silne natolik aby zvladlo mostovani nebo urzelo polohu patere pri narazu...

Derek Poundstone
Janca.lt

PříspěvekZaslal: st květen 21, 2008 10:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

s.sman tak to je masakr
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: st květen 21, 2008 11:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
malajskytygr, zacharo:

ja mam dojem ze si pletete rozvoj trapezu a silu krku... to jsou dve rozdilne veci a nedaji se zamenovat

samozrejme ze mrtve tahy rozvinou trapezy klidne i do te miry ze krk mezi nima pomalu nebude videt ale jeste to automaticky neznamena ze je svalstvo krku silne natolik aby zvladlo mostovani nebo urzelo polohu patere pri narazu...

Samozrejme ze si nic nepletu. Nosim retizek ktery ma vuli asi 3cm a pri MT nebo drepech je krk tak zatizeny a je pod takovym tlakem, ze je retizek v krku hluboce zaryty. Proste jsou staticky maximalne zatizene svaly celeho tela vcetne krku. Kdo ma dobrou vykonnost v techto zakladnich cvicich, velmi snadno a rychle rozvine silu ve cvicich specializovanych, jako je ono zminene mostovani na hlave. Ovsem naopak to neplati ani omylem. Znovu musim zopakovat, ze mrtvy tah nesmi chybet v treningu zadneho sportovce, ktery ma neco spolecneho se silou. Zabije se tak 10 much jednou ranou vcetne toho krku.
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: st květen 21, 2008 11:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

s.sman: neni to spise tak trochu variace pulloveru nez izolovany cvik na krk?
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 12:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ChickenEater

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 6:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

s.sman napsal:
Já krk cvičím jako samostatnou partii, na konci tréninku.
Toto video jsem dával do svého logu,ale dovolím si ho dát i sem.

a co na druhou stranu? posilujes jen svaly,ktere posouvaji hlavu k hrudniku, jeste by to chtelo ty,ktere hlavu zaklani : ))
Kadd

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 7:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MalajskyTygr napsal:
CIZOPASNIK napsal:
malajskytygr, zacharo:

Samozrejme ze si nic nepletu. Nosim retizek ktery ma vuli asi 3cm a pri MT nebo drepech je krk tak zatizeny a je pod takovym tlakem, ze je retizek v krku hluboce zaryty. Proste jsou staticky maximalne zatizene svaly celeho tela vcetne krku. Kdo ma dobrou vykonnost v techto zakladnich cvicich, velmi snadno a rychle rozvine silu ve cvicich specializovanych, jako je ono zminene mostovani na hlave. Ovsem naopak to neplati ani omylem. Znovu musim zopakovat, ze mrtvy tah nesmi chybet v treningu zadneho sportovce, ktery ma neco spolecneho se silou. Zabije se tak 10 much jednou ranou vcetne toho krku.

a furt mele to svoje

1) mrtvý tah preferují asi všichni co se tu stebou o tom baví
2) ano mrtvý tah posiluje i krk
3) co se týče odolnosti a pevnosti krčních svalů proti nárazu atd. Tak izolované cviky tomu pomůžou daleko víc. (tím neříkám že vypustím mrtvolu ale i to by se dalo viz. jezdci formule 1 )

Na tebe sou i fizli kratci , ty ses dobrej exemplar, az budes mit ty hnupe nekdy mlady, si tak dva kousky zamlouvam...
Miki222

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 7:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ja krk cvicim ked robim skracovacky zo zatazou trebars z 20kg jednorucku polozim na hlavu pocas celej seri ho mam napnuty a drzi tu cinku a potom ho aj dobre citim
JASNÝ TYGR

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 7:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj. No, já tady s malajským kolegou souhlasím jen v tom, že pozvedy mají na zesílení krku určitě vliv. Ale zase nevidim důvod, proč necvičit ještě navíc krk samostatně, ZVLÁŠŤ když je silný krk k něčemu potřeba, jak už tu přede mnou ostatní psali...
Mě třeba ze začátku bolel na druhý den krk i při takových cvicích jako shyby, nebo co si tak pamatuju, pullover, kdy je člověk hlavou vystrčenej z lavice, a o DL ani nemluvím… tak si představte tu špejli... i teď mám pořád trochu disproporci ve srovnání záda-ramena-trapézy (jsem v nich dost robustní) vs krk... Myslím, že už dřív někde psal m4l, že když dělá DL, tak to tahne "nahoře" hlavně přes trapézy... já to mám stejně. Jak je mám silné, „urvu“ na nich a na ramenou všechno, ale do krku mi to moc neleze… Krček mě přestal bolet, ale extra nesílí. Akorát mi po tom zmasivňujou ještě víc trapézy a záda, takže bez dalších cviků na krk vypadám fakt jak blbec Krk se mi hodně „odšpejlil“ z mostů, ze stojek na hlavě, proskakování do různých stran… ale i ten, co cvičí s.sman je super a ten můžou cvičit hnedka všichni, než se třeba naučí ty další
m4l

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 10:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

me prijde ze to co cvici sman je uplne k hovnu pac si to drzi rukama no nepobral sem to.....

urcite MT zpevni krk
mostovani zpevni krk
a urcite tu je topik jeste nebo mozna i v tomto na zacatku sem popisoval jak se da tez cvicit.

moc duvodu cvicit krk pokud to clovek nepotrebuju ke sportu nevidim..... ze ti to muze zachranit zivot to jo ale to je spis o stesti.../smule...
ygg

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 1:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MalajskyTygr napsal:

Zápasníci MT cvičí, alespoň pokud je mi známo, minimálně..zejména proto, že například takové přemístění je podstaně vhodnější cvik. Jestli má někdo rozvinutější svalstvo krku než zápasníci, tak mi o něm vyprávěj...před tím si ale ten zápas zkus. Že trapézy jsou podpůrnými svalovými skupinami pro svalstvo krku je jasné i debilovi, a dokonce i mně , takže jejich posílení má samozřejmě pozitivní vliv. Ale nech sebelepšího liftera odzápasit 5 minut, zejména v parteru (na zemi), a nepohne tím krkem minimálně 3 dny...

Shrnuto...prostě kdo dělá fight...v nejširším pojetí toho pojmu....MUSÍ krk trénovat a posilovat, a MT ho rozhodně nespasí. Ukaž mi jediného člověka, který ten fight na slušné úrovni dělá, a nebude s tímto souhlasit. Samozřejmě při vědomí, že samotný fighterský trénink je téměř permanentním posilováním svalů krku.

Kdo fight nedělá...nebo nějaký jiný sport, který na svalstvo krku klade zvýšené nároky (který to je musí vědět/vyzkoušet každý sám)...ten si s tím asi lámat hlavu nemusí.
Koroze

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 3:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Conan napsal:
Ted tady jeste chybi forum Jak cvicite uši / nos / oči / jazyk / malíček na levé noze....

Nevíš o čem mluvíš,trubko... Mělo by se cvičit celé tělo (i když většina smrtelníku procvičí krk s ostatními partiemi)! Nemluvě o sportech, kde je to prostě potřeba. A jestli máš stejné množství svalů na uchu a krku, tak mi ti je líto.
Krční svalstvo má v těle poměrně důležitou funkci. A ve všech kontaktních sportech je nesmírně důležité.

Např.: američtí fotbalisté, kdyby vběhli na hřiště se slabým krkem, tak by jim hned někdo urazil hlavu.
Douglas

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2008 4:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

AHOLA napsal:
Zacharo: Lahni si na zem a urob to, co robi tuna Mike v case 1:56... Este stale je mrtvy tah na posilenie krku numero uno (samozrejme sa tu nebavime o vizualnom efekte, ale posilneni/spevneni)?

EDIT: Aby sme tu neriesili len teoriu, mostovanie uz nerobim, jaksi ma pri tom boli lower back a krk by este vladal...nejaky napad, co mozem robit zle? Mam tu klasicku verziu mostovania (ako je aj na tom videu) ovela radsej, ako tu "spredu" (v predklone polozim hlavu na zem a "gulam" nou), nerad by som ju natrvalo vyradil...

Nevim, co bys mohl delat spatne, ale ja bych teda radsi na ten krk delal stojky na hlave a zameril se spis na core. Ja delam obe varianty, dokonce uz mezi nima plynule prechazim - mostuju a kdyz chci, tak se prehoupnu na druhou stranu - ksichtem k zemi a potom treba zase zpet.
Jinak si taky myslim, ze MT neni pro upoly a fight obecne zadny nepostradatelny zakladni cvik, nebo jinak. Dejme tomu pro vahovku do 70kg nebude zadny extra rozdil, jestli zatahnu 100, nebo 150, ale uz bude sakra rozdil, jestli ze zeme nadhodim 60, nebo 90... Notabene kdyz takto nadhodim devadesat, tak zatahnu 150...i bez pravielneho tahani (a opacne to platit nemusi). (vahy jsou vycucane z prstu, ale smysl toho co jsem chtel rict je snad jasny..).
Zrovna tak bych rekl, ze ten kdo dobre taha nemusi udelat snadno most a podobne cviky (a to je imho most jeste sranda), ale nekdo, kdo je schopny udelat siroke spektrum cviku od mostu, pres vlajku, glute ham raise apod, bude mit daleko vetsi predpoklady dobre tahat - viz Ross Enemait.
Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Busite krk? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: