Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 1042, 1043, 1044 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ikee

PříspěvekZaslal: pá červenec 24, 2015 9:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Sklizeno je neeej.. A na mléčné výrobky je fajn: http://www.laformaggeria.com/ , nahoře na Václaváku co se Prahy týče. Jejich mléka, jogurty a máslo, bezkonkureční. My si taky za kvalitu jídla radši připlatíme. I když kolikrát tam cenový rozdíl ani moc není. Člověk je živý jen jednou, tak proč si to jídlo neužít i chuťově a zároveň ušetří tělo od všech průmyslových hnusů.
Makuška

PříspěvekZaslal: pá červenec 24, 2015 10:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ikee napsal:
Sklizeno je neeej.. A na mléčné výrobky je fajn: http://www.laformaggeria.com/ , nahoře na Václaváku co se Prahy týče. Jejich mléka, jogurty a máslo, bezkonkureční. My si taky za kvalitu jídla radši připlatíme. I když kolikrát tam cenový rozdíl ani moc není. Člověk je živý jen jednou, tak proč si to jídlo neužít i chuťově a zároveň ušetří tělo od všech průmyslových hnusů.

Přesně táááák. Navíc....odmítám se smířit s tím, že bych za svoje těžce vydělaný prachy měla dostávat jakýsi hnus schovaný za cedulkou AKCE a nechala se tímhle velkoprůmyslem ojebávat. Za svoje prachy chci kvalitu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ikee

PříspěvekZaslal: pá červenec 24, 2015 10:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Ikee napsal:

Přesně táááák. Navíc....odmítám se smířit s tím, že bych za svoje těžce vydělaný prachy měla dostávat jakýsi hnus schovaný za cedulkou AKCE a nechala se tímhle velkoprůmyslem ojebávat. Za svoje prachy chci kvalitu.

Plus je mi líto i těch zvířat chovaným neuvěřitelným způsobem ve velkochovech. Není divu, že to maso vypadá jak vypadá a dopad na životní prostředí je nesrovnatelný. Víc lidí podporující farmáře, malochovy a české zemědělství!
Olejnas

PříspěvekZaslal: pá červenec 24, 2015 10:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Sklizeno, konretne jeji prazske frencizy na Vinhoradech (ale mam info ze i jinde) stoji vesmes za vylizprdel. Jinak slusne bio maso se da nakupovat na trzich na Jiraku kazdou stredu a sobotu z Bio Uher, kteri maji ted nove kram i v Nuslich http://www.jami-bh.cz a pak takova prazska klasika:

http://nasemaso.ambi.cz/cz/#index
http://www.meatpoint.cz
http://www.trms.cz
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá červenec 24, 2015 11:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Teď jsem udělal dva kontrolní nákupy v Rakousku a žijeme si teda dobře. Maso pod 10 EURo nebylo prakticky žádné. Kuřecí prsa, stehenní řízky, vepřové, všechno 10-12 EURo. A chuťově to bylo trochu jiné, ale ne diametrálně odlišné.
Sklizeno - ok, ještě je Myfood, nicméně maso balení v igelitu mi moc nesedí. Radši slušné pultové řeznictví. Nicméně Billa je rakouská a u mně osobně platí za poměrně slušný krám, ve kterém mimochodem mají i to řeznictví.
Makuška

PříspěvekZaslal: pá červenec 24, 2015 11:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Teď jsem udělal dva kontrolní nákupy v Rakousku a žijeme si teda dobře. Maso pod 10 EURo nebylo prakticky žádné. Kuřecí prsa, stehenní řízky, vepřové, všechno 10-12 EURo. A chuťově to bylo trochu jiné, ale ne diametrálně odlišné.
Sklizeno - ok, ještě je Myfood, nicméně maso balení v igelitu mi moc nesedí. Radši slušné pultové řeznictví. Nicméně Billa je rakouská a u mně osobně platí za poměrně slušný krám, ve kterém mimochodem mají i to řeznictví.

Billa je taky mimochodem řetězec, který jako první v ČR nabízel speciální HALAL maso pro muslimy tzn. ze zvířat zabitých rituální porážkou a navíc mající certifikaci HALAL, za kterou obchodníci platí licenční poplatek muslimským organizacím.
Ikee

PříspěvekZaslal: pá červenec 24, 2015 11:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas napsal:
Sklizeno, konretne jeji prazske frencizy na Vinhoradech (ale mam info ze i jinde) stoji vesmes za vylizprdel. Jinak slusne bio maso se da nakupovat na trzich na Jiraku kazdou stredu a sobotu z Bio Uher, kteri maji ted nove kram i v Nuslich http://www.jami-bh.cz a pak takova prazska klasika:

http://nasemaso.ambi.cz/cz/#index
http://www.meatpoint.cz
http://www.trms.cz

Hmm, tak Vinohrady nevím, ale Vodičkovka a Dejvice jsou v pohodě a ozkoušené. Joo, Jiřák, tam je na trzích i fajn pekárnička, slavnosti růžového vína, Vinobraní, Svatomartinské slavnosti.. A na Andělu každý pátek kupuju čerstvé borůvkové frgály.. Asi jsem si spletla topic.
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá červenec 24, 2015 12:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Hulkie napsal:

Billa je taky mimochodem řetězec, který jako první v ČR nabízel speciální HALAL maso pro muslimy tzn. ze zvířat zabitých rituální porážkou a navíc mající certifikaci HALAL, za kterou obchodníci platí licenční poplatek muslimským organizacím.

a už nenabízí
http://www.hoax.cz/hoax/stop-halal-v-retezcich-billa/
Lídl kácel stromy a občas si tam něco taky koupím.
Ikee

PříspěvekZaslal: pá červenec 24, 2015 12:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:

Halal je úplně ten samý způsob, ještě vlastně méně přísný, než košér, který je tu leta letoucí a nikomu nikdy nevadil. Ale pravda je, že je to skutečně dost krutý způdob, podobná úroveň už jsou snad jen velkoprůmyslová jatka velké zvěře.
AHOLA

PříspěvekZaslal: pá červenec 24, 2015 12:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

kde si nakupoval? V Lidli a v Hoferi najdu aj kusy za dobru sumu, teda kuracie a bravcove bezne pod 10 €/kg (okolo 7-8 € to byva), kvalitne hovadzie byva drahsie... Mal sompokus nakupovat v BA u mesiara, tak Orban ma meno, nakupujem obcas tam, naposledy mali vypisanu rostenku z mladeho bycka, ked sme to doma rozbalili a zacali pripravovat, pani Aholova ma s tym skoro vyhodila z domu. Maso sa velmi drolilo, nedrzalo pokope a ani po dlhom vareni v tlakaci nebolo makke. Asi stara krava...Moja blbost, mal som si hned vsimnut, ze vobec nemalo peknu farbu a bolo dost mastne. Ale na takeho masiara sa mozem vy...t, mal by na rozdiel od supermarketov ponukat len kvalitu a nie odpad, naco potom je...Alebo budu fucat odlozene podpultovky ako za onych cias?
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá červenec 24, 2015 12:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jednou ve Vídni Interspar, podruhé Merkur, ten první, co je cca 10 km za hraničním přechodem v Blavě/Petržalce - ne ten dálniční, už nevím, jak se ta díra jmenuje:)
AHOLA

PříspěvekZaslal: pá červenec 24, 2015 12:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Jednou ve Vídni Interspar, podruhé Merkur, ten první, co je cca 10 km za hraničním přechodem v Blavě/Petržalce - ne ten dálniční, už nevím, jak se ta díra jmenuje:)

Ak to nebol Interspar, ale Spar, tak je to moja diera ...vybral si si drahsie obchody, teda Spar je este aky taky stred, ale Merkur je drahy (ajked ma zas dobry vyber). Lepsie ceny su v Lidli, Foferi a aj v Penny, ten je na maso dobry...

Ja to porovnavam zo Slovenskom, ktore kedysi a asi aj teraz je na tom oproti CR horsie (rozumej drahsie)...
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 24, 2015 1:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

10 euro = 270Kč

u nich pro příklad 1kg řízků tedy 270kč, u nás běžně bez slevy (billa, kaufland, albert) 180kč

platy, median v rakousku cca 45,000Kč v roce 2013, u nás v 2015 23,000Kč,
Jirka Kalous

PříspěvekZaslal: pá červenec 24, 2015 2:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:

Halal je úplně ten samý způsob, ještě vlastně méně přísný, než košér, který je tu leta letoucí a nikomu nikdy nevadil. Ale pravda je, že je to skutečně dost krutý způdob, podobná úroveň už jsou snad jen velkoprůmyslová jatka velké zvěře.

To si dovolím nesouhlasit. Košer jatka jsou bestiální a vůbec se s "normálními" jatky nedají srovnávat. V řadě zemí se již podařilo dosáhnout jejich zákazu. Naposledy se o to snažili v Polsku, ale EU se tomu "nepochopitelně" snažila zabránit.
Ikee

PříspěvekZaslal: pá červenec 24, 2015 3:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jirka Kalous napsal:
citace:

To si dovolím nesouhlasit. Košer jatka jsou bestiální a vůbec se s "normálními" jatky nedají srovnávat. V řadě zemí se již podařilo dosáhnout jejich zákazu. Naposledy se o to snažili v Polsku, ale EU se tomu "nepochopitelně" snažila zabránit.

Dobre provedeny koser/halal by mel s tepnou na krku protit i michu a tim ihned zvire usmrtit. Samozrejme samotne podrezavani a nechavani zvire jednoduse vykrvacet, muze byt v dlouhych pripadech hodne krute. Ale mne desi i pousteni proudu do hlav prasatum/kravam. To se samozrejme take ne vzdy povede a vede k bestialnimu tyrani zvirete, jak kdyby si toho ve velkochovech uz nezazili dost. A samotna vystresovana fronta na smrt v obou pripadech, kde se zvirata zabijeji sami pred sebou, to uz nekomentuju. Zlate malochovy s vlastnima jatkama. Alespon se s tim zviretem jakozto se zdrojem obzivy lepe zachazi.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 1042, 1043, 1044 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: