|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Ikee

|
Zaslal: pá červenec 24, 2015 9:59 am Předmět: |
|
|
Sklizeno je neeej..  A na mléčné výrobky je fajn: http://www.laformaggeria.com/ , nahoře na Václaváku co se Prahy týče. Jejich mléka, jogurty a máslo, bezkonkureční.  My si taky za kvalitu jídla radši připlatíme. I když kolikrát tam cenový rozdíl ani moc není. Člověk je živý jen jednou, tak proč si to jídlo neužít i chuťově a zároveň ušetří tělo od všech průmyslových hnusů. _________________ Říkal tu někdo profesionální jedlík?!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Makuška

|
Zaslal: pá červenec 24, 2015 10:06 am Předmět: |
|
|
| Ikee napsal: | Sklizeno je neeej.. A na mléčné výrobky je fajn: http://www.laformaggeria.com/ , nahoře na Václaváku co se Prahy týče. Jejich mléka, jogurty a máslo, bezkonkureční. My si taky za kvalitu jídla radši připlatíme. I když kolikrát tam cenový rozdíl ani moc není. Člověk je živý jen jednou, tak proč si to jídlo neužít i chuťově a zároveň ušetří tělo od všech průmyslových hnusů. |
Přesně táááák. Navíc....odmítám se smířit s tím, že bych za svoje těžce vydělaný prachy měla dostávat jakýsi hnus schovaný za cedulkou AKCE a nechala se tímhle velkoprůmyslem ojebávat. Za svoje prachy chci kvalitu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: pá červenec 24, 2015 10:13 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: pá červenec 24, 2015 10:34 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá červenec 24, 2015 11:34 am Předmět: |
|
|
Teď jsem udělal dva kontrolní nákupy v Rakousku a žijeme si teda dobře. Maso pod 10 EURo nebylo prakticky žádné. Kuřecí prsa, stehenní řízky, vepřové, všechno 10-12 EURo. A chuťově to bylo trochu jiné, ale ne diametrálně odlišné.
Sklizeno - ok, ještě je Myfood, nicméně maso balení v igelitu mi moc nesedí. Radši slušné pultové řeznictví. Nicméně Billa je rakouská a u mně osobně platí za poměrně slušný krám, ve kterém mimochodem mají i to řeznictví.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: pá červenec 24, 2015 11:45 am Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | Teď jsem udělal dva kontrolní nákupy v Rakousku a žijeme si teda dobře. Maso pod 10 EURo nebylo prakticky žádné. Kuřecí prsa, stehenní řízky, vepřové, všechno 10-12 EURo. A chuťově to bylo trochu jiné, ale ne diametrálně odlišné.
Sklizeno - ok, ještě je Myfood, nicméně maso balení v igelitu mi moc nesedí. Radši slušné pultové řeznictví. Nicméně Billa je rakouská a u mně osobně platí za poměrně slušný krám, ve kterém mimochodem mají i to řeznictví. |
Billa je taky mimochodem řetězec, který jako první v ČR nabízel speciální HALAL maso pro muslimy tzn. ze zvířat zabitých rituální porážkou a navíc mající certifikaci HALAL, za kterou obchodníci platí licenční poplatek muslimským organizacím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: pá červenec 24, 2015 11:57 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá červenec 24, 2015 12:00 pm Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | | Hulkie napsal: | Teď jsem udělal dva kontrolní nákupy v Rakousku a žijeme si teda dobře. Maso pod 10 EURo nebylo prakticky žádné. Kuřecí prsa, stehenní řízky, vepřové, všechno 10-12 EURo. A chuťově to bylo trochu jiné, ale ne diametrálně odlišné.
Sklizeno - ok, ještě je Myfood, nicméně maso balení v igelitu mi moc nesedí. Radši slušné pultové řeznictví. Nicméně Billa je rakouská a u mně osobně platí za poměrně slušný krám, ve kterém mimochodem mají i to řeznictví. |
Billa je taky mimochodem řetězec, který jako první v ČR nabízel speciální HALAL maso pro muslimy tzn. ze zvířat zabitých rituální porážkou a navíc mající certifikaci HALAL, za kterou obchodníci platí licenční poplatek muslimským organizacím. |
a už nenabízí
http://www.hoax.cz/hoax/stop-halal-v-retezcich-billa/
Lídl kácel stromy a občas si tam něco taky koupím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: pá červenec 24, 2015 12:02 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | Teď jsem udělal dva kontrolní nákupy v Rakousku a žijeme si teda dobře. Maso pod 10 EURo nebylo prakticky žádné. Kuřecí prsa, stehenní řízky, vepřové, všechno 10-12 EURo. A chuťově to bylo trochu jiné, ale ne diametrálně odlišné.
|
kde si nakupoval? V Lidli a v Hoferi najdu aj kusy za dobru sumu, teda kuracie a bravcove bezne pod 10 €/kg (okolo 7-8 € to byva), kvalitne hovadzie byva drahsie... Mal sompokus nakupovat v BA u mesiara, tak Orban ma meno, nakupujem obcas tam, naposledy mali vypisanu rostenku z mladeho bycka, ked sme to doma rozbalili a zacali pripravovat, pani Aholova ma s tym skoro vyhodila z domu. Maso sa velmi drolilo, nedrzalo pokope a ani po dlhom vareni v tlakaci nebolo makke. Asi stara krava...Moja blbost, mal som si hned vsimnut, ze vobec nemalo peknu farbu a bolo dost mastne. Ale na takeho masiara sa mozem vy...t, mal by na rozdiel od supermarketov ponukat len kvalitu a nie odpad, naco potom je...Alebo budu fucat odlozene podpultovky ako za onych cias? _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá červenec 24, 2015 12:09 pm Předmět: |
|
|
Jednou ve Vídni Interspar, podruhé Merkur, ten první, co je cca 10 km za hraničním přechodem v Blavě/Petržalce - ne ten dálniční, už nevím, jak se ta díra jmenuje:)
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: pá červenec 24, 2015 12:47 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | Jednou ve Vídni Interspar, podruhé Merkur, ten první, co je cca 10 km za hraničním přechodem v Blavě/Petržalce - ne ten dálniční, už nevím, jak se ta díra jmenuje:) |
Ak to nebol Interspar, ale Spar, tak je to moja diera ...vybral si si drahsie obchody, teda Spar je este aky taky stred, ale Merkur je drahy (ajked ma zas dobry vyber). Lepsie ceny su v Lidli, Foferi a aj v Penny, ten je na maso dobry...
Ja to porovnavam zo Slovenskom, ktore kedysi a asi aj teraz je na tom oproti CR horsie (rozumej drahsie)... _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá červenec 24, 2015 1:00 pm Předmět: |
|
|
10 euro = 270Kč
u nich pro příklad 1kg řízků tedy 270kč, u nás běžně bez slevy (billa, kaufland, albert) 180kč
platy, median v rakousku cca 45,000Kč v roce 2013, u nás v 2015 23,000Kč,
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Kalous

|
Zaslal: pá červenec 24, 2015 2:54 pm Předmět: |
|
|
| citace: |
Halal je úplně ten samý způsob, ještě vlastně méně přísný, než košér, který je tu leta letoucí a nikomu nikdy nevadil. Ale pravda je, že je to skutečně dost krutý způdob, podobná úroveň už jsou snad jen velkoprůmyslová jatka velké zvěře. |
To si dovolím nesouhlasit. Košer jatka jsou bestiální a vůbec se s "normálními" jatky nedají srovnávat. V řadě zemí se již podařilo dosáhnout jejich zákazu. Naposledy se o to snažili v Polsku, ale EU se tomu "nepochopitelně" snažila zabránit. _________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: pá červenec 24, 2015 3:33 pm Předmět: |
|
|
| Jirka Kalous napsal: | | citace: |
Halal je úplně ten samý způsob, ještě vlastně méně přísný, než košér, který je tu leta letoucí a nikomu nikdy nevadil. Ale pravda je, že je to skutečně dost krutý způdob, podobná úroveň už jsou snad jen velkoprůmyslová jatka velké zvěře. |
To si dovolím nesouhlasit. Košer jatka jsou bestiální a vůbec se s "normálními" jatky nedají srovnávat. V řadě zemí se již podařilo dosáhnout jejich zákazu. Naposledy se o to snažili v Polsku, ale EU se tomu "nepochopitelně" snažila zabránit. |
Dobre provedeny koser/halal by mel s tepnou na krku protit i michu a tim ihned zvire usmrtit. Samozrejme samotne podrezavani a nechavani zvire jednoduse vykrvacet, muze byt v dlouhych pripadech hodne krute. Ale mne desi i pousteni proudu do hlav prasatum/kravam. To se samozrejme take ne vzdy povede a vede k bestialnimu tyrani zvirete, jak kdyby si toho ve velkochovech uz nezazili dost. A samotna vystresovana fronta na smrt v obou pripadech, kde se zvirata zabijeji sami pred sebou, to uz nekomentuju. Zlate malochovy s vlastnima jatkama. Alespon se s tim zviretem jakozto se zdrojem obzivy lepe zachazi. _________________ Říkal tu někdo profesionální jedlík?!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|