Dlážův osobní tréninkový log - ODOLNOST, VITALITA A SÍLA

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dlážův osobní tréninkový log - ODOLNOST, VITALITA A SÍLA  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Dlážův osobní tréninkový log - ODOLNOST, VITALITA A SÍLA
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
krteček11

PříspěvekZaslal: po prosinec 22, 2025 4:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnešní trénink

Tak nemoc mi konečně umožnila se zase vrátit do mé nory a aspoň trošičku si zacvičit. Jako vždy po nemoci do toho jdu hoodně zlehka a skoro si tam spíše jdu "posedět" a něco párkrát jaksi zvednout nad hlavu... Tak mám teď i možnost využít mého jinak doplňkového tréninku, který dnes posloužil jako plnohodnotný. Každopádně i přesto, v rámci řádného vedení si mého logu, sdílím i dnešní "lehárnu":

kliky mezi židličkama pro maximální rozsah pohybu 5x6 op

zvedání nohou ve visu na hrazdě

shyby

držení ve visu na hrazdě

plank šikmý

--------------------------------------

Není horší pocit, než když člověk zadýchaný jak lokomotiva po zkurvených pár klicích kašle mezi sériemi jak tůberák...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po prosinec 22, 2025 7:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

krteček11 napsal:
Přátelé... Přestože jsem velmi šťasten, že Vám zde mohu být dobrým pokoukáním k pivu, JÁ se zde nechystám k nějakým sporům nebo hádkám. Chci si jen a pouze vyměnit názory, když už k tomu došlo, a pokud možno zastávat ty své, ale nikdy ne za cenu, že bych se měl s tím druhým pustit do hádky, takovou radost Vám bohužel neudělám, promiňte.

A stejně Vám tady děláme jenom šašky, protože Vy už určitě znáte svý...

Vzdycky jde o argumenty, protože sediva teorie, ale zelený strom zivota
Ja muzu tvrdit, ze aby jsi mel formu, nemusis zvedat tezce,
caukymnauky

PříspěvekZaslal: po prosinec 22, 2025 11:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

v klidu si ten trenink dojed, osahej si poradne cviky a zjisti, na co si pri jednotlivych cvicich musis davat pozor

pritvrzovat pak muzes vzdycky, o nic nejde, par mesicu lehciho treninku bude taky zkusenost
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
krteček11

PříspěvekZaslal: pá prosinec 26, 2025 4:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnešní trénink (budou teď dva v jednom dni, protože tento pozdě zapisuji) /// RPE 6

opakování x váha

dřep (vše dvakrát)

2x50
6x50
2x50

benč (vše dvakrát)

2x40
2x40
2x40

mrtvola (vše dvakrát)

2x50
4x50
2x50

--------------------------
Poznámky:
Trénink vcelku na hovno jak se říká, stále ještě nervovka zesláblá a netrénovaná po nemoci, takže se člověk cítí jako hadrový panák... Nicméně šel jsem hodně na pocit, snažím se naučit poslouchat tělo a jeho signály. Když mi dá tělo najevo, že má dost nebo že se k něčemu schyluje, tak to zatrhnu, jak ego tak sérii. Jinak vcelku dobrý, tento trénink jsem cvičil 23.12, takže nálada byla super, s jedním pěkným dárečkem, co jsem dostal pod stromeček se pochlubím v dalším příspěvku :)

Naposledy upravil krteček11 dne ne leden 04, 2026 3:58 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
krteček11

PříspěvekZaslal: ne prosinec 28, 2025 8:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnešní trénink /// RPE 6

opakování x váha

dřep (vše dvakrát)

2x50
4x50
2x50

tlak nad hlavu s vč (vše dvakrát)

2x20
6x20
2x20

mrtvola (vše dvakrát)

2x50
2x50
2x50

+ nějaké shyby a dipy

----------------------------------------
Poznámky:
Dneska už jsem téměř 100% po nemoci, nervovka podle mě už znovu víceméně navyklá, pocit dobrý. Váhy samozřejmě i nadále směšně lehké, ale musíme vydržet a držet se plánu. Budou možná opět napsané dva tréninky za den, nestíhám nějak psát.

Naposledy upravil krteček11 dne ne leden 04, 2026 3:58 pm, celkově upraveno 1 krát
krteček11

PříspěvekZaslal: po prosinec 29, 2025 8:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnešní trénink /// RPE 6

opakování x váha

co jiného než dřep... (vše dvakrát)

2x50
2x50
2x50

benč (vše dvakrát)

2x40
4x40
2x40

mrtvola (vše dvakrát)

2x50
6x50
2x50

--------------------------------------
Poznámky:
No a tímto je vcelku úspěšně první týden cyklu zakončen. S chutí a radostí se zítra vrhám do druhého, na který už se těším, protože navýšíme RPE o 1, tedy na 7 v pracovní sérii, takže už to bude aspoň trošičku těžší odlepit od země. Zatím celkem poznatelně cítím příznaky přechodu od tréninku "velká intenzita, velké váhy, malý objem a frekvence" do "menší váhy a intenzita, velký objem a frekvence, postupná periodizace RPE, objemu a váhy". Jak je člověk zvyklý si dát pořádně do těla, byť jednou týdně, na té regeneraci celý týden docela slušně partie zleniví, a teď, když třeba dřepy trápím opravdu třikrát týdně, přestože pouze na rpe 6, cítím určitě větší nervovou únavu v nich a i únavu šlach a úponů. Toť asi vše ke dnešku.

krteček11

PříspěvekZaslal: út prosinec 30, 2025 7:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnešní trénink /// RPE 7

opakování x váha

dřep

2x40
6x50
2x50

2x50
6x52
2x50

benč

2x40
4x40
2x40

2x40
4x45
2x40

mrtvola

2x50
6x50
2x50

2x50
6x50
2x50

-----------------------------------------
Poznámky:
Tak započal jsem týden číslo 2. Už cítím trošku únavu, hlavně v nohách, jakožto dřepu, který jedu třikrát týdně. Ale je to únava, jak má v tomto tréninku být - spíše taková tupá, neostrá, jako po 20 kilometrovém pochodu, takže zachovávám klid. Samozřejmě předpokládám, že je to tím, že jsem prostě dosud na tento objem a hlavně frekvenci nebyl vůbec zvyklý. Když by únava stoupala, zmenšil bych váhu a rpe, ale v každém případně zachovám frekvenci a objem a opáčka. Zítra pojedu doplňky, když bude energie, asi zercher holdy a kettlebelly. PS: mrtvola mě dnes vyloženě srala, jinak dobrý.

Naposledy upravil krteček11 dne ne leden 04, 2026 3:59 pm, celkově upraveno 1 krát
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út prosinec 30, 2025 8:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tvl, kdyz bude unava stoupat, chces ubirat na cince
Co kdyby ses vysral na doplnky?
MilanT

PříspěvekZaslal: út prosinec 30, 2025 8:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

krteček11 napsal:

Poznámky:
Tak započal jsem týden číslo 2. Už cítím trošku únavu, hlavně v nohách, jakožto dřepu, který jedu třikrát týdně. Ale je to únava, jak má v tomto tréninku být - spíše taková tupá, neostrá, jako po 20 kilometrovém pochodu, takže zachovávám klid. Samozřejmě předpokládám, že je to tím, že jsem prostě dosud na tento objem a hlavně frekvenci nebyl vůbec zvyklý. Když by únava stoupala, zmenšil bych váhu a rpe, ale v každém případně zachovám frekvenci a objem a opáčka. Zítra pojedu doplňky, když bude energie, asi zercher holdy a kettlebelly. PS: mrtvola mě dnes vyloženě srala, jinak dobrý.

Únavu? Z čeho? V 17 letech? Z 50kg dřepů RPE 6? A jak ji měříš? To dáváš na pocity - které teda podle toho, jak se vyjadřuješ vedou silně k prospěchu PODtrénování než minimálnímu stimulu né-li BEZDŮVODNĚ OBAVÁNÉHO pretrénování? Až od tebe bude chtít holka odnést v náruči, tak ji půjčíš kamarádovi, protože jsi včera cvičil 3x2 dřepy RPE 1.5 až 2? A nákup ať raději taky odnese ona, nerad by sis přetížil šlachy.

Chceš mít výsledky v silovém tréninku nebo chceš slepě pohazovati s termíny kterým zjevně nerozumíš (únava v silovém tréninku není pocit, ale měřitelné snížení výkonu při zachování absolutně totožných podmínek, CNS únava není jen jedna a nevzniká z faktorů, ze kterých si myslíš, že vzniká a u RPE absentuješ dovedností ho správně určit) v kombinaci s brekem o imaginární únavě v každém příspěvku, za které bych se maximálně styděl a cvičit s intenzitou "po náročném dni unavené" 16ti leté holky s úzkostí. Napsat to, tak se přejmenuji, odstěhuji a už v životě se nebudu bavit s lidmi, neboť bych nikdy nechtěl dělat takovou ostudu své mámě, babičce, tátovi, dědovi, sestře, kamarádům, učitelce ve škole a všem, kdo se semnou baví! Já jsem asi na tohle moc jednoduchý, přestože jsem obrovský fanoušek použití vědy i v silovém tréninku. Ty v sobě nemáš ten pocit, že chceš dát víc, že chceš být ten, co to zvládne, ten co se neposere, ten co udělá maximum aby vyhrál. Máš pocit že máš unavenou CNS??? Tak kurva pošli o to větší signál do mozku aby se s tou váhou něco stalo.

Co ti doplňují doplňky, když tvým cílem je prohrát? O velkou trojku ti nejde, o zvedanou váhu ti nejde, komplexní síla se ti líbí jen proto že zní komplexně a motivaci nemáš.

Proč chceš šahat do programu a něco z něj ubírat? Myslíš si že pro tebe není tak dobrý, když ho jezdí dřepaři dřepaři co dávají 300+ a zároveň na něm mají výsledky i ti, co teprve začínají? Myslíš že máš zkušenosti díky kterým poznáš co je pro tebe dobré a co ne?

A bylo v tom programu napsané, že máš obden řešit nějaké "POCITY"?

Naposledy upravil MilanT dne st prosinec 31, 2025 7:32 am, celkově upraveno 1 krát
caukymnauky

PříspěvekZaslal: út prosinec 30, 2025 9:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jj, ser na doplnky

edit: milane, nech ho, at si to dojede a pak zhodnoti cele, ma tam proste nezvyk na frekvenci
krteček11

PříspěvekZaslal: st prosinec 31, 2025 10:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Milane, já ti děkuji za vlastně docela motivační příspěvek, ale očividně mi nechceš nic předat, ale spíše mě a mé metody odsuzovat a hádat se se mnou, tzv. si dokázat, že ty jsi tu ten, co "ví" a zná svět. Ale takového člověka tu nepotřebuju. Vážně. Nemyslím to nijak špatně. Já sám jsem velký začátečník a amatér, a tím spíše potřebuji lidi, kteří mi dají POZITIVNÍ zpětnou vazbu a řeknou mi, kde dělám chyby a JAK JE NAPRAVIT. Ty si tu na mě krmíš ego, vylíváš zlost na svých psychologických archetypech "slabého kluka", nedáváš zpětnou vazbu, která by byla nějak konstruktivní. Ano, máš pravdu v tom, že popis mých pocitů je možná přehnaný a že jsem měkkota, ale právě s tím se snažím pracovat a dostat se z toho. Pochop, že dosud jsem cvičil zcela bez vedení trenéra, prošel jsem přes nespočet tréninků, které měly společné to, že mi nedaly základ, techniku, nedaly mi pevný a silný core, ale místo toho mi dávali pro mě nesmyslnou intenzitu a "rvaní" vah bez techniky a pro ego. To, co dělám teď, je pro mě tedy obrovský nezvyk a frekvence, na kterou jsem ze dne na den přesedlal, je pro prostě teď těžší, do doby než si na ni zvyknu. Neměj obavy, mám teď svojí cestu, svůj trénink, který je pro mé cíle a mé účely nanejvýše vhodný. Pochop, že já si teď potřebuji vybudovat základ, pevný a silný core, stoprocentní techniku, sílu v hlavních liftech a celkovou odolnost a pevnost. Já se tu snažím si budovat základ, který mě bude držet celý život. Já nechci cvičit pro čísla ani pro extrémní objemy, ale pro zdraví, vitalitu a komplexní sílu. A v tom se očividně naše cesty rozcházejí (a neodsuzuji absolutně nikoho, kdo má jinou cestu než já). Proto prosím buď začni psát něco konstruktivního, nebo čas strávený psaním tvých odpovědí na mé příspěvky nemá žádný smysl. Díky chlape!

PS: Mimochodem, ty tvoje pocity, s tím se mýlíš. Trénink neřeší pocity, to je pravda, a napsané to nikde není, ale to neznamená, že se nemají řešit. Vím a jsem si vědom, že únava je měřitelná pouze jako vykonaná práce stejné váhy. Ale řešit únava se má, protože když makáš i přes únavu, tvůj trénink není správný nebo správně nastavený pro tebe. To, že pocity řeším, je právě velmi správně, a že si váhu snižuju tak, abych progresoval a adaptoval se, ale ne abych stagnoval a trápil tělo, je tak dobře. A že to ty očividně rveš i přes to, že ti tělo říká "tohle je na mě moc" není moje věc, ale neznamená to, že to tak platí pro všechny. Opakuji, já chci cvičit v klidném mírném tempu a celý život. Tvůj přístup "když CNS naříká, tak tam narvi ještě víc" tě pošle do hajzlu dřív, než se naděješ. Takhle práce s únavou a daptačním procesem nefunguje.

Naposledy upravil krteček11 dne st prosinec 31, 2025 11:22 am, celkově upraveno 2 krát
krteček11

PříspěvekZaslal: st prosinec 31, 2025 11:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mimochodem přátelé, proč bych měl dle vašich slov srát na doplňky? Když jsem unavený, dobře, ale až se tu ustálí, určitě na ně srát nechci . To mám být "zkrácený, nehybný a jednostranný" trojbojař? Cviky, které dělám, sice procvičí celé tělo, ale jsou to cviky specifické. Tady si beru podle mě povedený příklad ze starých sovětů: posilování se dělí na cviky specifické a nespecifické, neboli obecně rozvíjející.

Cviky specifické jsou cviky, které jsou obecně soutěžní a nebo se jim mechanicky velmi podobají, zkrátka konkrétní technické pohybové vzorce, čili např. trojboj. Tyto cviky jinými slovy zesilují tělo celkově a hlavně konkrétní partie, ale nejsou obecně přínosné pro celkový rozvoj těla atleticky (jinými slovy jsou moc jednostranné). A tady přichází kategorie 2:

Cviky obecně rozvíjející . To jsou cviky, které spousta lidí nechápe nebo podceňuje (na nikoho nenarážím). To jsou cviky, které posilují hluboký stabilizační systém, core, odolnost, pevnost, šlachy vazy, výbušnost, extrémně důležité VO2 max a v neposlední řadě prostě budují člověka jako komplex, jako atleta, ne jako "pumpovače bicáků". Právě to jsou cviky s vlastní vahou, kettlebelly, izometrie, běh, skoky, chůze, práce s dechem, mobilita... Jsou to zkrátka základy domu. Cviky specifické jsou dům, cviky obecně rozvíjející jsou základy, bez nich dům dřív nebo později spadne. (narážím na myšlenku, že čistý trojboj není pro tělo zdraví prospěšný, pokud není opřen o doplňky ve formě obecně rozvíjejících cviků)

A tohle všechno samozřejmě souzní s mým cílem: hlavně cvičit celý život a bez zranění.
krteček11

PříspěvekZaslal: st prosinec 31, 2025 11:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže pod těmito dvěma mými příspěvky se ještě Vás všech ještě nakonec zeptám: CO TEDY DĚLÁM ŠPATNĚ?
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st prosinec 31, 2025 11:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdyz ses unavenej, tak bud seres na jidlo, spanek nebo cvicis moc
Pokud mas trening, tak se ho drz, ve valne vetsine to poskladal nekdo, kdo tomu rozumi vic nez ty
Pokud tam nabalis neco sveho, ve vetsine pripadu to poseres
Ve finale je to jako kdyz pejsem s kocickou varili dort
Proste dokud si nezvyknes, jezdi jenom ty tri treningy
Pokud chces doplnky, dej je na zacatek jako rozcvickunebo na konec jako finisher, ale nedoporučuji to
A nebo wi jed podle sebe a za rok mi prijd rict, ze mam pravdu (jako treba pravidelne chodi milanT 😁)
MilanT

PříspěvekZaslal: st prosinec 31, 2025 12:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A co ti mam psat? Ze je super, ze jsi zacal cvicit, ze to co pises dava smysl a litovat te jakymi tezkymi treninky prochazis. Konzistenci, disciplinu beru jako automatickou, kdyz neco chces, za tu te obdivovat nebudu.

Zijes ve svych iluzich motajici se okolo termínu, kterym jasne nerozumis (ty si myslis ze CNS únavu citis???? CNS unava neni nic co by se dalo citit).

Ja jsem si prosel celou tvoji cestou. Cely zivot cvicim abych byl rychly vytrvaly komplexni, flexilnilni a buhvi co jeste. Byl jsem tlustoprd pak jsem zhubl na 50kg. Zacal jsem cvicit kdyz mi bylo 12 a neudělal jsem ani 5 kliku. Ty cvicis 2 a pul roku a mas diky tomu rozsirenou slovni zasobu a 50kg na drep co davaji kluci s průměrnou genetikou co nikdy necvicili. Jen a jen, protoze nemas vuli.

A kdyz uz jsi ten teoretik, tak si aspon najdi co znamena nabor vysokoprahovych motorickych jednotek - a chovej se tak aby byl co největší, protoze zatim delas presny opak a odvodit se to da i z jedne vety.

Do začátku logu si jasne psal, ze chces rady.

Moje rada (a vsech tu, co meli nekdy nejake vysledky, i prestoze by se vyjadrili asi mene utocnym projevem) je, vyser se na teorii, zvol program co odpovida tvym cilum, nesahej do nej a zhodnot posleze. A teorii zacni resit az te tva vykonnost zacne pridavat do tridy pokročilých a bezne programy nebudou fungovat

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Dlážův osobní tréninkový log - ODOLNOST, VITALITA A SÍLA Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: