|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
krteček11

|
Zaslal: čt leden 29, 2026 3:48 pm Předmět: |
|
|
Díky moc chlapi, moc si vážím Vaší zkušené kontroly a pochvaly. Na dřepech už pracuju, nebojte, hloubku jsem prodloužil zhruba o 5 cm. Ten přechod je těžký, nejdřív se těm nohám nechce jít tak hluboko, ale nervovka a pohybový vzorec si musí zvyknout. Díky!!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
krteček11

|
Zaslal: čt leden 29, 2026 3:49 pm Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | tahy perfektní, ty koutouče mají 45 cm? takhle z blízka vypadají velké :)
benče taky dobré, jisté, sice bez stopek, ale to neva, s touhle technikou bys je zvládnul
jenom tedy osobně nemám rád, když mi spotter započítá opakování ještě před mrtvým bodem, natož předtím, než se dostanu do koncentrické fáze :D :D
jen tak dále |
Ty kotouče jsou bohužel jenom 43 cm, proto si pod ně dávám ještě podložky, abych měl těch 45 jak má být. Všechno samozřejmě domácí výroba. A co ne, čorka z bývalé Poldi Kladno, jestli ti to něco říká...
|
|
| nahoru |
|
 |
krteček11

|
Zaslal: pá leden 30, 2026 7:34 pm Předmět: |
|
|
Dnešní trénink /// RPE 8
dřepy
5 x (2, 6, 2) - top set: 65 kg, rpe 8
tlaky nad hlavu s vč
5 x (2, 4, 6) - top set: 28 kg, rpe 8
přítahy vč v předklonu
5 x (2, 4, 2) - top set: 42 kg, rpe 8
------------------------------------------------
Celkově únava už skoro ani nebyla, tělo si zvyká, minimálně nervovka určitě ano. Minulý trénink to byl boj jak vnitřně i vnějškem, dnes jenom vnějškem, který se pořád adaptuje ideálním tempem. Dřepy v pohodě, bylo mi údivem, že jsem dokázal vytáhnout na to rpe 8 těch 65 kg, když jsem teď v nejtěžší fázi cyklu co se týče regenerace. Tlaky vyloženě slabota, jako vždy, ale s tím už jsem vnitřně smířen. Přítahy v pohodě.
|
|
| nahoru |
|
 |
krteček11

|
Zaslal: ne únor 01, 2026 6:10 pm Předmět: |
|
|
Dnešní trénink /// RPE 8
dřep
5 x (2, 4, 2) - top set: 70 kg, rpe 8
bench
5 x (2, 6, 2) - top set: 60 kg, rpe 8
mrtvoly
5 x (2, 4, 6) - top set: 90 kg, rpe 8
--------------------------------------------------
Tak zakončujeme nejnáročnější týden celého cyklu a musím říct, že tento týden byla pěkná píčovina. Mám toho dost a jsem rád, že následující týden bude "odpočinkový". Dřepy v pohodě, bench taky. Mrtvoly v pohodě, ale u posledních opakováních už úchop křičel o pomoc, nakonec jsem to dotáhl. Na ten nadhmat si musím zvyknout.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: ne únor 01, 2026 7:18 pm Předmět: |
|
|
Prepáč,ale čoho presne máš dosť? Na videu to nevyzeralo ani zďaleka,že by si sa nejak trápil... _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
krteček11

|
Zaslal: ne únor 01, 2026 7:25 pm Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | | Prepáč,ale čoho presne máš dosť? Na videu to nevyzeralo ani zďaleka,že by si sa nejak trápil... |
Přečti si, jak funguje tento trénink. Jedu třikrát týdně celý trojboj. V tomto týdnu pokaždé v rpe 8. To mluví dost za sebe ne? Nebo ještě je tu ta možnost, že jsem na tento typ tréninku nebyl zvyklý a tělo si pořád zvyká, ale umět pracovat pod únavou je jeden ze smyslů tohoto tréninku.
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: ne únor 01, 2026 7:33 pm Předmět: |
|
|
No zrovna mne nemusíš vysvetľovať, ako funguje fullbody tréning 3x týždenne...
Skôr to bude asi tá druhá možnosť, tak snáď si čoskoro zvykneš. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: ne únor 01, 2026 9:31 pm Předmět: |
|
|
Ak je toto na videu RPE 8, tak ja mavam asi tak RPE 30.
Nie je zle, hlavne na zaciatku cyklu. nechat si vacsiu rezervu. Akurat by som to nenazyval "RPE 8", lebo to je v preklade "ani s pistolou pri hlave nie je sanca aby som dal viac ako dve opakovania, ked som ukoncil seriu". A to na videu rozhodne tak nevyzeralo.
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanT
|
Zaslal: ne únor 01, 2026 9:56 pm Předmět: |
|
|
Já jsem rád, že když jsem začal cvičit, tak jsem nevěděl, že únava existuje, takže jsem nebyl unavený.
|
|
| nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
Zaslal: ne únor 01, 2026 10:00 pm Předmět: |
|
|
tak kazdy to ma jinak, nekdo ma proste treba slabsi genetiku na regeneraci, no, ale treba to vybojuje, v 17 je porad brzo
me by zajimalo, jestli, kdyz tam mas napsane "5 x (2, 4, 6) - top set: 90 kg, rpe 8", tak je jenom jedna serie s 90? nebo 2x90, 4x90, 6x90 nebo toto cele 5x s 90kg?
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po únor 02, 2026 11:43 am Předmět: |
|
|
| krteček11 napsal: | | Na ten nadhmat si musím zvyknout. |
na to je jednoduchá pomoc, 1) začít tahat zámkem, 2) používat magnézko, 3) používat trhačky, netaháš proto, aby tě limitoval úchop, taky je velmi nepříjemné, když se hlava musí soustředit na úchop a ne na správnou dráhu a zapojení svalů, úchop natrénuješ postupně
jinak pro rpe 8 jsou různé výklady, já jsem si vybral ten, který dobře popisuje realitu a to jsou 2-4 op. v zásobě, přičemž 2 op. označuji jako menší rezervu a 3-4 op. jako větší rezervu, pokud si nejsem jistý, jestli jsou tam 2 op., tak je to rpe 8.5, pokud je tam 5+ op. nebo pokud bych byl i v závěrečném opakování schopen činku akcelerovat a provést rychlé dynamické opakování, je to rpe 7, rpe 6 je lehká rychlostní práce, rpe 5 warm-up, rpe 4 regenerace 20+ opakování
|
|
| nahoru |
|
 |
krteček11

|
Zaslal: po únor 02, 2026 3:51 pm Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | | krteček11 napsal: | | Na ten nadhmat si musím zvyknout. |
na to je jednoduchá pomoc, 1) začít tahat zámkem, 2) používat magnézko, 3) používat trhačky, netaháš proto, aby tě limitoval úchop, taky je velmi nepříjemné, když se hlava musí soustředit na úchop a ne na správnou dráhu a zapojení svalů, úchop natrénuješ postupně
jinak pro rpe 8 jsou různé výklady, já jsem si vybral ten, který dobře popisuje realitu a to jsou 2-4 op. v zásobě, přičemž 2 op. označuji jako menší rezervu a 3-4 op. jako větší rezervu, pokud si nejsem jistý, jestli jsou tam 2 op., tak je to rpe 8.5, pokud je tam 5+ op. nebo pokud bych byl i v závěrečném opakování schopen činku akcelerovat a provést rychlé dynamické opakování, je to rpe 7, rpe 6 je lehká rychlostní práce, rpe 5 warm-up, rpe 4 regenerace 20+ opakování |
Díky za rady. Trhačkám jsem se snažil a snažím co nejdéle vyhnout, u těchto vah je podle mě zaprvý směšné to mít a zadruhé chci si ten úchop cvičit, jet co nejvíce raw, minimálně dokud to váha dovolí. I 140 kg jsem uzvedl jen v rukách, byť na střídavý úchop. Věřím a už i cítím, že mi na to hodně pomáhají visy na hrazdě a farmářské chody.
|
|
| nahoru |
|
 |
krteček11

|
Zaslal: po únor 02, 2026 4:03 pm Předmět: |
|
|
Ke všem:
Přátelé, myslím, že je třeba si uvědomit, že
ZAPRVÉ NEJSEM MILAN 2.0 A NEMÁM BOŽSKOU GENETIKU, JSEM NORMÁLNÍ PRŮMĚRNÝ KLUK CO SE TÝČE SÍLY
ZADRUHÉ TUTO FREKVENCI A FULL BODY TŘIKRÁT TÝDNĚ CVIČÍM POPRVÉ V ŽIVOTĚ A TEPRVE V PODSTATĚ 6 TÝDNŮ...
Tělo si zvyká a určitě tam je adaptace, pořád jdu kupředu, ale asi ne až takovým tempem, jakým si vy představujete, a to je v pořádku, protože mě se zdá, že vy máte v hlavách PRO MĚ pořád nastavenou akorát tu vaší lineární progresi, prostě co nejrychleji a nejsnadněji se dostat na pěkný váhy, ale už říkám po sté, že to není můj primární cíl.
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanT
|
Zaslal: po únor 02, 2026 4:11 pm Předmět: |
|
|
Nikdo si nedělá prdel z tvých vah a ani z toho tréninku - jen z těch absolutně irelevantních řečí a poznámek okolo.
A vymlouvat se na božskou/nebožskou genetiku můžeš ale až budeš mít roky odcvičené tvrdého a systematického tréninku - do té doby nemůžeš vědět, jakou genetiku máš sám, já taky zvedal 2 kilové jednoručky, neudělal ani 3 kliky a po 40 dřepech s vlastní váhou jsem byl 10 dní bolavý :)
|
|
| nahoru |
|
 |
krteček11

|
Zaslal: po únor 02, 2026 4:23 pm Předmět: |
|
|
| MilanT napsal: | Nikdo si nedělá prdel z tvých vah a ani z toho tréninku - jen z těch absolutně irelevantních řečí a poznámek okolo.
A vymlouvat se na božskou/nebožskou genetiku můžeš ale až budeš mít roky odcvičené tvrdého a systematického tréninku - do té doby nemůžeš vědět, jakou genetiku máš sám, já taky zvedal 2 kilové jednoručky, neudělal ani 3 kliky a po 40 dřepech s vlastní váhou jsem byl 10 dní bolavý :) |
Já neříkám, že znám svojí genetiku zcela, ale že nemám na to v tomhle věku zvedat tvoje váhy vím jistě a nemusím na to "roky makat". trošičku pokory by neuškodilo :) extrémně tě obdivuju a tvoje výkony jsou pro mě nepředstavitelné, ale o to více nechápu, proč ti tak ležím v žaludku a nedokážeš respektovat moje cíle...
Jinak co za věci, které jsem dosud napsal, považuješ za irevelantní? Buďme k sobě upřímní; vždycky, když jsem napsal něco neprůstřelného, už jsi neodpověděl, a stejně pořád cítím, že se mi ve všem snažíš oponovat. Stejně tak i všichni ostatní. Ustinov, budiž mu země lehká na tomto chatu, rezignoval okamžitě, když zjistil, že někdo automaticky a bezmyšlenkovitě nesouhlasí s jeho názory a má svojí cestu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|