Hlouposti co jste viděli lidi dělat v posilovně

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 136, 137, 138 ... 183, 184, 185  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Hlouposti co jste viděli lidi dělat v posilovně  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Hlouposti co jste viděli lidi dělat v posilovně
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt listopad 21, 2013 5:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejde tak ani o "jak", ale spíš "proč"? K tomu se určitě dokážou kompetentně vyjádřit zeleznakoule, Cizo, Poman apod. Pokud nejsi obyčejný člověk, co nikdy nesportoval (což ty nejsi ani z daleka), tak vesměs nemá smysl takhlě zatěžovat rectus, pokud neděláš bojové sporty, ve kterých dostáváš údery na střed. Pokud máš opravdu hodně silný rectus, tak převezme práci HSS, ale to není žádoucí. Vím o čem mluvím, doteď s tím mám problémy, aby v určité chvíli jel HSS a ne rectus, který se jako silnější sval snaží převzít práci tomu slabšímu.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt listopad 21, 2013 5:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Nejde tak ani o "jak", ale spíš "proč"? K tomu se určitě dokážou kompetentně vyjádřit zeleznakoule, Cizo, Poman apod. Pokud nejsi obyčejný člověk, co nikdy nesportoval (což ty nejsi ani z daleka), tak vesměs nemá smysl takhlě zatěžovat rectus, pokud neděláš bojové sporty, ve kterých dostáváš údery na střed. Pokud máš opravdu hodně silný rectus, tak převezme práci HSS, ale to není žádoucí. Vím o čem mluvím, doteď s tím mám problémy, aby v určité chvíli jel HSS a ne rectus, který se jako silnější sval snaží převzít práci tomu slabšímu.

dik, tohle je vicemene to co jsme hledal
Riku

PříspěvekZaslal: čt listopad 21, 2013 5:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejsem sice tak znalý jako eSko, ale přesně něco takového mi řekla fyzioterapeutka, že na úkor příliš silného přímého svalu břišního mám oslabený HSS (5 let jsem dělal bojová umění a tam jsme posilovali rectus pořád)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tom3

PříspěvekZaslal: čt listopad 21, 2013 5:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdyz uz tu ten spam probiha, tak by me esko zajimalo, jak teda nejlip a nejsetrneji procvicit bricho? Ja ho jedu posledni dobou jen na hrazde ve visu, nebo na zemi ruzny planky apod.
edit: delam krome OHS i to co napsal petr podemnou, jsem tedy na dobre ceste?

Naposledy upravil Tom3 dne čt listopad 21, 2013 6:22 pm, celkově upraveno 2 krát
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt listopad 21, 2013 6:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:

co se tyce HSS:
OHS, HSPU, pistol sqt, AB roller
jeste neco co by pomohlo?
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt listopad 21, 2013 6:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak jsem řekl, k tomuhle se hodí vyjádření už někoho velmi zkušeného a kompetentního. Asi nemá smysl tu zmiňovat cviky jako plank, pomalé zvedání nohou skrčených přednožmo z vyvýšené podložky v leže na zádech apod., protože tohle chce osobní korekci, ono stačí zvednout nohu příliš rychle nebo se posunout o pár cm a už ti najede rectus.
Navíc nerad bych tu někomu fušoval do řemesla, ačkoliv už nějaký ten pátek studuju problematiku HSS a něco mám na sobě ozkoušené, ale posuzovat co za cvik je na HSS, co už není, u kterého jede víc, u kterého nemáte šanci se do hloubky dostat atd., to je na mě vyšší dívčí, chlapi, takže Vás zklamu, musíte si počkat. Každopádně cviky ala sedy-lehy a ten na hyperextenzi se zaseknutýma nohama apod. dochází k nadměrnému zatěžování illiopsoasů a rectu a to je to, co právě dnešní člověk nechce (pokud nemá rectus jak čajíček a když ho má, tak zařadit nějakej cvik ale bez dopomoci nohou).
flew

PříspěvekZaslal: čt listopad 21, 2013 10:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:

A co GHD sit-ups ... V crossfitu běžné to je také na hss ne ?

Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
Poman

PříspěvekZaslal: čt listopad 21, 2013 10:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1. Co je podle vás to magické HSS?:)
2. Břicho klasickým způsobem necvičim vůbec někdy od jara. Cvičim si věci využívající vývojovou kineziologii- DNS,ACT, Brunkowku nebo cviky co si z toho splácám.
CIZO

PříspěvekZaslal: čt listopad 21, 2013 11:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud HSS funguje, což je u mě stav, kdy lze s pomocí komplexu svalů (bráníce, transversus, blabla... všechno to je vyjmenované v řadě článků) vytvořit dostatečný vnitrobřišní tlak, tak se pak zapojuje u všech cviků a prakticky už pak není nutné břicho cvičit. To ovšem u většiny lidí nefunguje. Já se to učil velice pozvolna, začal jsem po zranění u fyzio klasickými cviky vleže na zádech, různé stabilizace, dýchání do určitých částí trupu atd. Pak jsem to začal aplikovat do různých cviků a teprve za dlouhou dobu se to úplně zautomatizovalo.

Troufám si odhadnout, že Poman se na to bude dívat podobně :)

Derek Poundstone
Petr Prielozny

PříspěvekZaslal: pá listopad 22, 2013 5:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="ghost333"]
rudosh napsal:
Včera jsem viděl týpka cvičit břicho na lavici na hyperextenze. *a02*

Jen bych se neprohybal moc dolu, neni nejlepsi poloha pro obratle a plotenky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
lipak

PříspěvekZaslal: pá listopad 22, 2013 8:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Velice hezky napsaný "článek" o cvičení břicha zde :
http://hedstrong.wordpress.com/2011/02/23/six-pack-abs-how-to-get-them-and-why-they-are-terrible-for-you-part-1-5/

On celkově je ten blog fajn počtení :)
rudosh

PříspěvekZaslal: pá listopad 22, 2013 11:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ghost333 napsal:

Ted by sem mel spis napsat ten typek neco jako: "Vcera sem cvicil bricho na stroji na hyperextenze (pac je to docela bezny cvik) a nejaky hlupak se tomu divil a psal o mne na foru."

To se asi nestane, měl z toho asi 3x spadnout a rozsah pohybu měl stejný jako by si sednul na zem.

Připadalo mi to jako hloupost (a pořád si myslím, že to hloupost byla), tak pardon.
Oddo

PříspěvekZaslal: pá listopad 22, 2013 2:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

lipak napsal:
Velice hezky napsaný "článek" o cvičení břicha zde :
http://hedstrong.wordpress.com/2011/02/23/six-pack-abs-how-to-get-them-and-why-they-are-terrible-for-you-part-1-5/

On celkově je ten blog fajn počtení :)

Zajímavé počtení, zajímalo by mě, co by na tady ten článek říkal třeba CIZO, poman nebo někdo erudovaný ten goodmorning tam vypadal jako hezká cesta ke kolečkovému křeslu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá listopad 22, 2013 3:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
1. Co je podle vás to magické HSS?:)
2. Břicho klasickým způsobem necvičim vůbec někdy od jara. Cvičim si věci využívající vývojovou kineziologii- DNS,ACT, Brunkowku nebo cviky co si z toho splácám.

nejake "home video" by nebylo?
lipak

PříspěvekZaslal: pá listopad 22, 2013 7:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Oddo napsal:
ten goodmorning tam vypadal jako hezká cesta ke kolečkovému křeslu

Je pravda, že u některých ukázek si tam taky říkám, že technika asi není úplně 100%, ale tak je to závodník v liftu a asi už ví, co si může dovolit. Vzhledem k tomu, jak tam píše o mobilitě, protahování a dalších aspektech silového tréninku, které spousta jiných ignoruje, tak to asi nebude o tom, že kadí na techniku :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Hlouposti co jste viděli lidi dělat v posilovně Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 136, 137, 138 ... 183, 184, 185  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: