|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Hulkie
|
Zaslal: ne březen 15, 2015 2:26 pm Předmět: |
|
|
| smik napsal: | To Hulkie:
Pak dej vědět s těma testama. Já byl na krvi před 14-ti dny a jediné co bylo naprd byl cholesterol, kterej jsem měl skoro 8.
No a v podstatě se dost dlouho stravuju LowCarb. Sachrů jím kolem 100g zeleninu dost, ovoce přiměřeně. |
Já mám cholesterol dlouhodobě 13-15. Ale naprosto perfektní krevní tlak, takže by mně zajímalo, jak to vlastně je. Podle cholesterolu bych měl mít ze všech žil a cév vlásečnice, a tlak 200 na 150. Chci se nechat otestovat na ten specifický protein.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
smik
|
Zaslal: ne březen 15, 2015 2:32 pm Předmět: |
|
|
Tak to jsem břídil  . Tlak mám taky OK.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne březen 15, 2015 10:36 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | smik napsal: | To Hulkie:
Pak dej vědět s těma testama. Já byl na krvi před 14-ti dny a jediné co bylo naprd byl cholesterol, kterej jsem měl skoro 8.
No a v podstatě se dost dlouho stravuju LowCarb. Sachrů jím kolem 100g zeleninu dost, ovoce přiměřeně. |
Já mám cholesterol dlouhodobě 13-15. Ale naprosto perfektní krevní tlak, takže by mně zajímalo, jak to vlastně je. Podle cholesterolu bych měl mít ze všech žil a cév vlásečnice, a tlak 200 na 150. Chci se nechat otestovat na ten specifický protein. |
Vysoký cholesterol neznamená hned upcané cévy, k tomu je potřeba poškozená céva vlivem např. oxidačního stresu, potažmo právě vysokého TK, aby se poškodila intima a mohl tak vznikat aterosklerotický plát.
Pokud jsi tak bádavý, tak si sežeň nějakou základní učebnici patofyziologie, tam se vše podstatné dozvíš. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: ne březen 15, 2015 10:51 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | smik napsal: | To Hulkie:
Já mám cholesterol dlouhodobě 13-15. Ale naprosto perfektní krevní tlak, takže by mně zajímalo, jak to vlastně je. Podle cholesterolu bych měl mít ze všech žil a cév vlásečnice, a tlak 200 na 150. Chci se nechat otestovat na ten specifický protein. |
Takle vysoké hodnoty bývají většinou u familiární hypercholesterolémie. Nemáte něco takového v rodině?
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po březen 16, 2015 2:37 am Předmět: |
|
|
Ne, deset let jsem žral Paleo. Dokud jsem sypal a žral kuře s rýží,
měl jsem cholesterol ok.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po březen 16, 2015 7:36 am Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Hulkie napsal: | | smik napsal: | To Hulkie:
Vysoký cholesterol neznamená hned upcané cévy, k tomu je potřeba poškozená céva vlivem např. oxidačního stresu, potažmo právě vysokého TK, aby se poškodila intima a mohl tak vznikat aterosklerotický plát.
Pokud jsi tak bádavý, tak si sežeň nějakou základní učebnici patofyziologie, tam se vše podstatné dozvíš. |
Nevím, jestli mi učebnice pomůže. Viděl jsem tolik protichůdných informací, že si nejsem jistý, že v tom má někdo jasno.
Pár otázek: je vysoký cholesterol špatně?
Způsobuje vysoký cholesterol srdeční onemocnění?
Pokud ne, co způsobuje srdeční onemocnění?
Protože jsem viděl i studie, které tvrdily, že naopak nízký cholesterol je problém, apod.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po březen 16, 2015 8:29 am Předmět: |
|
|
Tak ateroskleróza jako důsledek působení několika rizikových faktorů, mezi které mj. řadíme vysoký cholesterol (nicméně stále je důležitější poměr mezi HDL a LDL), je v patofyziologiích velmi dobře popsána a to co se týče mechanizmu vzniku, příčin vzniku atd. Tohle nejsou studie na téma "kolik bílkovin si mám dát po 47 minutách na rotopedu", ale už dlouho známá fakta, zde protichůdné informace moc nenajdeš, maximálně se objevují možné nové příčiny a RF pro vznik aterosklerózy. Samozřejmě nesmíš si sehnat učebnici z roku "za krále klacka". :)
Jinak ta genetika hraje velkou roli, jak tu správně zmínil dgrim. V téhle souvislostí mě napadá i HA u žen, jako rizikový faktor pro vznik trombózy, potažmo plicní embólie. Jsou ženy, které jsou totiž nosičky genu podporující nadměrnou srážlivost krve a u nich se HA důrazně nedoporučuje. Jinak co se týče cholesterolu, ten genotyp E4/E4 pro APO-E, který zaručuje jistotu vyšší endogenní produkce CH, je asi jen 1% v celé populaci (zde tu dgrim dával analýzu čínské populace, kde je výskyt cca 5%). Každopádně vysokosacharidová strava v tomto případě nemusí být také optimální, protože inzulin je výrazně proaterogenní.
Ne že by ten výskyt byl nějak vysoký, ale je to stále jeden z důvodů, proč je nesmysl brát individuální přístup ve výživě jen jako za módní vlnů trenérů a výživových poradců. To si myslí jen ti, co jim zrovna sedla nějaká módní strava, nebo je móda se nějak stravovat u sportu, který dělají... no a pak to šíří dál jako svatý grál.
K otázkám:
1) Je a není, záleží na situaci (viz dále)
2) Důležitý je poměr HDL a LDL, pak až celkový cholesterol. Pro vznik KVO je potřeba, aby se poškodila vnitřní výstelka (stěna - intima) cévy, sám o sobě to cholesterol nedokáže, ten se jen na postižené místo poté ukládá (LDL).
3) Viz 2. Akorát ona ateroskleróza vznikne v koronárních cévách, které vyživují srdeční sval. Když se upce, dochází k IM. Pak to samozřejmě mohou být vrozené defekty aj. příčiny, které nemají s CH nic společného. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Cmeni

|
Zaslal: po březen 16, 2015 10:21 am Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | Tahle debata mi připomněla debatu tady na fóru ohledně palea (a vážně tu nechci rozpoutávat flame, budu to myslet obecně, tohle je jen příklad), kde se nějaká baba ptala, jestli v paleu může jíst mléčný výrobky nebo ne. To už mi příjde dost ujetý, ptát se na povolení, jestli si můžu dát to nebo to, když se nechystám někam na závody.
Čím víc je informací, tak tím víc mi příjde, že lidi přestali používat vlastní hlavu a furt akorát hledaj nějaký řešení u někoho jinýho, kdo je "chytřejší" než oni. Když mi něco dělá dobře, tak to jím, když ne, tak to nejím. Stejně tak aerobka, tak to prostě vyzkouším a když z toho budu hubnout, tak se můžu vysrat na to, co o tom říká ten a ten, a prostě ji budu dělat. Většina lidí místo toho aby se zvedli a šli něco dělat, vymýšlí, jestli to bude dobrý nebo ne. Proč bych se sakra chodil ptát na něco na T-nation, tak si to sám vyzkouším a uvidím. Kéž by zase lidi začali myslet sami za sebe |
AMEN
ještě dodám, že trenovat někoho druhého je nesmírně těžké, avšak trénovat sám sebe je ta nejlehčí věc na světě _________________ Nevěřte lidem, co nejí celá vajíčka a nepijí alkohol.
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po březen 16, 2015 11:15 am Předmět: |
|
|
| Study napsal: | K tomu kardiu - Já bych doporučoval přítelkyni | 1000 Kcall nespálíš:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Cmeni

|
Zaslal: po březen 16, 2015 11:17 am Předmět: |
|
|
možná tak stresem _________________ Nevěřte lidem, co nejí celá vajíčka a nepijí alkohol.
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: po březen 16, 2015 12:01 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po březen 16, 2015 12:21 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | Tak ateroskleróza jako důsledek působení několika rizikových faktorů, mezi které mj. řadíme vysoký cholesterol (nicméně stále je důležitější poměr mezi HDL a LDL), je v patofyziologiích velmi dobře popsána a to co se týče mechanizmu vzniku, příčin vzniku atd. Tohle nejsou studie na téma "kolik bílkovin si mám dát po 47 minutách na rotopedu", ale už dlouho známá fakta, zde protichůdné informace moc nenajdeš, maximálně se objevují možné nové příčiny a RF pro vznik aterosklerózy. Samozřejmě nesmíš si sehnat učebnici z roku "za krále klacka". :)
Jinak ta genetika hraje velkou roli, jak tu správně zmínil dgrim. V téhle souvislostí mě napadá i HA u žen, jako rizikový faktor pro vznik trombózy, potažmo plicní embólie. Jsou ženy, které jsou totiž nosičky genu podporující nadměrnou srážlivost krve a u nich se HA důrazně nedoporučuje. Jinak co se týče cholesterolu, ten genotyp E4/E4 pro APO-E, který zaručuje jistotu vyšší endogenní produkce CH, je asi jen 1% v celé populaci (zde tu dgrim dával analýzu čínské populace, kde je výskyt cca 5%). Každopádně vysokosacharidová strava v tomto případě nemusí být také optimální, protože inzulin je výrazně proaterogenní.
Ne že by ten výskyt byl nějak vysoký, ale je to stále jeden z důvodů, proč je nesmysl brát individuální přístup ve výživě jen jako za módní vlnů trenérů a výživových poradců. To si myslí jen ti, co jim zrovna sedla nějaká módní strava, nebo je móda se nějak stravovat u sportu, který dělají... no a pak to šíří dál jako svatý grál.
K otázkám:
1) Je a není, záleží na situaci (viz dále)
2) Důležitý je poměr HDL a LDL, pak až celkový cholesterol. Pro vznik KVO je potřeba, aby se poškodila vnitřní výstelka (stěna - intima) cévy, sám o sobě to cholesterol nedokáže, ten se jen na postižené místo poté ukládá (LDL).
3) Viz 2. Akorát ona ateroskleróza vznikne v koronárních cévách, které vyživují srdeční sval. Když se upce, dochází k IM. Pak to samozřejmě mohou být vrozené defekty aj. příčiny, které nemají s CH nic společného. |
Ja jsem nasel udaj 25% na labtestonline a to se mi zda bliz realite bez 1%
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: po březen 16, 2015 12:58 pm Předmět: |
|
|
kdyz uz se tu resi ty nemoce :)
maso vs dna ? (ne jako DNA ale jako zanet kloubu)
kdyz jsou lide ochotni bastit cely zivot prevazne jen maso a zeleninu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|