|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Zajímavé články a odkazy k tématu: | |  |
Loolan
|
Zaslal: st srpen 15, 2007 11:48 pm Předmět: |
|
|
| Freimen napsal: | | Loolan napsal: | | Topděfka napsal: | | Loolan napsal: | | Topděfka napsal: | glukoza - GI 100
maltodextrin - GI 95,nebo tak nejak
je to skoro jedno :) |
ne, malta má vyšší GI (průměrně kolem 130, hodnoty se liší) |
jo.ale na zebricku,kdy 100 je bilej chleba. |
jj, tak je to 105 oproti glukoze |
neber to pls jako útok, ale Topděfka má pravdu - podívej, Maltodextrin je 5 molekul Glc uměle navázaných na sebe - jednak se tedy před transportem do portálního oběhu musí tyto vazby roštěpit a jednak se toto děje až v tenkém střevě, zatímco čistá Glc se vstřebává už v žaludku a posléze i ve střevě, ale pochopitelně je její absorpce rychlejší (a tedy i GI), protože se to nemusí štěpit... |
neberu to jako útok, nemám proč
Vím, že je složitější, ale všude je uvedeno víc (g/m - 100/105 apod.)
Taky jsem se tomu divil a ptal jsem se na to jednou někoho (učitel chemie) , a ten řekl, že tam přicházejí do úvahy i jiné principy, než jen složitost molekul (ta samozřejmě je nejhrubější měřítko)
možná se mýlil (možná se mýlí i náhodně vygooglené tabulky, co já vím) a v tom případě se nechám rád poučit (bez ironie:).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Freimen

|
Zaslal: st srpen 15, 2007 11:51 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Loolan
|
Zaslal: st srpen 15, 2007 11:52 pm Předmět: |
|
|
| Freimen napsal: | | spíš jestli nění rozdíl mezi maltodextrinem (sportovním) a maltodextriny z obilí (průmyslově vyráběné z obilí pro dobytek) či úplně odjinud - někdo neplete maltodextrin a maltózu... |
i maltóza je uváděna s vyšším GI, než glukóza...
|
|
| nahoru |
|
 |
matejkorvin

|
Zaslal: st srpen 15, 2007 11:55 pm Předmět: |
|
|
takze zhrnutie toho co som pisal:
- malta od ivi ma 15x glukozu
- GI by mal byt logicky nizsi, ale niekde sa uvadza vyssi ako glukoza
- vyhoda malty je jasna - osmolalita
- su to veci, ktore kulturistov a inych cvicencov vobec nemusia zaujimat, staci rozlisit rychly sacharid od pomaleho t.j. glukozu od ryze _________________ EDIT: viz pravidla fora
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
| nahoru |
|
 |
Loolan
|
Zaslal: čt srpen 16, 2007 12:00 am Předmět: |
|
|
| matejkorvin napsal: |
|
asi jsem natvrdlej, ale co tím myslíš? Že se líp dostává do buněk (v jakém smyslu)?
|
|
| nahoru |
|
 |
matejkorvin

|
Zaslal: čt srpen 16, 2007 9:44 am Předmět: |
|
|
| Loolan napsal: | | matejkorvin napsal: |
|
asi jsem natvrdlej, ale co tím myslíš? Že se líp dostává do buněk (v jakém smyslu)? |
malta ma nizsiu osmolalitu - mozes jej zozrat lubovolne mnozstvo. Z glukozy by si mohol mat traviace problemy (glukoza je osmoticky aktivna castica). Tolko co o tom viem _________________ EDIT: viz pravidla fora
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: čt srpen 16, 2007 5:33 pm Předmět: |
|
|
| matejkorvin napsal: | | Loolan napsal: | | matejkorvin napsal: |
|
asi jsem natvrdlej, ale co tím myslíš? Že se líp dostává do buněk (v jakém smyslu)? |
malta ma nizsiu osmolalitu - mozes jej zozrat lubovolne mnozstvo . Z glukozy by si mohol mat traviace problemy (glukoza je osmoticky aktivna castica). Tolko co o tom viem |
to není pravda
|
|
| nahoru |
|
 |
matejkorvin

|
Zaslal: čt srpen 16, 2007 7:28 pm Předmět: |
|
|
| Freimen napsal: | | matejkorvin napsal: | | Loolan napsal: | | matejkorvin napsal: |
|
malta ma nizsiu osmolalitu - mozes jej zozrat lubovolne mnozstvo . Z glukozy by si mohol mat traviace problemy (glukoza je osmoticky aktivna castica). Tolko co o tom viem |
to není pravda |
v porovnani s glukozou _________________ EDIT: viz pravidla fora
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: čt srpen 16, 2007 9:47 pm Předmět: |
|
|
| matejkorvin napsal: | | Freimen napsal: | | matejkorvin napsal: | | Loolan napsal: | | matejkorvin napsal: |
|
to není pravda |
v porovnani s glukozou |
opravdu to tak není, proč bys asi jinak měl na obalu Maltodextrinu od Sirixu nápiš, že maximální jednorázová dávka je 50g...
Zadalší - osmotická aktivita Glc je uplatňuje v buňce, ne ve střevě...
|
|
| nahoru |
|
 |
ruhl

|
Zaslal: ne srpen 19, 2007 6:53 pm Předmět: |
|
|
Otázka k kre-alkynu, je lepší prášek, tablety a nebo tekutý? Teď je nový kre-alkyn od Aminostaru a jako jediný co jsem zatím viděl je že je tekutý. Může to mít nějaké lepší absorbční účinky nebo rychlejší nástup?
|
|
| nahoru |
|
 |
wescoast

|
Zaslal: ne srpen 19, 2007 7:10 pm Předmět: |
|
|
| ruhl napsal: | | Otázka k kre-alkynu, je lepší prášek, tablety a nebo tekutý? Teď je nový kre-alkyn od Aminostaru a jako jediný co jsem zatím viděl je že je tekutý. Může to mít nějaké lepší absorbční účinky nebo rychlejší nástup? |
Melo by to byt jedno, zalezi na slozeni, ale Aminostar... no nevim nevim. Navic uz se to tu jednou resilo a patent na kre-alkalyn ma jen jedna firma, zbytek ho od ni kupuje a bali do svych krabicek.
|
|
| nahoru |
|
 |
ruhl

|
Zaslal: ne srpen 19, 2007 7:16 pm Předmět: |
|
|
| wescoast napsal: | | ruhl napsal: | | Otázka k kre-alkynu, je lepší prášek, tablety a nebo tekutý? Teď je nový kre-alkyn od Aminostaru a jako jediný co jsem zatím viděl je že je tekutý. Může to mít nějaké lepší absorbční účinky nebo rychlejší nástup? |
Melo by to byt jedno, zalezi na slozeni, ale Aminostar... no nevim nevim. Navic uz se to tu jednou resilo a patent na kre-alkalyn ma jen jedna firma, zbytek ho od ni kupuje a bali do svych krabicek. |
A tu firmu můžeš napsat? (p.m.)
|
|
| nahoru |
|
 |
saty

|
Zaslal: po srpen 20, 2007 8:48 am Předmět: |
|
|
tekute creatiny nebrat ...
prasok a kapsle su zajedno ... (v kapsli je ajtak prasok) ... _________________ "It’s ok to be drug-free, but don’t be brain-free"
Dave Tate: "smith machine could perhaps be the most dangerous piece of equipment ever invented"
|
|
| nahoru |
|
 |
ruhl

|
Zaslal: po srpen 20, 2007 12:43 pm Předmět: |
|
|
| saty napsal: | tekute creatiny nebrat ...
prasok a kapsle su zajedno ... (v kapsli je ajtak prasok) ... |
Jenom se chci zeptat proč ne? Ten kreatin od Aminostaru je tekutý a obsahuje navíc liquid.
|
|
| nahoru |
|
 |
Objemák

|
Zaslal: po srpen 20, 2007 12:45 pm Předmět: |
|
|
| ruhl napsal: | | saty napsal: | tekute creatiny nebrat ...
prasok a kapsle su zajedno ... (v kapsli je ajtak prasok) ... |
Jenom se chci zeptat proč ne? Ten kreatin od Aminostaru je tekutý a obsahuje navíc liquid. |
Neobsahuje liquid.
Liquid = tekutý (je to anglicky). _________________ Be fat and happy!
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|