Military Press VS Push Press

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Military Press VS Push Press  Úvodní stránka -> Trénink -> Military Press VS Push Press
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Johncreasy

PříspěvekZaslal: po duben 02, 2012 11:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuju.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po duben 02, 2012 11:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nebudu to tu grimovi mazat, je to jeho log.
Poprvé co to tu čtu se musím Johna zastat. Ať váží kolik chce, jeho výkony jsou na úrovni 0,1 % cvičící populace (tedy těch, kteří něco podobného dokážou). I kdyby vážil dva metráky, tak jsou slušné, to je fakt.

Naposledy upravil Deadlift dne út duben 03, 2012 8:32 am, celkově upraveno 1 krát
Johncreasy

PříspěvekZaslal: út duben 03, 2012 12:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuju Deadlifte.
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: út duben 03, 2012 12:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnes som si otvoril T-nation a Jim Wendler tam mal clanok o overhead pressoch.

http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/my_favorite_upper_body_lift

Musim povedat ze dost suhlasim s tym co napisal o push presse:

citace:
Push press? The push-press is often used as an assistance exercise to help the press. I can't give the exercise the Wendler Seal of Approval, mostly because it did nothing for me other than help my push-press.

I know people love this exercise but it's probably because they can handle more weight; the same reason people do rack pulls over deadlifts; rack pulls above the knee. And bouncy shrugs. (Those are the most fun to watch.)

The push-press is a pretty awesome exercise, but helping your press isn't something you're going to sell me on.

You can't deny results though, so if you feel like your press needs a kick in the ass, a little leg drive might be in store for you.

Push press je dobry len na zlepsenie v push presse. Za tie roky co som ho robil som nezaznamenal ze by mi ten cvik na nieco ine pomohol. Pri zhruba 85-90kg mililary presse som dal nad hlavu 120kg push pressom (clean and jerk/push press to bol)

Naopak military press - odkedy som ho zacal robit pravidelne (zlepsenie 10-15kg na maxko) tak sa mi zlepsil bench (po rokoch 160kg uzkym uchopom, predtym maxko 155 na siroko). Bench s jednoruckami Maxko pred 50kg x 4 reps totalne na krv-> 50kg x 10 lahko s rezervou. A dost mi podrastli ramena.

Podla mna ak nesutazite v strongmanoch/crossfite tak Military press > Push press.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: út duben 03, 2012 12:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak pokud zkoumal vliv jen na sílu. A cvičil by JEN military a nic jiného, nebo JEN push press, tak by to mělo nějakou vypovídající hodnotu.

Takhle je to třeba jako říkat, že bulharskej dřep nezlepší sílu na dřepu, ikdyž ve skutečnosti docela extrémně zapojuješ stabilizátory a na rovnováhu je to šílená věc, stejně jako třeba push press.
Já osobně si myslím, že sportovec by měl preferovat push press, ostatní kombinovat 50:50 a kulturista lehce preferovat military
keba

PříspěvekZaslal: út duben 03, 2012 12:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jako já souhlasim s Grimsonem, že potom co jsem podrtim military šel nahoru bench a ramena narostly. U pushpressu (jerku) se mi tohle nikdy nestalo.

Nejlepší je jak už tu psalo sto lidí je asi kombinovat obojí.
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: út duben 03, 2012 12:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza napsal:
Tak pokud zkoumal vliv jen na sílu. A cvičil by JEN military a nic jiného, nebo JEN push press, tak by to mělo nějakou vypovídající hodnotu.

Takhle je to třeba jako říkat, že bulharskej dřep nezlepší sílu na dřepu, ikdyž ve skutečnosti docela extrémně zapojuješ stabilizátory a na rovnováhu je to šílená věc, stejně jako třeba push press.
Já osobně si myslím, že sportovec by měl preferovat push press, ostatní kombinovat 50:50 a kulturista lehce preferovat military

vobec som nepochopil co si tym chcel povedat - ze sa neda urcit ktory cvik ti pomaha ak robis viac cvikov dokopy?

este raz:
cely zivot som preferoval push press pred military pressom zhruba vo forme 4:1. Ramena male, bench napicu.

Prestal som robit push press a zacal som robit pravidelne kazdy tyzden military (1 az 2 krat do tyzdna) a hned sa mi zlepsil bench a narastli ramena.
seeya

PříspěvekZaslal: út duben 03, 2012 1:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

trochu ot v ot: je nejaky rozdiel medzi push pressom a jerkom? Respektive to co robite je viac push press alebo jerk?
Jerk mi pripada ze by som mal do slova a do pismena "skocit" pod cinku.

Inak mne military na bench nijak nepomohol aj ked to po nete kde kto vypisuje
CIZO

PříspěvekZaslal: út duben 03, 2012 1:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem uvažoval že jako doplněk dám military s bandy, aby to udělalo pořádný odpor na vrchu. Začínám být z toho mého tragického overhead trochu zoufalý

Derek Poundstone
keba

PříspěvekZaslal: út duben 03, 2012 1:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Já jsem uvažoval že jako doplněk dám military s bandy, aby to udělalo pořádný odpor na vrchu. Začínám být z toho mého tragického overhead trochu zoufalý

Proč tam furt cpeš ty tricepsy do všeho? nemáš je přepálený?
CIZO

PříspěvekZaslal: út duben 03, 2012 1:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kebo, tlakuju na úzko, tak potřebuju triceps sakra To je nejhorší, že mám slabý všechny tlakový partie. Kdybych měl slabou jen jednu, tak si s tím poradím, ale zlepšovat zároveň hrudník, ramena a triceps, to teda neni sranda

Derek Poundstone
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út duben 03, 2012 1:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Kebo, tlakuju na úzko, tak potřebuju triceps sakra To je nejhorší, že mám slabý všechny tlakový partie. Kdybych měl slabou jen jednu, tak si s tím poradím, ale zlepšovat zároveň hrudník, ramena a triceps, to teda neni sranda

kasli na tlaky, zvedej mrtvolu
a nebo zkus tu teorii s MP
CIZO

PříspěvekZaslal: út duben 03, 2012 1:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:

Jo, to bude nádhera, mrtvola vyleze na 320, dřep ke 300 a benč budu mít 140 a maxko na overhead 122,5

Derek Poundstone
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út duben 03, 2012 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Peter Ustinov napsal:

Jo, to bude nádhera, mrtvola vyleze na 320, dřep ke 300 a benč budu mít 140 a maxko na overhead 122,5

to je na povazenou, ja vim ze to nemas rad, ale bench mas na 150%BW, a ten vyraz 120%?
dneska muzu klidne psat protoze davam vic nez ty (teoreticky)
CIZO

PříspěvekZaslal: út duben 03, 2012 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já teď ani nevim jak na tom aktuálně jsem, uvidíme další pondělí, teď si dopřávám plánovaný týden regeneračního volna :)

Derek Poundstone

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Military Press VS Push Press Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: