Já teď ani nevim jak na tom aktuálně jsem, uvidíme další pondělí, teď si dopřávám plánovaný týden regeneračního volna :)
asi se k tobe na leto obednam na trening, pokud to bude jenom petistovka na hodinu jako minule ( ) tak si spolu dame bench a vyrazy pak mi ukazes jak na mrtvolu
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
Pětikilo na hodinu? Za to že ze mě děláš takovýho vydřiducha ti naúčtuju dvojnásobek, frajere
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Zatím to spíš vypadá, že tě místo tréninku svážu bandama a pověsím tě na strop na ventilátor
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
vobec som nepochopil co si tym chcel povedat - ze sa neda urcit ktory cvik ti pomaha ak robis viac cvikov dokopy?
este raz:
cely zivot som preferoval push press pred military pressom zhruba vo forme 4:1. Ramena male, bench napicu.
Prestal som robit push press a zacal som robit pravidelne kazdy tyzden military (1 az 2 krat do tyzdna) a hned sa mi zlepsil bench a narastli ramena.
Já třeba vždy tvrdě drtil ramena a u toho šmrdlal bench. Bench byl furt na stejné váze. Teď jsem 4 měsíce jezdil ramena o moc volnějc a bench najednou vyletěl o 20kg.
Spíš jde o ten konkrétní tréning. Military press je super cvik, to je jasný. Jen říkám, že pro někoho je vhodnější víc a pro někoho zas míň. A taky je jasný, že bench ovlivňuje síla prsou, tricepsu a ramen (+ pár dalších částí těla souvisejících s technikou). U tebe je možný, že si měl triceps a prsa silnější a military press ti pomohl s sílou ramen. Military press je podobnej benchi, jedeš tam vlastně s jakousi stopkou a hodně pod bradou je mrtvej bod, kterej se těžce překonává, stejně jako mrtvej bod asi 5cm nad hrudníkem u benche. Proto je potřeba to kombinovat.
Já mimo jiné vidím výhodu push pressu třeba v tom, že si tělo zvykne na vyšší váhu a s nižší váhou pak nemá takovej problém jak silově, tak hlavně v kontrole fází pohybu a stabilitě.
guru:
sak ja nikde nepisem "nerobte vobec push press"
len si myslim ze military je lepsi cvik ak chces posunut svoje staticke tlakove discipliny na vyssi silovy level, push press ti tam nema moc co ponuknut
_________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
trochu ot v ot: je nejaky rozdiel medzi push pressom a jerkom? Respektive to co robite je viac push press alebo jerk?
Jerk mi pripada ze by som mal do slova a do pismena "skocit" pod cinku.
Inak mne military na bench nijak nepomohol aj ked to po nete kde kto vypisuje
Je, u jerku se při tom dynamickém tlaku ještě dostáváš pod činku a z té fáze ji pak vytáheš nahoru.
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
A jaká poloha loktů/šířka úchopu je u toho shoulder pressu nejlepší pro zesílení na benchi? Já jezdim asi overhead s loktama dopředu a užšim úchopem a docela mi to vyhovuje.
Tak prave som dal 130 overhead - tzn 10kg pr po viac nez roku len na military. Rezerva tak 5kg... Trening dopisem neskor :-)
_________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
Dik Johne, cakam teraz na dalsi cizov videolog - chcem tam vidiet ten military :-))
Gratulace :) Dalo se to čekat, nohy máš silný, střed těla taky a technika se hned tak nezapomíná, takže pokud jsi mezitím přibral a zesílil, je jasný, že ten výkon nemůže bejt zlej.
Takže zkusím někdy military... jako doplněk k pushpressu
Zajímalo by mě jak ten military jezdíš? Šířka úchopu, ploha loktů a tak.
Na vsetky tlaky pouzivam rovnaky uchop - 1 maximalne 2 prsty od vnutornych ringov. Lakte moc neriesim - mam ich prirodzene, nesnazim sa ich tlacit k sebe ani odseba, proste nieco medzi.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru